Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור כירת גז לנקודת חשמל

FROGIE
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם!

בביתי כירת גז רגילה על גבי השיש שיש לה כבל חשמל רק להצתה.

מתחת לכירה אין חיבור חשמל. עד עתה השתמשו בגפרור/מצת חיצוני.

שני ארונות ליד יש שקע עבור תנור בילד אין. המעבר היחיד בין הארונות הוא הפרש הגובה בין השיש לארון (2~ס"מ) כך שהכבל לא יכול לעבור.

נראה לי שהכבל מספיק ארוך.

מה מומלץ לי (אשמח לעוד אפשרויות):

1. לקדוח עם כוס בין הארונות (איזה קוטר צריך כדי שיעבור תקע)?
  2. לפרק את החבורים המכירה עצמה, להעביר את הכבל ולחבר שוב?

היתרון באופן הראשון שאיני מתעסק בחשמל ויכול אח"כ בקלות להוציק את הכירה. והיתרון בשני שאיני קודח כלום.

אשמח לעזרת הםורום הנפלא הזה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי עושה את האופציה השניה.

יותר נכון הייתי חותך את התקע ומרכיב אחד גנרי פשוט.

כמעט ואין סיכון בכירה. אין צריכת זרם משמעותית או משהו.

אבל אני לא חשמלאי ולא ממליץ כלום 😂

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוויסט אפשרי על ההצעה הנ"ל זה לא לגעת בכבל של הכירה עצמה אלא להשתמש בכבל מאריך ואת התקע שלו לחתוך ולהחליף בגנרי לאחר ההשחלה. ככה אפשר גם להשאיר את המאריך קבור בארון ולנתק את הכירה רק ממנו אם צריך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאתה מבצע את החיבור שים לב לא להפריע לסגירת מגירות ודברים דומים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלכס - חשבתי בכיוון שלך (רק בלי כבל מאריך אלא לשרשר שם נקודת חשמל) אבל הבנתי שאסור נקודת חשמל וגז בקרבת אחד לשני. לא הבנתי ממש את הפרטים משהו כמו מרחק 50ס"מ ושנקודת הגז תהיה נמוכה יותר.

ספיראל - אני מתכוון להצמיד את זה איך שהוא לרווח שבין השיש לארונות.

יש למישהו רעיון איך להצמיד כבל חשמל לשיש?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש בעיה עם שקע תלת פאזי שאינו מוצמד לקיר - משהו בסגנון של חוט מאריך. כמובן שהדבר הזה די גדול, והפריע לסגירה של מגירה. בסופו של דבר הכנסתי וו תליה לדופן האחורי של הארון ותליתי את כל המתקן הזה על אזיקון. קצת אלתור, אבל יותר טוב ממה שעשה החשמלאי. אני מניח שאתה יכול להצמיד את הכבל לדופן האחורי של הארון עם תופסנים בצורת פרסה שמתחברים לקיר עם מסמר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדרישה היא למרחק מינימלי של 50 ס"מ בין ברז הגז לנקודת חיבור החשמל (שקע בקיר או שקע המאריך במקרה זה). אין דרישה למרחקים בין צינור הגז לכבל החשמל כי מניחים ששניהם לא מהווים מקור דליפה/ניצוץ. מניח שאין בעיה למקם את השקע שבקצה המאריך במרחק מספק בתוך הארון שמעליו יושבת הכירה.

לא הבנתי מה הכוונה להצמיד הכבל לשיש... חשבתי שאתה מריץ את הכבל במרווח בין השיש לארון...? תמונות יעזרו. 

עריכה אחרונה על ידי A_lex
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ענית לי אז לי יש פתרון הרבה יותר טוב - אני בכלל לא מחובר לגז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הארון שבין נקודת החשמל לארון שמתחת הכירה מובדל בארון שחלקו העליון מגירה. לכן אני רוצה להצמיד את הכבל כלפי מעלה דהיינו לחלק התחתון של השיש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל יש מרווח בין הדופן האחורי של המגירה לבין זה של הארון, וגם לשיש או למגירה שמעל, כך שהצמדת הכבל לדופן האחורי של הארון לא תמנע סגירת המגירה. כנובן שצריך לבדוק את הארון שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 2.5.2022 בשעה 23:38, FROGIE כתב:
  • לקדוח עם כוס בין הארונות (איזה קוטר צריך כדי שיעבור תקע)?
  • לפרק את החבורים המכירה עצמה, להעביר את הכבל ולחבר שוב

3. לחתוך את התקע של הכבל, להשחיל את הכבל, להרכיב תקע חדש עם סופיות. תקע עולה 10 שקל, שקית של 1000 סופיות חוט עולה 15-20 שקל, יש מדריך שלי בפורום איך עושים את זה. 

https://carsforum.co.il/topic/678203-מצולם-החלפת-תקע-220v-של-חול-בתקע-ישראלי/

• רעיון טוב! 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כבל קומקום שבקצה שלו, במקום תקע יש שקע שמקבל את הקצה של כבל קומקום נוסף. בסגנון הזה. אני משתמש בכזה למכשיר ההליכה בבית. אם אין בעיית הספק זה עשוי להתאים. העניין הוא שאתה צריך לחבר אותו לכיריים בצורה בטיחותית בגלל הגז, ממש לא מקום שבו הייתי מרשה לעצמי לעשות משהו שאינו מקצועי ותקני לגמרי.

דרך אגב, יש עוד פתרון, הרבה יותר פשוט: מצית לכיריים שאתה קונה בכמה שקלים בכל חנות סטוק. פחות אלגנטי אבל לא מצריך אלתורי חשמל, שבמקום הזה הם עניין מסוכן מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.5.2022 בשעה 23:36, FROGIE כתב:

תודה לכולם על הרעיונות!

האם יש חיבור חשמל נדחף-נשלף? [כמו לדוגמא כבל קומקום זכר ונקבה שאחד מתחבר לשקע ואחד לתקע]

איך זה יכול לעזור? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצריך חור יותר קטן מזה של תקע type H.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...