Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

בשנים רזות מבחינה כלכלית הרע במיעוטו יהיה להמנע מרכב שבעה מקומות. אחזקתו יקרה בלי פרופורציה.

בשנים רזות להימנע מאוטו בכלל 

• אהבתי 1
פורסם

פחות כיף, אבל הייתי מחפש אולי איזה ברלינגו 7 מושבים או משהו כזה, רכב עם המון חלקי חילוף בשוק שלא בעיה למצוא בזול יחסית, בארץ או מחו"ל, והמון מוסכים שמכירם את הדגם או שבכלל להתחיל לטפל לבד בעזרת כנופצון.

פורסם
לפני 8 שעות, אביגדור2 כתב:

בשנים רזות להימנע מאוטו בכלל 

רכב פרטי בהרבה מהמקרים הוא צורך בסיסי - רכב 7 מקומות - פחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

7 מקומות הכי זול  כחבילה למי שלא נוסע הרבה לדעתי לוגאן אפשר למצוא שמורים ממש ב-15 אלף וגם אם תיקח את האוטומט al4 ותצטרך להחליף סולונואידים (או החלפת קלאצ בידני ) הוספת עוד כמה אלפים בודדים למחיר הרכישה ועדיין  זאת העסקה הכי זולה. (עם החסרונות שלה כמובן )

הבאה אחריה היא המאזדה 5 שהוזכרה כאן מנסיון במשפחה סד"ג מחירים 20 רכישה וגם אם נפלת ותחליף מנוע+גיר+מחשב גיר הוספת גג 15 לשלושתם יחד ואפשר גם בפחות.

שניהם סה"כ רכבים שמציגים אמינות טובה.

אם צריך 7 מקומות קונים 7 מקומות נקודה. לא חושב שלסחוב עם 5 מקומות שווה את זה. די מצחיק עם הסטיגמות בארץ שאני הדוס כאן ואומר את זה..

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

כן ולא,

אחי קנה לפני שנתיים פלוס מאזדה 5, קלומטרג' מעט גבוה אבל מתוחזקת ושמורה אבל שילם לא זול ובשנה האחרונה כבר הוציא על שיפוץ גיר, מערכת קירור, ועכשיו ראש מנוע...

התייאש ועובר ל2 קטנות.

לי היה בזמנו לודאן ידנית (אבל חדשה), אכן אחלה רכב מרווח ונוח ואחזקה זולה,

לך תמצא אחת במצב סביר, רובן שחוקות עד ליסוד.

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

מתוחזקת ושמורה אבל שילם לא זול

פה הייתה הטעות שלו, אין בעיה לקנות גם עם 200+ אלף ק"מ אבל כמה שתהיה מתוחזקת צריך לקחת בחשבון לפחות 2-3 תיקונים יקרים כמו מנוע גיר וכדו ועדיין אפשר בקלות בקניה+תיקונים יחד לא לעבור את ה-35 אלף שקל מנסיון במשפחה והרכבים כבר הרבה יותר משנתיים אצלנו. הקונה של אחיך הרויח..

לגבי הלוגאן מהצצה ביד2 נראה שבגלל שהרכב נמכר בגרושים באיזור 15 אלף₪ אפשר למצוא כבר שמורות (יחסית כמובן ) שזה עדיין סכום מצחיק גם אם הוצאת עוד עשיריה על תיקונים.

פורסם

@tza אתה ממש לא הדוס היחיד ובאופן אישי אני חושב שכל עניין רכבי ה- 7 מקומות הוא מאד overrated  במגזר. אנשים בקושי גומרים את החודש אבל מ-מ-ש ח-י-י-ב-י-ם 7 מקומות לא משנה כמה יקר לאחזקה ישן ושבור הרכב שישמש אותם. וזאת טעות גדולה.

לגבי לוגאן מכיר כמה שמחזיקים כאלה, רובן (ולא משנה כמה מוקפדת היתה התחזוקה) כבר שבורות ממש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 19 שעות, אביגדור2 כתב:

למצוא גרנדיס שמורה עם קילומטרז הגיוני ומטופלת ב20K זה למצוא מחט בערמת שחת  

שכן שלי מוכר כזו עכשיו 2005 עם קמ בשמיים אבל מנוע חדש ויד ראשונה... מאמין שזה הסדר גודל שהוא יבקש.

אם מעניין מישהו אקשר ביניכם

פורסם (נערך)
לפני שעה, zvit כתב:

@tza אתה ממש לא הדוס היחיד ובאופן אישי אני חושב שכל עניין רכבי ה- 7 מקומות הוא מאד overrated  במגזר. אנשים בקושי גומרים את החודש אבל מ-מ-ש ח-י-י-ב-י-ם 7 מקומות לא משנה כמה יקר לאחזקה ישן ושבור הרכב שישמש אותם. וזאת טעות גדולה.

לגבי לוגאן מכיר כמה שמחזיקים כאלה, רובן (ולא משנה כמה מוקפדת היתה התחזוקה) כבר שבורות ממש.

לא אמרתי שאני היחיד אלא הדוס בעד 7 מקומות מול "השאר" שבעד "להסתדר" כשברור שאצל הרבה זה אומר גם להסיע מעל המותר.

לגבי "ממש חייבים" אתה יכול להיות ציני אבל איזה ברירה יש לך כשאתה הנהג היחיד הרלוונטי, (טכנית, סידור עבודה וכו'. לא קשור לדת משום כיוון) רוב הנסיעות בהרכב מלא, ויש לך לפחות 4 ילדים מתחת גיל 10?

ההכללות על המגזר נחמדות אבל אני רואה סביבי שמי שיכול שולח את הגדולים בתחב"צ ו\או שוכר 7 מקומות כשצריך.

לגבי יקר ישן ושבור: מזניחים יש בכל מקום יכול להגיד רק על עצמי שאני מחזיק רכבים בני 15~ ומכנית הרכב מתוחזק ברמה שהרבה רכבים גם בני 5 בארץ לא מכירים. בדיוק מהסיבה הכלכלית שציינת אני מחזיק אקסל מפורט של כל שקל שיצא מקניית הרכב ואחזקה מוקפדת של רכב בן 15 שמור הוכיחה את עצמה כהכי כלכלית שיש. חייב להודות שהרבה בזכותך ובזכות שאר החברים כאן שתרמתם לי המון ידע וגם אומץ לדעת מה ואיך לעשות ומה לדרוש מהמכונאי שלי.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 1
פורסם

@tza זה לא שחור ולבן, ורוב אלה שרוכשים מובילי נוסעים ב-30K ופחות מחזיקים את הרכב בתחזוקת שבר. דווקא לפחות במקומות בהן יש קהילות אנשים עוזרים אחד לשני בשינועים.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...