Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עשו אמאזון שאיביי לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

בשנים האחרונות רואים את העליונות של אמאזון על פני איביי(במיוחד עכשיו עם המשלוח חינם מ49$)לפחות לשוק הישראלי.

מי שזוכר פעם היה פחות משתלם להזמין מאמאזון ואיביי היו יותר רלוונטים (שוב פעם לפחות לשוק הישראלי) והיום אני אישית משתמש באיביי פעם באף פעם ורק הזמנות של דברים קטנים יותר בכיוון של עליאקספרס.

רציתי לדעת מה עשו נכון אמאזון שאיביי לא השכילו לעשות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אל תשכח שבאיביי יש דברים שאין באמזון, כמו מוצרים משומשים לדוגמא. 

באיביי אתה יכול למכור דברים בקלות, דרך אמאזון זה יותר מסובך.

אמאזון זה כמו חנות ענקית שיש בה מלא קטגוריות, איביי זה כמו מתווך בין מוכרים וקונים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבר כמה שנים טובות לא הזמנתי מאיביי

ברגע שעלי התחילו לעבוד עם פייפאל, עברתי אליהם (המחיר יחסית יותר זול מאיביי) ומזמין מאמזון דברים שהם יותר מותגים\קיימת ביקורות עניינית.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אל תשכח שבאיביי יש דברים שאין באמזון, כמו מוצרים משומשים לדוגמא. 

באיביי אתה יכול למכור דברים בקלות, דרך אמאזון זה יותר מסובך.

אמאזון זה כמו חנות ענקית שיש בה מלא קטגוריות, איביי זה כמו מתווך בין מוכרים וקונים.

בתחום הרכב איביי עדיין סוג של אחד ה-מקומות לחפש בהם חלקי חילוף (חדשים או משומשים), לא מצאתי אלטרנטיבה אחרת במקומות אחרים

פורסם (נערך)

מבחינה היסטורית, זה היה הפטנט של One-Click Ordering - שפג רק בספטמבר 2017! - שהפך את חווית הקניה שלהם למספר אחת באינטרנט.

https://knowledge.wharton.upenn.edu/article/amazons-1-click-goes-off-patent/

נכון להיום ולפחות כאן בארה"ב, כשאתה מזמין באמאזון -

אתה יודע שגם אם העולם יתהפך, אתה תקבל את המוצר בזמן שהובטח.

אתה יודע שתקבל החזר כספי מלא כולל עלות שילוח כשאתה מחזיר את המוצר, גם אם פתחת אותו.

גם אם אתה קונה מוצרים ממוכר צד שלישי באמאזון, אתה לא מרגיש שום הבדל בחווית הקניה \ שילוח \ החזרות.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם

האמת שהיום היה לאשתי קטע מוזר עם אמאזון...

קיבלה משהו שבור (זכוכיות, מנופץ לרסיסים בקרטון) - ביקשה מהם לשלוח חדש, אמרו לה שתעביר תמונות (עד כאן הכל סבבה)

ואז אמרו לה שאם היא רוצה שישלחו חדש אז היא צריכה לשלוח את הישן (שבור, אי אפשר בכלל לשלוח את זה בלי שרסיסים יתפזרו בכל הקרטון) ואם היא רוצה החזר אז תקבל החזר 🤨

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קח את ההחזר ותזמין בזה חדש. למה להתעסק עם לשלוח להם את זה?

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מבחינת אמינות אני סומך על FBA יותר מאשר על ספקים אחרים - פה ברןר מי אבא ואמא. באיביי לא תמיד ברור אם לא מדובר במישהו שבא ונעלם. לא קריטי בדברים קטנים, אבל מצלמה או טלפון אני מעדיף להזמין מאמאזון, גם אם עולה פרמיה קטנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

קח את ההחזר ותזמין בזה חדש. למה להתעסק עם לשלוח להם את זה?

ברור היא ביקשה החזר, אין היגיון בלשלוח את זה בחזרה.

פורסם

ה-דבר שעשה את אמזון זה FBA - Fulfilled By Amazon.

• אהבתי 4

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל לנו לשכוח שעד לפני כמה שנים (8~? אני כבר לא זוכר) אמזון בכלל לא עשו משלוחים לארץ (רק של ספרים), אז התחרות מול איביי לא הייתה קיימת בכלל לצרכן הישראלי.

• אהבתי 1
פורסם

אישית קונה דברים קטנים מALI ודברים רציניים יותר מאמזון. בזמנו קניתי את הדברים הקטנים מאיביי אבל היום לוקח לחבילות פי 3-4 זמן להגיע מחבילה רגילה של ALI אז נטשתי אותם לחלוטין.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ה-דבר שעשה את אמזון זה FBA - Fulfilled By Amazon.

בדיוק.

זה לא מעניין כשהכול עובר חלק.

המקום שבו אמזון שברו את השוק זה הדאגה לכל מה שלא עובר חלק. בכל פעם שהזדקקתי להתערבות שלהם - מוצר לא תקין / לא הגיע / סתם להחזיר - הכול עבד בצורה מושלמת, בניגוד לפלטפורמות אחרות שמניחות לך להתמודד עם המוכר.

ואסור לשכוח כמובן את החישוב והתשלום מראש של מיסים. כבר יצא לי לא פעם לחשב שעדיף לי להזמין מאמזון משנו מטומטם לגמרי שאמנם עולה פחות בארץ אבל נמצא בעיר אחרת (דלק עולה כסף, וגם זמן זה לא בחינם).

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איביי זה כמו שוק, שכל אחד יכול לבוא, לפתוח דוכן, ולשלם פרוטקשן תמורת אבטחה (יעני דיספיוט וזה).

אמזון זה כמו סופרמרקט שלוקח ממך סחורה ומשווק אותה בעצמו תמורת עמלה מהמכירות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעיניי שטויות ודברים זולים אלי אקספרס יותר נוח מאיביי. ומאז שיש אליאקספרס סטנדרט שיפינג הכל מגיע מהר ועם מספרי מעקב מסודרים.

בדברים גדולים יותר חווית הקניה באמזון טובה יותר בעיניי. והכי חשוב החישוב מיסים. אין לי כח /זמן/רצון להשקיע מאמץ כמה יצא לי בדיוק לשלם על מוצר מסוים. וזה סוגר לי את הפינה.

והמהירות.... אין מקום להשוואה באופן אירוני (או שלא) הזמנה מאמזון מהירה יותר מהזמנה מחנות מקומית. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...