Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, 

הוצאתי רישיון בגיל 17 ועברו מאז לא מעט שנים  שבהם נהגתי רק פעמים ספורות.

כרגע אני במצב שאני מרגיש שאני לא יודע לנהוג ורוצה ללמוד מחדש.

יש לי רישיון בתוקף.

אני רוצה לקחת שיעורי נהיגה אבל מפחד שהמורה יראה שאני לא יודע לנהוג ואיךשהוא אני אאבד את הרישיון שלי.

וגם האם זה משנה כמה שנים לא נהגתי?

לפי הבנתי כל עוד אני לא מבצע עברות נהיגה אין דרך חוקית לשלול לי את הרישיון. 

אבל אני מפחד כבר כמה שנים לקחת שיעורים בגלל זה ודוחה את זה עוד ועוד..

עריכה אחרונה על ידי יואל-פ
פירוט
פורסם

נהפוך הוא. הגישה שלך בריאה, יותר טוב מאותו חכם שחושב שהוא זוכר משהו ומסכן את עצמו ואחרים.

פנה למורה לנהיגה, הסבר לו את המצב, הוא ישמח לתת כמה שיעורי ריענון. בשבילו זו פרנסה.

אבא שלי לקח כמה שיעורי נהיגה אחרי שנהג באופן סדיר למעלה מ-30 שנה, אבל בגילו (התקרב ל-75) חשש מהמעבר מידני לאוטומטי. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי השיעורים הם רק כדי לעבור טסט, והנהיגה לבד היא זו שמלמדת אותך לנהוג,

לדעתי קח שיעור אחד או שתים רק כדי לוודא שאתה זוכר את כללי הבסיס, ואח"כ סע למגרש פתוח או לכבישים ריקים (נניח איזה ישוב קטן שרואה רכב פעם בשעה) ותסע שם עד שתרגיש בטוח, אם אתה ממש חושש קח אתך חבר נהג מנוסה בתור מלווה.

פורסם

מצטרף לספריאל - המורה לנהיגה ישמח לקבל תלמיד למספר שיעורים. בשבילו זה עוד הכנסה. הוא לא יפגע ברישיון שלך. זה אפילו מקובל ורעיון טוב לבצע שיעורי רענון במצב כזה.

פורסם

ישמח או לא, גם אם הוא נהג גרוע, אין למורה שום סמכות להשפיע על הרשיון שלו.

יותר מזה, אין שום הליך שבו מישהו יכול לדווח למשרד הרישוי שלפי דעתו נהג גרוע שאסור לו לעלות על הכביש. זה פשוט לא קיים. אדם יכול להיות הנהג הגרוע עלי אדמות, אם לא יתפס מבצע עבירות שיביאו לשלילה, אין דרך למנוע ממנו לנהוג.

ההליך היחיד שקרוב לזה קיים אצל רופאים שצריכים לדווח על מטופל שמבחינה רפואית חלה ירידה בתפקוד שלו שמונעת ממנו לנהוג (וגם אז יש ועדה וכו׳).

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

רופא לא מדווח על "נהיגה גרועה" אלא על ליקוי בריאותי העשוי להשפיע על כושר הנהיגה. אלה דברים שונים.  חשבי על הצעירים המתפרעים בדרכים - הם נוהגים בצורה מסוכנת, אבל למרביתם אין ליקוי בריאותי פוסל.

הדרך היחידה בה רופא יכול לדווי על נהג מבוכן היא כ"שומר דרך", או סתם מעביר למשטרה תיעוד של עבירת תנועה, ובכך הוא אינו שונה מכל אזרח אחר.

דרך אגב, יש סעיף דומה גם בחוק הטייס. אני מקווה שמי שעובד שם קצת יותר רציני מהמרב"ד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת לא ברור איפה כתבתי משהו שונה ממה שבאת ״לתקן״.

כתבתי שרופא מדווח על נהיגה גרועה? (״דווח על מטופל שמבחינה רפואית חלה ירידה בתפקוד שלו״)

כתבתי שזה אותו דבר? (״ההליך היחיד שקרוב לזה...״)

פורסם
לפני 19 שעות, Be roo כתב:

באמת לא ברור איפה כתבתי משהו שונה ממה שבאת ״לתקן״.

כתבתי שרופא מדווח על נהיגה גרועה? (״דווח על מטופל שמבחינה רפואית חלה ירידה בתפקוד שלו״)

כתבתי שזה אותו דבר? (״ההליך היחיד שקרוב לזה...״)

גם לי לא ברור.

הדבר היחידי שעולה לי הוא אולי שמטרתו הייתה לחזק את דברייך ולא לתקנם.  

• תוכן חדש...