Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

לאחר סקר שוק עם חישובים של הקילומטרז שאעשה כל חודש, הרצון לרכב יחסית חסכוני, אמינות ושגרת טיפולים, תקציב ועוד הגעתי למסקנה שהרנו מגאן גראנד קופה עונה לי יחסית על הדרישות שלי.

אני שואל פה כי יש כאן אנשי מקצוע שמדברים עובדות ולא דעות:

1) האם צריכת הדלק של הדיזל 1.5 (הוא טורבו לפי מה שהבנתי) באמת אמיתית? לעומת מנועים של סופר-מיניז כגון i20?

2) עד כמה אפשר לסמוך על רנו? מבחינת אמינות לטווח ארוך יותר. 

תודה רבה מראש!

פורסם

הגראד קופה דיזל זה רכב מאוד מוצלח, מנוע ה1.5 DCI מאוד חסכוני, הדבר שיכול לגרום לך לבעיות ברכב הזה זה יותר מכיוון הגיר הדו מצמדי שידרוש מידי פעם החלפה של קלאצ׳ים/מחשב גיר, בשנת 2019 הגרנד קופה עברה שינוי בגיר לגיר דו מצמדי עם 7 הילוכים(קודם היו שישה) והוא נחשב אמין יותר מהגיר עם השישה הילוכים, עם הגיר החדש גם הספק המנוע עלה ל116 כ״ס(עם הגיר הישן הוא היה 110 כ״ס).

אם אפשר אז שווה להתאמץ בשביל הדגם עם השילוב מנוע+גיר החדש יותר, אבל בכל אופן הגרנד קופה עדיפה בכל שילוב שהוא כשמנגד יש רכבים בסגנון של יונדאי I20.

בסופו של יום אם נסתכל על התמונה הגדולה החסכון בדלק מנצח גם אם האוטו ידרוש יותר טיפולים לעומת יונדאי I20 וכמובן שהוא יהיה הרבה יותר נוח/מאובזר/בטיחותי מאשר כל סופר מיני.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני שעתיים, Jeka88 כתב:

הגראד קופה דיזל זה רכב מאוד מוצלח, מנוע ה1.5 DCI מאוד חסכוני, הדבר שיכול לגרום לך לבעיות ברכב הזה זה יותר מכיוון הגיר הדו מצמדי שידרוש מידי פעם החלפה של קלאצ׳ים/מחשב גיר, בשנת 2019 הגרנד קופה עברה שינוי בגיר לגיר דו מצמדי עם 7 הילוכים(קודם היו שישה) והוא נחשב אמין יותר מהגיר עם השישה הילוכים, עם הגיר החדש גם הספק המנוע עלה ל116 כ״ס(עם הגיר הישן הוא היה 110 כ״ס).

אם אפשר אז שווה להתאמץ בשביל הדגם עם השילוב מנוע+גיר החדש יותר, אבל בכל אופן הגרנד קופה עדיפה בכל שילוב שהוא כשמנגד יש רכבים בסגנון של יונדאי I20.

בסופו של יום אם נסתכל על התמונה הגדולה החסכון בדלק מנצח גם אם האוטו ידרוש יותר טיפולים לעומת יונדאי I20 וכמובן שהוא יהיה הרבה יותר נוח/מאובזר/בטיחותי מאשר כל סופר מיני.

תודה רבה על המענה

עד כמה זה נוראי הגיר הדו מצמדי שישה הילוכים? עלות של החלפת קלאצ׳ים המחשב גיר יקרה? מה התדירות של התקלה הזו? 

פורסם

אין לזה ק"מ מדויק, רכב שנסע בעיקר בין עירוני יכול להגיע גם ל 100 ק"מ, לעומת רכב שנסע בעיקר בעירוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי גיר 6 הילוכים יבש: לפחות בפלואנס עלות החלפה של מחשב גיר בזמנו הייתה סביב 3K ש"ח. ייתכן שבגרנד קופה מדובר כבר במחשב משופר ויותר אמין (הגיר שם מתנהג משמעותית יותר חלק). החלפת מצמדים יקרה מאוד, סביב 10K ש"ח. אבל ברכב שנוסע בין עירוני המצמדים יכולים להחזיק מעמד הרבה מאוד זמן. הפלואנס שלי בת יותר מעשר, אני כמעט ב-180K והמצמדים מקוריים.

בגדול זה שילוב מנוע+גיר שחי טוב מחוץ לעיר, לא מומלץ למי שנוסע חלק ניכר מזמנו בעיר או בתנועה פקוקה.

גיר 7 הילוכים שיש בגרנד קופה המעודכן הוא גיר עם מצמדים רטובים, אני אישית לא מכיר בעיות עם הגיר הזה.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 47 דקות, קורן בן אשר כתב:

לגבי גיר 6 הילוכים יבש: לפחות בפלואנס עלות החלפה של מחשב גיר בזמנו הייתה סביב 3K ש"ח. ייתכן שבגרנד קופה מדובר כבר במחשב משופר ויותר אמין (הגיר שם מתנהג משמעותית יותר חלק). החלפת מצמדים יקרה מאוד, סביב 10K ש"ח. אבל ברכב שנוסע בין עירוני המצמדים יכולים להחזיק מעמד הרבה מאוד זמן. הפלואנס שלי בת יותר מעשר, אני כמעט ב-180K והמצמדים מקוריים.

בגדול זה שילוב מנוע+גיר שחי טוב מחוץ לעיר, לא מומלץ למי שנוסע חלק ניכר מזמנו בעיר או בתנועה פקוקה.

גיר 7 הילוכים שיש בגרנד קופה המעודכן הוא גיר עם מצמדים רטובים, אני אישית לא מכיר בעיות עם הגיר הזה

קנייה של מגאן עם הגיר 7 הילוכים קצת גדולה עליי, המחירים מגיעים כבר ל 90 אלף...

נשמע מדבריך  שזו תקלה שתגיע בוודאות השאלה מתי. 

אני אסע 90 קילומטר ביום בעיקר כביש מהיר.

בגלל זה אני שואל גם עם תקלה כזו שכל הנראה אפגוש אותה פעם אחת לפחות, הדלק שנחסך לי לעומת רכבים אחרים משמעותי מאוד...

פרט לתקלה זו (שמהתיאור כאן ועוד מקומות של אנשים היא לא פאטאלית קיצונית) נשמע שאין משהו מיוחד שיכול להידפק במגאן...

האם אני מפספס משהו? 

עוד שאלה - האם כדאי לקנות רכב כזה עם 120 אלף קילומטר? או לכוון יתר לכיוון ה 90 אלף 

בנוסף, האם הוא מצוי בחברות הליסינג? כדאי משם או מהשוק הפרטי?

פורסם

ומה עם ירידת ערך?

גם תלולה יותר

תעשה חישוב סיכונים

כי דלק זה לא כל העלות של הרכב

אלא אם כן אתה אומר שאתה רוצה גם את הנוחות ועצמת המנוע אז זה שווה

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני 13 שעות, איש שמח כתב:

ומה עם ירידת ערך?

גם תלולה יותר

תעשה חישוב סיכונים

כי דלק זה לא כל העלות של הרכב

אלא אם כן אתה אומר שאתה רוצה גם את הנוחות ועצמת המנוע אז זה שווה

עד כמה היא גדולה? אני רואה אנשים קונים במחירים לא נמוכים..... לא יקרים אבל לא נמוכים.

לפני 13 שעות, TDI כתב:

רכב מעולה וחסכוני.

חבר עם סטיישן 2016 כבר עם כ-240,000 ק"מ ללא תקלות, עם צריכת דלק של 1/20.

אני הייתי דווקא מעדיף את הגירסה ה"ישנה", ללא אוריאה.

מה הכוונה אוריאה?

פורסם

מערכת אוריאה היא מערכת לנטרול גזים רעילים הנפלטים ממנועי דיזל. 

המערכת דורשת מילוי "נוזל אוריאה" מדי פעם (יופיע במחשב של האוטו מתי). 

אני גם מעדיף דגמים ללא אוריאה מכיוון שאם יש כשל במערכת אזי לא תוכל לנסוע באוטו. 

ישנה אפשרות לביטול המערכת ע"י תוכנה חיצונית, אך אני לא ניסיתי אותה. 

• תוכן חדש...