Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הרכבתי ברכב מגבר אורות לרכב ישן הכוונה לחיבור ממסרים לחשמל של הנורות הראשיות שפותחים וסוגרים מעגל לנורות ישירות מהמצבר כמובן שהרכבתי פיוזיום לכל החיבורים השאלה שלי היא כזאת בבקשה אם ממסר (ריליי) 20 אמפר מספיק לאור נמוך וממסר 40 אמפר מספיק לאור גבוה הנורה 55 w באור נמוך ו 60w באור גבוה תודה לעונים

פורסם

לרוב ברכבי אספנות אין במקור ממסר אורות, ולכן יש נפילת מתח די רצינית בין ידית האורות עד לנורה.
הפתרון הוא הוספת ממסר.
פעם החשמלאים קראו לזה "מגבר אורות" כדי להוציא מהלקוחות עוד כמה שקלים.

אגב ״המגבר אורות״ המקורי של פעם היה קופסא גדולה שמחברים אליה גם את הנורות לאור הגבוה וגם לנמוך.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

הממסר שהרכבת מספיק לגמרי.

חישוב פשוט מראה שצריכת הזרם של הנורות שלך היא:

60 וואט לחלק ל 12 וולט, יוצא 5 אמפר. (60W:12V=5A)

כלומר:

הרכבת ממסרים (ואני מקווה שגם פיוזים) שיכולים להעביר פי שניים לפחות. (ובאור הגבוה פי 4)

פורסם
לפני 7 דקות, IsraCar כתב:

הממסר שהרכבת מספיק לגמרי.

חישוב פשוט מראה שצריכת הזרם של הנורות שלך היא:

60 וואט לחלק ל 12 וולט, יוצא 5 אמפר. (60W:12V=5A)

כלומר:

הרכבת ממסרים (ואני מקווה שגם פיוזים) שיכולים להעביר פי שניים לפחות. (ובאור הגבוה פי 4)

זה חישוב שמתאים לאופנוע בעל פנס בודד. ברכב יש 2 פנסים לכן תכפיל את ההספק פי 2.

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 3.11.2022 בשעה 14:36, much כתב:

לרוב ברכבי אספנות אין במקור ממסר אורות, ולכן יש נפילת מתח די רצינית בין ידית האורות עד לנורה.
הפתרון הוא הוספת ממסר.

לא בהכרח רק לרכבי אספנות אין במקור ממסר אורות. גם ברכבים יחסית יותר מודרנים כמו גולף דור 4 שנת 2005 אין ממסר אורות אלא חיווט ישיר דרך מפסק אורות.

לא תמיד חייבים לפתור בעיות של נפילת מתח בעזרת ממסר, לפעמים החלפה של מפסק האורות או בית מנורה עשויים לפתור בעיה של עוצמת אורות חלשה.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 37 דקות, מרק10 כתב:

לפעמים החלפה של מפסק האורות או בית מנורה עשויים לפתור בעיה של עוצמת אורות חלשה

ומערכת החשמל תישאר במצב מקורי שזה אמינות, אסתטיות, נאמנות  למקור (חשוב ברכב אספנות) והכי חשוב - תחושה שתיקנת את התקלה ולא קימבנת משהו...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 שעות, מרק10 כתב:

זה חישוב שמתאים לאופנוע בעל פנס בודד. ברכב יש 2 פנסים לכן תכפיל את ההספק פי 2.

בתשובתי התייחסתי בחישוב לשני פנסים. לפי הנתון שפותח ההודעה רשם הוא השתמש בממסרים של 20אמפר לנמוך  ו 40אמפר לגבוה.

(לכן רשמתי פי שתיים ופי ארבע).

• תוכן חדש...