Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצורפת תמונה של רכב בעל תו נכה (סוזוקי), שחנה בצורה זו וקיבל מעיריית ת"א דו"ח על סך 500 שקלים.

האם הדו"ח מוצדק? בתמונה ניתן לראות שהשארתי מקום למעבר של עגלה או הולכי רגל

הגשתי ערעור. 

התשובה שקיבלתי שנקבע "שאין עילה חוקית לביטול הקנס ,מאחר וחנית על המדרכה ללא הותרת מעבר."

האם יש טעם להשפט ?

הערות: החנייה הייתה צמוד למסעדה , הגענו לחגוג אירוע משפחתי ולא היו חניות פנויות וגם לא הייתה חניית נכים במקום.

תודה מראש לעונים

WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.48.20.jpeg

פורסם

על פניו נראה שיש מעבר.

מה קורה מאחור? יש אולי את שיפוע העליה מהכביש למדרכה?

ודרך אגב, אתה חוסם את הגישה לדלת של הרכב לידך (יש לו תג נכה?), מי הגיע לפני מי?

פורסם (נערך)

אם ספרתי נכון, יש 5 מרצפות בין קצה הרכב לקיר. נדמה לי שכל מרצפת כזו היא 20ס״מ, כלומר נשאר מעבר של מטר.

למיטב זכרוני, בדו״חות משטרה לפחות, אם משאירים מעבר של 1.3 מטר הקנס הוא 250 במקום 500. אין לי מושג עם עירית ת״א משתמשת גם במרחק הזה כקריטריון, אבל אם כן, ונשאר פחות, נראה שזו הסיבה לדחיה.

בכל מקרה, עירית ת״א לא ממש מקלה עם רכבי נכים שחונים במקומות אסורים (https://www.ynet.co.il/news/article/s14kztlqy), יש כאלה שנלחמים בבית המשפט, ולעיתים זוכים. אפשר אולי לפנות לפורומים של אנשים עם מוגבלויות, יהיה להם נסיון רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

1.3 מטר רלוונטי כאשר יש תמרור המתיר חניה על מדרכה . אני משער שאין תמרור כזה באזור המצולם, אחרת היו חונים עם 2 גלגלים בלבד. עפ"י התצלום נראה כי בהחלט קיימת הפרעה להולכי רגל -אחד התנאים עבור נכה לחנות באיסור (בנוסף להעדר חניות פנויות ואי הפרעה לתנועה).

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

אם ספרתי נכון, יש 5 מרצפות בין קצה הרכב לקיר. נדמה לי שכל מרצפת כזו היא 20ס״מ, כלומר נשאר מעבר של מטר.

למיטב זכרוני, בדו״חות משטרה לפחות, אם משאירים מעבר של 1.3 מטר הקנס הוא 250 במקום 500. אין לי מושג עם עירית ת״א משתמשת גם במרחק הזה כקריטריון, אבל אם כן, ונשאר פחות, נראה שזו הסיבה לדחיה.

בכל מקרה, עירית ת״א לא ממש מקלה עם רכבי נכים שחונים במקומות אסורים (https://www.ynet.co.il/news/article/s14kztlqy), יש כאלה שנלחמים בבית המשפט, ולעיתים זוכים. אפשר אולי לפנות לפורומים של אנשים עם מוגבלויות, יהיה להם נסיון רלוונטי.

נכון המרחק בערך 1 מטר . מדובר על עיריית נתניה .תודה על התגובה

לפני שעה, fatboy1340 כתב:

1.3 מטר רלוונטי כאשר יש תמרור המתיר חניה על מדרכה . אני משער שאין תמרור כזה באזור המצולם, אחרת היו חונים עם 2 גלגלים בלבד. עפ"י התצלום נראה כי בהחלט קיימת הפרעה להולכי רגל -אחד התנאים עבור נכה לחנות באיסור (בנוסף להעדר חניות פנויות ואי הפרעה לתנועה).

מדובר על מעבר של כמטר אחד להולכי הרגל 

לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

על פניו נראה שיש מעבר.

מה קורה מאחור? יש אולי את שיפוע העליה מהכביש למדרכה?

ודרך אגב, אתה חוסם את הגישה לדלת של הרכב לידך (יש לו תג נכה?), מי הגיע לפני מי?

מאחורה אין שיפוע .אני לא חוסם גישה (בתמונה נראה כך אבל למעשה ניתן לפתוח את הדלת) הרכב לידי הגיע לפני לצורך העניין אבל זה לא משנה , כפי שציינתי יש לו גישה לרכב

פורסם

זה כן משנה. לא ניתן לפתוח את דלת הנוסע.

לו אני הייתי נהג הרכב ליד, יש סיכוי של 50% שאני מטלפן למשטרה/פיקוח כדי שיפנקו אותך בדו"ח.

... אצלי הנוסע הוא עם המוגבלות, מתנייד בכיסא גלגלים, חייבים דלת פתוחה לרווחה כדי להכנס לרכב.

אז העובדה היא שאכן לא השארת מקום כנדרש. לדעתי דו"ח מוצדק.

פורסם
לפני 13 דקות, Ron Poh כתב:

זה כן משנה. לא ניתן לפתוח את דלת הנוסע.

לו אני הייתי נהג הרכב ליד, יש סיכוי של 50% שאני מטלפן למשטרה/פיקוח כדי שיפנקו אותך בדו"ח.

... אצלי הנוסע הוא עם המוגבלות, מתנייד בכיסא גלגלים, חייבים דלת פתוחה לרווחה כדי להכנס לרכב.

אז העובדה היא שאכן לא השארת מקום כנדרש. לדעתי דו"ח מוצדק.

מדגיש שוב סיבת הדו"ח : חניה על מדרכה ללא השארת מעבר להולכי רגל 

פורסם
לפני 4 שעות, cat_person כתב:

...

התשובה שקיבלתי שנקבע "שאין עילה חוקית לביטול הקנס ,מאחר וחנית על המדרכה ללא הותרת מעבר."

...

כתבת... ללא הותרת מעבר.

ללא הותרת מעבר, להכנס לרכב שחנית על ידו.

פורסם

שלום לכולם. 

מדובר על עיריית נתניה.

ציטוט מתוך הדו"ח:

תיאור העבירה העמדת/החנית את רכבך/חלק מרכבך על המדרכה- 2 גלגלים
סעיף העבירה 5(א)
סכום לתשלום 500 ₪

ניתן לראות בתמונות שישנו רווח (בערך כמטר) למעבר הולכי הרגל ,לרבות עגלה(רואים בתמונה אישה עם עגלה שעוברת)

הגשתי ערעור וקיבלתי תשובה:

."בקשתך שבנדון הועברה לנציגת היועץ המשפטי לממשלה בעיריית נתניה. עפ"י
קביעתה, אין עילה חוקית לביטול הודעת תשלום הקנס, מאחר וחנית על המדרכה ללא הותרת מעבר".

האם יש שווה להשפט ויש סיכוי לבטל\להפחית מהכנס?

המון תודה לעונים

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Capture.JPG

WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.48.20.jpeg

פורסם

אני בדיעה שהרוב רוב המוחלט של הרכבים עם תו נכה זה רמאות ובדכ לא בשימוש עי הנכה וגם אם כן, ראיתי איזה נכים אלו...

אני הייתי מעביר את רוב החניות לחניה עם מעליון בלבד ומחמיר משמותית את הקריטוריון.

או לחלופין,  כי חלק מהתווים אי אפשר לבטל, מייצר תו חדש בצבע אחר שיכנס לשימוש.

כלומר, לרכב נכה אמיתי ולא אלו המתחזים שתופסים את החניות לנכים האמיתיים.

לכולם נשבר מההתנהגות שלהם.

למה שלא תשלם את הקנס? אין פטור מקנס לנכה, יש תרבות שלא נותנים קנס לרכב נכה, כי פעם לא היו חניות.

• רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם

כולם רכב נכה אמיתי.

זה שלרכב שלי מוצמד תג משולש, לא אומר שאימי לא נכה אמיתית!

אימי יושבת על כיסא גלגלים ולא יכולה אפילו לעמוד בוודאי שלא ללכת... אז אתה תקבע מי נכה אמיתי ומי לא.

העובדה היא שאפילו המדינה לא רצתה להסביר מאיפה האפלייה שהייתה בעבר בין שני סוגי התווים המשולש והכיסא, התקפלה מול בג”צ.

דיי עם הקנאה בבעלי התגים!

נכון, יש רמאים, כמו בכל תחום. אבל גם כשאתה רואה מישהו מהלך אתה לא יודע מה יש לו באמת.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם (נערך)

@KipodYam הדעה שלך שווה כקליפת השום. יש אנשים עם נכות קשה שאינה נראית לעין הלא מקצועית. ראית פעם חולה עם אי ספיקת הלב או מחלת ריאה מתקדמת? הגפיים שלו שלמות, אבל הוא צריך לעצור אחרי שהלך 10 מ' או טיפס 3 מדרגות כי הוא לא יכול לנשום. יש אנשים שתפקידם לקבוע נכות, הם עובדים לפי קריטריונים ברורים מאד, תן להם לעשות את עבודתם. אין ספק שיש פה ושם פקשושים - גם לכאן וגם לכאן.תשאיר לאנשים benefit of the doubt. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

https://tld.walla.co.il/item/3446048?lm_supplier=16893&lm_bc=9857

פרסומת בעמוד הראשון של וואלה ברגע זה.

זה לא סוד שיש אנשים שמקבלים תו נכה ולא מגיע להם. מי שמגן עליהם פוגע בנכים שבאמת זקוקים והחצופים הנ"ל תופסים להם את החניות.

אגב, לפי הפרסומת הנ"ל 22% מהאזרחים זכאים לתו נכה ומתוכם 11% לא יכולים בכלל ללכת. הנתון הזה נראה שפוי למישהו?

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, cat_person כתב:

מדובר על עיריית נתניה

אין לי מושג מה הנוהל שלהם (כתבת ת״א בהודעה הראשונה, בגלל זה התייחסתי אליהם).

לפני 14 שעות, Ron Poh כתב:

על איזה סעיף? אין שום חוק שמחייב מרחק מסויים מדלת הרכב השכן. 

שלא לדבר על זה שאותו רכב אשם בחניה על המדרכה גם הוא.

לפני 14 שעות, Ron Poh כתב:

ללא הותרת מעבר, להכנס לרכב שחנית על ידו.

אין ספק שהם התכוונו למעבר להולכי רגל על המדרכה, כאמור אין שום סעיף בחוק או שתקנות עירוניות שמתייחס למעבר לפתיחת דלת לרכב סמוך.

לפני 16 שעות, fatboy1340 כתב:

1.3 מטר רלוונטי כאשר יש תמרור המתיר חניה על מדרכה

אכן, אבל ציינתי זאת כאומדן למרחק שהוחלט שראוי להשאיר למעבר על המדרכה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...