Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני לפני מעבר לסיבים האופטיים על תשתית בזק (למה דווקא בזק? כי זו התשתית שיש. פרטנר לא הגיעו לפה עדיין ואין מצב שאני מקרב ל- HOT).

אני ממש לא רוצה את הנתב שמספקות החברות, אלא נתב משלי (כזה שיאפשר לי גישה אליו מרחוק, גישה ל NAS ועוד...)

א. אשמח להמלצה על נתב (או לשמוע דעות על הנתב של שיומי - AX6000)

ב. מלבד נתב, מה עוד אני צריך? האם צריך מתאם? איזה מתאם? והאם אפשר לקנות אותו לא בחברות האינטרנט?

תודה.

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה. בזק מחייבים לקחת תנתב שלהם.

בסלקום. פרטנר. אין בעיה נתב שלך. בפרטנר לוקחים 5 שקל לחודש על מתאם. בסלקום אני לא יודע

אם משלמים על מתאם חודשית.

אין בעיה להתחבר לפרטנר. על תשתית של בזק. שחנה שלי מחוברת לפרטנר על תשתית של בזק.

העבירו סיב מהקופסה של בזק לדירה שלה. 

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

בזק לא מחייבים אותך לקחת את הנתב שלהם, וניתן לעבוד עם ציוד פרטי, מתאם סיב ואליו לשרשר נתב עצמאי.

בזק מחייבים אותך רק להפעיל את המתאם מול התמיכה שלהם (לרשום במערכת את ה SN שלו - זה נעשה מול התמיכה).

כברירת מחדל הם עובדים עם מתאם GPON של נוקיה - שנמכר גם בבזק סטור במחיר שלא שווה לך להביא אותו בעצמך (180 ש"ח), אותו אתה מחבר למתאם SFP, או לכניסת ה SFP בנתב (קיים בעיקר בנתבים עסקיים / סמי עסקיים).

דוגמה למתאם SFP. (נקרא גם ממיר מדיה).

אם אתה מחפש לחסוך ולא אכפת לך קצת התעסקות, יש מתאמים של ZTE לדוגמה שיעשו את העסק הרבה יותר זול (דורש וידוא שאתה מקבל גירסת חומרה ספציפית, וקצת משחק עם הקונקטורים של הסיב).

אישית אני לא מתעסק עם ציוד רשת סיני למהדרין, אז אין לי דיעה על השיומי המדובר.

פורסם

גם פרטנר וגם סלקום נותנים מתאם מסיב אופטי לכבל רשת שניתן לחבר אליו כל נתב שתרצה.

אני כבר 4 שנים עם מתאם כזה שקיבלתי מפרטנר שמחובר לראוטר פרטי.

אתה גם משלם פחות על חבילת התקשורת אם אתה לא לוקח נתב מהחברה. 

פורסם
לפני 9 שעות, XVSTI כתב:

בזק לא מחייבים אותך לקחת את הנתב שלהם, וניתן לעבוד עם ציוד פרטי, מתאם סיב ואליו לשרשר נתב עצמאי.

בזק מחייבים אותך רק להפעיל את המתאם מול התמיכה שלהם (לרשום במערכת את ה SN שלו - זה נעשה מול התמיכה).

כברירת מחדל הם עובדים עם מתאם GPON של נוקיה - שנמכר גם בבזק סטור במחיר שלא שווה לך להביא אותו בעצמך (180 ש"ח), אותו אתה מחבר למתאם SFP, או לכניסת ה SFP בנתב (קיים בעיקר בנתבים עסקיים / סמי עסקיים).

דוגמה למתאם SFP. (נקרא גם ממיר מדיה).

אם אתה מחפש לחסוך ולא אכפת לך קצת התעסקות, יש מתאמים של ZTE לדוגמה שיעשו את העסק הרבה יותר זול (דורש וידוא שאתה מקבל גירסת חומרה ספציפית, וקצת משחק עם הקונקטורים של הסיב).

אישית אני לא מתעסק עם ציוד רשת סיני למהדרין, אז אין לי דיעה על השיומי המדובר.

אני לא מתכוון להתחיל קינפוגים מטורפים. אני צריך שיהיה קל לתפעול, כשאני לא בבית או ללא גישה לנתב.

לפני שעתיים, bobi כתב:

גם פרטנר וגם סלקום נותנים מתאם מסיב אופטי לכבל רשת שניתן לחבר אליו כל נתב שתרצה.

אני כבר 4 שנים עם מתאם כזה שקיבלתי מפרטנר שמחובר לראוטר פרטי.

אתה גם משלם פחות על חבילת התקשורת אם אתה לא לוקח נתב מהחברה. 

ההפרש משמעותי. משהו כמו 25~30 ש"ח לחודש.

תודה ליועצים. כנראה שנתחבר עם סלקום ובהמשך אחבר נתב חזק יותר.

פורסם (נערך)

אני קניתי אסוס AX56U שנימכר לפני פחות מחצי  שנה בפחות מ200 שקל עם קופון לחברי קבוצה בפייסבוק, בגלל שפיספסתי את הדיל המטורף הלכתי לחפש מישהו שניסה לימכור אותו ברווח ובסוף קניתי בכ270 שקל ואני מאוד מרוצה.
עריכה: זה היה הדיל:

image.thumb.png.5fd34281e9e8c96b2d6d1346933e66ed.png

לפני זה היה לי שיומי עם ה7 אנטנות IOT מKSP שעלה מחיר דומה AC2350, כעת שאני מנצל את השיומי בתור AP אני מקבל כ600MB+ לחדר מאוד מרוחק עם המון קירות בטון בין שתי הנקודות.

חבל שלא קניתי ראוטר של אסוס עוד הרבה לפני, שווה את ההשקעה (לפעמים יש אחלה דילים), בזבזתי מאות שקלים על מאריכי טווח ונתבים אחרים שבמבט לאחרו עלו יותר, אז להתפנק בראוטר טוב שווה את הכסף.

נ.ב: אני זוכר שבפורום HTMAG הישראלי יש דיון ענק על הנתב של וואוואי בגירסה הסינית שנותן ביצועי WIFI מצויינים (רק בסיני יש מגברים לאנטנות לפי מה שהבנתי), אני פשוט העדפתי משהו שלא מאליאקספרס שזה נוגע לראוטר- אולי אני סתם פרנואידי.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תלוי במרחקים אצלך בדירה. יכול להיות שבסלקום יספיק הראוטר שהם מספקים.

אצלנו בדירת 3 חדרים עם ממ"ד, הראוטר של סלקום (סיבים) נמצא בסלון ואין בעיות קליטה בכל הדירה. גם בחדר השינה ובחדר הארונות (שזה הכי רחוק מהראוטר) יש קליטה טובה ואין בעיות יציבות.

אני ובת הזוג שלי עובדים מהבית, שנינו עובדים מהממ"ד ואין בעיות קליטה. מקבלים אינטרנט מהיר בכל מקום בבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה שלי עם הנתבים של הספקיות זה שיש לספקיות גישה אליהם בכל זמן.
א. אני ממש לא מעוניין בפרצת האבטחה הזו.

ב. אני מתכוון להגדיר כמה מכשירים בבית עם IP קבוע. ממש לא בא לי שאיזה נציג שלא מצליח לסדר את האינטרנט, ימחק לי הכל ואצטרך לסדר הכל מהתחלה.

לגבי נתבים בסינית. אני לא מבין סינית...

פורסם

הבעיה עם הנתבים של הספקיות היא שבשנה אחת של השכרה אתה משלם יותר מאשר מחיר של ראוטר חדש.

לגבי פרצות אבטחה, יש לספקיות גישה לתעבורת האינטרנט שלך שעוברת דרכן בלי קשר לראוטר, אם מישהו שם רוצה לגנוב מידע בצורה לא חוקית.

פורסם
לפני 11 שעות, blackice כתב:

אני לא מתכוון להתחיל קינפוגים מטורפים. אני צריך שיהיה קל לתפעול, כשאני לא בבית או ללא גישה לנתב.

זה לא קינפוג תוכנתי, אלא התעסקות חד"פ בהתקנה הראשונית של זה. 

אם אתה מעוניין בכמה שפחות התעסקות, החברה שהכי פשוט להתחבר אליה עם ציוד פרטי היא פרטנר על התשתית העצמאית שלה. 

פורסם

ממה שהבנתי, כדי להתחבר עם ציוד פרטי לתשתית סיבים של בזק אתה חייב לקנות מבזק מודול GPON (ג׳יביק) כמו Nokia G-010S-A שעולה  180 אותו אתה שם בתוך מתאם אופטי כמו TP-Link MC220L שעולה בערך 100. מהמתאם יוצא כבל רשת אותו אתה מחבר לנתב.

סלקום מעל תשתית בזק סיפקה בעבר את המתאמים, אבל כיום אם טוענים שיש להם מגבלה טכנית ולכן הם רק מספקים נתב סיבים לתשתית סיבים של בזק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף סוף, פתח לשינוי

Screenshot_20221024_115337.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...