Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם
יש לי רכב מיושן, קרי רכב מעל גיל 20. הרכב כבר ללא טסט מעל שנתיים והרשיונות הוקפאו בזמנו. יש לי שאלה. אני יודע בזמנו שרציתי להזיז את הרכב למוסך לצורך תיקונים יכולתי להוציא רישיון תנועה זמני ל 48 שעות תמורת כמה עשרות שקלים ואני גם יודע שמוגבלים ל 3 רשיונות כאלה בשנה. עד כאן הכל טוב ויפה. העניין הוא שהוצאתי את הרשיונות הללו כאשר הרכב היה ללא טסט אבל הרשיונות שלו היו פעילים. מיכוון שעברו מעל שנתיים ללא טסט הרשיונות של הרכב כרגע מבוטלים והדרך היחידה שלי להחזיר את הרכב לכביש זה או לעשות בדיקת מעבדה פלוס טסט או לחכות לגיל אספנות. 
אז השאלה שלי היא, מיכוון שעברו מעל שנתיים שאין לרכב טסט הרישונות שלו מבוטלים (לא להתבלבל עם מוקפאים). האם במצב הזה עדיין ישנה אפשרות להוציא רישיון תנועה זמני בכדי להזיז את הרכב למוסך ליישורי קו או שלא?
בברכת תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני מניח שלא ניתן. 

אבל היום קיימת אפשרות להגיש בקשה לרישיון זמני באינטרנט ולקבל אולו במייל. 

תגיש בקשה ותראה אם יתנו. 

תרשום במלל לאיזה תאריך ושעה אתה רוצה את האישור רק קח בחשבון שאולי לא יתייחסו  לזה והאישור יהיה מהרגע שהפקידה עוברת על הבקשה. 

אם קיבלת אישור במייל אתה מדפיס אותו והולך לשלם 40 שקל בדואר (נכון ללפני כשנה לא הייתה שום אופציה אחרת לשלם). 

https://govforms.gov.il/mw/forms/[email protected]#!personalDetails

פורסם

אפשרי.

פעם אחרונה שהוצאתי זמני ל48 שעות היה צריך לגשת פיזית למשרד הרישוי ולומר לפקידה באיזה תאריך ושעה אתה רוצה שהרישיון יהיה פעיל.

לאחר מכן בוקי כאן בפורום דיווח שנפתחה אפשרות לעשות את הרישיון הזמני אונליין אבל ללא אפשרות בחירת התאריך, כך שזה חסר תועלת.

שלשום שילמתי באתר משרד התחבורה חידוש רישיון רכב רגיל, וראיתי שנוספה אפשרות לבחור רישיון זמני. 

תנסה שם באתר, אבל אל תשלם עד שאתה מוודא שהוסיפו אפשרות לבחור את התאריך.

דבר נוסף, אתה חייב ביטוח תקף וחברות הביטוח לא אוהבות להוציא פוליסה לרכב ללא טסט. צריך לחפש חברה שמסכימה תמורת תוספת תשלום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, amosbmw כתב:

אפשרי.

פעם אחרונה שהוצאתי זמני ל48 שעות היה צריך לגשת פיזית למשרד הרישוי ולומר לפקידה באיזה תאריך ושעה אתה רוצה שהרישיון יהיה פעיל.

לאחר מכן בוקי כאן בפורום דיווח שנפתחה אפשרות לעשות את הרישיון הזמני אונליין אבל ללא אפשרות בחירת התאריך, כך שזה חסר תועלת.

שלשום שילמתי באתר משרד התחבורה חידוש רישיון רכב רגיל, וראיתי שנוספה אפשרות לבחור רישיון זמני. 

תנסה שם באתר, אבל אל תשלם עד שאתה מוודא שהוסיפו אפשרות לבחור את התאריך.

דבר נוסף, אתה חייב ביטוח תקף וחברות הביטוח לא אוהבות להוציא פוליסה לרכב ללא טסט. צריך לחפש חברה שמסכימה תמורת תוספת תשלום.

שים לב בבקשה על מה הפוסט ומה רשמת.אני מדבר על רכב עם רשיונות מבוטלים. אני מבהיר שוב  למען הסר ספק. בזמנו כל עוד הרכב היה בטווח של עד שנתיים מאז הטסט הייתי יכול להקפיא ולהפשיר את הנירת כפי רצוני. כל עוד הרשיונות היו "קפואים" לא ניתן להוציא כזה אישור. ולכן, להוציא אישור היה מצריך ממני לגשת למשרד הרישוי, להפשיר את הרשיונות, להוציא רישיון זמני ל 48 שעות לאיזה תאריך ושעה שאני רוצה וזהו זה. עכשיו הרישיונות מבוטלים בגלל שעברו איזה 3 שנים ואולי יותר מאז הטסט. אז אתה אומר שלמרות שהרשיונות מבוטלים אני כן יכול להוציא רישיון תנועה זמני? מבחינה הגיונית זה נשמע נכון שהרי איך תשנע רכב כזה שאתה רוצה להעלות בחזרה לכביש? כל אחד יצטרך להזיז את הרכב למוסך או לבדיקת מעבדה על גרר? זה הזוי לגמרי? ידוע לי שבעל הרכב מצהיר בכך שהוא משלם את הרישיון הזמני שהרכב תקין לתנועה ולא נמצא במצב שיש לו תקלה מסכנת חיים.
אז אתה בטוח ב מאת האחוזים שאפשר להוציא כזה רישיון לרכב עם רשיונות מבוטלים? שמעת על מישהו שעשה או יצא לך לעשות?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• אחראי פורום
פורסם

בעבר הוצאתי רישיון זמני לרכב אספנות עם רישיונות מוקפאים. זה היה מול נציג לפני האופציה המקוונת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 13 שעות, itaysamurai כתב:

בעבר הוצאתי רישיון זמני לרכב אספנות עם רישיונות מוקפאים. זה היה מול נציג לפני האופציה המקוונת.

ושוב פעם, אני מדבר על רכב מיושן ולא על רכב אספנות. לאחרון יש זכויות ופריוילגיות שלרכב מיושן אין. אחת מהן היא שלרכב אספנות הרשיונות לא מתבטלים לעולם גם אם הוא לא עושה טסט במשך עשרות שנים ברציפות.

פורסם

טעות.

רכב אספנות הוא רכב מיושן לכל דבר ועניין.

גם רכב אספנות שלא מבצע מבחן תקופתי(טסט), למעלה משנתיים ימים, רשיונו מבוטל.

דוגמה שקרתה(בימים שלפני הקורונה) - רכב אספנות שלא ביצע הליכי רישוי מעל שנתיים ימים, בעל הרכב הלך למשרדי הרישוי ושחרר את הביטול.

החל את הליך הרישוי, אך לא הצליח להשלימם במסגרת ה-30 ימים. רכבו נכנס שוב לביטול ובעליו שוב נדרש לגשת ולשחררו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

Kompy, זה מקרה מהשנים האחרונות? 

זה באמת היה כך אבל אני זוכר שפורסמה לפני כשנתיים או שלוש הודעה בעניין של מועדן ה 5, בהודעה דובר על כך שהגיעו להסדר עם משרד הירשוי - רישיון  של רכב אספנות שלא ביצע רישוי לא משנה כמה זמן, לא יבוטל ובעל הרכב לא יצטרך לגשת למשרד הרישוי בשביל לשחררו. 

פורסם
לפני 5 שעות, kompy כתב:

טעות.

רכב אספנות הוא רכב מיושן לכל דבר ועניין.

גם רכב אספנות שלא מבצע מבחן תקופתי(טסט), למעלה משנתיים ימים, רשיונו מבוטל.

דוגמה שקרתה(בימים שלפני הקורונה) - רכב אספנות שלא ביצע הליכי רישוי מעל שנתיים ימים, בעל הרכב הלך למשרדי הרישוי ושחרר את הביטול.

החל את הליך הרישוי, אך לא הצליח להשלימם במסגרת ה-30 ימים. רכבו נכנס שוב לביטול ובעליו שוב נדרש לגשת ולשחררו.

נכון, מבחינת החוק, רכב אספנות הוא רכב מיושן לכל דבר ועניין ולכן רכב אספנות צריך את אותם אישורים לטסט בדיוק כמו רכב מיושן. אממה, החוק מתייחס לרכב אספנות ומקנה לו זכויות מסויימות עקב היותו כזה. אחד מהם הוא שאין צורך להקפיא רשיונות לעולם, הרכב לא צובר אגרה לעולם כלומר, אם עברה שנה ולא שילמת את האגרה, בשנה הבאה לא יהיה חוב בגין אגרה שלא שולמה. כמו כן, הרישונות של רכב אספנות לעולם לא מתבטלים בגין אי הגשה לטסט השנתי. 
ועכשיו אני אתייחס למה שרשמת. יש משהו בדברייך שרכב אספנות שלא ביצע טסט הרבה מאוד שנים מגיע למצב שהוא "ננעל" ואם ניגשים לעשות טסט הם יגידו במכון שאי אפשר כי הרשיונות "נעולים" (אם אפשר לקרוא לזה כך). היו כאלה אנשים שנתקלו בכך כמו אח שלי לדוגמה ואני מבין לגמרי את ההיגיון מאחורי העניין. מיכוון שרכב אספנות לא מחוייב לעשות טסט בכדי להשאיר את הרישויונות בתוקף וגם אין צבירת אגרה לפי דעתי "הנעילה" נעשית על מנת למנוע מצב שבו רכב אספנות ינוע על הכביש ללא טסט. ולכן, אני מבין את זה ואין לי שום בעיה לגשת למשרד הרישוי בכדי לבצע "פתיחה" של רשיוין לרכב אספנות שלא עשה טסט המון שנים.

אבל אני חוזר ומדגיש, אני מדבר על רכב מיושן שלא מוגדר כרכב אספנות. זה מה שאני שואל.  האם לרכב כזה שהתבטלו הרשיונות אפשר להוציא רישיון תנועה זמני ל 48 שעות?

פורסם

לא הבנתי - ביטול רשיון הפיך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ביטול כאשר הסיבה היא "פקודות תעבורה" שזה ביטול אוטומטי לאחר שנתיים ללא טסט לרכב מיושן, הפיך. 

ביטול יזום כאשר בעל הרכב מבקש לבטל את הרישון, לא הפיך. 

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

כן ולא. רישיון שמתבטל אחרי שנתיים ללא טסט יכול לחזור להיות פעיל בתנאי שעושים בדיקת מעבדה וטסט. אממה, לא כל רכב יכול רק רכב פרטי, אופנוע, רכב משא מתחת ל12 טון ואולי עוד כמה ששכחתי. 

• תוכן חדש...