Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בנוגע לרכב המדובר:
הונדה סיוויק סטיישן(טורר בשפת הונדה) 1.8 2014, מסכם היום שנה מאז הקניה ואלה הם הרשמים שלי מהרכב:

סיפור והרקע לקניה:
כאוהב צרפתיות מושבע(5 שנים עם 5 מכוניות שונות מתוצרת PSA ורנו) נכוותי מאוד חזק מה308 1.2 שגם עליה הסטטיסטיקה לא פסחה ולקראת יוני האחרון התחילה לזלול שמן בכמויות לא סבירות בעליל.
לאחר התייעצות עם מוסך גבע(ששם הרכב טופל בפדנטיות יתרה) הוחלט למכור את הרכב לחלפים ולהתמקד במשפחתית מרווחת ואמינה שתשמש כרכב עיקרי בבית.
כל החיים החזקתי רכבים אירופאיים ותמיד סלדתי מרכבים "משעממים" אך החוויה של 308, וההרגשה של חוסר אמונה שהרכב שלך יקח אותך מנק א-ב בלי להתקע מאוד נצרבה בתודעה שלי ומשם הצטרפתי למעגל שונאי צרפתיות, אך זה נושא לשיחה אחרת.
לאחר החוויה עם ה308 החלטתי להתמקד במשפחטומטית עד 50K הדגמים שהתלבטתי לגביהם היו: קורולה13+, אלנטרה\I30 CW, הונדה סיוויק 5\4 דלתות, קיה סיד CW, אוקטביה.
לאחר שבחנתי כמה רכבים בשוק, בלב כבד וויתרתי על אוקטביה בעקבות סיכון של TSI+DSG, כל קורולה אם נתונים איכשהו סבירים שעלתה לשוק נחטפה עוד באותה השעה.
הקוריאניות נפסלו כי פשוט לא התחברתי לתחושה מאחורי ההגה ולכן החלטתי להתמקד בסיוויק 5 דלת או טורר.
אחרי שראיתי ובאתי לסגור סיוויק 2013 5 דלת בירור במרכז הסליקה גילה שהרכב עבר תאונת שלדה, ואת הפרט השולי הזה המוכר הסתיר ממני לכן במקום חתכתי משם.
בסוף נמצאה סיוויק טורר 2014, עם 109.000 קמ ללא תאונות יד ראשונה ומוכר שמאוד התחברתי אליו ברמה האישית.
לאחר בדיקת הרכב לא עלו שום ממצאים פרט לבלאי סביר והרכב הוכנס ליישור קו לאחר הקניה אשר כלל:
החלפת כל הנוזלים, החלפת צלחות+רפידות, החלפת צמיגים(היה עם צמיגים שחוקים ויבשים לגמרי, הוחלף לפרימסי 4).

כיום הרכב עומד על 121K ק"מ ואלה הם היתרונות והחסרונות שלו לדעתי:

יתרונות:
איכות בניה- היפנית הכי "אירופאית" זה ללא ספק הסיוויק, הכל מרגיש מוצק, נעים למגע ובנוי מצוין. מבחינת הדגמים היפניים הכי קרוב לחוויה של גולף.
תא מטען- בגרסת ההאצבק המטען מרווח, בגרסת הסטיישן זה פשוט בטן של אוניה, כל פעם שאני צריך להעביר משהו אני פשוט שם אותו בפנים בלי לתכנן ובלי להנדס כלום, כזוג עם ילד קטן אני כל נסיעה נהנה מהאפשרות פשוט להעמיס את הבגאז.
נוחות נסיעה-הרכב מאוד נוח ומאוד יציב בנסיעה, המשך של אותה תחושת מוצקות וכיול מתלים מעולה.
אמינות-בינתיים(טפו טפו) לא יצא לי לעשות שום דבר עם ההונדה פרט ליישור קו וטיפול פילטרים שבוצע היום, מקווה שכך זה ישאר והמוניטין של הונדה יצדיק את עצמו(בייחוד אחרי החוויה המאוד לא נעימה עם תוצרת PSA).

חסרונות:
זמינות כוח מנוע-בפני עצמו הרכב בסדר גמור, נתוני תאוצה סבירים לחלוטין הרכב לקח אותנו מדן ועד אילת ומרגיש בטוח גם במהירויות גבוהות בכביש 6. אך הגיר של הרכב מכוייל בצורה אובססיבית לחסכון ומעלה את ההילוכים מהר מאוד כך שעד הכח לא זמין עד 3-4K סלד ובכללי הרכב משדר לך "עזוב אותי באמא שלך בוא נסע בצ'יל".
כרכב משפחתי להתניידות א-ב הוא מעל ומעבר, אך לי באופן אישי חסרה השובבות והזמינות כח שמציעים מנועי טורבו מודרניים.

מרווח מאחורה*- אני כותב את זה עם כוכבים כי אני גובה 192 ובודדים הרכבים בסגמנט שנוחים לנוסעים מאחורי, בפני עצמה היא מרווחת ולגמרי מתמקמת במקום טוב בקטגוריה, אך לי אישית מפריע שבמידה ואני נוהג, רק ילד או אדם נמוך יכול לשבת מאחורי לאורך זמן.( המצב יותר טוב מה308 שהייתה לי, שם רק ילד קטוע גפיים יכל לשבת מאחורי. ודי דומה לגולף שנהגתי בה. אך הייתי רוצה את המרווח שמציעה אוקטביה).

לסיכום,

רכב משפחתי פרקטי ופונקציאונאלי, שבנוי טוב מאוד ומעניק תחושת איכות מסך החוויה של הרכב(משהו מאוד אמורפי, אך הרגשתי הרבה יותר טוב אחרי נסיעה בהונדה מאשר במקביליה הקוריאניות).
בגאז ויכולות כיוונון שלא נגמרות, לא מצליח לדמיין צורך של משפחה סבירה בארץ שהרכב לא יעלה עליו בקלות.

צריכת דלק מדודת משאבה:
רק בנסיעות פנים עירוניות קצרות-9.5 קמ"ל
משולב 70/30 בין עירוני-עירוני 12 קמ"ל

90% בין עירוני(טיולים) 14-15 קמ"ל.

• אהבתי 7
  • מעניין 1
פורסם

תודה על הביקורת. עם הרוב מסכים. 

חולק עליך בכיול המתלים. אני לא מחבב. מאוד לא נוחה בנסיעה עירונית מחד, אבל גם לא מצטיינת בנהיגה מהירה מאידך. קצת מבאס. 

לגבי הכוח, אני לא יודע אם זה כך גם בטורר אבל אמור להיות לך כפתור ירוק שמכבה את מצב אקו ואז דווקא הכיול של המצערת מאוד אגרסיבי. ברמה שבנהיגה יום יומית אני לא אוהב את זה (ולכן נוהג על אקו שהוא באמת "אחי שחרר בוא נעשה ל-1ל-20".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום וברכה 

אשמח לדעת אם יש לך את הרכב

ומה עברתה איתו בזמן האחרון כי אני רוצה לקנות אחת כזאת עכשיו...

תודה רבה

פורסם

עברה עוד שנה ו8K קמ מאז שפרסמתי את הפוסט.
החלטתי להקדים את הטיפול השנתי מתוך תפיסה שהקדמת טיפולים מסייעת בשמירה לטווח ארוך.

רכשתי פילטרים מקוריים,גלון שמן קסטרול לפי התקן הדרוש ובגדול זהו.
הרכב ממשיך לשרת נאמנה.
מרוצה ממנו מאוד ורוצה למשוך איתו עוד כמה שנים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 7.8.2022 בשעה 18:27, alex321 כתב:

צריכת דלק מדודת משאבה:
רק בנסיעות פנים עירוניות קצרות-9.5 קמ"ל
משולב 70/30 בין עירוני-עירוני 12 קמ"ל

90% בין עירוני(טיולים) 14-15 קמ"ל.

האמת מפתיע קצת, חשבתי שברכב שמיועד לחסכון המספרים יהיו יותר מרשימים.

יש לי סייוק ספורטיבית מהדור כמו שלך- שם הצריכה היא בנסיעה עירונית/ קצת חזקה סדר גודל של כ1ל7-8

ובין עירוני חסכוני סדר גודל של כ1ל 12-13.

נכון זה יותר אבל ביחס להבדל בין שני רכבים לא הייתי מגדיר את זה כהבדל משמעותי, חייב לציין שמאוד מפתיע!

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

היה לי כזה בעבר, 95% נסועה בינעירוני והיה עושה לי בערך 1 ל16.

רכב מעולה מאוד מכל הבחינות, הייתי נוסע איתו יום יום מרכז ירושלים הלוך ושוב והיתי מאוד נהנה.

אמינות מוחלטת

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תוכן חדש...