Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יותר מתכוון לרוסיה - כל מי שמוחו בראשו מחפש דרכים לעוף משם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל אם אותו אחד שמוחו בראשו נשוי לבחורה רוסיה שצריכה להיפרד מההורים שלה, זה מהלך שרבים מעדיפים לא לעשות. היו להם מספיק הזדמנות ב 32 השנים הקודמות. 

ראיתי נתון שבשנים האחרונות 85% מהעולים הם מהסוג שיש יהודי אחד או חצי יהודי במשפחה ש"מסיע" את כולם. 

משפחות עם שני בני זוג יהודיים כולם כבר מזמן פה או בארצות הברית או שהם ענשי עסקים מצליחים עם הרבה נכסים וכסף ולא שווה להם לזוז. או שהם מאוד מבוגרים. 

פורסם

בדיוק, רשמת 32 שנה. 
אותו אחד שנשוי לרוסיה שלא רצתה לעזוב את ההורים שלה,  אז עברו 10 שנים או 15.
עכשיו יש ילדים בני 5 או 6 או 12. ופתאום יש עוד שיקולים.
אולי אפילו ההורים שלה ילחצו עליה לעלות עם בעלה והילדים לישראל.

אני גם מעריך שיהיה גל עלייה גדול בשנה הקרובה, מרוסיה ומאוקראינה.

פורסם
לפני 1 דקה, korola כתב:

אולי אפילו ההורים שלה ילחצו עליה לעלות עם בעלה והילדים לישראל.

נכון מאוד. 

כתבתי שבמצב הנוכחי יש להם הרבה יותר מוטיבציה לעלות ואם המצב הזה ימשך הרבה זמן בהחלט חלקם יעלו. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, tzahico כתב:

תהיות של שעות הערב - מה אם ה End-Game של פוטין הוא לא באמת כיבוש אוקראינה, אלא מעבר למטבע רזרבה עולמי אחר במקום הדולר האמריקאי?

ועכשיו לנקודות:

1. פוטין כבר יכל לכבוש את כל אוקראינה בקלות ב-2014 אם הוא רצה בכך.  אז מה השתנה?

2. מאז תחילת מגיפת הקורונה בשנת 2020 הפד האמריקני 'הדפיס' טריליונים של דולרים - כל מדינה אחרת שהייתה עושה את זה הייתה מגיע מהר מאוד לאינפלציה דו או תלת סיפרתית, אבל לארה"ב יש 'פריבילגיה' בתור מעצמה עם מטבע רזרבה שכולם משתמשים בו למסחר בין לאומי.

3. בתאוריה, תקציבי הביטחון של ארה"ב אינם מוגבלים.  חסר כסף?  מנפיקים אג"ח אמריקאי.  אין קונים לאג"ח והריבית עלולה לעלות?  הפד קונה אותם...

4. הדרך לשבירת הפרבילגיה האמריקאית היא על ידי יצירת פיחות משמעותי בערכו של מטבע הדולר - כלומר, אינפלציה משמעותית - מה שיגרום לאנשים וחברות\ארגונים לעבור למטבע אחר.

5. גם אם הפד חשב על לעלות ריבית השנה בשביל להילחם באינפליציה, הלחימה כעת מגבילה אותו מאוד.  כמובן שהלחימה גם ממש לא עוזרת לבעיות הקיימות בשרשראות האספקה ברחבי העולם.

6. מאז תחילת הלחימה הנפט מתייקר, ביחד עם עוד עשרות מחצבים ומוצרי יסוד. 

7. יתכן שפוטין צפה את העובדה שהוא ינותק מה SWIFT - וכעת שזה קרה, הוא יבקש לקבל את התשלומים עבור אוצרות הטבע של רוסיה במטבע אחר - שבעתיד הבינוני עד ארוך יהפוך להיות מטבע רזרבה עולמי.

במילים אחרות, פוטין לא הימר על כל הקופה רק בשביל לכבוש את אוקראינה...

אני חושב שאתה מרחיק לכת. אני בדעה שעקרון התער של אוקהם עובד גם בעולם הפוליטיקה, החברה והיחסים הבינלאומיים. אין מה לחפש הסברים פתלתלים ומורכבים בשעה שפוטין ודובריו מספק הסברים די ברורים למעשים. ברור שבדיעבד הוא לא יתנגד אם כל זה יקרה, אבל אם הוא היה מעוניין במלחמה כלכלית גרידא, לא נראה לי שהמתקפה הזו הייתה חלק מהתוכנית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

מה השתנה שם מהימים שהיו שולחים שם אנשים למחנות עבודה ומכריחים אותם לעסוק בכריה של חומרים מסרטנים בידיים חשופות פחות או יותר? לא הרבה. 

הרבה מאוד השתנה.

כבר לא מסדרים לך עבודה ואין לך פנסיה מובטחת. בנוסף, האוכלוסיה קטנה ויש להם בעיה דמוגרפית אקוטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה אומר שאולי יהיו עוד עליות משמעותיות לארץ משם?

מאוקראינה כבר התחילו.

מניח שתהיה גם עליה משמעותית מרוסיה, אלא אם הדיקטטור שלהם יחליט לסגור את הגבולות.

הרי עדיין יש להם דבר שנקרא "ויזת יציאה", שצריך להוציא בשביל לצאת מהמדינה.

סביר להניח שתהיה גם נהירה של תושבים חוזרים.

אגב, ערבות 10 אלף שקל כדי לארח פליטים אוקראינים? WTF?

ז"א אם אני רוצה להזמין את הדודים שלי להתארח כאן, אני צריך עכשיו להפקיד עשירייה לראש?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

זה כדי לממן את ה 2 מליארד דולר ערבות לחברות תעופה כדי שימשיכו לטוס לרוסיה.

מטומטמים.

פורסם

נראה שהממשלה שלנו מחרבנת במכנסיים מרוב פחד באופן מאוד חריג ולא סביר בימים האחרונים. אפילו אורבן - הונגריה לא בדיוק מאריות היבשת, ושכנה של אוקראינה - כבר פתח פה על פוטין. מה קורה פה? אני לא אומר להעביר טילי תמוז לאוקראינים, אבל אפילו מבחינת הצהרות פורמליות המצב לא ברור.  

• רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם
לפני 54 דקות, vadim6385 כתב:

ואדים. היה אתמול בחדשות 13. אחד שאשתו אוקריאינית בשדה התעופה.

4 ימים. לא נותנים לה להכנס לארץ. רצו ממנו 50.000 ש"ח.

ששמעו שזאת אשתו אבנתי שהיא תיכנס לארץ.

כמה רעים אנחנו יכולים להיות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

הרבה מאוד השתנה.

כבר לא מסדרים לך עבודה ואין לך פנסיה מובטחת. בנוסף, האוכלוסיה קטנה ויש להם בעיה דמוגרפית אקוטית.

כן, הפחד האמיתי שלי הוא שאת פוטין לא מעניין המחיר של מה שהוא עושה, כמו שהמחיר לא עניין את מרבית המנהיגים הרוסיים אי פעם. ולכן כשהוא והשרים שלו מאיימים במלחמת עולם שלישית עם נשק גרעיני, אני לא חושב שהם מבלפים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מאז תחילת המלחמה אני צופה באופן קבוע ב Live Cams של ערים מרכזיות באוקראינה.

הבוקר, במצלמה שנקראת Kiev City, נתקלתי במשאית עם סימון ה Z המוכר מתברברת ועושה חישוב מסלול מחדש, מסביב אנשים רוכבים על אופניים ומתנהלים באדישות. הזוי.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

ז"א אם אני רוצה להזמין את הדודים שלי להתארח כאן, אני צריך עכשיו להפקיד עשירייה לראש?

המדינה שלנו מצליחה לבלוט לרעה בכל סיטואציה אפשרית. מדהים אה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 שעות, RK כתב:

בדיוק נזכרתי שניצחתי פעם תיק לשון הרע, בין היתר על המילה גרפומן 😂

מי קרא לך גרפומן? חסר בושה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב: