Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, FARM כתב:

בהשוואה לרכב היברידי, כל דיזל יהיה רועד ומעצבן

נו, ועל זה אני חולק מהרגע הראשון: ה3008 שלי ממש לא "רועד ומעצבן" ביחס לאיוניק ההיברידית שהיתה לי לפניו. אולי בעומסי תנועה איטיים בצורה קיצונית. אולי.

ואנחנו כבר קצת טוחנים מים...

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 47 דקות, דור-- כתב:

סוללה בקיבולת 1.56 קיוט"ש יכולה להספיק לנסיעה חשמלית מלאה?

אני לא רואה שום סיבה שלא. מה שמאפשר לנירו PHEV נסיעה חשמלית מלאה הוא מנוע מוגדל. הסוללה הנוספת רק מגדילה את הטווח.
תעבור על ספר הרכב שלך. אין שום התייחסות לסוללות נפרדות מבחינת תפעול הרכב בנסיעה.

פורסם
לפני 11 שעות, Boltik כתב:

אני לא רואה שום סיבה שלא. מה שמאפשר לנירו PHEV נסיעה חשמלית מלאה הוא מנוע מוגדל. הסוללה הנוספת רק מגדילה את הטווח.
תעבור על ספר הרכב שלך. אין שום התייחסות לסוללות נפרדות מבחינת תפעול הרכב בנסיעה.

ההבדל בין המנוע בהיברידית לפלאג אין הוא 43 כ"ס מול 60 כ"ס לטובת הפלאגאין, אך משקל הפלאג-אין כבד יותר ב 104 קילו. גם מנוע של 43 כ"ס ומומנט של 17 קג"מ יכול לספק נסיעה חשמלית. אולי לא עד 130 קמ"ש כמו בפלאג אין, אבל בוודאי נסיעה עירונית עד 60 קמ"ש(וכנראה יותר), וזה לא קורה בהיברידית, כי אם זה היה קורה - סוללת הרכב הייתה מתרוקנת לחלוטין לאחר מספר קילומטרים, וכל המעמסה הייתה עוברת למנוע הבנזין + נזק בטווח הארוך לסוללה(לא רצוי לפרוק סוללה מתחת ל 20%). 
אין התייחסות לסדר הסוללות בספר הרכב, לכאן או לכאן. וזה הגיוני כי בסופו של דבר זה לא רלוונטי לנהג מי מתרוקן ומתי, מחשב הרכב מנהל את זה. 

פורסם
לפני 3 שעות, דור-- כתב:

כי אם זה היה קורה - סוללת הרכב הייתה מתרוקנת לחלוטין לאחר מספר קילומטרים

רכב חשמלי/היברידי במצב EV צורך כ-150 וואט לקילומטר, אז הרכב יכול לנסוע כ-10+ ק''מ על הסוללה הקטנה שנמצאת מתחת למושב האחורי.
למה זה לא קורה בהיברידית? לא יודע. מניח שבגלל שבאופן שימוש כזה מתקבל חיסכון מירבי.

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

למה זה לא קורה בהיברידית? לא יודע. מניח שבגלל שבאופן שימוש כזה מתקבל חיסכון מירבי.

בדיוק. כי אם תרוקן את הסוללה, לא תשאר לך אנרגיה לייצר נסיעה היברידית אלא רק נסיעה על מנוע הבנזין.
גם בפלאגאין לא ניתן לרוקן את כל מאגרי החשמל (בין אם המאגר הוא סוללה אחת או 2 סוללות מחוברות בטור/מקביל) היות שעדיין תדרש אנרגיה לייצר מצב היברידי, ולכן מחשב הדרך יעביר אוטומטית את מצב הנסיעה מחשמלי להיברידי ברגע שמאגר החשמל מגיע לנקודה X.

• תוכן חדש...