Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חיפשתי בפורום מידע על c4 ולא מצאתי.

אני מחפש רכב בסביבות 20 אלף, יותר מתחבר לדיזל משתי סיבות גם כח (עליות של ירושלים) וגם חיסכון בדלק עקב נסיעות מרובות.

ראיתי גם פה בפורום המלצה על פלואנס דיזל שזה גם אופציה טובה מבחינתי רק צריך למצוא כזאת במצב טוב (;

על כל פנים תוך כדי חיפוש ראיתי c4 שנת 2011 דיזל עם 148000 השאלה שלי מי עדיפה מהשניים? בפלואנס אני מחפש לכיוון 2013 זה אחרי המתיחת פנים הבנתי שיש בו כמה שיפורים, גם בסיטרואן יש הבדל משמעותי בין הדורות? 

בכללי אשמח על מידע מהשניים או אפילו רכב אחר מומלץ  בדיעבד גם לא דיזל רק חזק ולא שתיין בסביבות 20 אלף.

תודה רבה לעוזרים!

אחלה פורום מחכים מאוד! 

פורסם
לפני 3 שעות, avihaig כתב:

על כל פנים תוך כדי חיפוש ראיתי c4 שנת 2011 דיזל עם 148000

יש לזה תיעוד או גיבוי כלשהו? 

זה מה שרוב המכוניות האלו עשו ב 3-4 שנים. 

גיר ידני או רובוטי? 

בגדול אופציה טובה, רק אם יש הוכחות לכך שהק"מ אמיתי. 

פורסם

ברשותי c4 דיזל שנת 2012 עם הגיר הרובוטי. 

הרכב בבעלות המשפחה מאז שיצא מהחברה ובשנה האחרונה עבר אלי, כך שיש לי היכרות איתו מאז שהוא חדש. 

האמת שבדיוק התכוונתי לכתוב סיכום / סקירה, מאמין שאגיע לזה בימים הקרובים. 

בכל מקרה מדובר ברכב מוצלח למדי, חסכוני מאוד בדלק - אני מגיע לממוצע של 1/19 עם נסיעות בתוך העיר. 

הגיר הרובוטי דורש מעט הסתגלות, אך לדעתי מהמוצלחים מסוגו, ומתאים לאופיו הנינוח של הרכב, קח בחשבון שאם לא הוחלף קלאץ׳ עד כה זה סיפור של כ3000 שח. 

המנוע נחשב לאמין במיוחד, הוא מרגיש בשרני ומושך מסלד נמוך כיאה לדיזל מודרני. 

בנוסף שווה לציין את הנוחות הגבוהה במיוחד של הרכב, המתלים רכים ובולעים שיבושים ביעילות והמושבים נוחים מאוד - אך הם לוקים בכיוונן מוגבל יחסית, גם לגובה וגם לרוחק - לדעתי אנשים מעל 1.85 ירגישו שצפוף. 

לשלילה הרכב סובל מנזילה ביחידת המיזוג הפנימית, פתרון של הבעיה מצריך פירוק של הדשבורד. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני שעתיים, shakedi כתב:

לשלילה הרכב סובל מנזילה ביחידת המיזוג הפנימית, פתרון של הבעיה מצריך פירוק של הדשבורד

אם הנזילה לא מאסיבית, ניתן להזריק חומר אטימה שיסגור את החור. מניסיון, זה עוזר

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

יש לזה תיעוד או גיבוי כלשהו? 

זה מה שרוב המכוניות האלו עשו ב 3-4 שנים. 

גיר ידני או רובוטי? 

בגדול אופציה טובה, רק אם יש הוכחות לכך שהק"מ אמיתי. 

גיר רובוטי. 

עוד לא ראיתי את הרכב אבל זה מה שפורסם לפחות...

לפני 5 שעות, shakedi כתב:

הגיר הרובוטי דורש מעט הסתגלות, אך לדעתי מהמוצלחים מסוגו, ומתאים לאופיו הנינוח של הרכב, קח בחשבון שאם לא הוחלף קלאץ׳ עד כה זה סיפור של כ3000 שח. 

המנוע נחשב לאמין במיוחד, הוא מרגיש בשרני ומושך מסלד נמוך כיאה לדיזל מודרני. 

תודה רבה תשובה מעניינת!

לגבי הקלאץ׳ אני אבדוק. מתי צריך החלפה? מה עוד צריך החלפה בכזה ק״מ? (טיימינג וכד׳)

מישהו פעם אמר לי שלסי 4 יש מנועים של ב.מ.וו?! מהפחות מוצלחים זה קשור גם לדיזל?

פורסם
לפני 6 שעות, avihaig כתב:

מתי צריך החלפה? מה עוד צריך החלפה בכזה ק״מ? (טיימינג וכד׳)

מישהו פעם אמר לי שלסי 4 יש מנועים של ב.מ.וו?! מהפחות מוצלחים זה קשור גם לדיזל?

טיימניג כל 180.000 ק"מ או 10 שנים, היה צריך לעשות כבר. 

מנוע דיזל לא קשור ל BMW, הדיזל הוא מנוע די מוצלח. 

אני אומר שוב, רוב המכוניות האלו לפחות ביד הראשונה עשו באיזור 40 אלף ק"מ בשנה ונמכרו ליד השניה אחרי 3-4 שנים כבר עם 150.000 ק"מ. 

לרכב הזה קילומטרז' נמוך יותר מהממוצע לרכב בנזין, זה דבר די נדיר. תבדוק טוב. 

פורסם

דיברתי איתו עכשיו הוא אמר שזה אפילו פחות 146 הוא לא שם לב כשהוא כתב. בחור נשמע אמין הוא יד 1 ככה שהוא היה עם הרכב עד כה, הוא לא ציין שהוחלף מנוע (שאלתי).

בכל מקרה מה כדאי לבדוק ואיך אני אפגש איתו היום אשמח לטיפים..

תודה רבה על התשובות מאוד מקצועי ונותן ביטחון!

פורסם

כפי שציינתי הייתי בודק את המזגן, כמו כן תבדוק את התנהגות הגיר במהירויות נמוכות, בזינוק וברוורס. גם אם יש רעידות ניתן לבצע לגיר לימוד מחדש במוסך, אך זה מאיץ את בלאי הקלאץ׳. 

בנוסף תבדוק שהרכב לא מעשן. 

תהייתי בודק גם את תקינות מערכת ה-start stop, בעיקר כי במידה והיא לא עובדת יתכן והמצבר של הרכב יחסית חלש. 

בנוגע לק״מ, הוא בהחלט נמוך אבל גם הC4 שלי עם ק״מ דומה (150 אלף), אני לא יודע מי הבעלים אבל זה לגמרי אפשרי. בזמנו כשמכרו את הרכב למשפחה מאוד דחפו אותו בתור אופציה חסכונית. 

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

כשאתה מכיע תבדוק קודם את רשיון הרכב שהוא על שמו של המוכר,
תראה שהכל עובד מבחינה פנימית (כוול הכפתורים, מצבי המזגן וכו') והריפודים שלמים.

היסטורית טיפולים

מצב הצמיגים

טסט

מצבר

תאונות?

הכל נראה תקין - אין נזילות שנראות בעין? כך לבדיקה במכון מורשה.

פורסם (נערך)

מעניין

ראיתי גם את המודעה

תעדכן אם לא לקחת אולי אני אקח

עריכה אחרונה על ידי איש שמח

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם (נערך)

בדקתי את הרכב, אני מזכיר יד 1 140 ק"מ אדם דתי אמין סיפר הכול. עד לפני שנתיים טיפל רק במורשה. 

אז ככה, נתונים מהשטח יש בקלית שבורה אחורית, קילופי צבע לא רציניים, דלת אחורית שהוחלפה אחרי תאונה לפני עשר שנים וחלון ימני קדמי לא תקין. עד כאן קוסמטיקה.

מבחינה מכאנית יש קצת הזעות במנוע לא רציניות במיוחד הוא טוען שלא נאכל שמן מטיפול לטיפול, בהתנעה ראינו קצת עשן שחור שהפסיק מיד, בלחיצות על הגז הוא שוב יצא והפסיק. הוא החליף אינג'קטורים למשופצים לפני 3 שנים. מבחינת גיר הוא מתקשה בהילוך ראשון אחרי זה חלק ונוסע יפה, בתחילת נסיעה יש גם שקשוק קל כנראה משהו משוחרר אחרי ההתחלה זה מפסיק . הוא החליף מחשב גיר גם באזור ה3 שנים. נזילה במזגן לא בדקתי..

בכללי רכב צרפתי מפנק ממש מפתה, נוחות וכוח שאין ברכבים אחרים.

הוא רצה מחירון 20 אלף אחרי דיבורים גמיש ב2000 נחנק ב3 

כדאי להתעסק עם הרכב? כמה כסף יעלה לסדר אותו? כמה שווה לשלם עליו?

תודה רבה על התשובות!

עריכה אחרונה על ידי avihaig
פורסם

קצת קשה להגיד מרחוק, על פניו נשמע לי שיש לך כמה אלפים להשקיע ברכב כדי להביא אותו למצב טוב, מצד שני ברגע שתעשה את זה יש לך רכב מפנק שיכול לסחוב עוד הרבה מאוד במחיר לא גבוהה. 

שוב, קשה לאבחן מרחוק, אבל אני מנחש שהרעידה בתחילת הנסיעה זה הקלאץ׳, סביר מאוד שהוא מעולם לא הוחלף (ככה גם ברכב שלי) ובאמת מדי פעם יש רעידות בתחילת הנסיעה. 

בנוגע לעשן, זה היה מעט מדאיג אותי יותר, יתכן והאינג׳קטורים אינם תקינים - לרוב עשן שחור בדיזל מעיד על תערובת עשירה מדי בדיזל. 

מצד שני במידה והעשן מופיע רק בעת לחיצה חקה על הגז יתכן והרכב ננהג במהירויות נמוכות ובעדינות לרוב והצטבר פיח במערכת? (יתכן ואני מדבר שטויות)

בכל מקרה במידה ואתה לא מפחד ממעט הרפתקאות ואין לך בעיה להביא חלקים מחול במידה הצורך (כדי להוריד עלויות) הייתי כנראה הולך על זה, ומכין את עצמי להוצאה של כמה אלפים טובים. 

מציע לך לנסות לקחת את הרכב למוסך מומחה לצרפתיות כמו גבע בתל אביב שיתנו חוות דעת נוספת לפני רכישה / במידה ואי אפשר להביא את הרכב אליהם פיזית לפחות מנסה להתייעץ איתם טלפונית 

פורסם

באמת מה שאני הכי חושש ממנו זה העשן השחור... אבל בגלל שהוא יצא בקטנה ולא המשיך אולי זה משהו קטן..

אינג׳קטורים נראה לי היה צריכים לגרום גם לבעיה של חוסר סחיבה והאוטו סוחב יפה. קראתי קצת שעשן שחור יכול להיות חיישן אוויר או כל מיני שמות כאלה של סתימות וכד׳ לא נשמע בעיה רצינית.

יש למישהו עוד חוות דעת? אני מצד אחד ממש רוצה את הרכב מצד שני מפחד ליפול..

תודה על התגובות

• תוכן חדש...