Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הפזילה מגיל ילדות.

לא היוותה מכשול עד שהתחלתי לעבוד מול אנשים. בסופו של דבר החלפתי עבודה בדיוק מהסיבה הזו.

לאחרונה מדי פעם הופיע כאב ראש (לאחר 8 שעות עבודה מול המחשב).

את הניתוח רציתי לעבור לפני יותר מעשור אך נאמר לי שאין ניתוח ייעודי לתיקון הפזילה עבור מבוגרים.

לפני מספר חודשים החלטתי לבדוק את הנושא פעם נוספת ולהפתעתי הסתבר שניתן לעבור ניתוח שיתקן את הפזילה הקיימת רק באחת העיניים.

לפני כמעט שבועיים עברתי ניתוח קוסמטי לתיקון פזילה. העין עדיין קצת אדומה וישנה הרגשה מוזרה באחת מפינות העין, כאילו יש חול בעין שאני לא מצליח להוציא.

הרופאה טוענת שזה בסדר, יעבור עם הזמן.

לטענת הרופאה, לניתוח ישנה תופעת לוואי של ראיה כפולה.

אני לא סבלתי מתופעה זו לאחר הניתוח.

אחרי 10 ימים מאז הניתוח ניסיתי לנהוג

אחרי שנתקעתי עם אחד הגלגלים במדרכה הבנתי שאני בבעיה כי לא שמתי לב למכשול ☹️.

בעוד חודש בדיקה נוספת של העין. עד אז אוותר על הנהיגה.

מעניין מה השתבש בראיה שגרם לי לא להבחין במדרכה?

פורסם

עברתי את הניתוח הזה (מתבצע בשתי העיניים למרות שיש בעיה רק באחת),

זכורה לי אדמומיות וטיפות שמטפלות בזה.

כמו כן משחה שצריך לשים במשך שבוע או שבועיים.

לא הייתה לי בעיה לנהוג למחרת הניתוח,

אבל זה אני..

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

הסיבה היא שלמוח לוקח זמן להתרגל לזה שהזיזו לו את אחת המצלמות שעוזרות לו להרכיב את התמונה התלת מימדית.

זה כמו שבאייסייט של סובארו תזיז את אחת המצלמות. אחרי זה תצטרך לבצע כיול וזה תהליך שלוקח למוח קצת זמן עד שהוא מסיים.

תתייעץ עם הרופאה שלך ותחזור לנהוג כשהיא תגיד שאתה יכול.

קח בחשבן שיש סיכוי שגם קודם פגעת במדרכות רק שעכשיו אתה רואה את זה 😜 

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

😊 מעולם לא פגעתי במדרכה. העיקר שנאמר לי לפני הניתוח שתוך 3-4 ימים אחזור לתפקוד מלא.

מה שבאמת מפריע זה שהעין שלא נפתחת עד הסוף וזה שהיא אדומה ברובה (למרות שיש אזורים לבנים) .

הוויתור על הנהיגה מפריע אך לא קריטי.

זה הזמן לברר לגבי מירכוז הנתיב שאמור להיות בcx30 🤣

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

עברתי גם ניתוח כזה לפני קצת פחות משנה (אם כי בשתי העיניים), גם לי היה קשה לנהוג קצת בהתחלה (בגלל שזה פתח יותר שדה ראיה במקרה שלי).

העין שלך תשאר אדומה גם שבוע אחרי, בערך שבוע וחצי - שבועיים אחרי הניתוח אצלי כבר בקושי היה זכר למשהו.

לקח לי גם קצת זמן להתרגל לנהיגה (ועוד הייתי צריך לנהוג כמה ימים אחרי הניתוח מבאר שבע לירושלים וחזרה), אבל כמה ימים אחרי הניתוח זה הסתדר מעצמו. המוח כנראה צריך קצת זמן להתרגל למצב החדש.

דרך אגב, לגביי כפילות ראייה, הרופאה שניתחה אותי אמרה שזה תרחיש מאוד נדיר ואם הוא מתרחש, לרוב זה עובר כי המוח מתרגל. אם לא אז מטפלים בזה באמצעות משקפיים.

במקרה הגרוע לפי מה שנאמר לי, אפשר לעשות ניתוח "רוורס" שיחזיר את המצב לקדמותו. למזלי הרב אצלי עבר בשלום.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לאן אפשר ללכת על מנת לבדוק אם מה שיש לי זה פזילה או לא?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תלוי בסיבה, אבל בגדול רופא/ת עיינים. 

גם רופא/ת משפחה מיומן/ת  או נוירולוג/ית ידעו לומר לך. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לשתי הבנות שלי יש פזילה שמתוקנת לגמרי עם משקפיים. בנות 8 ו 10. באיזה גיל עושים ניתוח לתיקון?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

מיכה - עדיף להתייעץ עם רופא\ת עיניים.

אצלי גם עם המשקפיים זה היה די בולט אז החלטתי לתקן בעיקר מהפן הקוסמטי.

ממה שנאמר לי וממה שראיתי כשעברתי את הניתוח - לרוב זה מבוצע בגיל צעיר יחסית. לעיתים בגיל של הבנות שלך ולעיתים גם בגיל צעיר יותר.

בדיעבד, לא יודע למה דחיתי את זה עד גיל 28.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 23 דקות, DareDevil כתב:

לאן אפשר ללכת על מנת לבדוק אם מה שיש לי זה פזילה או לא?

כל אופטימטריסט יכול לדעת, יש לו את הכלים להסתכל. מספיק שהוא חוסם עין אחת עם המקל שלהם, ומסיר את החסימה מהר כמה פעמים, והוא רואה איך העיניים זזות בתגובה.

• אהבתי 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני עברתי תיקון פזילה בגיל 3, וזה אחרי דחיה. בזכות זה אין לי עין עצלה.

הקטע היה שבבדיקת ראיה לחידוש הרשיון בגיל 60 פתאום מצאו לי פזילה אנכית ורצו לעשות לי בעיות. בסופו של דבר העניין הוחלק, וזה בסדר, כי מעולם לא היתה לי בעיה אמיתית בראיה.

יש מרפאות עם ציוד ייעודי שמאפשר אבחון ומדידת הפזילה. הוועץ ברופא העיניים שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעוד יומיים יעברו שבועיים מאז הניתוח , העין חצי אדומה\וורודה ועדיין לא נפתחה עד הסוף.

כשהתחלתי לבדוק את הנושא לפני כחצי שנה , חיפשתי רופא עיניים המתמחה בפזילה.
עברתי אצלו בדיקה ראשונית, נשלחתי לבדיקה נוספת באסותא ומשם לאיכילוב לסדרה של 5 בדיקות.

אצלי זה בעיקר קוסמטי שהתבטא ב"בריחה אופקית" .

שלחו אותי למחלקת ילדים-

באסותא ראיתי הורים עם תינוק .

באיכילוב ,  היה ילד בן 4 ומספר ילדים בגילאים 6-8.

חשוב מאוד להתייעץ עם מספר רופאים טרם הניתוח .

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...