Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לקנות ג'יפון חדש. בדקתי טוסון,  מאזדה CX5 , פז'ו 3008 , ראב4. לא מעונין: קבוצת VW, סובארו.

לצערי ה-CX5 מאוד לא נוח וצפוף. ראב4 גדול וזמן המתנה מעל חצי שנה.

קצת חושש לקנות פז'ו. הגיר כנראה מצוין (מיוצר ע"י אייסין - חברה של טויוטה). אבל על המנוע (מורכב גם במיני ב.מ.וו) יש חומר לא טוב בכל העולם.

מכל הנ"ל הטוסון מאוד נוח (לטעמה של אישתי ושלי כמובן)  ונוסע סביר אבל שתי בעיות מטרידות אותי: אני שומע וקורא בכל העולם על בעיות קשות עם הגיר DCT קלאץ' כפול,  אפילו ברכבים חדשים.         אין לי חומר על המנוע 1.6 ליטר עם טורבו מדגש.

אודה על חומר שיאיר את עיני. תודה.

פורסם

אכן היו וישנם דיווחים על התמחממות של הגיר הדו מצמדי של הקונצרן, בעיקר בפקקים, דבר המחייב לעצור את הרכב. יש הטוענים שמדובר בנהיגה ושימוש לא נכונים בו אבל לי אישית זה נשמע מצחיק שבגיר *אוטומטי* צריך לחשוב איך ללחוץ על הגז ומתי. כל הרעיון בדו מצמדי או אוטומטי פלנטרי הוא שלא צריך לחשוב יותר מדי או יותר נכון לחשב, בניגוד לידני או חד מצמדי

מציע שתחכה לתגובות מאנשים שמכירים את הרכבים יותר. אתה מתכוון לרכב חדש/מהשנתונים האחרונים? אם כן אז לא הייתי פוסל את הפיג׳ו. אם הרכב מטופל כמו שצריך מבחינת רצועת הטיימינג וכו (תעשה חיפוש בפורום) אז לא אמורה להיות בעיה. המזדה זה הכי ״ללכת על בטוח״ אבל כתבת שצפוף לך. 

פורסם

המחיר של שימוש בגיר רובוטי זה מודעות, 

זה לא שגר ושכח כמו בגיר אוטומטי רגיל, אלא דורש מעט תשומת לב בתפעול. לא משהו יותר מידי בעייתי, בעיקר בפקקים לשים לב שלא לזחול.

לא יודע איך הגירים האלו שורדים בטוסון, אבל קראתי לא מעט על טורבואים שהולכים טרם עת בגלל חוסר שימון (סתימות, בוצה או חוסר בשמן)
המהדרין ממלצים על החלפה כל 5-7 אלף ק"מ של שמן

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, dr6633 כתב:

אכן היו וישנם דיווחים על התמחממות של הגיר הדו מצמדי של הקונצרן, בעיקר בפקקים, דבר המחייב לעצור את הרכב. יש הטוענים שמדובר בנהיגה ושימוש לא נכונים בו אבל לי אישית זה נשמע מצחיק שבגיר *אוטומטי* צריך לחשוב איך ללחוץ על הגז ומתי. כל הרעיון בדו מצמדי או אוטומטי פלנטרי הוא שלא צריך לחשוב יותר מדי או יותר נכון לחשב, בניגוד לידני או חד מצמדי

מציע שתחכה לתגובות מאנשים שמכירים את הרכבים יותר. אתה מתכוון לרכב חדש/מהשנתונים האחרונים? אם כן אז לא הייתי פוסל את הפיג׳ו. אם הרכב מטופל כמו שצריך מבחינת רצועת הטיימינג וכו (תעשה חיפוש בפורום) אז לא אמורה להיות בעיה. המזדה זה הכי ״ללכת על בטוח״ אבל כתבת שצפוף לך. 

מידע תומך בהתחממות  גיר זה ממבחן ג'יפונים מלפני כשנה וחצי:

http://www.netcar.co.il/forum/forum.php?ix=189538

Screenshot_20220402-124817_Chrome.jpg

פורסם (נערך)

לפני 23 שעות, dr6633 כתב:

אם כן אז לא הייתי פוסל את הפיג׳ו. אם הרכב מטופל כמו שצריך מבחינת רצועת הטיימינג וכו

ב1.6 טורבו זה שרשרת לא רצועה

בתאריך 1.4.2022 בשעה 23:40, דן12 כתב:

אבל על המנוע (מורכב גם במיני ב.מ.וו) יש חומר לא טוב בכל העולם

אתה כנראה קורא מאמר מ2014 במקרה הטוב. מנוע ה1.6 טורבו העדכני של פיג'ו אין לו שום קשר לב.מ.וו.

ה1.6 טורבו הראשון שנקרא פרינס והיה בשימוש בתחילת העשור הקודם עם הספק 156 כ"ס אכן חלק מכלולים עם ב.מ.ו וסבל מבעיית אמינות.

הדור השני כבר היה עצמאי של פיגו עם 165 וכבר היה הרבה יותר אמין.

הדור הנוכחי והשלישי 180 כ"ס כבר אמין מאוד. הרכב שלי עם 110K נוסע מצוין בלי שום תקלות מיוחדות רק עם היסטוריית טיפולים שוטפים.

בנוגע לגיר של איסין EAT8 אכן מצוין, חלק ואמין מאוד.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...