Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כאן על מיכלי אוריאה בעייתים בפיזו , ניראה שב 2020 הבעיה תוקנה , ברנו לא שמעתי על בעיות כאלה , המסנן חלקיקים עלול להסתם בנסיעות עירוניות מרובות , אבל לא אמורות להיות בעיות בפרופיל נסיעה שכולל נסיעות בן עירוניות ארוכות ,  החיסכון בדלק והמומנט בדיזל חדיש די מרשים ולי אישית ניראה לא הגיוני לחזור לבנזין .

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 10.2.2022 בשעה 13:57, Boltik כתב:

יש לך סימוכין? אם זה רק על סמך שסקטור במד סוללה מסומן בצבע אחר, אז יש לי 2 מיכלי דלק ברכב :) 

כן. מוזמן לבוא לראות במו עיניך.
סוללה ראשונה מתחת למושב האחורי, וסוללה שניה בתא המטען היכן שבד"כ קיים גלגל חליפי.
אתה יכול לראות תרשים בפוסט הבא:

פורסם
לפני כשעה, דור-- כתב:

כן. מוזמן לבוא לראות במו עיניך.
סוללה ראשונה מתחת למושב האחורי, וסוללה שניה בתא המטען היכן שבד"כ קיים גלגל חליפי.
אתה יכול לראות תרשים בפוסט הבא:

אני יודע שיש 2 סוללות, לכן ציינתי מקודם שהקיבולת הכוללת היא 8.9 ולא הקיבולת של הסוללה הנספת היא 8.9 (כמו שאתה כתבת).
יש לך סימוכן שיש הפרדת תפקידים בין הסוללות?

פורסם

אחרי התגובות בשרשור הזה החלטתי לא לשלול את הדיזל. יש הצעות בגזרה הזאת שעונות על שאר הדרישות שהצגתי? אני לא בטוח מי משווק בכלל דגמי דיזל (חוץ מפזו ורנו)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, SuperBamba כתב:

אחרי התגובות בשרשור הזה החלטתי לא לשלול את הדיזל. יש הצעות בגזרה הזאת שעונות על שאר הדרישות שהצגתי? אני לא בטוח מי משווק בכלל דגמי דיזל (חוץ מפזו ורנו)

לא הייתי ממליץ על דיזל. אחרי שנוהגים על חשמלי/ היברידי, נהיגה על דיזל, גם מהטובים שבהם, נראית כמו נהיגה על רכב מעידן ישן. בהיבריד שקט מוחלט בעמידה ברמזור/ פקק, מבלי להקריב את עוצמת המזגן. אין רעש ורעידות מנוע בעמידה/ זחילה ואין אין המכה המעצבנת של מערכת Start-stop בכל מעבר מעמידה לנסיעה. אגב, כל פעם שאני עומד בפקק במכונית עם  Start-stop אני מדמיין עוד הרבה X ים דמיונים מסומנים על 'מוני הבלאי' של המנוע, הסטרטר והמצבר.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

מקבל את הטענה, רק שלצערי נראה שההיצע יחסית דל. אחרי שעברתי היום במרצדס כדי לגלות מה שכבר ידעתי: שהמחיר גבוה מכדי שארצה להוציא, עברתי בוולבו כדי לגלות שלטעמי לא מצדיקה את המחיר (בטח יחלקו עליי) ולקסוס ux קיבלה ביקורות לא כל כך טובות, אני תולה תקוותיי ב308 שהוצעה פה, אם היא לא תתאים (לכשתצא, שאני סקרן במיוחד לדעת מתי זה יקרה) אני לא בטוח איזה אופציות אחרות יש

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Boltik כתב:

יש לך סימוכן שיש הפרדת תפקידים בין הסוללות?

סימוכין מהמציאות. כשאני במצב אקו, אם הסוללה הגדולה ריקה, הוא לא מאפשר לי נסיעה על חשמל בלבד.

לפני שעתיים, FARM כתב:

לא הייתי ממליץ על דיזל. אחרי שנוהגים על חשמלי/ היברידי, נהיגה על דיזל, גם מהטובים שבהם, נראית כמו נהיגה על רכב מעידן ישן. 

תלוי בתוואי הנסיעה.

מי שנמצא הרבה בפקקים כדאי ורצוי היברידי. גם חסכוני יותר, גם פחות בלאי וגם רמת עידון גבוהה יותר.

מי שנוסע בבינעירוני, לרוב גם בהיברידית מנוע הבנזין מצטרף לפעולה, ולרוב בידוד הרעשים בהיברידיות לא מתעלה.

דבר נוסף, קרה לי פעם אחת בעליות לירושלים שהתרוקנו לי הסוללות.לחלוטין ונשארתי למס' קילומטרים רק עם מנוע הבנזין שהיה חייב להגיע לסל"ד מאוד גבוה כדי לשמור על קצב.

(נדיר, אבל קורה).

אני נוסע בתוואי בינעירוני הררי, וברמת ההנעה אני אעדיף דיזל מודרנית על פני הנירו פלאגאין.

(לא מתחשב כרגע ביתרונות האחרים של הנירו)

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני שעתיים, FARM כתב:

לא הייתי ממליץ על דיזל. אחרי שנוהגים על חשמלי/ היברידי, נהיגה על דיזל, גם מהטובים שבהם, נראית כמו נהיגה על רכב מעידן ישן. בהיבריד שקט מוחלט בעמידה ברמזור/ פקק, מבלי להקריב את עוצמת המזגן. אין רעש ורעידות מנוע בעמידה/ זחילה ואין אין המכה המעצבנת של מערכת Start-stop בכל מעבר מעמידה לנסיעה. אגב, כל פעם שאני עומד בפקק במכונית עם  Start-stop אני מדמיין עוד הרבה X ים דמיונים מסומנים על 'מוני הבלאי' של המנוע, הסטרטר והמצבר.

ההיפך הוא הנכון. אני ממש מתפלא על ההחלטיות.

אני עברתי ממש לפני שבועיים מאיוניק (שהיתה בסדר גמור לכשעצמה) לפיג'ו 3008 דיזל. מה שעברתי הוא מהעידן הישן לחדש ולא להיפך. הנסיעה בפיג'ו מעודנת פי שבע מהאיוניק, כשהפער אמנם מצטמצם בפקקים אבל עדיין קיים. אין רעידות ואין רעש, גם בעמידה/זחילה, ופעולת הS&S מעודנת מאד (אם כי מודה שגם אני חושש לגורל המצבר). ביום שישי לקחתי את שכן שלי טרמפ במקום קרוב בשכונה והוא שאל אותי בהפתעה "זה חשמלי? למה לא שומעים כלום"?

אז נכון שזה דיזל חדיש ומעודכן ביותר, אבל אתה פסלת בהכללה את כולם. ובכן, לא. ולפות"ש: הדיזל 1.5 של PSA זוכה לשבחים מקיר לקיר על העידון, השקט והביצועים שלו. אל תמהר לפסול.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 8 דקות, el-chanan כתב:

הנסיעה בפיג'ו מעודנת פי שבע מהאיוניק, כשהפער אמנם מצטמצם בפקקים אבל עדיין קיים

בנסיעה נכון. אבל אתה משווה 2 מכוניות מקטגוריות שונות והפרש ניכר במחיר.

פורסם
לפני 1 דקה, FARM כתב:

בנסיעה נכון. אבל אתה משווה 2 מכוניות מקטגוריות שונות והפרש ניכר במחיר.

כתבת "אחרי שנוהגים על חשמלי/ היברידי, נהיגה על דיזל, *גם מהטובים שבהם*, נראית כמו נהיגה על רכב מעידן ישן". כעת אתה מסתייג. הערתי על ההחלטיות, זה הכל.

סביר גם להניח שפיג'ו 308 לא יהיה נחות מה3008 בסעיף הזה, ואולי אפילו טוב ממנו.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, el-chanan כתב:

מסתייג

לא מסתייג. מי שמבלה חלק ניכר מזמנו בנסיעה בפקקים/ עירונית/ פרברית, אין לו/ה מה לחפש דיזלים רועדים ומעצבנים כי לעומת היברידיות, מדובר במוצר נחות.

בתור מי שהתנסה עם היברידית, לא ארכוש רכב בנזין רגיל ובטח לא דיזל.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

מה לגבי הc5 איירקרוס? ראיתי שיש לה גרסא היברידית וגרסאת דיזל (למעשה כל הגרסאות שזמינות ל3008)

אחת עדיפה על השניה?

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, FARM כתב:

לא מסתייג. מי שמבלה חלק ניכר מזמנו בנסיעה בפקקים/ עירונית/ פרברית, אין לו/ה מה לחפש דיזלים רועדים ומעצבנים כי לעומת היברידיות, מדובר במוצר נחות.

בתור מי שהתנסה עם היברידית, לא ארכוש רכב בנזין רגיל ובטח לא דיזל.

הסתייגת. "שתי מכוניות מקטגוריות שונות והפרש ניכר במחיר" - זה נכתב בתגובה לטענה שלי שה3008 דיזל נוח יותר מאיוניק ההיברידית.

ואם לא הסתייגת, אז נסכים שלא להסכים. אני חולק על הקביעה שלך שביחס להיברידית "דיזלים רועדים ומעצבנים" הם "מוצר נחות" (אלא אם כן אנחנו מסכימים שהדיזל של PSA - לפחות בשילוב שלו עם 3008 - הוא לא "רועד ומעצבן", ואז שוב יש לנו הסתייגות...)

לפני 10 דקות, SuperBamba כתב:

מה לגבי הc5 איירקרוס? ראיתי שיש לה גרסא היברידית וגרסאת דיזל (למעשה כל הגרסאות שזמינות ל3008)

אחת עדיפה על השניה?

אני מוכרח לומר מה שהעירו למעלה שאין לPSA ככלל גירסאות היברידיות קלאסיות. זה תמיד היברידי נטען, ואני בספק אם זה יועיל לך, כמי שאין לו אפשרות להתחבר לשום שקע (ובנוסף, תוספת המחיר המאד מאד משמעותית לגרסאות הללו ככל הנראה לא שווה את הכסף).

אז אם דיזל, ולגבי ההשוואה בין C5 איירקרוס ל3008, כבר היו על זה דיונים בפורום. אם מה שחשוב זאת הנוחות, זאת כנראה הסיטרואן, אבל אם חשובה לך חוויית נהיגה כוללת - 3008 לוקח בקלות בכל סעיף אחר.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
חידוד נקודה

פורסם
לפני שעה, דור-- כתב:

סימוכין מהמציאות. כשאני במצב אקו, אם הסוללה הגדולה ריקה, הוא לא מאפשר לי נסיעה על חשמל בלבד.

איך אתה יודע איזו מהסוללות ריקה?

פורסם
לפני 20 דקות, el-chanan כתב:

אלא אם כן אנחנו מסכימים שהדיזל של PSA - לפחות בשילוב שלו עם 3008 - הוא לא "רועד ומעצבן", ואז שוב יש לנו הסתייגות...)

לפני 27 דקות, SuperBamba כתב:

בהשוואה לרכב היברידי, כל דיזל יהיה רועד ומעצבן

• תוכן חדש...