Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב לנסיעות בין עירוניות

Speedy McQueen
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום, צריך הכוונה לגבי קניית רכב על מנת לעשות נסיעות במרחק 50 קמ מהבית על בסיס יום יומי, סהכ 100 קמ ביום (4-5 פעמים בשבוע)

האם רכבים כמו קיה פיקנטו או יונדאי i10 יכולים להיות מתאימים?

התקציב שלי הוא עד 50-55 אלף עם עדיפות לקילומטר נמוך לרכב, צריך רכב חסכוני בגלל כמות הנסיעות הגבוהה אבל גם שיוכל לעמוד בעומס, אשמח לקבל המלצות לרכבים שיכולים להיות מתאימים, תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Speedy McQueen כתב:

שלום, צריך הכוונה לגבי קניית רכב על מנת לעשות נסיעות במרחק 50 קמ מהבית על בסיס יום יומי, סהכ 100 קמ ביום (4-5 פעמים בשבוע)

האם רכבים כמו קיה פיקנטו או יונדאי i10 יכולים להיות מתאימים?

התקציב שלי הוא עד 50-55 אלף עם עדיפות לקילומטר נמוך לרכב, צריך רכב חסכוני בגלל כמות הנסיעות הגבוהה אבל גם שיוכל לעמוד בעומס, אשמח לקבל המלצות לרכבים שיכולים להיות מתאימים, תודה

פיקנטו או i-10 יכולים להתאים בהחלט, בתנאי שלא מפריע לך הגודל הקטן יחסית והגנת רעש שלא כל כך קיימת (אותי היא לא מטרידה, אבל מן ההגינות לציין את זה).

אפשר לחוות את הנסיעה במכוניות כאלו במחיר די זול ע"י השכרת מכונית כזאת ליום אחד או לפחות מיום אחד בחברות השכרה שמאפשרות את זה.

רק לקחת בחשבון שאם עקב התקציב תהיה ירידה למודלים ישנים מידי, מערכות הבטיחות המצויינות שיש בפיקנטו/i-10 של ימינו עוד לא כל כך קיימות.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

4 פעמים בשבוע 100 קמ ביום על רכב מיני....
לא הייתי עושה את זה לעצמי.
בידוד רעשים\יכולת עקיפה וזמינות מומנט\נוחות מתלים.
זה לא שזה לא אפשרי כן? אתה גם תגיע ממטולה עד אילת עם כל מיני מודרני, רק לעשות את זה על בסיס יום יומי הייתי בוחר רכב גדול וחזק יותר.
גם במחיר של ירידה בשנתון ועוד קצת דלק(אם כי המיני האסיאתיות בתיבה אוטומטית לחלוטין לא חסכוניות בבין עירוני,כך שגם בזה ההפרש הוא זניח).

הייתי מחפש פאביה אחרי מתיחת פנים של 2015, אחת עם נתונים טובים והכי חשוב-שטופלה לפי הספר במוסך שמכיר את הרכבים האלה.(בין אם מורשה ובין אם מומחה בואג).
רכב מאוד נוח, בכביש מרגיש הרבה יותר גדול ממה שהוא, יש כח זמין לעקיפות, ציון גבוה במבחני ריסוק,בקרת שיוט.
וצריכת דלק מעולה.
בלי להתבלבל הייתי מעדיף אותו על פני כל מיני חדשה שתציע לי.
אם גיר ידני זה לא מכשול בשבילך, תוכל לחסוך 10-15K אל מול מקבילה אוטומטית.

אם מרחב הפנים לא קריטי לך, אז איביזה 1.0\פולו יפגינו את אותם הביצועים ומשמעותית יותר נוחות למשימה הזאת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישתי עושה כול יום כ-60 אלף על ספייס סטאר בכביש הררי, כך שזה אפשרי.

בכביש מישורי בכלל לא תהיה בעיה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספייס סטאר יותר חסכוני מאשר פיקנטו / I10.

האמת הכל תלוי בגישה.

יש מי שלא מפריע לו היעדר בידוד רעשים והרגשה של קופסת גפרורים.

אני אישית סובל מאוד מנהיגה של 50 קילומטרים ברכב כמו ניסאן מיקרה והייתי מעדיף לרדת בשנתון ולרכוש יאריס/ הונדה ג'אז,  להם יש צריכת דלק דומה לרכבי מיני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 48 דקות, yulianx כתב:

אישתי עושה כול יום כ-60 אלף על ספייס סטאר בכביש הררי, כך שזה אפשרי.

בכביש מישורי בכלל לא תהיה בעיה.

אם אשתך נוסעת 60 אלף ביום היא נוסעת לפחות במהירות של 2500 קמ"ש ממוצע ;)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל זה קוראים לרכב כוכב החלל.😎

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.4.2023 בשעה 18:33, alex321 כתב:

4 פעמים בשבוע 100 קמ ביום על רכב מיני....
לא הייתי עושה את זה לעצמי.
בידוד רעשים\יכולת עקיפה וזמינות מומנט\נוחות מתלים.
זה לא שזה לא אפשרי כן? אתה גם תגיע ממטולה עד אילת עם כל מיני מודרני, רק לעשות את זה על בסיס יום יומי הייתי בוחר רכב גדול וחזק יותר.
גם במחיר של ירידה בשנתון ועוד קצת דלק(אם כי המיני האסיאתיות בתיבה אוטומטית לחלוטין לא חסכוניות בבין עירוני,כך שגם בזה ההפרש הוא זניח).

הייתי מחפש פאביה אחרי מתיחת פנים של 2015, אחת עם נתונים טובים והכי חשוב-שטופלה לפי הספר במוסך שמכיר את הרכבים האלה.(בין אם מורשה ובין אם מומחה בואג).
רכב מאוד נוח, בכביש מרגיש הרבה יותר גדול ממה שהוא, יש כח זמין לעקיפות, ציון גבוה במבחני ריסוק,בקרת שיוט.
וצריכת דלק מעולה.
בלי להתבלבל הייתי מעדיף אותו על פני כל מיני חדשה שתציע לי.
אם גיר ידני זה לא מכשול בשבילך, תוכל לחסוך 10-15K אל מול מקבילה אוטומטית.

אם מרחב הפנים לא קריטי לך, אז איביזה 1.0\פולו יפגינו את אותם הביצועים ומשמעותית יותר נוחות למשימה הזאת.

האם רכבים כמו סוזוקי אינגס, יונדאי i20, הונדה ג’אז יכולים להיות מתאימים לדעתך? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Speedy McQueen כתב:

האם רכבים כמו סוזוקי אינגס, יונדאי i20, הונדה ג’אז יכולים להיות מתאימים לדעתך? 

בסופו של דבר הכל יעשה את העבודה ואפילו״יעלה את הקסטל״.

השאלה היא מה אתה חשוב לך יותר

נוחות/איכות נסיעה, צריכת דלק או כל לרמטר אחר.

איגניס זה סוג של רכב מיני בתצורת ג׳יפון לי אישית הוא היה קופצני מדי.

אם כבר אז הייתי מסתכל על סוויפט(מהדור החדש).

יונדאי i20 בתקציב שלך זה רק מנועים אטמוזפריים שחסכון בדלק זה לא בדיוק הצד החזק שלהם.

ההונדה בפני עצמה רכב מעולה ומאוד בטיחותי יחסית לקטגוריה ואם תקנה רמת אבזור קומפורט יהיה לך גם בלימה אוטונומית.

רכב מעולה ומאוד חסכוני בדלק, החיסרון שלו בנסיעות בין עירוניות הוא שמדובר במנוע 1.3 שמחובר לתיבה רציפה ומכוייל לחיסכון מירבי בדלק, בהחלט אפשרי לגמוע איתו מרחקים אך תבדוק אם זה מספק אותך.

נ.ב

אם נתעלם מציון מבחן ריסוק והעיצוב-הבלנו ה״חדשה״ שקיבלתי לכמה ימים בהשכרה סהכ תעשה את העבודה.

היא לא מהחזקות והנוחות בקטגוריה, אבל כן אמינה חסכונית וסהכ זריזה יחסית לקטגוריה שלה.

אם הייתי במקומך אז הייתי מחפש פאביה שמורה ככל הניתן.

אם גרמניות זה לא אופציה, הייתי מתמקד בהונדה ג׳אז/מאזדה 2 צורה חדשה

ואם לא אז בלנו/סוויפט אם התקציב יאפשר לך לרכוש את הצורה החדשה, ושם הזוויפט בפער יותר טובה מהבלנו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאזדה 2 כיוון טוב.

אפשר ידני?

אם כן הייתי בודק דאצ'יה סנדרו סטפוויי דיזל.

מתפשרת בתחום האיבזור והנוחות, אבל זולה וחסכונית מאוד.

בתקציב שלך תמצא רכב די צעיר.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטעמי הדאציה בעלת נוחות טובה, בין אם זה דאסטר או הסטפוואי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
בתאריך 5.4.2023 בשעה 18:43, yulianx כתב:

אישתי עושה כול יום כ-60 אלף

מכובד.  לא פלא שאת הצרפתיה השאירה לך.  היא באמת צריכה רכב אמין....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוזכרו כאן מבחני ריסוק לא מעט פעמים, חשוב רק לזכור שלא פחות חשוב הסיכוי להגיע (חס וחלילה) להתממשות הסיכון.

אם יש ברכב הגה שזז לבד כדי למנוע סטיה בנתיב (קיים כמעט בכל מכונית בימינו, בחברות טובות גם כמה שנים אחורה) ובלימה אוטונומית, ולא רק מובילאיי שמצפצף כמו בחיפושית ישנה, זה מוריד משמעותית את הסיכון לתאונות קשות.

הוזכרו כאן מבחני ריסוק לא מעט פעמים, חשוב רק לזכור שלא פחות חשוב הסיכוי להגיע (חס וחלילה) להתממשות הסיכון.

אם יש ברכב הגה שזז לבד כדי למנוע סטיה בנתיב (קיים כמעט בכל מכונית בימינו, בחברות טובות גם כמה שנים אחורה) ובלימה אוטונומית, ולא רק מובילאיי שמצפצף כמו בחיפושית ישנה, זה מוריד משמעותית את הסיכון לתאונות קשות.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיקון סטייה מנתיב ברכב בתקציב הזה יהיה קשה למצוא.

התקציב ברף העליון מתאים לפיקנטו 2017-2018 מהדור האחרון עם בלימה אוטונומית, אך אין לה מערכת לתיקון סטייה מנתיב.

לנסועה כזאת לא הייתי קונה i10 או פיקנטו.

אם אין הרבה פקקים, הייתי מחפש פאביה או איביזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...