Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה אחלה מחשב . לדעתי תוספת 2 ליבות מיותרת ליום יום. לעצמי לא הייתי רוכש כזה.(חלקים מולחמים ללוח ככה right to repair and shit) . אבל זה רק כי אני פותח את הלפטופ בשביל לרענן משחה טרמית, להוסיף זכרון וכו'. דפיקות. אוהב את זה: https://tech-docs.system76.com/models/darp7/repairs.html

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אין לך מה לפתוח מחשב כזה עם מעבד של 15w tdp

בחייייייאת.

זה לא אינטל i9 שמטגן את כל הבפנים של השילדה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 44 דקות, save כתב:

חלקים מולחמים ללוח ככה right to repair and shit

ומכיוון שאתה מזכיר את זה - right to repair לא היתה פותרת לך את הבעיה פה או משנה לאפל את התכנון פה בשום מקרה בשום צורה.

זה רק אומר שהם היו צריכים לעשות כלים מסוימים זמינים יותר (כמו שהם אגב עשו לא ממזמן - https://www.apple.com/newsroom/2022/04/apples-self-service-repair-now-available/) וסכמות מסוימות.

זה לא מחייב אותם בשום שלב (או כל חברה אחרת) - לתכנן מחשב בצורה שונה.

אז כן ... גם הטיעון הזה - פשוט לא רלוונטי (ואני לא מדבר אפילו על המוני אתרים צד שלישי כמו ifixit והעובדה שהסיכוי שתמצא בשניה וחצי כל חלק של אפל + הכלים להחליף בשלב הזה כבר יותר גבוהה מרוב המחשבי PC .... אולי לא יהיה זול - אבל קשה למצא זה לא)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, Liviur כתב:

התוספת למעבד הגרפי לא משמעותית.

אתה עושה בשכל שאתה מתעדף את הזיכרון.

החשיבות לשדרוגים צריכה להיות:

1. זיכרון

2. SSD

3. מעבד

עם סעיף 0. אולי של מה יהיה במלאי ולא הזמנה מיוחדת מאפל...

שכחתי כבר באיזה דף שאלתי לגבי הצד של המקלדת האירופאי זה מצד ימין החצים של המקלדת? <^> או האמריקאי?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא הבנתי

ההבדל הוא לא באיזור של החצים אלא של הenter ומצד שמאל למעלה עם ה~

אם אתה רגיל למקלדות הישראל - אתה רגיל לאירופאי אבל זה ממש לא קריטי

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 52 דקות, Liviur כתב:

לא הבנתי

ההבדל הוא לא באיזור של החצים אלא של הenter ומצד שמאל למעלה עם ה~

אם אתה רגיל למקלדות הישראל - אתה רגיל לאירופאי אבל זה ממש לא קריטי

אחלה תודה ליביו.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

פותח השרשור, יש חדש? קנית בסוף?

יש ב ksp  מבצע על דגם פרו 2020 m1

( הדגם עם bar touch)

מגיע עם 16 ראם 1 טרה ssd

במחיר  יחסית זול 5800 שקל

האם כדאי לקנות דגם מלפני שנתיים?

פורסם

הייתי הולך על באייר m1

הטאץ באר מיותר

החיי סוללה האקסטרה גם לא סופר קריטים לדעתי

1 טרה זה גם המון.

תלוי בצרכים אבל זה נשמע קונפיגורציה לא מאוזנת

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 25.9.2022 בשעה 00:18, ANUTKK כתב:

פותח השרשור, יש חדש? קנית בסוף?

יש ב ksp  מבצע על דגם פרו 2020 m1

( הדגם עם bar touch)

מגיע עם 16 ראם 1 טרה ssd

במחיר  יחסית זול 5800 שקל

האם כדאי לקנות דגם מלפני שנתיים?

עוד לא אני שוקל נסיעה לאילת לרכוש שם לאחר החג :)

חסר במספר מקומות עם 16GB יש יותר את הבסיס 

פורסם
לפני 58 דקות, renault5 כתב:

16GB יש יותר את הבסיס 

שים לב הבסיס מגיע עם 256 ssd פחות מהיר מ 512 ssd, היוטיוב מלא במבחני השוואה וגירסת ה 512 יותר מהירה.

באמת שאין לי מושג למה אפל עשו את השטות הזאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה נכון רק לm2 אגב.

ולמה ? כסף ... זכרונות SSD במהירות הזו ממש ממש יקרים.

אבל ללא ספק בחירה מאכזבת. (עדיין האיטיים - מ א ו ד מהירים)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 10 שעות, ANUTKK כתב:

שים לב הבסיס מגיע עם 256 ssd פחות מהיר מ 512 ssd, היוטיוב מלא במבחני השוואה וגירסת ה 512 יותר מהירה.

באמת שאין לי מושג למה אפל עשו את השטות הזאת.

כן אני יודע.

מצאתי אחד עם ה512GB עכשיו נותר רק לנסוע לשם :)

הקטע הוא שברגע שמגדילים ל512 פלוס 16GB זיכרון זה הופך אותו למחשב די יקר שמתקרב לפרו 

על זה מדובר די הרבה בלא מעט סרטוני יוטיוב.

פורסם

אני משתמש בגירסה הכי בסיסית של המק. אני עובד עם לא מעט טאבים פתוחים בכרום או עם Lightroom, שמעמיסים על הזיכרון, ואין לי בעיה/איטיות עם 8GB. אבל, כשאני עובד ב-LR. אני לא מחזיק הרבה טאבים פתוחים. גם האפליקציה של whatsup, לוקחת הרבה זיכרון

אני גם עובד עם 256GB בלבד, אבל אני לא שומר כלום בכונן המקומי. הכל בענן. הגיבוי של הענן הוא לענן אחר או לכונן רשת (דברים של עבודה).

אם חסר אחסון לגבוי (כלומר, שלא צריך נגיש כל הזמן) כונן חיצוני יותר כלכלי. 16GB נחוץ לשימושים כבדים יותר ממה שציינתי. לא לשימוש ״משרדי״, אבל אני רואה ההגיון בלקנות 16GB. גם וגם... פחות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אני משתמש בגירסה הכי בסיסית של המק. אני עובד עם לא מעט טאבים פתוחים בכרום או עם Lightroom, שמעמיסים על הזיכרון, ואין לי בעיה/איטיות עם 8GB. אבל, כשאני עובד ב-LR. אני לא מחזיק הרבה טאבים פתוחים. גם האפליקציה של whatsup, לוקחת הרבה זיכרון

אני גם עובד עם 256GB בלבד, אבל אני לא שומר כלום בכונן המקומי. הכל בענן. הגיבוי של הענן הוא לענן אחר או לכונן רשת (דברים של עבודה).

אם חסר אחסון לגבוי (כלומר, שלא צריך נגיש כל הזמן) כונן חיצוני יותר כלכלי. 16GB נחוץ לשימושים כבדים יותר ממה שציינתי. לא לשימוש ״משרדי״, אבל אני רואה ההגיון בלקנות 16GB. גם וגם... פחות.

אז זהו שחשבתי לרכוש 256 ו8GB בבסיס כי הוא הכי זול מקסימום להוסיף כונן חיצוני ושם לאחסן הכול כי זה מה שעושה בדרך כלל בשמירת קבצים של תמונות וסרטוני וידיאו מהגופרו אבל חושש שזה לא יספיק לי בביצועים בM2 הבסיס לכן כנראה הולך על ה512GB עם 16GB באילת יצא לי 5700 ש"ח.

• תוכן חדש...