Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המחירון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא!

תתקשר אליו עכשיו ותגיד לו שבפורום באינטרנט אמרו לך שזה שווה רק 104.

האוטו הזה עבר ככה"נ החלפת מנוע לחדש לפני 15 אלף ק"מ. 

המנוע הישן שלו זה מנוע כושל שרבים ממנו מתים בטרם עת.

המנוע החדש שלו זה עדין מנוע כושל שרבים ממנו מתים בטרם עת, פשוט טרם הגיע העת. 

וברצינות - זה מנוע עם הרצועת טיימינג המחורבנת ההיא שמתפוררת והורגת מנועים.

במקרה הפחות טוב היא לא הורגת אבל גורמת לנזק ואז מחליפים רצועת טיימינג ואתה נוסע עם מנוע שעבר הרעבת שמן ועדיין יש בו פירורי רצועה כי לא ניקו הכל וזה יתפגר מתישהו.

ככה"נ כל המנועים האלה מהסדרות הראשונות יעברו את החוויה הזאת.

בגלל שפה הוא הוחלף לאחרונה כנראה שיש לך יותר זמן להנות ממנו.

פורסם

למה לרכוש רכב שעבר החלפת מנוע אם אפשר למצוא רכב דומה שלא עבר החלפה כזאת?

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כי במקרה הזה, הרכב קיבל מנוע חדש  0 ק״מ לפי מה זאני מבין. עם רצועה חדשה. אולי במנוע המקורי הייתה רצועה מדור הראשון שגרמה לנזק. שוב, לא ידוע למה המנוע הוחלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דבריך ניתן להתרשם שרכב שעבר החלפת מנוע אחרי כשנתיים זה דבר טוב.

האם זה יותר טוב מרכב דומה שלא עבר החלפת מנוע? תמהתני. מניסיוני המר מוסכים בישראל על פי רוב לא ירכיבו את המנוע החדש באותה רמה של תשומת לב שקיבל המנוע המקורי במפעל, וזה פתח לצרות צרורות.

אם אני הייתי פותח השרשור שמתכוון להוציא מעל למאה אלף ש"ח על רכב, הייתי מעדיף רכב ששגרת הטיפולים שלו הייתה, איך לומר - שגרתית.

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 6 שעות, Nakamichi כתב:

איזה כיף שהיית מעדיף את זה.

היית קונה אחת שלא עברה החלפת מנוע ואז היית מתמודד עם זה בעצמך.

בהצלחה! 

או שהוא היה מטפל כראוי ואכפת לו מרכבו, והוא לא היה צריך להתמודד עם משהו כזה. 

אלא אם כן אתה רוצה להגיד לי שהמנוע המדובר שובק חיים בלי *אף* סימן מקדים, באמצע החיים, מבלי אפשרות לתקן שום דבר מלבד להחליף אותו כשלם. 

2016 BMW M235i.

פורסם

אני לא הייתי קונה כי כשארצה למכור יהיה קשה מאוד

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 17 דקות, Fraysa כתב:

או שהוא היה מטפל כראוי ואכפת לו מרכבו, בניגוד ל-97% מהיהודים, והוא לא היה צריך להתמודד עם משהו כזה. 

אלא אם כן אתה רוצה להגיד לי שהמנוע המדובר שובק חיים בלי *אף* סימן מקדים, באמצע החיים, מבלי אפשרות לתקן שום דבר מלבד להחליף אותו כשלם. כי אם זה אכן המצב, אז מדוע כל כך הרבה מגובבי קארספורום מאוננים על כל סיטרואן חדשה שיוצאת?

במקרה הזה אבל המנוע הוא כושל מיום היוולדו, גם אם טופל בכפפות משי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• ספונסר פורום
פורסם

1. המנועים הללו - פיורטק 1.2 - כבר לא אמורים לסבול מרצועה מתפוררת במודל 2019 (עקב מעבר לרצועה חדשה שאמורה להחזיק מעמד 100,000 ק"מ או 6 שנים), כך שהחלפת המנוע כאן נראית חשודה, בלשון המעטה.

2. דף ההיסטוריה שהעלה פות"ש לא מודפס בפורמט הרגיל של מוסכי היבואן. האם זו במקרה היסטוריה שניתנה ע"י גורם שלישי (למשל חברת ליסינג)? אין כל פירוט לגבי מה הוחלף בכל טיפול (איכות השמן במנוע הזה היא קריטית!), והאם מדובר המוסך מורשה יבואן.

3. אם אכן ליסינג, צורת הנהיגה שהורסת 2 צמיגים תוך זמן קצר יחסית מעידה, אולי, על נהיגה לא ממש "רחמנית" ברכב.

וצודק מי שאמר שתהיה בעיה בעת מכירת הרכב.

המשמעות של כל הכתוב לעיל היא שאם אכן מדובר ברכב מליסינג אז הייתי מוותר, ואם זו יד פרטית אז חובה להבין היכן טופל, ולנסות להוריד לפחות עוד 10% ליתר ביטחון.

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לפי מה שרואים מדובר ברכב שעבר התעללות ממש.

גובל בפשע.

אם הרכב הזה היה ילד אז ההורה היה הולך מזמן לכלא.

מי מפרק צמיגים אחד אחרי השני בצורה כזאת? מי עושה כל כך הרבה תיקונים?

הבעיה במקרה הזה היא כנראה בנהג, ואם ככה התייחסו לרכב - אני הייתי מתרחק.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה לכל העונים

אכן וויתרתי על הרכב 

מה שמרגיז שזה רכב מחברת ליסינג שנחשבת טובה "אלדן"

ולא הסכימו לרדת במחיר בכלל

מתסכל ומכעיס

פורסם
לפני 22 שעות, דרורסססס כתב:

מתסכל ומכעיס

רק אומר - אם אתה היית מוכן לרכוש את הרכב הזה תמורת הנחה, אז אתה אינך שונה מהמוכר עצמו שלא מוכן להוריד במחיר, כלומר - כסף זה מה שחשוב לשניכם.

טוב עשית שוויתרת, ברור במקרה הזה שהמוכר מחפש את הפרא@#ר שכן יקח במחיר המתאים, וכיודע - כזה תמיד יגיע מתישהו.

פורסם
לפני 22 שעות, דרורסססס כתב:

תודה לכל העונים

אכן וויתרתי על הרכב 

מה שמרגיז שזה רכב מחברת ליסינג שנחשבת טובה "אלדן"

מתסכל ומכעיס

לא הבנתי מה מכעיס אותך פה. זה מוצר שלהם וזכותם לבקש כמה שהם רוצים עד שיצליחו או לא. קיבלת גילוי נאות וההחלטה היא שלך

לגופו של מקרה, לא הייתי נוגע ברכב הזה מחוץ לתקופת אחריות יצרן ולדעתי אלדן יתקעו איתו.

STI 2004

• תוכן חדש...