Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה קונים/עושים היום משקפיים?

iEminem
שימו לב! השרשור הזה בן 1132 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי. 

לפני חצי שנה הלכתי לרופא עיניים, טען שאני רואה 6-6 אבל אצטרך צילינדר בעתיד הקרוב. ואם אצטרך לעשות משקפיים - ללכת לאופטומטריסט ולא לרופא עיניים (הייתי בטוח שהוא יוכל להוציא לי מספר ולפיו אזמין באינטרנט מחברות גדולות). 

מאז המשכתי כרגיל בחיי. אבל בתקופה האחרונה אני מרגיש שאני רואה פחות ופחות טוב. 

אני סטודנט, נמצא מול מסך כלשהו כל שעות היום חוץ מהשינה.  כנראה גם בעתיד כל היום אהיה מול מחשב. 

בכל אופן כבר מתחילת התואר (שנה וחצי) שיניתי את הגדרות כל המסכים שלי שיפחיתו אור כחול אבל עדיין אני מרגיש התדרדרות בראייה. 

עכשיו נגיע לשאלה שלי. 

איפה מוציאים היום משקפיים? בת זוגתי עשתה כמה פעמים ב קרולינה למקה (כנ״ל גם קרובי משפחה שלה). בדיקה במקום מספקת להם איזה מספר אני צריך ולפיו הם עובדים. 

מצד שני אני לא רוצה לחסוך בכל מה שקשור לזה. אני רוצה ללכת על הטופ. 

אני גר במרכז אם זה משנה, וכנראה שאגש לטפל בזה אחרי תקופת מבחנים הקרובה. 

ללכת לחנות הכי קרובה שמספקת בדיקה + התאמת מספר למשקפיים?

ללכת לאופטומטריסט ״חיצוני״ ועם התשובות שלו ללכת לחנות משקפיים?

איך כל העסק הזה עובד? אשמח לתובנות והערות. 

תודה ויום טוב. 

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לפני חצי שנה ראית 6/6 אז סימן שצריך משקפיים לא חזקות במיוחד, או צילינדר נמוך. עדשות במספר נמוך עולות זול. אפשר לקנות 2 זוגות ב-400 בקרולינה.
אם זה הייתי אני, לא הייתי שובר את הראש בעניין והייתי הולך לחנות שתעשה את הכל ואז גם יש למי לחזור אם אתה לא רואה טוב בהם.

אם היית אומר שאתה צריך מספר גבוה או מולטיפוקל זה כבר משהו אחר.

רק תבקש את המספר שנתנו לך בשביל מעקב שלך ואולי אם תרצה להזמין מזני אופטיקל.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בא לך "טיפול גדול" ישר על ההתחלה, הייתי ממליץ ללכת על אונ' בר אילן והמעבדה שלהם. 

הבדיקה בחינם וגם אתה יכול לקבל אישור שאיתו תוכל לקבל משקפיים בכל מקום. 

הקאצ', הבדיקה לוקחת שעתיים וצריך לשלם על החנייה שיחסית קרובה לאונ'. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבין אותך גם אני עברתי את זה. מדובר בענייני גיל ואין מה לעשות נגד זה. אצלי התחלתי להרגיש במשך חודשים קושי בראייה אחרי קימה משינה. כעבור שנתיים גם קושי בראייה מרחוק. 

גם אני ממליץ לפנות למחלקת אופטומטריה של בר אילן (ואולי יש גם אוניברסיטאות נוספות). קיבלתי מרשם בחינם. מצד שני רופא עיניים נתן לי את אותו דבר גם כן בחינם. כי גם אצלי (וכנראה גם אצלך) הבעיה קלה ביותר. 

תשאל אם המשקפיים שתצטרך מיוחדות או לא. אני יכול לקנות 3 ב-100 וכנראה גם אתה. אין בכלל הבדל ביניהם ליקרות יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי מוזר שרופא עיניים יכול לנבא את העתיד, אבל שיהיה (או שאתה צריך צילינדר או שאינך צריך. מה זה, תצטרך בקרוב ? אלא אם זה הערכה מקצועית ע"ס מספר בדיקות מעקב ולא בדיקה יחידה)

נושא של אור כחול/ אדום/ירוק וכו' - לא קשור למשקפיים ולצורך בהם.

צורך במשקפיים זה עקב שינוי פיזי במבנה העין.

אם אתה מרגיש ירידה בראיה, ממליץ לפנות שוב לרופא עיניים לשלול מחלה הקשורה לעיניים (כגון לחץ תוך עיני מוגבר וכו'). במקביל, לפנות לאופטמטריסט לבדיקת ראייה והתאמת משקפיים במידת הצורך.

לעניות דעתי, מומלץ לפנות לרופא עיניים אחר (בגלל הנושא של "בקרוב תצטרך צילינדר"). אם אתה סומך על אותו רופא עיניים - אז ניתן לוותר על בדיקה חוזרת, ולפנות ישירות לאופטמטריסט.

כפי שענו, אם אתה תושב המרכז (או אין לך בעיה להגיע לאזור המרכז) - מומלץ אוניברסיטת בר-אילן (אין להם אינטרס כלכלי ל"התאים" לך משקפיים בכוח). אין בארץ עוד פקולטה לאופטמטריסטים.

אם אינך יכול - אז כל אופטמטריסט יכול לבצע את העבודה (אם אפשרי, כדאי לקבל עליו חוו"ד מקצועית מניסיון של לקוחות באזור)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא מזמן הזמנתי שתי מסגרות מזני אופטיקל בלירות, שהגיעו די מהר (למרות האיום למשלוח תוך מיליון שנה בגלל הקורונה).

אחרי שהגיעו, ניגשתי איתן לאופטיקה עם אופטומטריסטית שאני סומך עליה, ודרכם עשיתי את העדשות (בבאר שבע, אם עוזר). העדפתי לעשות את העדשות דרך האופטיקה עם הבדיקה (ולא להזמין את המסגרת עם העדשה ישירות מזני) כדי שיהיה למי לפנות במקרה שהעדשות לא מתאימות.

שים לב שלחלק מהאופטיקות יש הנחות דרך קופות החולים.

קניתי כמה פעמים מקרולינה למקה ומאקס ריי, והן היו בסדר. לא זוכר איך עשיתי את העדשות, אבל כנראה שאם הפסקתי לעשות דרכם - הייתה לי סיבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, daniel.asu כתב:

לא מזמן הזמנתי שתי מסגרות מזני אופטיקל בלירות, שהגיעו די מהר (למרות האיום למשלוח תוך מיליון שנה בגלל הקורונה).

אחרי שהגיעו, ניגשתי איתן לאופטיקה עם אופטומטריסטית שאני סומך עליה, ודרכם עשיתי את העדשות

מודה שלא חשבתי לעשות כזה דבר. תודה על הטיפ

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל אופטומטריסט יסכים להתקין עדשות במסגרת שלא הוא מכר - לכאורה עניין של האחריות.

כמובן שצריך להיות מודעים לשולי הרווח על המסגרות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

בהחלט יתכן, כנראה תלוי עסק. לי רק אמרו שאין אחריות על המסגרת במקרה שהיא נפגעת בהתקנה. המסגרות אונליין היו כל כך זולות יחסית לארץ שפשוט הזמנתי 2 שמצאו חן בעיני. מקסימום אשתמש בשנייה ביום מן הימים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@iEminemרופא העיניים לא יבצע מדידה משתי סיבות: האחת היא שזה לא מקצועו. השניה היא שהתאמת העדשות היא עניין שנצריך הרבה זמן וגם ציוד ייעודי, שסביר שלא עומדים לקשותו.

@guya72לא הייתי פוסל הערכה פרוגנוסטית של הרופא, אם הוא מזהה מחלה המאפשרת הערכה כזו.

@daniel.asu זוג משקפיים רזרבי הוא תמיד רעיון טוב - משקפיים אובדים או נשברים בדיוק ברגע הלא נכון. אז אם ההוצאה לא מכבידה מדי - קנה שני זוגות. יד מצבים בהם הזוג הקודם יכול למלא את התפקיד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתנצל לא קראתי את כל השרשור. 

אבל משקפיים עושים באופטיקנה, סניף ערים - תבקש את ליאורה האופטומטריסטית

גילוי נאות, פעם לפני הרבה שנים עבדתי במטה שלהם. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@car_me תודה על התגובה. 

@DareDevilאגגל על הנושא. תודה. 

למזלי זוגתי לומדת שם אז אולי אקפיץ אותה ליום לימודים ואראה איך זה עובד. 

כתבת שזה אורך שעתיים בדרך כלל. כמה זמן הבדיקה אורכת אצל אופטימטריסט ״רגיל״ של חנויות משקפיים?

@anonport ענייני גיל? אני רק בן 24 😅 חשבתי הצרות מתחילות מ30+. אחקור לגבי בר אילן. תודה. 

@guya72 אני לא הייתי מדויק בניסוח שלי (עברה חצי שנה מאז). לדעתי מה שהוא אמר היה יותר לכיוון ״אתה צריך צילינדר אבל אצלנו לא עושים משקפיים״ או ״אתה צריך צילינדר אבל אם זה לא מפריע לך ביום יום אפשר לדחות את זה״. אם היית בנעליים שלי, היית מעדיף ללכת לבר אילן (בהנחה ואין לי בעיה להגיע לשם) או ללכת לחנות המשקפיים הקרובה, לאופטומטריסט שלהם ושלום על ישראל?

תודה על התגובה. 

@daniel.asuזכור לי שקראתי בפורום אחר על כך שהרבה יותר זול להזמין משקפיים מחול כל עוד אתה יודע את המספר שלך, לא ידעתי שאפשר לתת לאופטומטריסט מסגרת והוא יסדר אותה עם המספר שלי. מעניין. אחקור על זה. תודה. 

@sperial תודה על התגובה. 

@fishmanl תודה על התגובה. 

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"צרות של הגיל" זה בעיקר רוחק ראיה (חוסר יכולת להתמקד למרחק קצר), מתחיל בדרך כלל סביב גיל 40. כמובן שזה לא סותר אוסף שלם של צרות ומחלות אחרות שמשתלבות.

לגבי בר אילן - קרוב לודאי שצריך לתאםצמראש.

בדיקה שגרתית אצל אופטומטריסט זה עניין של 20 דקות עד שעה, תלוי בבעיית התשבורת ובסוג המשקפיים המבוקש - למשל התאמת מולטיפוקל לסוגיו יוצר מורכבת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, iEminem כתב:

אם היית בנעליים שלי, היית מעדיף ללכת לבר אילן (בהנחה ואין לי בעיה להגיע לשם) או ללכת לחנות המשקפיים הקרובה, לאופטומטריסט שלהם ושלום על ישראל?

לאור ניסיון לא טוב עם אופטמטריסט מומלץ בפורום באזור חיפה (שגם אני המלצתי עליו בעבר), אני מאמין שאם אפשרי אז כדאי ללכת קודם לבר-אילן מאחר ואין להם אינטרס כלכלי. ככה אתה יודע שהמרשם למשקפיים הוא מדוייק.

אח"כ יש לך אפשרות להחליט היכן לעשות את המשקפיים (בארץ ו/או בחו"ל).

במידה ובחרת לעשות משקפיים בארץ, זה נותן לך גם אפשרות לוודא שהאופטמטריסט לא טעה (ולא "טעה") בבדיקה (הפכתי לחשדניסט. כבר לא סומך על אף אחד... :-( ).

מאחר ומחירי משקפיים זה שוק חופשי, כדאי לבדוק מחירים אצל מספר אופטמטריסטים -> ככה אתה יכול לחסוך לא מעט כסף (במיוחד במרשמים "מיוחדים" שמאפשרים גביית תשלום נוסף).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמיד אפשר היה לעשות עדשות חדשות בזוג משקפיים ישנות, אבל תמיד הם מזהירים אותך שאם הן ישברו הם לא יקחו אחריות.

הראייה משתנה כל הזמן, המספר גדל עד גיל מסויים ואז צריך גם לקרוב, ולפעמים הוא מתחיל לרדת קצת.

יש אנשים שמרכיבים משקפיים רק בנהיגה, כי חדות הראיה מספיקה להם ביומיום ולא מפריע להם.

אני התחלתי עם משקפיים בכיתה ח כי כבר לא ראיתי בצורה ברורה מה כתוב על הלוח.

בבר אילן צריך לקבוע תור, ולא להגיע סתם.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...