Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, נכנעתי להרחקה של הסלולארי מהפנים ואפילו לחוסר חשק בקריאת עיתון, אני כבר בן 49 והגיע הזמן.

האם קנייה של משקפי קריאה בסופרפארם (שלוש ב 50..) זה קניה הגיונית או שצריך לעשות בדיקה אצל מומחה ולשלם 200 שח ורק אז לקנות?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

החזקת יפה.

אנחנו בני אותו גיל בערך, ואני כבר כמעט 7 שנים עם משקפיים.

בחרתי בנתיב השני - ניגשתי למומחה, והוא שלח אותי לסופרפארם...

לייעץ לך לגשת ישר לסופרפארם?

אני לא בטוח. 

בדיקת ראיה מקיפה זה רעיון לא רע בגילנו.

בעיקר אצל מומחה אמיתי, שבודק גם לחץ בקרקעית העין, ועוד כמה דברים שיכולים בהמשך הדרך לגרום לך להזדקק למקל ולברדור.

אחרי הפעם הראשונה  אפשר ללכת ישר לסופרפארם (אגב -גם ברשתות האופטיקה יש מלאי של משקפי קריאה זולים).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

פעם בשנה אני עושה בדיקה אצל רופא עיניים. אבל הוא לא מייעץ לגבי משקפי קריאה (לדבריו). 

כן חיכיתי וחיכיתי אבל זה כבר פתטי..

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

49? כנראה שאתה באיחןר רציני.

השיטה שלי - מחזיק 1-2 זוגות איכותיים - כרגע מסוג "אופיס" שהם בעמם מולטיפוקל - מהמרחק למסך המחשב עד למרחק החזקת הטלפון. זוג כזה עולה 1000-2000 ש"ח בהתאם לסוג, מורכבות ותחכום העדשות, ועמובן למחיר המסגרת (הערך פי 100 מעלות ייצורה. משלמים על עיצוב ומיתוג).

בנןסף בכל פינה בבית מפוזרים משקפי שופרסל/סופרפארם.

שים לב לכמה דברים:

1. משקפיים מותאמים אישית עם עדשות איכותיות לעולם עדיפים על משקפיים בשקל.

2. משקפי הסופרפארם מגיעים בתשבורות קבועות, במרווחים של חצי דיופטר, העדשות זהות והמרכז האופטי שלהן לא בהכרח תואם את המקווח בין האישונים שלך. העיניים שלנו לא תמיד זהות, יש ליקויים מעבר לפרסביופיה (כך קוראים לתופעת רוחק הראיה שמתחילה בגיל 40). משקפיים מותאמים אישית מותאמים לליקויים אלה, וכמובן שאיכות העדשות שונה לחלוטין.

3. "חוזק" העדשה הדרושה מתייצב רק סביב גיל 55-60, תביא בחשבון שעד אז תצטרך להחליף משקפיים כל תקופה.

עריכה: הוזכרה בדיקה תקופתית אצל רופא עיניים. מעל גיל 40 היא מומלצת לכל אחד - בדרך כלל פעם בשנה. הרופא יבדוק את הלחץ התוך עיני (לא לחץ בקרקעית), את העדשה, את הקרנית ואת הרשתית (קרקעית העין). רופא עיניים לא יבדוק באופן שגרתי את התשבורת - זה תפקידו של האוםטומטריסט, מקצוע הנלמד לתואר אקדמי במסלול שלו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה שיש לך ידיים מאוד ארוכות.

משקפיים מותאמות אישית יעלו יותר אבל בגלל ההתאמה הטובה יותר ישרתו אותך גם הרבה יותר זמן.

היום משקפי קריאה זה דבר זול. לדעתי שווה להשקיע עוד 200 שקל פעם בשנתיים כדי לראות טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא עניין של משך השימוש, כי בגילו של פות"ש יש צורך בעדכון העדשות לעתים יחסית קרובות בגלל השינוי בתשבורת בעין.

ודרך אגב, זוג משקפיים איכותי לא עולה 200 ש"ח, יותר בכיוון של 1000-2000 ש"ח, וזה לזוג סטנדרטי, לא מסגרת פנסי-שמנסי. אבל איכות הראיה - ובהתאם לכך איכות החיים - שהוא מספק לגמרי מצדיקים את העלות.

מצד שני, הגיע הזמן לפזר משקפי סופרפארם, ואפילו משקפי מקס סטוק, בכל פינה בבית.

דרך אגב, כנראה שגם הזוגית צריכה להתאים משקפים. זה קורה לכל אדם סביב גיל 40-45.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

ודרך אגב, זוג משקפיים איכותי לא עולה 200 ש"ח, יותר בכיוון של 1000-2000 ש"ח, וזה לזוג סטנדרטי, לא מסגרת פנסי-שמנסי. אבל איכות הראיה - ובהתאם לכך איכות החיים - שהוא מספק לגמרי מצדיקים את העלות.

נראה לי שקצת נסחפת.

מולטיפוקל עלו לי 3000 וקריאה (מולטיפוקל לא טובות כשצריך לראות מקרוב דברים מעל לראש) עלו לי 300 ואני מדבר על רשת לא זולה (לא זו של הדוס)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

שני הזוגות האחרונים שקניתי הם "אופיס" (מולטיפוקל למרחקי קריאת מסמך + מסך מחשב), עלו לי בסביבות 1300-1400 ש"ח לזוג. אבל גם משקפי קריאה רגילים עם עדשות איכותיות ומסגרת טובה עולים בסדר גודל של 1000 ש"ח, ואלה לא המפונפנים. רוצה משקפיים קלים ונוחים? תשלם. וזה לא כולל טיטניום (שדרך אגב, אכזב אותי כאשר זוג שהיה מעולה פשוט נשבר באופן ספונטני  באיזור הגשר אחרי ששימש אותי כשנתיים). לא לשכוח, אלה לא רק החומרים (ומתחי הרווחים בתחום עצומים), גם שעות העבודה של האופטומטריסט והטכנאי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עכשיו אני בטוח בהחלטה לחכות כמה שיותר... אגש השבוע לסופר פארם ואתחיל בגישושים. המרחק בין 10 שח ל 2000 שח די גדול. תודה על התגובות, אעדכן

פורסם

גם ההבדל בטיב הראיה. עם המשקפיים המותאמים אני מתעייף פחות.

חוץ מזה, גד לבדיקה תקופתית אצל רופא עיניים. כולל האישה.

פורסם

אז הזמנתי מאלי אקספרס בגרושים משקפי קריאה עם מסגרת לטעמי,

המבחר בסופר פארם פשוט גרוע, ומחיר של מסגרת סבירה מצריך התאמה.

• תוכן חדש...