Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, BoazB11 כתב:

ואפילו לפיאג'ו מאיטליה רחמנא לצלן...

דווקא מנועי פיאג'יו הם האמינים (למרות הסטיגמות הטיפשיות) ובעלי הביצועים הגבוהים ביותר בקטג' הקטנועים עד 300 סמ"ק (היו נותנים בראש לכל הונדה).

הם מתחלקים או היו מתחלקים  ל2 קבוצות - מ 125 ועד 200 (שכבר לא קיים) ו מ 300 ועד ה 500.

הקבוצה הראשונה נקראה לידר והשנייה קוואזאר.

מנועי הקוואזאר נוטים לאכילת שמן, בזמן שמנועי הלידר לא היו צורכים שמן כלל.

שתי הסדרות היו יכולות לעבור את ה 100,000 ק"מ כמעט ללא התערבויות או ללא בכלל.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק. אהבתי מאוד את הקוואזרים.

אני זוכר גם שבטיולים הם וה-Xמקס היו בורחים לי בעליות כשהייתי עם הונדה ג'אז 250.

לאחד הבנים שלי היה X8 250 שהחזיק קרוב ל-100K ק"מ כמעט ללא בעיות,

טיפולים מרווחים כל 10K ק"מ וחלפים זולים.

אבל כשהחליף לבוורלי 300 (גם קוואזר) - נפל על קטנוע לימון שהתקלקל כל פעם מכיוון אחר.

אחרי הבוורלי הוא עבר לדאונטאון 250 חדש שהיה באמת אחלה,

אבל הלך בתאונה טוטאל לוס אחרי שנה וחצי.

הבא אחריו הוא (כמה משעמם...) הונדה פורזה 250

ולדבריו הוא מרגיש הרבה יותר טוב מהדאונטאון.

חלק, חזק, איכותי ומאובזר יותר מהקימקו. כבר שנתיים איתו ומרוצה מאוד.

פורסם

כן, לצערי עם השנים היצור עבר לסין והאיכות צנחה.

הבעיות היו מסביב ולא מכניות - משאבות דלק, חשמל ועוד.

לא יודע לגבי המנועים של היום אבל המתכון הוא אותו אחד לדעתי.

X8 היה הסנונית.

דגם ישן מאוד, שה Xיבו החליף.

פורסם

הם דווקא היו מאיטליה שניהם.

וה-X8 פשוט שינה את השם ל-Xevo ב-2008,

המכניקה נותרה זהה, עם שינויים קלים בעיצוב.

באמת היה אחלה מכל הבחינות.

הכוח וה'ישיבה' על הכביש היו ברמה גבוהה יחסית לתקופה

עם אמינות גבוהה ותחזוקה זולה.

פורסם
לפני שעתיים, tribel כתב:

בנוגע לקימקו,אני לא מכליל. 

המובי אמין לקטנוע 125,אבל מרגיש כמו צעצוע לא יציב. 

תעלה על פורזה 125,הוא יותר איכותי מהקימקו דאון טאון 350,ההרגשה הכללית. 

היחיד בנפח הזה שיש לו abs.

הקטנועים של הונדה זה פשוט מוצר איכותי. 

ברצינות,תעשה סיבוב אצל סוכנות ותיקח קימקו משומש עם קמ גבוה לנסיעת מבחן,ותראה שתרגיש בנסיעה פשוט לא טוב.(שהם חדשים מרגישים מצויין) 

אין את הבלאי המוזר הזה בהונדה,הכלים מרגישים חדשים אפילו אחרי תקופה עם קמ גבוה. 

אני לא מכליל,אבל זה המצב בשטח.

כמו שאמרתי,היום הכל גלוי,תראה בקבוצה שלהם ותראה מה המצב. 

בנוגע לטי מקס,כל המנועים אמינים. 

המנועים ששמעתי שהלכו אלה היו עם וואריטור פלוני/מלוסי+תוכנה+פול סיסיטטם. 

נדיר לשמוע על טי מקס סטוק שעבר החלפת מנוע.

ה״טכניון”זה נקודת מפגש של כל האופנועים בערך,לפעמים מתקבצים שם עשרות טי מקסים...מנועים זה לא משהו שהולך,יש כאלה עם הדגמי 2011 עם כמעט 200 אלף קמ על השעון והמנוע חיי. 

הבעיה היחידה בטי מקס זה הצריכת דלק,ומחיר הרצועה לוויראטור שמייקר את הטיפול הגדול ב2500 שח. 

קימקו/סאן יאנג ניסו לעשות קטנוע כמו הצמד היפני,ונכשלו בגלל אמינות,כי הak שהוא חדש נוסע ממש טוב באופן מפתיע. 

אני לא אומר הונדה הכי טוב,אני אומר הונדה הכי אמין ומתזדקן הכי טוב,וכלכלי לטווח ארוך במיוחד בקטנועים. 

האופנוע הבא שלי לא יהיה הונדה,הוא יהיה קטמ דיוק 890,למרות התקלות שלו. 

אני לא ״פאן בוי״של אף חברה,אבל בכל העולם יגידו את המשפט הונדה זה הונדה,בנוגע לאמינות ושרידות. 

פותח האשכול ביקש קטנוע אמין וזול לתחזוקה,והפורזה 250 עונה הכי טוב בפער על זה מכל המתחרים. 

היה רוצה לתקפוף פניות?(וכן זה אפשרי גם עם קטנוע,עם הxadv אפשר לתת לאופנעי ספורט בראש בנס הרים)היית ממליץ אקס מקס. 

היה רוצה זול לשנה ואז להעיף?קימקו או משהו. 

פורסם

היה לי XEVO, אכן פצצה של קטנוע, הרגיש הרבה יותר סולידי מהג'וימקסים המקבילים ומרווח טיפולים של 10000 ק"מ ולא 3000.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 14.10.2022 בשעה 22:02, Ido12 כתב:

פורזה 250 זה הטיוטה קורולה של הקטנועים.

אם זה כמו ההונדה סיוויק של קטנועים, זה בדיוק מה שאני רוצה.

שיהיה משעמם בכביש, ובעיקר המוסך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל השירשור הזה מקדים את זמנו ובהרבה.
לפני כל דבר אחר, תוציא רשיון. מכיר לא מעט מקרים של אנשים שהתכוונו לעשות מה שאתה רוצה, אבל גילו מהר מאד שרכיבה על דו״ג בארץ זה לא בשבילם מבחינת רמת הסיכון (והיא מאד גבוהה: בישראל מקרי המוות פר ק״מ נוסע הן פי 5 מאשר במכוניות), או הרגשת הנוחות -- במיוחד אם יש כוונה לרכוב ליוממות. רכיבה על דו״ג דורשת גם הקפדה -- תמיד -- על לבוש וציוד מיגון בהתאם, אם אתה רוצה לשרוד, לא משנה כמה זה חם ולא נעים. אם אתה עושה נסיעות של חצי שעה ומעלה, גם צריך להיות מודע למזג האויר הצפוי.

בתור התחלה, לפני שיעור הרכיבה הראשון, ובמיוחד אם לא רכבת על אופניים בשנים האחרונות, קח זוג אופניים, ועשה רכיבות של כמה ק״מ באזור עם שבילים נפרדים לאופניים, וודא שאתה מסתדר איתם. מי שלא מסתדר עם אופניים גם לא יסתדר עם דו״ג ממונע.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

בתור התחלה, לפני שיעור הרכיבה הראשון, ובמיוחד אם לא רכבת על אופניים בשנים האחרונות, קח זוג אופניים, ועשה רכיבות של כמה ק״מ באזור עם שבילים נפרדים לאופניים, וודא שאתה מסתדר איתם. מי שלא מסתדר עם אופניים גם לא יסתדר עם דו״ג ממונע.

עם זה אני דווקא מסתדר.

לא חובב אופניים גדול, אבל יודע לרכב, אפילו יש לי אופניים.

לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

לפני כל דבר אחר, תוציא רשיון.

זאת בדיוק הכוונה. יכול מאוד להיות גם מצב שאו שאוותר אחרי כמה שיעורים, או שאוציא רישיון והקטגוריה הדנדשה פשוט תעלה אבק.

גם בניגוד למכוניות, אופנועים זה משהו שמלהיב אותי בערך כמו מדיח כלים או לחם אחיד, אז אני מחפש פרקטיות נטו.

כמה שיותר אמין וקל לתפעול, יותר טוב. זה גם למה הסתכלתי קודם כל על חשמלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...