Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Castrol Edge או Magnatec? איזה עדיף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

אני לקראת טיפול 10,000.

מתלבט באיזה שמן להשתמש?

שני סוגי השמנים עומדים בתקן.

קראתי קצת באינטרנט ולא הצלחתי להבין מה בדיוק ההבדלים. 

האוטו הוא מאזדה 3 שנת 2016, מנוע 2.0 ליטר. 

https://www.autostore.co.il/product/שמן-castrol-edge-fst-5w30-c1-4l/

https://www.autostore.co.il/product/שמן-castrol-magnatec-stop-start-5w30-a5-4l/

פורסם

מניסיון של 30 שנה אוכל לומר בוודאות שלא ראיתי הבדל בשום שמן,באם זול או יקר. 

תמיד החלפתי כל שנה או 15000 ק"מ ביותר מעשרה רכבים שהיו ברשותי, ומעולם לא הייתה לי בעיית בוצה, שחיקה מוגברת, או איזשהו סימפטום שמעיד על הבדל. 

אוסיף ואומר שהרכבים שהיו לי עבדו בתנאים סבירים בשימוש סביר ולא לצורך מרוצים או עומס קיצוני אחר. 

הסתבר לי שהסוד לשמירה על המנוע הוא בהחלפת השמן ולאו דווקא במותג. 

פורסם

יתכן שאתה צודק, אבל דווקא מנסיון שלי כשהכנסתי שני רכבים ממותגים שונים (יונדאי ומאזדה) לטיפול ראשון במוסכים המורשים ואפילו לפני הזמן הנדרש, בבקרים שלאחר החלפת השמן נשמעו תקתוקים מהמנוע עד שהגיע לטמפ' עבודה. אני נוטה להאמין שאם הייתי מגיע לכל אחד מהטיפולים עם שמן ברמה גבוהה ולא נותן להם לשים במנוע את השמנים הגנריים שלהם, המצב היה טוב יותר.

פורסם
לפני 32 דקות, ALÞћÃ כתב:

יתכן שאתה צודק, אבל דווקא מנסיון שלי כשהכנסתי שני רכבים ממותגים שונים (יונדאי ומאזדה) לטיפול ראשון במוסכים המורשים ואפילו לפני הזמן הנדרש, בבקרים שלאחר החלפת השמן נשמעו תקתוקים מהמנוע עד שהגיע לטמפ' עבודה. אני נוטה להאמין שאם הייתי מגיע לכל אחד מהטיפולים עם שמן ברמה גבוהה ולא נותן להם לשים במנוע את השמנים הגנריים שלהם, המצב היה טוב יותר.

התקתוקים נובעים ממרימי השסתומים ההידראולים וקשורים ללחץ השמן. 

כאשר רוקנו את השמן מהעוקה, ומן הסתם מהפילטר לוקח לשמן החדש מספר שניות לייצר לחץ מחדש. 

אפשרות שנייה, כאשר השמן חדש הוא דליל יותר משמן משומש, לחץ השמן לא מספיק ללחיצה נאותה של המרים על השסתום ולכן הרעש נובע מההקשה עקב המרווח. 

התופעה חולפת לאחר ימים או שבועות כאשר השמן מתלכלך ונהיה סמיך יותר. 

גם את התופעה הזאת חוויתי במנוע פיז'ו שהיה לי, ושום מותג שמן לא הביא לתוצאה שונה מהאחר בנקודה הזו. 

פורסם

תודה. אני מבין שאין סיבה להעדיף מותג אחד על אחר, לכן אקח את השמן הזול שאני מוצא שעומד בתקן. 

רציתי לשאול, מה צריך להחלפה של שמן ופילטר שמן?

הבנתי שלעיתים כדאי להחליף את בורג הריקון ואת השייבה, מישהו יודע לומר לי איזה סוג בורג (כלומר גודל הבורג) צריך למאזדה 3 שנת 2016? 

• תוכן חדש...