Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
חשבתי להתחיל לעבוד בתור איש מכירות בעולם הרכבים.
אין לי הרבה ניסיון במכירות, אני אוהב אנשים וחושב שאני גם יודע לתקשר טוב עם אנשים, הבנתי שאלו תכונות מאוד חשובות בתור איש מכירות.

המטרה שלי היא להגיע לאולמי מכירות (כמו של יונדאי או קיה) ולעבוד שם בתור איש מכירות, אבל זה חתיכת מדרגה שאני צריך לקפוץ עד כמה שאני יודע.
אז חשבתי להתחיל בתור איש מכירות במגרשי רכב או חברות כמו אלבר או שלמה sixt.

רציתי לדעת אילו עוד כישורים ומיומנויות אני צריך בשביל להיכנס לתפקיד כזה, בתור ג'וניור.
בכללי, איך מגיעים לזה?
ומה לדעתכם צריך להיות באיש מכירות בעולם הרכבים?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Hod135

פורסם

היי

שלח לי מספר טלפון בפרטי ואדאג שיחזרו אליך מחברה שמתמחה בהשמה לעולם הרכב. כל מה שקשור לרכב זה דרכם, החל מפקידי\ות קבלה, משאבי אנוש, חשמלאים, מכונאים, אנשי מכירות וכספים, מנהלי חטיבות ואף מנכל"ים.

https://d.najob.co.il/

או שתגיש מועמדות באתר שלהם (עלול לקחת קצת זמן בגלל העומס)

בהצלחה !

• אהבתי 2

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בתור התחלה, הייתי ממליץ על היכרות עם עולם הרכב. אני מניח שאם היתה כזו היית מבין שזה לא תקופה להיכנס לתחום (כשאין מכירות אין עמלות ומשכורות).

וברצינות, אפשר לחלק את הקונים ל-2 סוגים, ואת אנשי המכירות ל-2.

יש קונים שצריכים שמישהו ימכור להם, ויש קונים שמעניין אותם רק המוצר

יש אנשי מכירות שיודעים למכור (אבל לא יודעים כלום על הרכב) ויש את אלו שמכירים כל בורג של המתחרים.

יונדאי וקיה עונים בעיקר על הסעיף של "אנשי מכירות שיודעים למכור" כך שלא צריך קישורים מיוחדים לטובת העניין, אם תיכנס לסוכנות ותפגוש את אנשי המכירות אתה תתרשם שהם אנשי "מכירות" ולא אנשי "רכבים".

אם אתה יודע לדבר, להתפתל, לשכנע - זה זה, אם לא זה לא המקום בשבילך.

פורסם

האמת שהתחום הזה די בירידיה, היום הרבה עסקאות נסגרות בהזמנה מהבית אפילו בלי לראות את הרכב. 

אני מניח שבשנים הבאות אנחנו נראה פחות ופחות אולמות תצוגה בערים ויותר מרכזי מכירה כמו בשורק ליד ראשלצ.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 21 שעות, GTאי כתב:

בתור התחלה, הייתי ממליץ על היכרות עם עולם הרכב. אני מניח שאם היתה כזו היית מבין שזה לא תקופה להיכנס לתחום (כשאין מכירות אין עמלות ומשכורות).

יש אנשי מכירות שיודעים למכור (אבל לא יודעים כלום על הרכב) ויש את אלו שמכירים כל בורג של המתחרים.

יונדאי וקיה עונים בעיקר על הסעיף של "אנשי מכירות שיודעים למכור" כך שלא צריך קישורים מיוחדים לטובת העניין, אם תיכנס לסוכנות ותפגוש את אנשי המכירות אתה תתרשם שהם אנשי "מכירות" ולא אנשי "רכבים".

במילים אחרות בשביל להיות איש מכירות באולמות מכירה של יבואניות, לא צריך הרבה ניסיון?

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Hod135

פורסם

לא בטוח שאני מסכים. כל הזמן יש תזוזה, כל הזמן יש עבודה. הרבה פעמים אצל היבואנים אפשר להתחיל כנציג נסיעות מבחן, להכיר את הסניף ואת הרכבים ממש טוב, ומשם להתקדם. במרבית היבואנים אפשר בקלות להגיע לשכר של 10-12 אחרי בונוסים. במותגי יוקרה, אם אתה מוכר טוב, אז הרבה יותר. אל תשכחו שפעם היו שניים סינים עם כינור גדול ועכשיו יש מיליארד סינים עם ערמה של מותגי רכב חשמליים שהגיעו לישראל ושאבו צוותים שלמים מכל היבואנים / ליסינג. מסכים לגמרי עם מה שאמרו מעלי לגבי סוגי המכירות; קודם מחפשים איש מכירות ממולח ורק אחר כך שילמד קצת על רכבים. מומחה לכל בורג שלא יודע למכור יהיה כנראה יותר מוצלח בדברים אחרים. אם פותש היה מבין קצת יותר בתחום, הוא היה מבין שחברות השמה איכותיות מראיינות את המועמדים שלהם, עוזרות להם להבין באמת איפה החוזקות שלהם ומה השיבוץ הממומלץ, בונות להם קו"ח ועושות להם הכנה לכל ראיון וכל שלב בקבלה לעבודה, שבמהלכן עונים על כל השאלות והרבה מעבר, כולל אלו שכאן.

עכשיו אני ממש סקרן לראות לאן זה יתפתח.

פורסם

כשסיימתי צבא וחיפשתי איזו עבודה מהסוג הזה ניגשתי לאולם יונדאי הקרוב למקום מגוריי. שאלתי אם מחפשים.

מנהל האולם פגש אותי ושאל אותי כמה שאלות שבסופן אמר לי שבגלל חוסר בניסיון במכירות בזמן שיש להם עומס עבודה הוא לא יכול לקבל אותי. מה שלי מרגיש כאילו אין פה איזה תחכום. פשוט פונים ומנסים להתקבל. אם אין לך ניסיון ייתכן ויהיה מאתגר.

מכר שעובד בתחום הרכב מספר לי שמבחינת תגמול העבודע באולם תצוגה מתגמלת פחות, לעומת עבודה בטרייד אין של יבואן (נניח אוטודיל או טויוטה סלקט וכו׳) שכן בשני יש לך מרווחי מיקוח ב2 הקצוות (בכמה תקנה ממישהו רכב ובכמה תמכור לו אחד אחר) ועוד כל מיני בונוסים שונים שאין באולמות. לדעתי חסם הכניסה לכאלה מקומות הוא גם קצת יותר נמוך אבל זו סתם ספוקלציה חסרת בסיס מוצק

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בתאריך 8.7.2022 בשעה 01:19, GTאי כתב:

בוא ננתח יחד את מה שרשמת,

המשפט הראשון - סבבה. חשוב ונכון. 

המשפט השני הכללה שגויה ומוטעית. מה זה הקשקוש הזה? לחלק את הקונים לשני סוגים ואת המוכרים לשני סוגים. באיבחת משפט זרקת את כל תורות המכירה לפח. הנה דיכוטומי. רק שני סוגי קונים. ולה רק ברכב? למה לא הטלוויזיות? מחשבים? ציוד רפואי? 

זה מה שיש? זהו? אין חלוקה אחרת? אין קונים שמבינים, יש להם כסף, ועדיין צריכים ליווי כדי לחזק את ההחלטה? בקיצור קשקוש.

ואז ממשיכים להמשך ליונדאי וקיה. כי בסובארו אין אנשי מכירות שיודעים למכור ומבינים במכוניות? בסקודה? בסוזוקי? 

המשפט הראשון שלך כאמור מדוייק. כל היתר - מטופש להחריד. 

לעניין העבודה באולם, רוצים לעבוד - לכו לאולמות תצוגה ותתחילו לשאול אם צריכים עובדים.  תכינו קורות חיים מודפסים, ובטלפון ותתחילו לברר אם צריכים עובדים. אם אפשר להשאיר קו"ח או לאן לשלוח מייל עם קו"ח. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 8.7.2022 בשעה 22:22, Hod135 כתב:

במילים אחרות בשביל להיות איש מכירות באולמות מכירה של יבואניות, לא צריך הרבה ניסיון?

צריך לדעת למכור. אם יש לך את התכונה אתה תהיה איש מכירות טוב.

(כמובן שיותר קל למכור יונדאי מאלפא רומיאו לדוגמא)

לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

זה מה שיש? זהו? אין חלוקה אחרת? אין קונים שמבינים, יש להם כסף, ועדיין צריכים ליווי כדי לחזק את ההחלטה? בקיצור קשקוש.

ואז ממשיכים להמשך ליונדאי וקיה. כי בסובארו אין אנשי מכירות שיודעים למכור ומבינים במכוניות? בסקודה? בסוזוקי? 

אפשרות אחת היא לעשות דוקטורט ולחזור לבחור עוד כמה שנים עם תובנות אמפיריות, אפשרות שניה זה לתת תשובה תמציתית בשביל שהבחור\ה יבינו מה מחכה להם בחוץ.

זכותך לחשוב שזה מטופש, בתור אחד שמבין (או לפחות חושב שהוא כזה) וקנה כמה וכמה רכבים חדשים בשנים האחרונות (למשפחה) - מה שכתבתי מדוייק.

הרוב המוחלט של אנשי המכירות באולמות של היבואנים העממים לא מבינים כלום ברכבים, בקושי את המפרט הם יודעים לתת ובטח לא לדעת להסביר איך ובמה הם טובים יותר או פחות ממתחרים וכו. חריג זה סוכניות של יוקרה או רכבי ספורט.

גם אם אתה קונה שמבין ומגיע עם כסף - תעשה שיעורי בית לפני שאתה נכנס לאולם התצוגה, תשובות טובות לא תקבל שם.

וכן, גם ברוב המוחלט של חנויות למוצרי חשמל או שתלך לחנות מתמחה (ע"ע רכבי ספורט) או שתעשה שיעורי בית, רוב הנציגים יודעים לדקלם מפרטים ותו לא.

בתור מי שמכיר את עולם הרכב הניתוח התגובה שלך מאוד מפתיעה...

פורסם

כן, לכולנו יש ימים פחות ורודים ואנחנו מתקשים לקבל כל דבר שהוא קצת שונה מהאמת העובדתית שבה בחרנו להאמין. אני אומר- בכל תיאוריה שמתקיימת גם פעם אחת במיליון- היא עדיין תיאוריה שעובדת (לא תמיד, אולי כמעט אף פעם לא, אבל עובדת). כאמור, מסוקרן מהמשך הדרך של פות"ש.

פורסם

בנוגע לחוסר בקיאות, אני יכול להסכים חלקית. באולמות עוד יודעים לתת תשובות על אבזור של הדגמים שלהם. במגרשי הליסינג זה כאילו עולם הרכב מהם והלאה. לפני כמה שנים רציתי לקנות רכב משומש עם מנוע טורבו וגיר רובוטי (tsi dgs ודומיהן) והמוכרים בכלל לא הבינו על מה אני מדבר ומה אני רוצה מהם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...