Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די נו. ההלכה היא דבר אחד והצורך בתיקון החוק הישראלי הוא דבר אחר. 

אבל: אני הרגע שיניתי את דעתי ואין בנינו מחלוקת. 

שבת שלום.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 9 שעות, aviaviavi כתב:

אבל מה הקשר בין זה לבין מיסיונריות שציינו פה?

פעילות דתית, של כל דת, היא מיסיונרית. זו ההגדרה המילונית. 

לפני 8 שעות, yuvalganim כתב:

(וזה לא משנה סטרייט, גיי להט"ב או נסיכה וצפרדע)

עם סטרייט, גיי ולהט"ב אין בעייה. 

לגבי נסיכה וצפרדע, זה כבר פשוט צער בעלי חיים! מדובר על בעילה אסורה רחמנה ליצלן!!! ולזה אתה כן נותן גושפנקה ואישור?!

תתבייש לך! אני הולך להכין פשקוויל בגנותך! 

לגופו של שירשור. השנקל שלי:

למוסדות חינוך אסור להכניס תכנים נפיצים, תכנים שמבוססים על שטיפת מוח או תכנים גזעניים. 

משום מה ואיך שהוא הדת עונה על כל 3 הקטגוריות. בהרחבה.

הילד רוצה לעשות מצווה? סבבה, לגיטימי וחצי- שיקים עמדה\דוכן\שולחן מחוץ לכתלי בית הספר ויעשה שם מה שהוא רק רוצה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, ברווז כתב:

לא, זו ממש לא ההגדרה המילונית. מסיונריות היא הפצת הדת שלך, בקרב מאמינים בדת אחרת, או אפילו לא מאמינים בכלל.

אלא מאי, היהדות כלל אינה דת מסיונרית, וזו דווקא כן בהגדרה (לא המילונית, המהותית).

היהדות מבוססת על העקרון לפיו היהודים הם 'העם הנבחר', שערך ברית עם ה'. היא אינה עוסקת בהגדלת העם.

ולראיה, דרך החתחתים (שלא לומר עינוי) שמעבירים את מי שרוצה להתגייר.

במבחן התוצאה, כמה כבר יהודים יש?..

לעומתן, הנצרות והאיסלם הן כן בהחלט דתות מסיונריות, והן שאופות להתרחב. להן יש מיסיון (או ג'יהאד כשצריך).

כדי להתנצר (כקתולי לצורך העיניין)  עליך רק לעבור טבילה ולומר שאתה מקבל את ישוע כמציל שלך.

כדי להתאסלם, בגדול עליך לדקלם משפט אחד "אין אלוהים מלבד אללה, ומוחמד נביאו".

על הנדרש מלהתגייר לא צריך לחזור.

ככל שיש מי שמשווה את פעילות החזרה בתשובה וקירוב לדת בקרב יהודים למסיונריות, נו שיהיה לבריאות.. אין לי מוטיבציה מיוחדת להתווכח עם זה.

לפני 2 דקות, ליפיגו כתב:

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

מתוך ויקיפדיה

מיסיון (מלטינית: Missio - שליחות) הוא פעילות להפצת דת או אמונה (בדרך כלל הנצרות) בקרב בני דת אחרת או בקרב חסרי דת, כשלרוב המטרה היא לגרום להם להמיר דתם. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ליפיגו כתב:

ככל שיש מי שמשווה את פעילות החזרה בתשובה וקירוב לדת בקרב יהודים למסיונריות, נו שיהיה לבריאות.. אין לי מוטיבציה מיוחדת להתווכח עם זה.

זה בסדר שאין לך מוטיבציה, וזה גם מובן לגמרי - כמו להתווכח שהשמיים אינם כחולים.

לנסות להשפיע על אנשים להתקרב לדת שלך זו מסיונריות by definition:

ציטוט

מיסיון היא פעילות להפצת דת או אמונה מסוימת בקרב בני דת אחרת או בקרב חסרי דת. 

או ממרים-וובסטר

ציטוט

missionary

noun
one sent to spread a religious faith among unbelievers

אני מבין שמהפוזיציה האישית שלך ״לחזק״ יהודים זו לא מסיונריות, כי <סיבות>. זה לא עושה אותך ליותר צודק כי ההגדרה כ״כ פשוטה שבאמת אין כאן בכלל על מה להתווכח. אם אתה מאמין שזה בסדר, פשוט תטען שהמסיונריות הזו מוצדקת כי עם נבחר / אור לגויים / שימור מסורת / שואה וכו׳, אבל בחיאת אל תלך נגד ההגדרה המילונית :| השמיים כחולים גם אם אתה ממש ממש רוצה שהם יהיו ירוק בקבוק 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 שעות, ליפיגו כתב:

אלא מאי, היהדות כלל אינה דת מסיונרית

היא לא מסיונרית כלפי מי שלדעתם לא יהודי אבל מאוד מסיונרית ואלימה כלפי מי שלדעתם כן יהודי.

• אהבתי 6

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@oryo יש לך עתיד בפוליטיקה.. היכולת להודיע למישהו מה הוא חושב, מה הפוזיציה, לטעון את הטיעונים שלו ואז לספק טיעון נגד מנצח, זה מה שטובי הפוליטיקאים עושים כשמראיינים אותם..  (וגם אשתי, אבל זה דבר אחר).

לגהי התוכן האם זו מסיונריות כן או לא, פחות משנה לי מה הזולת מדמיינים שאני מאמין בו. 

@Night Driver ו @oryo עובדתית: מבחינת הדת, אם נולדת יהודי אז אתה יהודי. גם אם אתה אתאיסט מדופלם. אז אם הם "מסיונרים", אז הם עובדים מול פול מדולל ומוגבל מאוד ביחס למוסלמים והנוצרים.

ישנם מיעוט מקרים בהם הרבנות מכריזה על מישהו כ'חסר דת'. חפשו בגוגל את יורם קניוק שדרש הכרה כזו בעקבות נכדו. זה סיפור זה מרגיז למען האמת. 

במונחים של ישראל, מי שיש לו תאריך לידה עברי בת.ז. הוא יהודי. כן, יש כאן משחק על "דת או לאום".

פעם היה סעיף 'לאום' והיה כתוב בו 'יהודי' או 'ערבי' וכו..

הוא בוטל בגלל החרדים והרבנות. הסיבה? כי הם לא מוכנים להכיר בגיור קונסרבטיבי בחו"ל, אבל היתה פסיקת בג'צ, אז זו היתה הפשרה. לא מחפשים לגדול מבחוץ..

כל הנושא של הגדרה עצמית בראיית הרשויות קצת מעוות בארץ. אך יש לך סיבה (אני כותב סיבה. לא צידוק, מזה באמת לא נצא). הסיבה היא שחוק ההגירה למדינת ישראל נקרא 'חוק השבות'. וחוק השבות קובע שיהודים זכאים להתאזרח בישראל.

הרשויות די חוששות מהפיכת ישראל למדינת הגירה פתוחה מסיבות מובנות שאין טעם להיכנם אליהן.

דוגמא: לפני העלייה הגדולה של יהודי אתיופיה (לא הפלשמורה) בשנות השמונים, היתה בעיה; המדינה לא יכלה להוציא את המבצע לפועל בגלל הספק ביהדותם מצד הרבנים הירדים האשכנזים. הרב הראשי הספרדי דאז, היה הרב עובדיה ז"ל, והוא פסק שיהודי אתיופיה הינם יהודים לכל דבר. ההמשך הוא הסטוריה.

נאהב או לא, בישראל ההגדרה 'יהודי' היא הרבה מעבר לאוסף מנהגים דתיים.

היא מאפשרת להיות המדינה היחידה שמקבלת מהגרים בני 65+  חסרי כל, שפחות או יותר מרגע הנחיתה מקבלים אזרחות, זכות הצבעה וחיבור למערכת הבריאות והרווחה, כי הוכיחו שזיקתם ליהדות עומדת בקריטוריונים של חוק השבות.

אני אגב מודה לה' על זה כי זה בגדול זה עשה לנו בעיקר טוב.

לסיכום,  כל הבלה בלה הזה ולא התייחסתי לנושא עצמו? נכון. מנסיוני זו השחתת מילים וזמן. בגילי למדתי שזה לא עובד. אני כבר שוחררתי ממילואים מזמן, אבל 20+ שנה במילואים לימדו אותי שמה שאני צריך מהחבר'ה זו לא אחידות מחשבתית, אלא שיגיעו לבסיס עם מצית כי אני מאבד את שלי תוך שעה.

• אהבתי 1
פורסם

מתוך קבוצת ה"פורום החילוני" בפייסוש -

ציטוט
המאבק סביב הנחת תפילין במרחב הציבורי שוב מתעורר, גם בגלל השעייתו של נתן זהבי משידור ב-103, וגם בעקבות דוכן תפילין שהוקם בתוך בית ספר לא-דתי בראשון לציון.
זה מחזיר אותנו למאמר שכתב ד"ר רם פרומן, יו"ר הפורום החילוני, לפני כשנה וחצי, על הנחת תפילין במרחב הציבורי ועל דוכני התפילין של חב"ד ובמיוחד על הפנייה של שדלני חב"ד לקטינים. המאמר - שרלוונטי מאוד גם היום - מסביר שהנחת התפילין במרחב הציבורי היא לא פרקטיקה דתית, אלא פרקטיקה פוליטית-לאומנית.
מתוך המאמר:
"הנחת תפילין בציבור, להבדיל מאשר ברשות הפרט, כבר מזמן אינה מעשה דתי, אלא מעשה פוליטי המשלב דתיות ולאומנות. מי שמניח תפילין בציבור, עושה זאת באופן מוחצן ומתריס כדי לסמן טריטוריה. זהו מעשה סמלי שנועד לתקוע אצבע בעין הן לחילונים והן לערבים. לחילונים הוא מבהיר שהדת שולטת במרחב הציבורי, לערבים הוא מבהיר את העליונות היהודית במדינה. הנחת תפילין במרכז מסחרי, בקרון רכבת היא המשכה של הציצית החרד"לית מחוץ לחולצה. היא זועקת יהדות ודת בריש גלי. לא פלא שהשילוב הזה של דת, לאומנות והתרסה כבש ציבורים רבים, ובעיקר קבוצות ימין קיצוניות וקבוצות מסורתיות לאומניות.
הנחת תפילין ציבורית כבר מזמן איננה פרקטיקה דתית, אלא הצהרה פוליטית במלחמת התרבות שבה אנחנו נתונים. זהו אקט מתוחכם, מאחר שהחילוני הליברלי המצוי אמנם חש מאוים מהמתקפה הדתית־לאומנית הזו, אך כפלורליסט הוא מרגיש שבשם חופש הדת עליו לאפשר את הנחת התפילין. זו כמובן טעות חמורה, שמתעלמת מהממד הסמלי של הפעולה. עלינו להפנים שהנחת תפילין בציבור, ובעיקר כשהיא נעשית באופן מוחצן ומתריס, היא לא פולחן דתי פרטי אלא אקט פוליטי שמכוון נגדנו, נגד ערכינו, ונגד זכותנו לקיים את אורח חיינו."

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 17.11.2022 בשעה 23:28, phpclub כתב:

אבל זה אף פעם לא באמת ככה, זה תמיד בהחצנה, זה תמיד במקום בולט ועם שכנועים (בוא תניח תפילין וכו')

שכנועים? מי משכנע אותך? ובמה? מה זה דוכן מכירות?

גם בבתי ספר וגם בכניסה לקניונים\מרכזים מסחריים זה אותו הדבר תמיד,"צדיק הנחת?","רוצה להניח?"

אם הנחתי באותו יום,אני מגיב שהנחתי ומברך לשלום\שבת שלום

אם שכחתי להניח באותו יום (גם קורה),מגיב אותו הדבר "שבת שלום" בחיוך,גם אם אשקר לו ואומר לו שהנחתי אין לו דרך לדעת.

מציע לך לנהוג באותה "טקטיקה" ולא להקצין "הנה נציגי איראן העתידיים",סך הכל תפילין..

לגבי ההשוואה לאוכל מעורבב,נו באמת,כמו בתשקורת אז גם פה? לקחת משהו אחד,משהו אחר לחלוטין,ולצעוק "יש קשר!!!!11"

תהיו בריאים,החיים גם ככה קצרים ויקרים לאחרונה,תלמדו להנות ולא לחפש אש.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

לפני שעה, ALÞћÃ כתב:

מתוך קבוצת ה"פורום החילוני" בפייסוש -

בדיוק קראתי שזו אצבע בעין לערבים ואז שמעתי את המואזין בכפר לידי

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 37 דקות, ezuf כתב:

גם בבתי ספר וגם בכניסה לקניונים\מרכזים מסחריים זה אותו הדבר תמיד,"צדיק הנחת?","רוצה להניח?"

אם שכחתי להניח באותו יום (גם קורה),מגיב אותו הדבר "שבת שלום" בחיוך,גם אם אשקר לו ואומר לו שהנחתי אין לו דרך לדעת.

מציע לך לנהוג באותה "טקטיקה" ולא להקצין "הנה נציגי איראן העתידיים",סך הכל תפילין..

לגבי ההשוואה לאוכל מעורבב,נו באמת,כמו בתשקורת אז גם פה? לקחת משהו אחד,משהו אחר לחלוטין,ולצעוק "יש קשר!!!!11"

תהיו בריאים,החיים גם ככה קצרים ויקרים לאחרונה,תלמדו להנות ולא לחפש אש.

איך הגעת לנציגי איראן ?

אני רק אומר שצריך להיות איזון, בתור חילוני שהכי רחוק מדת שיש - לי מפריע כל האקטים הדתיים למיניהם - לדוגמא,

1. דוכני הנחת תפילין עם אנשים ששואלים כל אחד שעובר (אם היה רק דוכן בלי השאלות והרדיפה אחרי אנשים לשאול אותם, לא הייתה לי בעיה).

2. רכבי מוזיקה דתית (נחמנים למיניהם) שעוצרים את התנועה, שמים רמקולים של הגברת בית ספר ומחרישים לי את האוזניים גם אם כל הבית שלי סגור כשהילדים שלי יושנים.

3. השרשור ההזוי בעיני על שירי שבת ברמקולים כריזה בפול ווליום כי בא להם.

יש לכם אורך חיים מסוים, הכל בסדר ואני מכבד אותו (התחתנתי עם שומרת מסורת), תעשו את המצוות שלכם והמנהגים שלכם בצניעות בביתכם הפרטי, אל תפריעו לאחרים ואל תנסו לשכנע.

מהצד השני אתה - בתור שומר מסורת (אני מסיק לפי הכתוב) - בטוח שיפריע לך שימכרו בבית הספר של הבן שלך סנדוויץ נקניק וגבינה בדוכן, או שימכרו נקניקיית חזיר, נכון ?

אם לא עושים את זה (כי מכבדים את כולם), אין שום סיבה שיעשו דוכן הדתה בבית הספר, זה מפר את הסטטוס קוו.

• אהבתי 1
פורסם

בוודאי שיפריעו הסנדביצ'ים האמורים,אבל גם אין לי מה לעשות יותר מדי בנידון,אני לא מנהל הבי"ס וגם לא איזה מחליט בכיר בדירקטוריון חדר המורים.

דוכן הדתה זה לא,זה לא שזה יהיה ממוקם בתוך כיתה שלומדים בה או במסדרון ולהפריע לכולם,אתה גם יכול לבקש מאותו בחור שיזיז את "העמדה" נניח למחוץ לבית ספר או באיזו פינה ליד הקפיטריה נניח.

ת'כלס זה לא ממש מפריע לאף אחד (דתיים וחילוניים),פשוט אנשים אוהבים לעשות רעש וענין מכל דבר.

*מה שאני מגיב דעתי בלבד כמובן אם השתמע אחרת,לא שמתי מילים בפה של אף אחד

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

הערה זוטא לגבי החמץ בפסח בבתי חולים. בג"ץ קבע בשנה שעברה שאסור לחפש בתיקים בכניסה/להחרים אוכל וכו'.

https://www.haaretz.co.il/news/law/2021-01-10/ty-article/0000017f-db11-df9c-a17f-ff19ca060000

זהו אפשר לחזור לויכוחים 🙂

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם
לפני 3 שעות, ezuf כתב:

הגישה של "סך הכל", ולא משנה לאיזה כיוון- כזה שאני תומך בו או כזה שאני מתנגד לו, היא תמיד דבר פסול. כי איפה בעצם עובר הקו? תמיד אפשר לדחוק אותו עוד ועוד הלאה.

בכל מקרה, בנוגע לתפילין, מה שאתה מתאר זה לא מה שקורה. מה שקורה:

"צדיק הנחת תפילין היום"?

-"לא, לא מניח תודה"

"תעשה מצווה תקרב את הגאולה/בשביל עם ישראל/בשביל הנפש אחי"

"לא תודה."

ופה קורה אחד מ 2 דברים: הראשון הוא איזושהי מילה שעפה לכיוון הגב שלי בזמן שאני מתרחק, או הגברת התקיפות מצידם. ביותר ממקרה אחד העזו לתפוס לי בזרוע ולנסות למנוע ממני ללכת. אז זה הרבה יותר גרוע מדוכן מכירות, שם מעולם לא קרה לי שנגעו בי פיזית. 

שיעמדו בצד עם הדוכן שלהם (אם יש להם היתר) ויתנו לאנשים לבוא אליהם. זה סבבה. שיעזבו אנשים במרחב הציבורי לנפשם.

ליד הסופר שקרוב לביתי בכל שישי יש דוכן של רב שמחלק נרות שבת. הוא לא משדל אף אחד, עומד בצד עם מוזיקה שקטה ואומר לעוברים ושבים "שבת שלום", זה הכל. ויודע מה? כל פעם שאני עובר לידו בשישי, אני גם מחזיר שבת שלום. כי למה לא להתנהג בנועם למי שמתנהג ככה אלי.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...