Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמל״ק: אזהרת חפירה!!

אז הסיפור מתחיל כשלפני כשנה וחצי, אחרי שנים של נאמנות לאנדרואיד החלטתי לטעום מהצד האפל (רואים מה עשיתי פה?). 

ואם כבר עובר, אז מכל הלב. התחדשתי באייפון 12 פרו מקס, אייפד ואיירפודס פרו. לפני כחצי שנה הצטרף אליהם גם אח קטן בדמות שעון חכם מסדרה 7 (עם סלולר).

ואז, לפני כחדשיים הגיעה העת לרפרש את המחשב של העבודה (החלפה גורפת לכולם). על הפרק עמדו מחשבי דל המוכרים והטובים, אבל נוספה גם אפשרות בחירה בשני דגמי מאק.

קצת רקע: עובד בחברת פיתוח חומרה. חברות החומרה נוטות להיות שמרניות, בכל מה שקשור לסביבות פיתוח. החברה שאני עובד בה שמרנית במיוחד. והקבוצה שאני עובד בה, ממש שמרנית. יש מצב שזה בגלל הגיל של האנשים, בקבוצה הספציפית שלי. אני בן 49 ולא נחשב לזקן במיוחד. מעבר לזה, מדיניות החברה היא ״קמצנית״. המנכ״ל (העולמי) שונא עבודה מהבית ועושה הכל כדי למנוע את זה. ציוד נלווה למחשבים, מאושר במשורה. למעשה האופציה להתחדש במאק, נוספה רק בגלל שהחברה רכשה חברות תוכנה לאחרונה ושם התעקשו שהם עובדים עם מאק בלבד.

פועל יוצא של כל מה שכתבתי, מהקבוצה שלי (35 איש) רק 3 עברו למאק. כולל אותי.

הגיע המחשב.

מי שהזמין דל, לוקח את המחשב לאיש הIT שמתקין לו על המחשב אימג׳ מוכן מראש.

אנחנו, שלושת המאקיסטים, נדרשים לחפור באתר התמיכה הפנימי של החברה ולמצוא רשימת התקנות שצריכים לבצע בעצמנו. הוזהרנו מראש שאין תמיכה של אנשי הIT במאקים.

בשיתוף פעולה, צלחנו את זה והבאנו את המחשבים למצב עבודה תקין, דהיינו עומדים בדרישות האבטחה של החברה ומתחברים לרשת הפנימית. 

אמרתי מתחברים לרשת? רק אלחוטית כרגע. חיבור קווי לא הצלחנו לקיים.

התרשמויות ראשונות:

בכל מה שקשור לכיבוי, הדלקה, לוג אין ואאוט הכל הרבה הרבה יותר זריז ונוח.

במחשבי הוינדוס נדרשים להתקין תוכנת צד ג׳ להצפנה של הדיסק, מה שדורש עוד הקלדת סיסמה בזמן הדלקה. למאק יש הצפנה בילט אין. מאפשרים אותה פעם אחת ושוכחים מקיומה.

כניסה ויציאה למצב שינה, מאוד מהירים. אם בדל הייתי צריך להגיד למחשב ללכת לישון, פה אני פשוט מנתק את הכבל של המסך (או סוגר את המכסה) ומכניס לתיק. בדל קרה לי לא פעם שחשבתי שהמחשב ישן, כשלמעשה הוא התעורר בתיק (המאוור נכנס לפעולה, הסוללה התרוקנה). פה בינתיים לא קורה דבר כזה.

וגולת הכותרת, כשהמחשב ננעל כי קמתי להביא קפה, נוגע בעכבר ומרגיש רטט קל בשעון, שמבשר לי שהמחשב זיהה אותי דרך השעון ולכן אין צורך להקיש סיסמה.

קשיים ראשונים:

צריך להתחבר עם VNC לסביבת העבודה הלינוקסית. יש תוכנה פנימית של החברה שמנהלת את החיבורים (לכל אחד יש כמה סביבות ומחובר לשרתים שונים בעולם). אף אחד מאיתנו לא הצליח להפעיל את הגרסה המאקית. אז הכנסנו לVNC את מספר הפורט והתחברנו ישירות. פחות נוח, אבל עובד.

מחפש קליינט נורמלי לSVN (שמרנים כבר אמרנו?). בוינדוס יש את טורטואיס SVN. במאק מצאנו את snailSvnLite. פחות נוחה. לקח לי זמן עד שהצלחתי להגדיר אותה. בגרסה החינמית מאפשרת חיבור רק לrepo אחד. פחות נוח מהחלופה החלונאית. לא מצאתי משהו יותר טוב.

המצב היום, אחרי כחודש וחצי:

לרוב הדברים כבר התרגלתי, אבל יש עדיין כמה נקודות שמציקות.

- החברה לא מממנת עכבר ומקלדת של אפל (מודה שהם גם לא נראים לי ארגונומיים במיוחד שזה משהו שחשוב לי מאוד). אז עובד עם עכבר לוג׳יטק mx3 פרטי שלי ומקלדת של דל, עם מקשי וינדוס. קשה לי כל פעם לזכור מה עושים מקש עם הקונטרול ומה עם הקומנד (מקש הוינדוס במקלדת).

- מעבר עברית\אנגלית. לא עובד לי חלק. במקום קונטרול+שיפט צריך קונטרול+רווח. אבל גם אחרי שהתרגלתי לזה לפעמים צריך ללחוץ פעמיים על קונ׳+רווח. לחיצה אחת לא מחליפה ואני מוצא את עצמי יותר מדי פעמים מקליד בשפה לא נכונה ונאלץ למחוק ולהקליד שוב. וינדוס גם היתה שומרת את מצב השפה לכל אפליקציה בנפרד, כך שהייתי יכול לכתוב פה בעברית, לדלג למייל באנגלית ולחזור לפה לעברית. במאק יש אופציה לזהוי השפה אוטומטית, אבל זה מפספס יותר מדי פעמים.

- מקשי home/end מבלבלים. כשאני כותב כאן בפורום, לחצן end מקפיץ אותי לתחתית העמוד במקום לסוף השורה.  לקח לי זמן לקלוט שלחיצה שניה מביאה אותי לסוף השורה וגם זה לא תמיד.

- עבודה בלינוקס.

רוב העבודה נעשית על לינוקס ולכן גם אם הייתי רוצה ויכול לעבור לעכבר של אפל, לא הייתי עובר, כי אין לו לחצן אמצעי.

גם לטראקפד אין תמיכה בפונקציונליות של לחצן אמצעי. הבנתי שיש תוכנות שאמורות להוסיף את זה. טרם ניסיתי.

האופציה לבצע הדבק ע״י shit+insert לא קיימת. מחיפוש בגוגל נראה שאין לזה פתרון.

לא מצאתי דרך להקליד את הסימן השימושי ~. כדי להוסיף אותו פה ביצעתי העתק הדבק מחיפוש tilde sign בגוגל). אני יכול גם להקליד אותו מהמקלדת המובנית של הלפטופ, אבל המקש לא קיים במקלדת של דל.

- חיבור לרשת.

כמו שכתבתי קודם, עדיין מחובר אלחוטית בלבד. אחד מאיתנו הצליח לחבר חיבור קווי, אחרי שגרם לאיש הIT לבצע איזה אתחול לכתובת mac (של הmac..).

אני מחכה שאקבל את הדוקינג שהזמנתי (dell wd22) ואז אבצע את זה.

נקודה לחיוב: אלו שקיבלו דל חדש, מתלוננים שדוחפים להם כל הזמן עידכוני אבטחה ועידכוני תוכנה שמחייבים אותם לבצע ריסטרט למחשב. היה קיים גם במחשבים הישנים, אבל שם היה ניתן לדחות את הריסטרטים האלו לזמן מסויים (עד שבוע וחצי בד״כ). אין לי את זה עם המאק. מאז שהדלקתי אותו בפעם הראשונה ועידכנתי את מע׳ ההפעלה, לא נאלצתי לבצע שום אתחול. בהחלט הרבה יותר נוח מהוינדוס.

עד כאן חפירה לבינתיים.

האם אני מרוצה מהמעבר? כן.

האם אני מקווה להיות יותר מרוצה (לפתור חלק מהדברים שעדיין מציקים)? בהחלט.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

אמל״ק: אזהרת חפירה!!

"אמל"ק" בתגובה:

Am I a Joke to You? Blank Template - Imgflip

בנוגע לשאר, גם אצלנו מסתמן מעבר למאק (לכל החברה יש, לקבוצה שלנו אין) אחרי שהצליחו לעבור חלק מהמשוכות הטכנולוגיות. יהיה מעניין להשוות רשמים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

קראתי ברפרוף, אני לא power user כמוך, סה״כ מתכנת בvscode ודוחף שטויות לגיט בעבודה, אבל הוא הצליח להטריף אותי חבל על הזמן.. אהבתי שבמעבדים החדשים שלהם הם תומכים רשמית רק במסך 1, אני חושד שזה פשוט כי הOS הקקה שלהם לא יכולה לתמוך ב-2.
בכל פעם שאני מחבר שני מסכים וחוזר לעבוד, המחשב קורס. סה״כ היה קורס לי פעם  \ פעמיים ביום למשך שנה עד שהתייאשתי והמשכתי לעבוד עם מסך אחד בלבד.

לגבי השפה, עשיתי שלחיצה על caps lock תחליף לי שפה בין אנגלית לעברית, לחיצה ארוכה כשאתה באנגלית משתמש כ-caps lock אמיתי (או פשוט שיפט). 
לגבי הרשת, לא יודע אם אתה צריך להתחבר ל vpn המעפן של cisco כמוני, אם כן - יש סקריפט נחמד ל ZSH עם alias שפשוט הופך את זה לפקודה קצרה ואתה מתחבר  \ מתנתק מה vpn.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, MZN כתב:

תומכים רשמית רק במסך 1, אני חושד שזה פשוט כי הOS הקקה שלהם לא יכולה לתמוך ב-2.

דווקא עם זה אין בעיה. שלושתינו עובדים עם שני מסכים ולא נתקלנו באיזושהי בעיה.

מסך אחד מחובר לת׳אנדרבולט והשני דרך מתאם לVGA.

לפני 10 דקות, MZN כתב:

לא יודע אם אתה צריך להתחבר ל vpn המעפן של cisco כמוני

לזה אין לי בעיה להתחבר מהבית.

הבעיה היא חיבור לכבל lan במשרד. אמור להיות מסודר (כאמור לבחור אחד זה עובד).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

נשמע שחלק גדול מ"היתרונות" שציינת קיימים רק כי אין פוליסי בחברה למחשבי מק. לגבי ההצפנה - אצלי משתמשים בביטלוקר שהוא של מייקרוסופט, ככה שזה לא צד ג' - אבל כן מציק שזה קיים. מצד שני "סקיוריטי".

אגב, אני אישית לא הייתי מחבר את השעון שלי ללפטופ של העבודה. לא יודע, קצת הפרדה. אין סיבה אמיתית להפרדה הזאת.

לפני 27 דקות, Gosser1860 כתב:

"אמל"ק" בתגובה:

הוא רשם שהוא בן 49. המינוח הנכון אמור להיות TW, לא יודע מה המקבילה של זה בעברית. "אזהרת טריגר"

לפני 10 דקות, פינדר כתב:

סורי, זה פיזדייץ. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

דווקא עם זה אין בעיה. שלושתינו עובדים עם שני מסכים ולא נתקלנו באיזושהי בעיה.

אצלי הסט אפ הוא כבל hdmi ל type c ובמסך השני type c ל type c שכולל בתוכו הטענה (מסך של דל שעל הדרך מטעין את המחשב).
יש מצב שאצלי הוא קורס עם שני מסכים כי אני רק עם 16gb ram, כמה יש לך?

לגבי השעון וההצפנה, הייתי מחבר גם את שלי, היה כיף חיים, עכשיו משהו עם התוכנות הצפנה פשוט מחרפן אותי... לא מצליח להתחבר ל apple id שלי, לא מצליח לפתוח עם השעון, לא מצליח לפתוח עם טביעת אצבע.. אין לי הסבר, לחברים בעבודה זה כן עובד.. אני מתעצל להתעסק עם זה 🥴

פורסם

נוחות זה עניין אישי.

אני עם עכבר מגודל של corsair כי לא נוחים לי עכברים קטנים בכללי, כולל של אפל.

מקלדת לעומת זאת - אני משתמש במקלדת הנפרדת ה**קטנה** של אפל משום שמבנה הכפתורים שלה זהה לגמרי לזה של הלפטופ - סידור בריטי להבדיל מהסידור האמריקני במקלדת הרחבה יותר. זה מאפשר מעבר ממצב נייח לנייד בלי שום צורך לתכנת את האצבעות...

מבחינת נוחות הקלדה - לי יותר נוח מקשים שטוחים בכל מקרה.

מבחינת לינוקס - משתמש ב-oh my zsh בתור הטרמינל, הרבה יותר מפותח מהטרמינל הדפולטיבי של אפל, ו-brew הוא חלופה סבירה ל-apt-get כשאני צריך איזה תוסף. חלק ניכר מהעבודה מתבצעת בטרמינל, כך שהוא מקונפג לעילא עם .bashrc עם alias למיניהם, צבעים וכיו"ב

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניסית את ה mx master? אני איתו כבר 3 דורות. גדול לאללה.
מקלדת אני עם G613, הMacros שלה מפצים על זה שאני לא עם track pad, ניתן להגדיר כל מיני טריקים בקלות. 

פורסם

I feel you bro.
עברתי לפני כשמונה חודשים למקבוק פרו 16, וה TLDR שלי הוא : חומרה מצויינת, כל השאר פחות טוב מהמתחרים.

לפני זה השתמשתי שנים בלנובו קרבון X1 עם לינוקס מינט, אובונטו וכו.

מה טוב במק :

• סוללה מעולה, מאפשרת יום עבודה שלם בלי חשמל.
  • מסך מצויין. חד, ברור, צבעים טובים, רמות בהירות טובות, נוגד השתקפויות (אבל כן תופס טביעות אצבע).
  • התחושה של המקלדת דורשת התרגלות מסויימת אבל אחרי זה , לא פחות טובה מלנובו (שזה לדעתי הטופ). על סידור המקשים אכתוב בחסרונות....
  • רמקולים מצויינים על סף הלא ייאמנו במחשב נייד.
  • משטח טאץ' מצויין וגדול שדי מייתר שימוש בעכבר.

מה רע במק :

• מערכת ההפעלה לדעתי מלאה ביותר חסרונות מיתרונות למי שבא מלינוקס/וינדוס ורוצה לעבוד באותה פרודוקטיביות. אני כבר אוטוטו שנה ועדיין בהחלפה הבאה אקח כרומבוק או לינוקס, זה פשוט לא שווה את זה בפגיעה בפרודוקטיביות.
  • אי אפשר לעשות שני חלונות שונים של כרום למשל, שבכל אחד מהם פרופיל כרום שונה, ולעבור ביניהם בקלות בלחיצת עכבר אחת. הוורקאראונד הוא לעשות שני דקסטופים ולעבור ביניהם.
  • אין במקלדת כפתור DELETE וזה מעצבן אותי לנסות להזכר כל פעם איזה צירוף מקשים זה, גם אין הגיון במה שהצירוף שלו הוא עם שיפט, קונטרול או CMD. מיפיתי עם karabiner כמה שיכולתי צירופים שיהיו זהים לווינדוס אבל עדיין זה לא זה. גם אני מחליף שפה עם Caps Lock. כנ"ל לגבי מקשי Home, End, Tilda  שממש חיוניים למי שמפתח ואני לא מבין מפתחים שעובדים על מק, איך חיים עם זה ?
  • שיפט + גלילה בעכבר לא עושה זום בדפדפן, שזה כבר ממש לעשות דווקא ההפך ולהיות צריך לשנן שזה CMD עם פלוס או מינוס במקום התנועה הטבעית.
  • צירוף המקשים לפרינט סקרין בלתי אפשרי לזכירה....

בסופו של דבר אני עובד לרוב עם לוגי'טק MX ורטיקלי ומקלדת סטנדרטית של ווינדוס אז חלק מזה לא נורא כי יש מקשים במקלדת החיצונית שאין במובנית, אבל בהתחשב בעקומת הלמידה והתועלת שיוצאת לי מזה, כבר עדיף לי לחזור לקרבון עם לינוקס.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

Home/end - מתבצע בעזרת fn+אחד החיצים.

קפיצה בין מילים (כל דבר שמופרד ברווח) - נאלצתי להוסיף בעצמי עם bindkey...

וכן, לגמרי חיסרון. מסתדרים.

חוץ מזה, כל הקטעים של שינון זיכרון זאת יותר בעיה שלנו, הזקנים שהיו תקועים יותר מדי זמן באותה פלטפורמה, מאשר בעיה בפלטפורמה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 57 דקות, MZN כתב:

יש מצב שאצלי הוא קורס עם שני מסכים כי אני רק עם 16gb ram, כמה יש לך?

גם אצלי זה 16

image.png.2d2948f08d13ef17d6936cdc42bd6b3a.png

לפני כשעה, David32 כתב:

רק כי אין פוליסי בחברה למחשבי מק

הפוליסי הרשמי הוא להשתמש בהצפנה של המאק.

לפני 37 דקות, elibaba כתב:

אין במקלדת כפתור DELETE וזה מעצבן אותי

כן. שכחתי את זה כי רב הזמן אני לא עובד מהמקלדת של הלפטופ. מעצבן ביותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני גרמתי לעבודה לתת לי את המק היחיד כבר לפני כמה שנים, זה פשוט עובד לעומת הווינדוס השבור והנוראי, אפשר ממש להשתמש בטרמינל בלי להגדיר path לכל דבר ואין באגים הזויים. בהתחלה ניסיתי להלחם במקלדת בעזרת שינויי מקשים כדי שיהיה כמו שאני מכיר ואז רק היו בעיות כי גיליתי שדרסתי משהו אחר, אז החזרתי הכל לdefault וזה זורם ונוח, פשוט צריך לעבוד עם זה עד שמתרגלים.. בהתחלה לא היה לי את המקלדת של אפל גם, אחרכך השגתי כזאת (הקטנה, מעולם לא הבנתי למה אנשים צריכים את הnum pad בצד) וזה עזר. גם אחלה מקלדת לעומת הזבל שיש בדרך כלל למחשבי ווינדוס. אהבתי שאפשר לעשות cmnd+c\v בטרמינל וזה פשוט מעתיק מדביק כמו בכל שאר המחשב בלי קומבינות וctrl c יוצא מפקודה. איזה יופי שיש 2 כפתורים נפרדים... דרך אגב אם צריך לעבוד עם מקלדת ווינדוס עם מחשב מק שלא חירבנו לו את הdefaults, אז כל העניין הוא שהציור ווינדוס הוא כמו command, לא כזה בעיה בכלל.

כשהחלפתי את הדגם 2015 לחדש יותר היה כבר m1 אבל לקחתי את הintel האחרון שהיה כי שאוכל לחבר 2 מסכים בלי בעיות (שניהם עם מתאמים usb c to hdmi שקניתי מאליאקספרס בגרושים) מקווה שהעניין המגוכח הזה עם ה2 מסכים יפתר עד שה2020 הזה יהיה ישן מדי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

מי שהזמין דל, לוקח את המחשב לאיש הIT שמתקין לו על המחשב אימג׳ מוכן מראש.

אנחנו, שלושת המאקיסטים, נדרשים לחפור באתר התמיכה הפנימי של החברה ולמצוא רשימת התקנות שצריכים לבצע בעצמנו. הוזהרנו מראש שאין תמיכה של אנשי הIT במאקים.

עוד לא סיימתי, אבל פה טעית...

כאילו, יש לי מק וסבבה לי איתו, אבל אין מצב שבחברה הייתי מוותר על התמיכה של ה-IT.

לפני שעתיים, elibaba כתב:

אי אפשר לעשות שני חלונות שונים של כרום למשל, שבכל אחד מהם פרופיל כרום שונה, ולעבור ביניהם בקלות בלחיצת עכבר אחת. הוורקאראונד הוא לעשות שני דקסטופים ולעבור ביניהם.

נו. ומה קשה בזה?!

עושים סוויפ...

איך אתה עובר בלחיצת כפתור אחת ב-windows?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, MZN כתב:

אני חושד שזה פשוט כי הOS הקקה שלהם לא יכולה לתמוך ב-2

אתה טועה

כמו כן , לספק לעובדים מקבוק אייר במקום פרו 🤷‍♂️

לפני שעתיים, liorwohl כתב:

מקווה שהעניין המגוכח הזה עם ה2 מסכים יפתר עד שה2020 הזה יהיה ישן מדי.

עובד חביבי , עובד.

פשוט לא בדגם כניסה.

עובד דיי קבוע עם 2 מסכי usb c כשאני בעבודה

החסרון היחיד שבתוכנה זה שהם לא תומכים בmst שמאפשר לשלרשר מסכים על חשבון רוחב הפס ואיכות התמונה (וזה אכן במערכת הפעלה)

במאמר מוסגר לחברה שעובדת מסודר וכמחשב פיתוח כמעט אין להם תחרות.

זו הסיבה שכבר שנים המון חברות כולל המתחרות של אפל בכל מני תחומים משתמשות במקים על פני מאות עד מאות אלפי מפתחים בחברה.

אז מתרגלים / מוסיפים כמה קיצורי מקשים 🤷‍♂️

לגבי העכבר - לגמרי לוותר. מוצר נורא (ולא ארגונומי בעליל)

המקלדת דיי מוצלחת לדעתי , מעדיף בכ״ז מפוצלת יותר ארגונומית

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...