Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרשם בדיקת ראיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מרשם שניתן לי בבדיקת ראיה לפני מספר שנים. בדקתי שוב את הראיה לפני פחות משנה ונאמר לי שאין שינוי.

עם זאת - עם המשקפיים שרכשתי ע"פ המרשם תמיד ראיתי פחות חד בעין ימין מאשר בעין שמאל. המרשם שלי הוא כדלהלן:

image.png.7f4aca5a4d2456939ce529d15eb27605.png

ביצעתי "ניסוי" והרכבתי את המשקפיים שלי בצורה הפוכה כך שעדשה שמאל על עין ימין ונהפוכו. אכן בצורה הזו אני רואה טוב יותר בעין ימין ופחות טוב בעין שמאל.

האם ע"פ ה"ניסוי" והמרשם מעלה ניתן פשוט להעתיק את הגדרות עין שמאל לעין ימין?

פורסם

לך לכל סניף אופטיקה, יעשו לך שם בדיקה כמו שצריך.

מספר לא נכון. חוץ מטשטוש ראיה גורם למאמץ בראיה שעלול לגרום לכאבי ראש

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

ולך להבדק על ידי רופא עיניים, יתכן שלא מדובר בבעיית תשבורת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם זה היה מרשם בלי צילינדר אז ניחא.

אבל זה מרשם של רק צילינדרים, אם תהפוך את המשקפיים אז הזוית של הצילינדר משתנה.

אתה יכול לסובב קצת את המשקף,  אבל זה לא דרך טובה לבדוק :)

עריכה אחרונה על ידי car_me
  • רעיון טוב! 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני שעתיים, car_me כתב:

אם זה היה מרשם בלי צילינדר אז ניחא.

אבל זה מרשם של רק צילינדרים, אם תהפוך את המשקפיים אז הזוית של הצילינדר משתנה.

אתה יכול לסובב קצת את המשקף,  אבל זה לא דרך טובה לבדוק :)

בדיוק מה שעבר לי בראש, עצם ההיפוך של המשקפיים לא באמת נותן קנה מידה אמיתי כי כל הקונפיגורציה של העדשות משתנה

פורסם

לפי מה שאני מבין בצילינדר, זה שהעין לא לגמרי כדורית.

אז מחפשים את הזווית שהבעיה הכי גדולה ומלטשים את העקמומיות של העדשה בזווית ששם הכח שבירה הכי גדול. (למשל אצלך -1.25 בשמאל עם זווית 75)

ובזווית של 90 מעלות ממנה(בכל עדשה עם צילינדר) זה הכח הרגיל של העדשה שאצלך הוא אפס. אז בעצם כל טווח העדשה יש שבירה אור אחרת בין -1.25 עד לאפס שבירה (תיקון) בזוויות מסויימות.

יכול להיות שבעין שהיא לא ממש כדורית, גם אף פעם לא יצליחו ממש להתאים עדשה שתראה פיקס.

(יכול להיות שכתבתי שטויות, אז תתקנו אותי אם אני טועה).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...