Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שבכלל כל השינויים האלה מתאפשרים לפות"ש מול הקבלן, בפרוייקטי מחיר למשתכן שאני מכיר אין שום תיק שינויים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, avargel כתב:

אני מקווה שבכלל כל השינויים האלה מתאפשרים לפות"ש מול הקבלן, בפרוייקטי מחיר למשתכן שאני מכיר אין שום תיק שינויים

@avargel

לצערי אתה צודק ומדובר בשיפוץ אחרי קבלת המפתח - השאלה רק כמה לעשות וזה גם תלוי במועד קבלת הדירה בפועל יחסית למתי נהיה חייבים לעבור לשם ...

יש דברים שהם חובה - מיזוג + מטבח כי ויתרנו על "מטבח" קבלן (כולל חלק מהמכשירים אבל זה כסף יחסית קטן וזמינות מיידית ולא באמת משפיע על מועד המעבר).

יש דברים שהם לא חובה אך מאוד רצויים - רשתות (שזה גם לא הוצאה מסיבית וכאמור לא משהו שמשנה לענין לו"ז הכניסה לדירה).

"הבעיה" זה כמה לעשות מעבר היום ובעיה משנית היא שברגע שהתחלת לפרק רצפה ולחצוב בקירות אין לזה כמעט סוף - צריך לשייף או להחליף דלתות, לצבוע מחדש, ניקיון בית וכו' וכו'. זה גם בדר"כ מביא אותך למצב שאתה חייב סיוע מקצועי (מעצב/ת פנים) והכל כשאתה יחסית קצר בזמן ולא באמת יודע אם השכונה מתאימה לך (זאת שכונה חדשה).

הבעיה הזאת, של המידה, קיימת אפילו עם מה שתיארתי כ"חובה" כי אפשר לשים מיני מרכזי פשוט אמין גם אם לא הכי יעיל (ואפילו משומש ולקחת את הסיכון שימות אחרי שנתיים שלוש - רק נותן דוגמא קיצונית יחסית) ואפילו בלי מיזוג בכל חדר (הדירה באמצע הבנין, יש מאווררים כפתרון ואני לא צריך סיביר בפברואר בבית ביולי - רק שלא יהיה מאוד חם ושלא יהיה לח וזה גם המצב בדירה הנוכחית שלי - מיני מרכזי ישן, רועש וזללן חשמל אבל עובד כמו סוס). אפשר גם לשים מטבח של 20-30 אלף ש"ח מאיקאה ולסגור את הפינה לכמה שנים ולהביא את המכשירים שיש לנו כיום איתנו (כולל המקרר הישן הוא עדיין עובד). בכזה מצב מניח שאני יכול לסיים את "השיפוץ" בפחות מ-50 אלף ש"ח, אבל "איכותית" מעבר לכך שהדירה תהיה גדולה יותר זה לא יהווה שדרוג למצבי הפיזי בדירה הנוכחית בשכירות (בטח שלא מבחינת המיקום שזה שנמוך משמעותי).

הבעיה לכיוון ההפוך זה שהסיכוי שתעשה משהו יסודי אחרי שאתה כבר גר שנתיים שלוש הוא כמעט אפסי ובכל מקרה מגדיל מאוד את הסיבוכיות. מצד שני אז יש לך זמן לתכנן בשקט, אתה יודע יפה איך השימוש בדירה בפועל, יש עוד זמן להכין משאבים לנושא והכי חשוב אפשר לצמצם למינימום את הזמן בו מתבצע השיפוץ כי אפשר לתאם את כל בעלי המלאכה. ועדיין - הסיכוי שזה יקרה נמוך ... וכאן הבעיה.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

לפתוח קירות ורצפה? זה משנה את כל התמונה. ההצעות שעלו כאן מתאימות לשלב שלפני הטיח. במקרה שלך הייתי עושה את המינימום החיוני, אלא אם יש הרבה זמן וכסף פנויים. לפתוח רצפה? לא, תודה. זה כבר סיפור אחר לגמרי. 

במצב שאתה מתאר הייתמ מוסיף חשמל חיוני בלבד, את התקשורת מבסס על אלחוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בדירות למחיר למשתכן לקבלן אסור לפי חוזה עם המדינה לקבל כסף על שינויים.

אם הקבלן מסכים לדברים בלי כסף זה מותר (לדוגמא שדרוג מפרט לכל הדיירים ממפרט החובה של מחיר למשתכן).

יש קבלנים ש"מגדילים ראש" וגם לא מאפשרים להכנס לדירה למדידות לפני קבלת מפתח.

דרך אגב, יש הכנה לנקודת תקשורת לכל החדרים במפרט של מחיר למשתכן.

עריכה אחרונה על ידי car_me

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 19 שעות, G. P. Magnus כתב:

image.png.9204fecdfaa941f87608fffa04f0783d.png

מגבר ל wifi לא לסיב.  
לא היה מובן לי מאופן הניסוח המקורי.

באשר למכלול ההצעות כאן, אם אתה לא יכול לבצע עבודות לפני קבלת הדירה בהעדר "תיק שינויים" אני הייתי שוקל לפרוס את כל הכבילה המוצעת על גבי הקיר ולכסות בלוח גבס, זה יגנוב לך 5 ס"מ מרוחב החדר (או אורכו, לפי הקיר שתבחר) אבל יקל מאד על סיליה של כל תוספת שתעלה על דעתך.

אבל הנושא העיקרי הוא לוח חשמל גדול מספיק ( 3 שורות אביזרים) ובמידה ולא תוכל גם כאן הפתרון הוספת העומק על ידי תוספת קיר גבס.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה רק אני או שאנשים כאן התחרפנו לגמרי?

מה עכשיו פריסת סיבים לכל חדר, מצלמות ואזעקות ולא יודע מה עוד הוזכר כאן ושכחתי? כולה דירה בקומת ביניים במגדל טיפוסי...

מה, רשת אתרנט לא תספיק? למה לעזאזל צריך מצלמות ואזעקות בדירה פרטית בקומה שביעית (או מה שזה לא יהיה)?

לשים שליטה בתריסים החשמליים אפשר תמיד עם איזה סוויצ'ר (או כל חברה אחרת) בעלות של פחות ממאתיים שקל (כולל חיבור לאלקסה ושות').

גם בארון חשמל סטנדרטי של דירה מודרנית, שכמובן מראש מתוכננת לתלת-פאזי, יש מספיק מקום להכל (לא ראיתי דירות עם שתי שורות בעשור האחרון).

יאמר לזכותכם שפות"ש עצמו כנראה תרם לכיוון המשוגע משהו... חימום תת-רצפתי במישור החוף? מה נסגר? זה לא סיביר פה (וגם לא רמת הגולן או ירושלים). שים מזגנים לבחירתך ואם בא לך שהרצפה לא תהיה קרה תתפנק בפרקט בעלות של כמה אלפים לכל הדירה (אישית עשיתי רק בחדרים וקצת מתבאס שלא עשיתי ישר גם בסלון. כנראה שאוסיף בהזדמנות).

קח בחשבון שבדיוק כמו ברכבים, מרבית האקסטרות שתשקיע לא יחזרו אליך במכירה. לא מדובר על פנטהאוז או וילה יוקרתית ולכן יהיה קשה למצוא קונה שיהיה מוכן לשלם על האקסטרות האלו את מה שאתה תשלם. האנשים שדברים כאלו חשובים להם, לרוב יעדיפו גם דירה לא ממוצעת.

נשמע שאיזור המגורים הוא פשרה מצדך. לא עדיף להשקיע את המינימום ההכרחי ולשמור את הכסף כדי למכור לאחר חמש שנים ולקנות איפה שאתה רוצה (הבנתי זה מחיר למשתכן)?

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

אנשים לא השתגעו בכלל. תשתיות מים, חשמל, תקשורת וגז צריכות להתאים לצרכים עכשויים עם מבט לעתיד, כי מה שלא עושים בשיפוץ לא עןשים אף פעם.

מה שכתבתי על תקשורת הוא מתוך ניסיון. אמנם הדירה שלי פחות ידידותית למשתמש מזו של פות"ש - יותר שטח וריבוי מפלסים - והניסיון שלי הוא שהפרישה האלחוטית לא מספקת את הצרכים - ואילו לא הייתי פורש רשת עם 6 עמדות "אופיס" ו-6 נקודות טלויזיה הכיסוי היה עלוב והכבלים מפוזרים ומכערים את הדירה.

לגבי החימום התת רצפתי - גם לי נרא  מיותר, ולכן בתגובה הראשונה שלי שאלתי מדוע הוא נדרש.

יכול לספר שאחד הבנים שלי קיבל היום את הדירה שרכש. הכבלים שתלויים על הקירות בכל מקום הם זוועה  ומדובר רק בטלוויזיה. אין ספק שבמסגרת השיפוץ הכל ייכנס לקירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון גרוע 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגיל, אתה משליך מהחיים האישיים שלך ומהבחירות המצוינות שלך ושל הבנים הנפלאים שלך על כל העולם ואשתו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

תראה, בדירה הקודמת חייתי עם הרבה חוטים מאריכים ומפצלים. העובדה שכמעט איני נזקק להם היא שיפור עצום באיכות החיים, וכנראה גם בבטיחות.

בסופו של דבר הכל פשרות. הדירה שבה אני גר כעת נרכשה במצב שקרוב מאד לחורבה, וכך גם מה שקנה הבן. היתרון הוא מחיר רכישה נמוך, החסרון הוא שאין תקופת בדק ושצריך להתעסק עם שיפוץ ושיפוצניקים. אבל התוצאה מותאמת לצרכים האישיים, וזה יתרון עצום על גנריקה. 

עריכה: בעניין התקשורת - קודם כל, חיבור קוי יהיה יותר יציב מאלחוטי. אבל אם הוא דורש יותר מדי חציבה אולי אפשר למצוא פתרון בדמות נתבים אלחוטיים שימוקמו בהנמכות תקרה בפרוזדורים. גם מצריך חציבה, אבל פחות, וגם פחות בעייתי מבחינה אסתטית. מצריך הנמכות שמאפשרות גישה בלי לשבור אלא רק הוצאת פאנלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 5 שעות, G. P. Magnus כתב:

אפשר לשים מיני מרכזי פשוט אמין גם אם לא הכי יעיל (ואפילו משומש ולקחת את הסיכון שימות אחרי שנתיים שלוש

תעסה טובה. רק לא מיני מרכזי משומש. זה חתול בשק.

מיני מרכזי ממוצע עולה 15,000 ש"ח.  גם צריך לבדוק את המקום שמתקינים

תמעבה(יחידה חיצונית). כמובן שהמחיר לא כולל עבודת גבס.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

לא קראתי את כל השרשור.

כמה טיפים ממני, כאחד שממש לפני חודש סיים את הסאגה הזו:

1. ארון תקשורת - רוב הסיכויים שהקבלן יתן את הפשוט ביותר. שווה בעלות קטנה לשדרג ולהגדיל אותו(לוח תקשורת 36 מודול של ניסקו לדוגמה). זרקתי שם את הראוטר, יש מקום לעוד סוויץ של 8 נקודות - וזה יסגור לי את הפינה בלי שאני אראה את הראוטר בסלון. לי זה שווה את זה. מציע לך גם לשקול למקם ראוטר במקום כלשהו מתחת לגבס, לי זה נותן כיסוי אלחוטי מלא בכל נקודה בבית.

2. יש בלחץ חודש אחד קר במדינה הזו (במצטבר, במישור החוף). אבל אם תחתרט שלא עשית חימום תת רצפתי- לדעתי לך על זה.

3. תחשוב היכן אתם תרצו למקם רהיטים בחדר ולפי זה תבנו תוכנית חשמל וץקשורת. אנחנו לדוגמה חשבנו שנמקם רהיטים בצורה שונה מהקבלן ב 3 חדרי שינה (מתוך 5, רק בממד ובחדר הורים לא נגענו) הוספנו נקודות אינטרנט וץקשורת במקומות שניראים לנו מתאימים יותר. כדאי לחשוב מראש ולא לבצע דברים מתוך לחץ.

4. האם בחדרים המרוחקים יש תשתית למזגן? כדאי לבדוק ולאמת לפני שתמצא שצריך הנמכת גבס בתוך הבית מצד לצד.

לגבי מיזוג vrf - לדעתי כדאי להבין מה הצורך. יש 4 מתבגרים? תדליקו יותר מ 2 מזגנים בו זמנית לשנים הקרובות? יש לי מיני vrf של תאדירן, עם תרצה לשאול משהו אשמח לענות.

5. לא יודע איך אפשר להבטיח. עשינו ריסוס לפני הכניסה לבית בתקווה שלא ניתקל ביותר מדיי חיות.

6. ככל שתיסגרו מוקדם יותר על מה אתם רוצים שיהיה - כך יהיה לכם קל יותר.

אני לדוגמה אחרי שהחשמאלי סיים את העבודה שלו החלטתי שאני רוצה עוד נקודות במטבח. מצאתי את עצמי קונה פטישון (כי החשמלאי לא היה זמין לעבודה), חוצב בקיר ומכין לחשמלאי חוט משיכה. היה כיף, אבל היה עדיף כמובן שנתכנן בצורה טובה יותר ונחשוב על הכל.

7. ענייני חציבות - אם מוצאים בעל מקצוע טוב, החציבות לא יראו. היו לי 2 שעשו חציבות, אחד שעשה את הגבס בבית ועוד בחור כלבויניק שעשה סה״כ עבודה טובה, אבל לא מספיק מקצועי לסגור חציבה (כניראה גם ענייני חומרים). אצל הבחור מהגבס לא רואים שהייתה חציבה. אולי אם ממש ממש מתמקדים בנקודה. אצל הבחור השני לצערי זה קצת פחות טוב, אולי יום אחד אני אקח יוזמה ואעשה תיקון עצמי.

יש לכם שנה, זה ים של זמן. תנסו להנות מהדרך ולא לעשות הכל בלחץ!

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, yaniv572 כתב:

לא קראתי את כל השרשור.

כמה טיפים ממני, כאחד שממש לפני חודש סיים את הסאגה הזו:

1. ארון תקשורת - רוב הסיכויים שהקבלן יתן את הפשוט ביותר. שווה בעלות קטנה לשדרג ולהגדיל אותו(לוח תקשורת 36 מודול של ניסקו לדוגמה). זרקתי שם את הראוטר, יש מקום לעוד סוויץ של 8 נקודות - וזה יסגור לי את הפינה בלי שאני אראה את הראוטר בסלון. לי זה שווה את זה. מציע לך גם לשקול למקם ראוטר במקום כלשהו מתחת לגבס, לי זה נותן כיסוי אלחוטי מלא בכל נקודה בבית.

2. יש בלחץ חודש אחד קר במדינה הזו (במצטבר, במישור החוף). אבל אם תחתרט שלא עשית חימום תת רצפתי- לדעתי לך על זה.

3. תחשוב היכן אתם תרצו למקם רהיטים בחדר ולפי זה תבנו תוכנית חשמל וץקשורת. אנחנו לדוגמה חשבנו שנמקם רהיטים בצורה שונה מהקבלן ב 3 חדרי שינה (מתוך 5, רק בממד ובחדר הורים לא נגענו) הוספנו נקודות אינטרנט וץקשורת במקומות שניראים לנו מתאימים יותר. כדאי לחשוב מראש ולא לבצע דברים מתוך לחץ.

4. האם בחדרים המרוחקים יש תשתית למזגן? כדאי לבדוק ולאמת לפני שתמצא שצריך הנמכת גבס בתוך הבית מצד לצד.

לגבי מיזוג vrf - לדעתי כדאי להבין מה הצורך. יש 4 מתבגרים? תדליקו יותר מ 2 מזגנים בו זמנית לשנים הקרובות? יש לי מיני vrf של תאדירן, עם תרצה לשאול משהו אשמח לענות.

5. לא יודע איך אפשר להבטיח. עשינו ריסוס לפני הכניסה לבית בתקווה שלא ניתקל ביותר מדיי חיות.

6. ככל שתיסגרו מוקדם יותר על מה אתם רוצים שיהיה - כך יהיה לכם קל יותר.

אני לדוגמה אחרי שהחשמאלי סיים את העבודה שלו החלטתי שאני רוצה עוד נקודות במטבח. מצאתי את עצמי קונה פטישון (כי החשמלאי לא היה זמין לעבודה), חוצב בקיר ומכין לחשמלאי חוט משיכה. היה כיף, אבל היה עדיף כמובן שנתכנן בצורה טובה יותר ונחשוב על הכל.

7. ענייני חציבות - אם מוצאים בעל מקצוע טוב, החציבות לא יראו. היו לי 2 שעשו חציבות, אחד שעשה את הגבס בבית ועוד בחור כלבויניק שעשה סה״כ עבודה טובה, אבל לא מספיק מקצועי לסגור חציבה (כניראה גם ענייני חומרים). אצל הבחור מהגבס לא רואים שהייתה חציבה. אולי אם ממש ממש מתמקדים בנקודה. אצל הבחור השני לצערי זה קצת פחות טוב, אולי יום אחד אני אקח יוזמה ואעשה תיקון עצמי.

יש לכם שנה, זה ים של זמן. תנסו להנות מהדרך ולא לעשות הכל בלחץ!

מברוכ, ושרדת כדי לספר! תתחדש!

1. ארון תקשורת בהחלט יהיה ויהיה מסודר. אצטרך לקנות ראוטר (בתקווה שבבנין יהיה סיב אופטי ולא אינטרנט רגיל) וכאשר נתקרב מניח שאקנה משהו איכותי שבהחלט אשים במקום שאפשר להגיע אבל שלא יושב לי באמצע החדק ...

2. תודה לכל העונים לגבי השגעון של חימום תת רצפתי. ניסיתי להסביר את הסיבות למה יש סיכוי שזה יקרה וברור לי שלהרים רצפה רק בגלל זה נושא כאוב.

3. בהחלט מסכים שמיקום נקודות חייב להיעשות לפי מיקום הריהוט. יש לי אינספור כבלים בכל חדר ואני ממש לא אוהב את זה, בדיוק כמו @sperial

4. לגבי מזגן בהחלט יש סיכוי שאדבר אתך בפרטי :)

5. בבנין שבנוי בטון ברובו יש יתרון שהגו'קים יתקשו לגור בתוך קירות הבנין ועדיין שאלתי על מנת שאם למישהו תהיה תשובה מבריקה אלמד ממנה ... ריסוס ללא ספק נעשה לפני המעבר.

6. בהחלט יש רצון לסגור מוקדם ואולם אין לי שום תוכנית מעבר לגרמושקה ולהיכנס לדירה אי אפשר אז יש מגבלות כרגע אבל יש מודעות גבוהה לכך שכמה שנסמלץ יותר היום כך יהיה לנו קל יותר לשנות מה שצריך ולהגיע לתוצאה טובה יחסית לצרכים שלנו.

7. טוב לדעת. ההבנה שלי בחציבות נמוכה ואני לא יכול לבצע לבד כזאת עבודה ... 

לפני 42 דקות, yor2 כתב:

תעסה טובה. רק לא מיני מרכזי משומש. זה חתול בשק.

מיני מרכזי ממוצע עולה 15,000 ש"ח.  גם צריך לבדוק את המקום שמתקינים

תמעבה(יחידה חיצונית). כמובן שהמחיר לא כולל עבודת גבס.

אל דאגה @yor2, הוא יהיה חדש ! מניח שעם גבס ושאר מריעין בישין נתקרב ל-30 אלף לדירת 140 מ"ר עם כמה יחידות פנימיות וכו'

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, G. P. Magnus כתב:

מברוכ, ושרדת כדי לספר! תתחדש!

1. ארון תקשורת בהחלט יהיה ויהיה מסודר. אצטרך לקנות ראוטר (בתקווה שבבנין יהיה סיב אופטי ולא אינטרנט רגיל) וכאשר נתקרב מניח שאקנה משהו איכותי שבהחלט אשים במקום שאפשר להגיע אבל שלא יושב לי באמצע החדק ...

2. תודה לכל העונים לגבי השגעון של חימום תת רצפתי. ניסיתי להסביר את הסיבות למה יש סיכוי שזה יקרה וברור לי שלהרים רצפה רק בגלל זה נושא כאוב.

3. בהחלט מסכים שמיקום נקודות חייב להיעשות לפי מיקום הריהוט. יש לי אינספור כבלים בכל חדר ואני ממש לא אוהב את זה, בדיוק כמו @sperial

4. לגבי מזגן בהחלט יש סיכוי שאדבר אתך בפרטי :)

5. בבנין שבנוי בטון ברובו יש יתרון שהגו'קים יתקשו לגור בתוך קירות הבנין ועדיין שאלתי על מנת שאם למישהו תהיה תשובה מבריקה אלמד ממנה ... ריסוס ללא ספק נעשה לפני המעבר.

6. בהחלט יש רצון לסגור מוקדם ואולם אין לי שום תוכנית מעבר לגרמושקה ולהיכנס לדירה אי אפשר אז יש מגבלות כרגע אבל יש מודעות גבוהה לכך שכמה שנסמלץ יותר היום כך יהיה לנו קל יותר לשנות מה שצריך ולהגיע לתוצאה טובה יחסית לצרכים שלנו.

7. טוב לדעת. ההבנה שלי בחציבות נמוכה ואני לא יכול לבצע לבד כזאת עבודה ... 

תודה תודה 🙂

1. מניח שיגיע סיב, אם הבניין שלך לא הראשון שקם באזור אז בכלל....

2. נושא שחשוב לזכור - הרמת ריצוף תסיר אחריות קבלן. הנבלות (מצטער...) הללו ינסו להתחמק בכל דרך אפשרית. אז כדאי להיות מודע גם לזה. אולי אם תדבר פרטנית תוכל לקבל יותר מושג. לדוגמה רוב הסיכויים שאם תסיר ריצוף במקלחת, אם תהיה נזילה לשכן מתחתיך הם כניראה יתחמקו(אבל היי, בשביל זה יש ביטוח).

ואם כבר הקבלן עסקנו, זה עוד רחוק אבל תעברו על הדירה טוב טוב בקבלת המפתח. אני לצערי לא שמתי לב שיש פאקינג חורים ברובה (כי ניקו עם יותר חומצה ממה שצריך), עוד לא פניתי לקבלן אבל אני כבר מוכן לשמוע שזה בעיה שלי ובטח החברת נקיון שלי עשתה את זה(ומהחברת נקיון הראו לי את זה).

4. מוזמן, מרגיש כבר מומחה מכל החפירות שלי

7. גם לי לא היה מושג בחציבות, אבל תמיד יש פעם ראשונה + ידעתי שריצוף יכסה את השטח אז מה כבר יכול להיות? אם הגב שלי היה בוגד בי פחות כניראה שהייתי עושה עוד כמה דברים עצמאית, אבל לא יכולתי לקחת סיכון שהוא יתפס...

אני באופן אישי גם החלטתי לקחת הפרוייקט את התקשורת בבית, קניתי כבלים להשתלות ואת כל הציוד שצריך.

או שיהיה מבצע מוצלח או כשלון מפואר. אבל החלטתי שלעצמי אני חייב את הנסיון הזה לעשות דברים לבד בבית שלי ,🙃 

נ.ב

טווח עלויות מיזוג 

Vrf - מ 40 עד 90k (כן, טווח רחב).

מיני מרכזי פשוט - כניראה באזור ה 25

מיני מרכזי אינוורטר - 30-40

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

אתייחס רק לשני דברים,

בדיוק היום סיימתי עם השיש למטבח. ויתרתי כמוך על מטבח קבלן(למרות שקיבלנו אביבי), בסופו של יום בחרתי באיקאה ממספר סיבות, 

1. מחיר נמוך יחסית.

2. אחריות ארוכת שנים.

3. מכונה יעילה בסך הכל.

4. אבן קיסר במחיר זול יחסית.

מטבח קומפלט בגודל של 5.4 מטר(די גדול)+שיש+אי גדול שישמש גם כסוג של פינת אוכל ועדיין קיבלתי עודף מ 30K.

המינוס היחידי, אם אתה מחפש מטבח מעוצב ובצבעים משוגעים, המבחר פחות גדול(עדיין עשיתי מטבח בשני גוונים).

הדבר השני: מעצבת פנים.

בעיניי חובה!

אמנם היכולת שלך לשנות בזמן הבנייה נמוכה יחד עם זאת אצלי עשתה שינויים חכמים, עבדה מול הקבלן על דגשים, ליוותה אותי בבחירת המטבח, עזרה בבחירה חכמה של ריצוף/אביזרי מקלחות וכ"ו ועוד ועוד. תותחית על! הרוויחה את השכר שלה פי כמה בחסכון שעשתה לי ובשינויים החכמים שהציעה.

במידה ותרצה תקשורת איתה, מוזמן לפנות בפרטי.

עריכה אחרונה על ידי pasparto
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם (נערך)

אני רק אוסיף כמה דברים מנסיון שלי (מחיר למשתכן, נכנסנו לפני כמה חודשים):

לגבי הסרת אחריות של הקבלן במידה ומרימים ריצוף - זה נכון. קרה לאחד השכנים שהשכן מתחתיו גילה שיש לו נזילה מעליו. האינסטלטור של הקבלן בא לדירה של השכן מלמעלה, ראה שהרימו את הריצוף ואמר שזה לא באחריות והלך.

לגבי התקשורת - לא הבנתי מאיפה הצורך לפרוס סיבים(!!!) בכל הבית. בדירות מחיר למשתכן יש הכנה לנקודת תקשורת בכל חדר (מחוייב במפרט). השחלתי כבלים cat6 בכל הדירה שתומכים בקצבים של עד 10Gbps! זה המון! אין אף חיבור למשקי בית שהחברות מציעות במהירות כזו ואפילו לא קרוב לזה, וגם לתקשורת פנימית זה overkill לגמרי. cat6 יתן לך future proofing מצויין לשנים רבות קדימה.

אגב השחלה, גם אני חשבתי לעשות את התקשורת בעצמי. קראתי המון חומר, ראיתי מדריכים, הכנתי רשימת ציוד לקנות ובסוף... שילמתי למישהו אחר שיעשה את זה :) וכמה אני שמח שעשיתי את זה. החוטים שהקבלן שם כדי לעזור בהשחלה נקרעו תוך שנייה. אח"כ התברר שיש המון שיט בתוך התעלות מה שהקשה על ההשחלה עצמה ועוד כל מיני הפתעות שדרשו נסיון וציוד שלא חשבתי שאצטרך. עזרתי לו בכל התהליך (לבד זה כמעט בלתי אפשרי) וזה לקח לנו בערך 3 שעות (דירת 4 חדרים). אם הייתי עושה את זה לבד, לא הייתי מסיים גם אחרי שבוע, שלא לדבר על התסכול והעצבים שחסכתי מעצמי. מה שכן, בחרתי לשים בארון סוויטש ולא את הראוטר עצמו. הארון גם כך קטן מדי מה שהיה מאוד מגביל אותי מבחינת גודל הראוטר שאפשר להכניס לשם + הוא ממוקם בקצה הדירה, קרוב לכניסה, מה שלא מאפשר כיסוי טוב.

מעצבת, לא לקחתי (אשתי התעקשה שלא צריך) אבל אני לגמרי בעד, אם יש תקציב. בסוף זה יחסוך לך הרבה יותר.

שקעים במטבח ובכלל בדירה - תוסיף, יותר ממה שאתה חושב שאתה צריך. בסוף גם זה לא מספיק :)

עוד נקודה שלא העלו פה, תעלות קוברה לטלויזיה, ולא רק בסלון אלא גם בחדר השינה.

שיהיה בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי gorelshv
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...