Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב הוא סוזוקי באלנו 2017 ידני .

בדוח בלקר יש לו 2 תאונות מהשנה האחרונה 

שווי תיקון ראשון 12000 שח 

והתיקון השני 7000 שח 

אין ירידת ערך .

מה עליי לבדוק בהקשר זה ? ברור שהמוכר טוען שהפגיעה היא מאחורה אבל אין לי דרך לדעת או שכן ? 

והאם המחיר שלה עדיין יהיה מחיר מחירון  ? 

עריכה אחרונה על ידי Life1910
פורסם

רכב שעבר שתי תאונות עם סך תיקונים של 19k ש"ח לא יכול להימכר במחיר מחירון. תעברי הלאה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הדרך לדעת מה היה הנזק הוא עיון בדוחות שהפיק השמאי בשתי התאונות. הבעלים אמור לקבל עותק ואם הוא לא נמצא בידיו הוא יכול לבקש אותו מחברת הביטוח.

עם זאת, כמו ש-menir1 אמר האוטו הזה לא שווה מחירון מלא, ובאופן כללי זה רכב שלא ממש מצטיין בשום דבר.

פורסם (נערך)

יש רכבים שגם אחרי 5 תאונות נמכרים במחירון או אפילו מעל, אבל לא סוזוקי בלנו ידנית.

12 אלך שקלים לתיקון ברכב יחסית  חדש יכולה להיות  תאונה קטנה. לא נקבעה גם ירידת ערך.

במידה והמוכר מוכן להתגמש במחיר,  אפשר לקחת את הרכב לבדיקה במכון או במוסך פחחות מקצועי, כדי לראות מה חומרת הפגיעה. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Mike808 כתב:

הדרך לדעת מה היה הנזק הוא עיון בדוחות שהפיק השמאי בשתי התאונות. הבעלים אמור לקבל עותק ואם הוא לא נמצא בידיו הוא יכול לבקש אותו מחברת הביטוח.

עם זאת, כמו ש-menir1 אמר האוטו הזה לא שווה מחירון מלא, ובאופן כללי זה רכב שלא ממש מצטיין בשום דבר.

קש  להאמין שיספק דוחות ... 

אני אפילו מטילה ספק בכך שהרכב נפגע מאחור כפי שטוען בעל הרכב יותר נראה לי שפגע מקדימה ..

בוודאי שבמצב הנל הרכב לא שווה מחירון מלא אבל גם כך המחירון נמוך מאד לידני ...מה עוד אפשרי להוריד מהמחיר במסגרת משא ומתן ? 

לפני 14 דקות, Mike808 כתב:

לגבי רכב לא מצטיין נראה לי שאנו חלוקים בדעתנו 

רכב סוזוקי באלנו מספק אמינות גבוהה ביותר מהגבוהות שיש ובפרט לתקציב שהוגדר לרכישה . קריטריון נוסף ברכישה היה רכב שמטופל באופן סדיר ומתועד .

עריכה אחרונה על ידי Life1910
פורסם

אמינות זה לא הכל בחיים והיא לא הופכת רכב למצטיין. מדובר במקרה הטוב ברכב מאוד בינוני, עם תא נוסעים בסיסי ביותר, יחידת הנעה רועשת, בידוד רעשים ונוחות נסיעה לוקים בחסר ועל אף המימדים הנדיבים ביחס למתחרים הוא גם לא שימושי במיוחד בשל דלת תא מטען קטנה וסף הטענה גבוה. התחום היותר בעייתי עבור הבאלנו הוא שבמרבית הזמן ובשנתון הרלוונטי לך היא יובאה ללא אבזור בטיחות אקטיבי שהציעה היצרנית, היבואנית המקומית הסתפקה במובילאיי בלבד ועל כן הבלאנו זכאית לציון של 3 כוכבים בלבד מתוך 5 במבחני הריסוק של ארגון Euro NCAP. אם את כל זה את מוכנה להקריב עבור אמינות זה כבר שיקול שלך. אני בטוח שאם תפרטי כאן מה בדיוק את מחפשת ומה הצרכים שלך מהרכב יוכלו לעזור לך לחשוב על חלופות עדיפות, גם אם יהיה מדובר ברכב ישן יותר.

ספציפית לגבי הרכב הזה - אם את לא מאמינה למוכר למה את ממשיכה להתנהל מולו? אמון זה הדבר הכי בסיסי שצריך להתקיים בין מוכר לקונה בעסקת מכר. כמובן שבתור קונה את צריכה לחשוד ולפקפק והוא אמור לספק הוכחות לטענותיו בכדי להרגיע את החששות שלך. על אף המצב הנוכחי המורכב בשוק הרכב אם אני מרגיש שהאדם שעומד מולי לא אמין, ויש לי חשד שהוא משקר לי בנוגע לפרטים מהותיים מאוד כמו תאונות אין סיכוי שהעסקה תצא לפועל. מעבר לזה - זה שהמחיר נמוך לא אומר שאין עוד מה להוריד. רכב שעבר בשנה שתי תאונות לא שווה מחיר מחירון, ואני אוסיף ואומר שגם במצב תקין ב-100% סוזוקי בלאנו ידנית לא נמכרת במחיר מחירון.

• רעיון טוב! 3
פורסם

הבאלנו היא דגם שפותח למדינות עולם שלישי - נפוצה מאד בהודו למשל. כמו שנאמר, מכונית נחותה ביחס למתחרות מודרניות יותר. 

יש מכוניות אמינות שטובות משמעותית מהדגם הזה. לדוגמה, קיה ריו מהדור האחרון עם מנוע 1.4 וגיר אוטומטי 6 הילוכים - מכונית הרבה יותר טובה ובטוחה מהבלנו וגם מאד אמינה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 37 דקות, Mike808 כתב:

אמינות זה לא הכל בחיים והיא לא הופכת רכב למצטיין. מדובר במקרה הטוב ברכב מאוד בינוני, עם תא נוסעים בסיסי ביותר, יחידת הנעה רועשת, בידוד רעשים ונוחות נסיעה לוקים בחסר ועל אף המימדים הנדיבים ביחס למתחרים הוא גם לא שימושי במיוחד בשל דלת תא מטען קטנה וסף הטענה גבוה. התחום היותר בעייתי עבור הבאלנו הוא שבמרבית הזמן ובשנתון הרלוונטי לך היא יובאה ללא אבזור בטיחות אקטיבי שהציעה היצרנית, היבואנית המקומית הסתפקה במובילאיי בלבד ועל כן הבלאנו זכאית לציון של 3 כוכבים בלבד מתוך 5 במבחני הריסוק של ארגון Euro NCAP. אם את כל זה את מוכנה להקריב עבור אמינות זה כבר שיקול שלך. אני בטוח שאם תפרטי כאן מה בדיוק את מחפשת ומה הצרכים שלך מהרכב יוכלו לעזור לך לחשוב על חלופות עדיפות, גם אם יהיה מדובר ברכב ישן יותר.

ספציפית לגבי הרכב הזה - אם את לא מאמינה למוכר למה את ממשיכה להתנהל מולו? אמון זה הדבר הכי בסיסי שצריך להתקיים בין מוכר לקונה בעסקת מכר. כמובן שבתור קונה את צריכה לחשוד ולפקפק והוא אמור לספק הוכחות לטענותיו בכדי להרגיע את החששות שלך. על אף המצב הנוכחי המורכב בשוק הרכב אם אני מרגיש שהאדם שעומד מולי לא אמין, ויש לי חשד שהוא משקר לי בנוגע לפרטים מהותיים מאוד כמו תאונות אין סיכוי שהעסקה תצא לפועל. מעבר לזה - זה שהמחיר נמוך לא אומר שאין עוד מה להוריד. רכב שעבר בשנה שתי תאונות לא שווה מחיר מחירון, ואני אוסיף ואומר שגם במצב תקין ב-100% סוזוקי בלאנו ידנית לא נמכרת במחיר מחירון.

לא מתנהלת כבר מולו לאור תוצאות העבר הביטוחי 

• תוכן חדש...