Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדר"כ אני לוקח את הרכב למוסך ולא לבדיקה של מכון - אבל בב"ש אני לא מכיר כלום.
אשמח להמלצה על מוסך שיבדוק את הרכב מכאנית, או בעדיפות שנייה- מכון בדיקות.

תודה.

פורסם (נערך)

בהמשך להודעה הקודמת - מתלבט אם להתקדם עם הרכב.

מדובר ברכב משנת 2017, עם 100K ק"מ. הבעלים יד ראשונה פרטית.

בעל הרכב שלח לי היסטוריית טיפולים. 
מהיום הראשון לא טיפל במוסך מורשה סיטרואן, אלא במוסך כללי כלשהו.. מעלה לי תהיות לגבי רמת האחזקה של הרכב.

אני רואה שבטיפולים לא הוחלף שום חלק בעייתי ברכב הזה, רק שמן, מסנן, נוזל בלמים אחת לשנתיים ופלאגים אחת לשלוש שנים.  לא הוחף נוזל קירור מעולם.. בעייתי? לא רוענן שמן תיה"ל מעולם - בעייתי ?

סוג השמן מנוע שמילאו הוא 0W30 בתקן B712312-71. זה השמן הנכון לרכב הנ"ל?
בחשבונית רשום שנעשה שימוש במסנן שמן מקורי של סיטרואן, אז לפחות זה כנראה בסדר.

הרכב עבר תאונה אחת בפגוש האחורי שגרם להחלפה, ללא ירידת ערך לפי דוח חברות הביטוח.

הייתם מתקדמים איתו?

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם (נערך)

הרכב בדיוק בטווח שצצות הבעיות הידועות, אני מאמין שמי שיקנה אותו יהיה צריך לטפל בכל המחלות האלה. במידה ותלך על הרכב הזה אני הייתי ממליץ להחליף נוזל קירור ולהזמין את חלקי החילוף שמועדים להתקלקל מקוריים מחו"ל. אני אישית קניתי רכב כזה שנת 2016 עם 130 א קמ וכבר החלפתי כמעט כל החלקים הבעייתיים תוך 10 א' קמ. ממליץ לטפל במוסך שמתמחה. ממליץ לחפש שירשורים בנושא יש לא מעט מידע. השמן המומלץ הוא 5w30 b712312 של טוטאל אם תמצא.

עריכה אחרונה על ידי henvis vw 1300
פורסם

תודה, מכיר את השירשורים הנ"ל.

החלטתי לוותר על הרכב, השילוב של טיפול במוסך עלום, פלוס שימוש בשמן בצמיגות לא מתאימה פלוס צפי הקילקולים - גרם לי לוותר.

נחכה לרכב שעבר את מרבית ההחלפות הידועות..

פורסם

לא נשמע בעייתי במיוחד.

השמן דאז היה B71-2312 אבל היום B71-2297 (הצמיגות השתנתה מ 0W30 ל 5W30).

מודל 2017 (בניגוד ל 2016) כבר הגיע עם מספר חלקים משופרים, בינהם המצערת והפורק.

לאור מצב השוק: במחיר הנכון ולאחר בדיקה, אם מצאת רכב ללא תאונות משמעותיות ומכאנית לא מצאת ליקויים מעבר לבלאי, תתקדם.
לפי הוראות יצרן, שמן תיבת הילוכים ונוזל קירור לא מחליפים. נוזל קירור עובר בדיקת חומציות רק מגיל 5 כמדומני (שזה ממש עכשיו במקרה שלך).

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעניין מה שאתה אומר איציק.
הבעיה האמיתית היא שאין לי מוסך שאני סומך עליו( כדוגמת גבע,אורן) בסביבת ב"ש שיבדוק מכאנית את הרכב. 

מחיפוש בפורום עלה מכון בדיקות בשם מונדיאל - אבל זה טוב בעיקר לתאונות ובעיות שילדה, שכנראה לא היו ( אין דיווח לא בחברות הביטוח ולא באף אחד מהאתרים שמנדבים מידע זה).

התלבטות.

פורסם

גם לי נשמע שמדובר ברכב במצב שמור. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 47 דקות, vxlan כתב:

מעניין מה שאתה אומר איציק.
הבעיה האמיתית היא שאין לי מוסך שאני סומך עליו( כדוגמת גבע,אורן) בסביבת ב"ש שיבדוק מכאנית את הרכב. 

מחיפוש בפורום עלה מכון בדיקות בשם מונדיאל - אבל זה טוב בעיקר לתאונות ובעיות שילדה, שכנראה לא היו ( אין דיווח לא בחברות הביטוח ולא באף אחד מהאתרים שמנדבים מידע זה).

התלבטות.

מקריאה בפורום אתה בטח מכיר את הדברים הנפוצים.

מה כבר יכול להיות ?
אם אתה הולך על 2017, אז המצערת והפורק טורבו הם ממקט חדש על פי ניסיוני עם הפיקאסו שהיתה לי (מודל 2017 עליה לכביש ינואר).

בא לך לבזבז קצת כסף ? תחליף את הפורק באופן יזום. הוא קל להחלפה (זה חלק ממש לא יקר בהזמנה מחו"ל. לא צריך ליפט או אפילו להתכופף...).
במצערת לא הייתי נוגע יזום על אחת כמה וכמה שהיא ממקט חדש במודל הזה.
מעבר לזה אתה צריך לזכור שיש את המכסה שסתומים, פולי משאבת מים, קטליזטור.

את הפולי משאבת מים הייתי מחליף אתמול אם הוא מקורי של האוטו, כי זה חלק שבמקרה הטוב יתקע אותך עם רעש מעצבן ובמקרה הפחות טוב הרכב יתחמם. בשביל כמה מאות שקלים לא הייתי מהמר כאשר מדובר ברכב יום יומי משפחתי.

רוב האנשים מטפלים בבלאי על בסיס צורך של האוטו\בדיקה שנתית.

זאת אומרת שאם המשלושים למשל בלויים, אבל הם תקינים ויכולים להחזיק עוד 30K ק"מ, יכול להיות שאצלך 30K קמ זה שנה, ואצלי זה 3 שנים. אם אין רעשים והאוטו נוסע כמו קטר על מסילת רכבת ואין שחיקה בצמיגים, היית מחליף סתם ? בוודאי שלא.
כנ"ל בנוגע לטיימינג: אם כרגע הוא תקין, סע. אם מחר\מחרתיים\עוד שנתיים תשמע רעשים בהתנעת בוקר - לך תעשה טיימינג (שזה הגיוני לרכב עם מעל 100K ק"מ).
ככל שעובר הזמן והתקנים של השמנים משתפרים, זה לטובתך. תעבור לשימוש בשמן עם התקן הגבוה ביותר שיש או המקורי (של טוטאל, B712297, שהוא 5W30 SN PLUS).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 2.5.2022 בשעה 22:52, vxlan כתב:

מחיפוש בפורום עלה מכון בדיקות בשם מונדיאל -. 

הייתי בשתי מכונים בבאר שבע ובקומפיוסט היו נראים מאוד רציניים. ממליץ עליהם למרות שלא מניסיון רב. 

בנוסף לגבי מוסך על אף שהוא לא מתמחה ממליץ על מוסך עמית. עושים עבודה טובה ובקפדנות על אף שלפעמים לוקח להם זמן

• תוכן חדש...