Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היכן אני יכול לראות סכומי ההפחתות שהיו לרכב שלי לאורך שנותיו בגין תיקונים, כדי להעריך את שוויו המקסימלי לאחר שהוגדר כטוטאל לוסט בגין תאונה מלפני שבוע?

פורסם

לפי מה שאני רואה מהדוח, הוא לא מראה סכומים, למרות שנקבעה ע"י השמאי ירידת ערך.

האם זה בגלל שטרם שולם לי בפועל?

ודרך אגב, מה המשמעות של הערך המסומן בדוח הנוכחי, שנוכה לי משווי המחירון?

image.png.2663e9e04d47fc39776c526230337349.png

פורסם

לפני 21 דקות, usafun כתב:

לפי מה שאני רואה מהדוח, הוא לא מראה סכומים, למרות שנקבעה ע"י השמאי ירידת ערך.

האם זה בגלל שטרם שולם לי בפועל?

אם התביעה עדיין פתוחה, ייתכן שזו הסיבה.

אם היא סגורה, חברת הביטוח לא העבירה דיווח מלא על התביעה. קורה לא מעט.

פורסם
לפני 4 דקות, itzik123 כתב:

אם התביעה עדיין פתוחה, ייתכן שזו הסיבה.

אם היא סגורה, חברת הביטוח לא העבירה דיווח מלא על התביעה. קורה לא מעט.

האם יכול גם להיות מקרה שנקבעה ירידת ערך, ובתביעה נגד צד ג' לא תבעו בגין זה ולכן לא קיבלתי? או יותר גרוע - שתבעו, קיבלו ולא הועברה לי התמורה?

פורסם

הכל יכול להיות, אבל הרבה יותר סביר שחברת הביטוח לא העבירה דיווח מדוייק למרכז הסליקה.

אתה יכול לחפש כאן בפורום שאלות של 'הוצאתי דוח סליקה, מה דעתכם' ולראות שהרבה פעמים יש בדוחות מידע חסר.

פורסם

לצורך חישוב ערך הרכב הנוכחי - אין משמעות לסכום ששולם לך (או לבעלים קודמים) אלא לאחוזי ירידת הערך כפי שנקבעו ע"י השמאי.

במקרה  של תביעה של הפוליסה  ע"י המבוטח יש בד"כ השתתפות עצמית ב-1.5% מערך הרכב כך מהתשלום בגין ירידת ערך מקוזזים 1.5%. (ואם ירידת הערך נמוכה מזה לא משולם כלום)

במקרה של תביעה מצד ג' אמורים לקבל את מלוא ירידת הערך לפי ערך הרכב ביום קרות התאונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אם הדוח של מרכז הסליקה לא מדוייק ולא מכיל את כל הורדות הערך, מאיפה השמאי שהשבית את הרכב מוציא את הורדות הערך ההיסטוריות לפיהן הוא מחשב את הסכום הסופי של שווי הרכב לאחר טוטאל לוס? הוא נעזר במאגר נתונים אחר?

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

שים לב גם לצורת החישוב המתימטית שכדאי לך שיבצע השמאי:

צורה לא נכונה לדוגמא: הפחתה 1 של 20% + הפחתה שניה של 15% = הפחתה כללית של 35% שבה שווי הרכב יהיה נמוך יותר.

צורת חשוב נכונה לדוגמא: הפחתה 1 של 20% + הפחתה שניה של 15% מהשמונים אחוזים הנותרים שהיא בפועל 12% מהמאה אחוז = 

הפחתה כללית של 32% שבה שווי הרכב יהיה יותר.

אם יש כמה הפחתות נוספות, יש לחשב כך הלאה.

מעניין לפי איזה חישוב השמאי מחשב.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

תודה רפי, אבדוק את זה ואעדכן.

רק שאלה קטנה - את ההפחתות הוא מבצע מהמחיר הנוכחי של הרכב כפי שמופיע במחירון לוי יצחק?

• תוכן חדש...