Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני אוהב את כל החכמים הגדולים שאומרים למה המערב לא מתערב.

רוסיה זה לא סוריה עזה מצרים או כל מדינה אחרת כמעט.

רוסיה זה מעצמה בסדר גודל של TOP5 אם לא TOP3. 

כמות הנשק הנשק שלהם וכמות הנשק הגרעיני... לפעמים צריך להבין שעדיף להפסיד את אוקראינה ולשלם במחיר חיי אדם כדי לשמור על כללי המשחק ולא להיגרר למלחמת עולם III

פורסם
לפני 17 דקות, Giant_TA כתב:

גם הנאצים היו בטוחים שבלי היהודים העולם יהיה נקי.

משפט מטומטם ומביך שאין לי איך להגיב אליו.

מן הסתם אני לא רוצה "להשמיד את המשפחה שלך", כמו שאני לא רוצה להשמיד את המשפחה שלי שעדיין גרה ברוסיה וגם לא את המשפחה של אשתי שנמצאת בצ'רניגיב. 

אני בסך הכל מציין את מה שנראה לי כמו מהלך עניינים בלתי נמנע - אם המערב יבחר במלחמה, הוא יקבל מלחמה. אם הוא יבחר בחרפה (כמו שהוא עושה כרגע) הוא יקבל חרפה, ואז מלחמה. 

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, MiniMiz3r כתב:

בראיה היסטורית, השימוש בנשק גרעיני הציל את חייהם של מיליונים במחיר של חייהם של מאות אלפים.

השימוש באטום נגד היפאנים נעשה משתי סיבות.
1. היפאנים לא וויתרו על אף פיסת קרקע בלי שאחרון החיילים שלהם סיים את חייו. הם נלחמו כמו אריות עד אחרון המתים, ואם תבדוק את יחס המתים של ארה"ב VS יפן בפלישות לאיים למשל Iwo Jima תגלה מספרים מחרידים של סדר גודל של 1-2, וזה שלצד התוקף יש סדר גודל של פי 4 כוח...
האמריקאים לא היו מוכנים לקבל אבדות כאלה בפלישה נרחבת ליפן ועוד שנים רבות של מלחמה, ורק דמיין איזה כוח צבאי זה היה דורש אם המלחמות באיים הם מדד.
2. ליפאנים לא היה אטום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 דקות, arik100 כתב:

רוסיה זה מעצמה בסדר גודל של TOP5 אם לא TOP3. 

כן, ובגלל זה הם לא מצליחים להשתלט על אחת המדינות העניות והחלשות צבאית באירופה? 

לפני 12 דקות, arik100 כתב:

לפעמים צריך להבין שעדיף להפסיד את אוקראינה ולשלם במחיר חיי אדם כדי לשמור על כללי המשחק ולא להיגרר למלחמת עולם III

סבבה. על מי נוותר אחרי אוקראינה? פולין? צ'כיה? רומניה? 

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Legend כתב:

אני לא יודע איך המלחמה תגמר, כנראה שזה לא יהיה טוב, אבל עושה רושם שזלנסקי מגלה מנהיגות מדהימה.

לגמרי. 

בהתחלת העימות, לאור החוסר ניסיון הפוליטי שלו והעובדה  שהוא לא היה איש צבא, הייתי בטוח שבהזדמנות הראשונה הוא יברח משם. אבל וואלה, לא. 

גם כשבוודאות רוצים לחסל אותו. 

כניראה חוסר ניסיון פוליטי יותר מעיד על המילים שלך, כי כול "שועל פוליטי ותיק" אחר במקומו, היה בורח מזמן... 

פורסם

הנשיא האוקראיני בהחלט מפתיע. גיבור אמיתי.

מסכן לא רק את עצמו אלה גם את משפחתו.

מקרין מנהיגות. בהחלט לא מה שאתה מצפה מקומיקאי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

רשמת הרבה טענות מדף המסרים של הפרופגנדה הרוסית שכבר הופרכו כאן.

1. אי אפשר להשוות בין המצב בעזה לבין המצב באוקראינה כלומר אפשר אבל הפוך:
עזה ואיראן נשבעות להשמיד את ישראל ותוקפות אותה פעם אחר פעם. אוקראינה אף פעם לא נשבעה ולא הייתה מעוניינית במלחמה או בהשמדת רוסיה ולא תקפה שם מעולם כנ"ל ארה"ב.
אוקראינה זאת לא עזה ובגלל שיש מסביב לאוקראינה ובסמוך לגבול עם רוסיה לא מעט מדינות שכן כלולות בנאטו.
הדבר היחיד שכן שקול למצב בעזה זאת טקטיקת הפעולה של רוסיה עם קבוצות הטרור\מיליציה האנטי אוקראיניות שמזכירה את טקטיקת הפעולה של איראן עם קבוצות טרור אנטי ישראליות. - רוסיה מחמשת ושולחת קבוצות טרור להילחם ואז בוכה שהאוקראינים "הורגים חפים מפשע" מזכיר משהו?

2. ארה"ב כן מפרה הסכמים אבל אין בין זה לבין אוקראינה שום קשר.
-אוקראינה אמנם הייתה רוצה להצטרף לנאטו מאז שנות ה90 כי יש לה שכן משוגע ותוקפני בדמות רוסיה - אבל ארה"ב ונאטו לא רוצים ולא רצו מעולם לקבל את אוקראינה אליהם לכן זה מוטיב מצוץ מהאצבע.
-אין קשר בין משבר הטילים הקובני לאוקראינה ונאטו, יש לך טילים של נאטו בגבולות רוסיה בליטואנה, לטביה, אסטוניה, ותורכיה ההבדל בין טיל ששוגר מאחת המדינות האלו לכיוון מוסבקה לבין טיל ששוגר מאוקראינה למוסקבה זה 1-2 דקות טיסה בדיוק.
-בנוסף בחודשים האחרונים פוטין טען על איום מצד נאטו כאשר נאטו וארה"ב הסכימו לשבת על שולחן המשא ומתן וטענו שהם בעצמם לא רוצים את אוקראינה בנאטו ואין שום תוכניות או רצון להוסיף את אוקראינה לנאטו... כאשר פוטין הבין שלא הולך לו עם המוטיב הזה הוא פתאום שינה גרסא והתחיל לזגזג בין "רצח עם במזרח" לממשל של"נאו-נאצים".

3. ארה"ב הגדילה את הסיוע לאוקאינה בגלל שאוקראינה מאויימת מידי רוסיה, סיפוח האי קרים וקבוצות טרור רוסיות לאומניות במזרח בחסות אמא רוסיה. ברור שהמדינה הזאת צריכה הגנה.

4.גדוד אזוב הוא רק אחד מעשרות-מאות קבוצות לחימה באוקאינה ומה לעשות כשאתה מאויים באופן קבוע על ידי שכן לא צפוי בעל הצבא השלישי בחוזקו בעולם אתה לא יכול לסנן וכל חייל בשטח נחשב.

5.התגברות לאומניות זה בולשיט - באוקראינה יש מפלגה לאומנית שבבחירות האחרונות ולפני אחרונות קיבלה פחות מ1% מהקולות. ההפך הוא הנכון, הגישה הפרו-מערבית והפרוגרסיבית של הממשל החדש היא גישה מערבית של "קבלת כולם".

6.אין לארה"ב שום צורך להחליש את רוסיה - השלטון הרוסי עושה את זה מצויין, שלטון מקורבים שחיתות והסתמכות של הכלכלה על ייצוא מינרלים בלבד כאשר כל העולם מתקדם לאנרגיות מתחדשות מחליש ומקטין את הכוח של רוסיה שנה לאחר שנה. (להלן צניחת הרובל מ30 לדולר ל70 לדולר ועכשיו ל100 לדולר).
התקיפה באורקאינה מחזקת את כוחות נאטו בגבולותיה ודוחפת את בעלות הברית להטיל סנקציות שיפילו את הכלכלה הרוסית לשפל חדש. דבר שיחליש את רוסיה יותר מכל חייל אמריקאי בגבול רוסיה-אוקראינה.

כל המוטיבים של הרוסים הם קישקוש אחד גדול, פוטין פשוט רוצה להחזיר בכוח את ברה"מ חזרה אבל כל הדבר הזה מתפוצץ לו בפנים פעם אחר פעם כאשר אנשים יוצאים לרחובות ודורשים דמוקרטיה ליברלית. כמו שקורה בגרוזיה, קזחסטן, רוסיה, אוקראינה פעם אחר פעם.

שכחת את בלרוס, 

שאחרי הבחירות שבהם לוקשנקו שוב פעם"נבחר" לנשיא, ההפגנות שם היו גדולות מאי פעם. 

רוסיה צריכה להבין שהעם רוצה משהו אחר ממה שרוסיה רוצה, ולשים נשיאי בובה, לא בטוח שיעבוד לה בעתיד.  

פורסם
לפני 39 דקות, MiniMiz3r כתב:

כן, ובגלל זה הם לא מצליחים להשתלט על אחת המדינות העניות והחלשות צבאית באירופה? 

אני לא ממש מבין, מדינה עצומה בשטח שלה, עם 40 מיליון תושבים, ונשק שזורם מכול העולם. מה היו הציפיות שלך? לכבוש אותם ב-3 ימים? זה לא רד אלרט.

פורסם
לפני 3 דקות, Giant_TA כתב:

אני לא ממש מבין, מדינה עצומה בשטח שלה, עם 40 מיליון תושבים, ונשק שזורם מכול העולם. מה היו הציפיות שלך? לכבוש אותם ב-3 ימים? זה לא רד אלרט.

אתה מוזמן לפתוח מפה ולראות שהרוסים לא הצליחו לכבוש אפילו ערים שנמצאות במרחק של חיפה - תל אביב מהגבולות שלהם. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

אתה מוזמן לפתוח מפה ולראות שהרוסים לא הצליחו לכבוש אפילו ערים שנמצאות במרחק של חיפה - תל אביב מהגבולות שלהם. 

קודם כל אין לי מידע, כי אני לא בשטח. דבר שני, הם משתמשים שם בכוח מאוד מוגבל, כי הממשל הרוסי חי בסרט שיש לו סיכוי לשנות את דעת הקהל. אם זה לא היה חשוב להם, היו פועלים הרבה יותר אגרסיבי, ומשטחים על ימין ועל שמאל. לאוקראינה אין כלום חוץ מחיר, וחיר בתקופת הנשק המודרני משמש תפקיד משני. 

אני כן יודע מאנשים שגרים בקייב ובלבוב שיש שם חיילים רוסים.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 59 דקות, MiniMiz3r כתב:

על מי נוותר אחרי אוקראינה? פולין? צ'כיה? רומניה? 

אל דאגה. מערב מכין תגובה מערבית הולמת. בשעה זו שוקדים בבריסל על הורדת תמונות של דגלי פולין, צ'כיה, ליטא, לטביה ואסטוניה מהאינטרנט כדי לשים בפייסבוק לאות הזדהות. 

• מצחיק 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

את חי בקול אוף דיוטי, חושב שנכנסים הורגים את כולם שמים דגל וכולם חסיני כדורים? יש טקטיקה, יש חיי אדם על הפרק, במיוחד בסביבה אורבנית שידם של המקומיים על העליונה, אם רוסיה רוצה היא מפציצה את הערים שלהם ומוחקת אותם, הם רוצים הפלת שלטון וגם הציעו לצבא האוקראיני (או מה שנשאר ממנו) לקחת את השלטון לידיים, ישראל המעצמה לא יכולה אפילו לכבוש רצועה של טרוריסטים שעושים לנו צרות כל רביעי וחמישי שנאטו מגבים אותם בכל הזדמנות. 

פורסם

איזה נשק בדיוק? כמה טילי נ"ט וקסדות? 6 מל"טים בסיסיים?
הצבא האוקראיני נמצא במצב ועמדה מחפירה, כל מה שיש לו זה ציוד מיושן שעוד איכשהו עובד באורך פלא מתקפות ברית המועצות, נראה גם שהוא לא ממש מיומן בלחימה כי עד עכשיו 90% מהצילמים שראיתי שבו אוקראינים טוענים שהם השמידו טנק, שירה או מטוס רוסי הסתברו כאוקראינים וכירי דו"צ למרות שדיי פשוט לזהות שזה ציוד אוקראיני בגלל סימונים על הכלים ולפי דגמי הכלים (טנקי T64BV שלא נמצאים בשימוש הצבא הרוסי וסימוני Z בצבע לבן) באזור קייב הם נלחמים בעיקר בעצמם.
עם זאת הצבא הרוסי נראה אפילו פחות מוכן ומבולבל גם יורה לכל הכיוונים מתבלבל ומתפזר, חיילים רוסיים על ציוד צבאי הולכים לאיבוד בתוך הערים ונלקחים בשבי על ידי המקומיים, מערכות נ"מ מתחבאות בתוך יערות (שטו?) ולא ברור מה קורה עם תמיכה מהאוויר שהייתה צריכה להיות להם החל מיום ראשון ללחימה. בזמן שהם כובשים ומאבדים יעדים אסטרטגיים חשובים (נמל אנטונוב למשל שהרוסים כבשו בעזרת כוח צנחני אבל איבדו חזרה).
אגב שלא תטעו רוסיה שולחת לא מעט כוחות לאוקראינה, יש תמונות לווין של מאות מסוקי תקיפה שנשלחים לאוקראינה שזה משהו כמו חצי ממה שיש לרוסים להציע, כנ"ל טנקים נגמ"שים וכו... להערכת האמריקאים יש כרגע מאות אלפי חיילים רוסים באוקראינה שזה חלק ניכר מהצבא הרוסי אבל למרות זה ולמרות חוסר המוכנות של האוקראינים ביום השלישי של הלחימה הם עדיין תקועים באותן עמדות.

Russia Vs Ukraine Military Power Comparison, Army and Weapon Details

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Mikelt89 כתב:

את חי בקול אוף דיוטי, חושב שנכנסים הורגים את כולם שמים דגל וכולם חסיני כדורים?

אני לא מצפה מהם לשטח את קייב, אחרי הכל הם רוצים ממשלת בובות.

כן הייתי מצפה מהם לכתר את קייב במאות טנקים בשלב הזה (האמת כבר ביום השני הייתי מצפה שזה יהיה המצב). אחרי הכל היא מרוחקת רק 120 קמ מהגבול בסך הכל והטופוגרפיה ממש לא מאתגרת (סטייל לבנון למשל). זה מרחק שטנק מודרני עושה בלא יותר מ-3 שעות.

לא נראה שזה המצב…

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

זה נכון שפוטין יכול למחוק את אוקראינה מהר מאוד עם כמה טילים בליסטיים והוא לא עושה זאת בגלל הרצון לתמיכה מהאוקראינים.

אבל מה שקורה שם לחי"ר שלו וגם לחיל האוויר די מביש. מי שהם לא שלחו לשם, לא יודע להלחם, וחלק מהם פשוט נשלחו למשימת התאבדות (כמו אלה שניסו להסתנן לתוך קייב כשברור שלא היה להם שום סיכוי). 

אבל בסדר, לפוטין לא אכפת. בשבילו חיילים זה כמו לאמן אנשים ב age of empires, מי שמת יביאו אחד אחר במקומו..

• תוכן חדש...