Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדרך לקנות רכב חדש. שיקול אחד שלא לקחתי בחשבון הוא עד כמה נוטים לגנוב כל דגם. בהתחלה חשבתי לוותר על ביטוח מקיף, אבל הרבה אנשים פה אומרים שחייבים בגלל גניבות. זה מוסיף עלות נוספת לרכב. יש איזה מדד של מה גנובים יותר ופחות? כרגע אני חושב על מאזדה 3 האצ'בק או cx-30 קומפורט, אבל שוקל גם רכבים קטנים וזולים יותר. השאלה היא עד כמה בכל דגם יש עלות נוספת בגלל הסיכוי לגניבה או לחילופין עלות ביטוח מקיף.

פורסם
לפני 9 דקות, om2 כתב:

מקיף זה לא רק גניבות.

מקיף זה גם מול תאונות שאתה אשם בהן

אני יודע. זה אבל סיכון, שאני יכול לחיות איתו. גניבות זה משהו פחות ברור לי ואני לא יודע לכמת את הסיכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הייתי מסתכל על מחיר הביטוח כעל חלק מהעלות השנתית לאחזקת הרכב (ביחד עם צריכת דלק, טיפולים, טסט, אובדן ערך וכו').

הרי מה שמעניין אותך זה כמה הוצאת על אחזקת הרכב בסה'כ, ולא כמה עלה כל רכיב בנפרד (למשל אם הביטוח נורא זול והטיפולים נורא יקרים - שילמת יותר).

מן הסתם, חברות הביטוח יודעות לשקלל את סיכוי הגניבה לתוך מחיר הביטוח, וכנראה שגם תוכל למצוא סטטיסטיקה כזו בעצמך באינטרנט.

אחרי שנסגרת על כמה דגמים, אין מנוס מסקר שוק לגבי מחירי הביטוח בכמה חברות, עבור כל הדגמים המעניינים אותך. שוב, זה לא משנה אם מחיר הביטוח גבוה כי הרכב יקר או כי הוא גניב.

אישית, ממש לא הייתי קונה רכב חדש מהניילונים ולא מבטח אותו - זה כסף קטן יחסית לנזק הפוטנציאלי בתאונה שהיא באשמתי, בסתם תאונה שהפוגע ברח מהזירה ואין לי איך לזהות אותו, או שהוא בעצמו לא מבוטח בביטוח צד ג' ולך תתבע אותו עכשיו.

לגבי מאזדה 3 - כפי שהבנת מהשרשור הקודם - הרכב מאוד גניב. לא הייתי רוצה לגלות מה הסיכוי שייגנב בלי שיהיה מבוטח.

לפני 10 דקות, zvigolden כתב:

לא נכון. את זה צד ג' מכסה.

ממה שאני יודע, במקרה תאונה באשמתך, צד ג' יכסה רק את הנזק של הנפגע השני (להלן "צד ג'"), אבל לא יחזיר לך כלום. בשביל זה יש מקיף, שבו גם הפוגע האשם וגם הנפגע הלא-אשם מכוסים.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

לדעתי לקנות רכב חדש ולעשות צד ג במקום מקיף זאת טעות גדולה שיכולה לעלות ביוקר.

מזדה די גניבה:

הכי גניבים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 46 דקות, daniel.asu כתב:

הייתי מסתכל על מחיר הביטוח כעל חלק מהעלות השנתית לאחזקת הרכב (ביחד עם צריכת דלק, טיפולים, טסט, אובדן ערך וכו').

הרי מה שמעניין אותך זה כמה הוצאת על אחזקת הרכב בסה'כ, ולא כמה עלה כל רכיב בנפרד (למשל אם הביטוח נורא זול והטיפולים נורא יקרים - שילמת יותר).

מן הסתם, חברות הביטוח יודעות לשקלל את סיכוי הגניבה לתוך מחיר הביטוח, וכנראה שגם תוכל למצוא סטטיסטיקה כזו בעצמך באינטרנט.

אחרי שנסגרת על כמה דגמים, אין מנוס מסקר שוק לגבי מחירי הביטוח בכמה חברות, עבור כל הדגמים המעניינים אותך. שוב, זה לא משנה אם מחיר הביטוח גבוה כי הרכב יקר או כי הוא גניב.

אישית, ממש לא הייתי קונה רכב חדש מהניילונים ולא מבטח אותו - זה כסף קטן יחסית לנזק הפוטנציאלי בתאונה שהיא באשמתי, בסתם תאונה שהפוגע ברח מהזירה ואין לי איך לזהות אותו, או שהוא בעצמו לא מבוטח בביטוח צד ג' ולך תתבע אותו עכשיו.

לגבי מאזדה 3 - כפי שהבנת מהשרשור הקודם - הרכב מאוד גניב. לא הייתי רוצה לגלות מה הסיכוי שייגנב בלי שיהיה מבוטח.

ממה שאני יודע, במקרה תאונה באשמתך, צד ג' יכסה רק את הנזק של הנפגע השני (להלן "צד ג'"), אבל לא יחזיר לך כלום. בשביל זה יש מקיף, שבו גם הפוגע האשם וגם הנפגע הלא-אשם מכוסים.

אתה צודק. טעות שלי.

פורסם

כבר ענינו לך בפוסט הקודם שפתחת. אם 150,000 שח בשבילך זה כמה חודשי עבודה - לך על זה. לאדם הסביר זה שקול לרכיבה על אופנוע בלי קסדה. תעשה מה שאתה חושב לנכון - זה כסף של ךוהגניבות רק עלו מאז הקורונה בגלל מחסור חמור בחלפים. תבקש לבקר במוקד של איתוראן ותראה בעצמך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, zvigolden כתב:

לא נכון. את זה צד ג' מכסה.

ממש לא.

רכב חדש שלך.

לפני חודש הוצאת מהסוכנות,

קרה מקרה והיתה תאונה באשמתך

צד ג' ישלם רק לנפגע.

ואתה? תצטרך לתקן את הרכב שלך לבד על חשבונך.

אם יש לך פיאט פונטו 2002, גם תיקון חאפר יעשה את העבודה.

ברכב חדש החלקים בדרך כלל הרבה יותר יקרים.

כך שעל החלפת טמבון 2 פנסים ורדיאטור תמצא את עצמך משלם מעל 10 אלף 

וזאת תאונה קטנה וקלה.

נפתחו כריות אוויר? עוד כמה אלפים.

לא הייתי לוקח את הסיכון ברכב חדש לא לעשות מקיף.

אלא אם כן יש לך כמה מליונים בחשבון

.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לדעתי לקנות רכב חדש ולעשות צד ג במקום מקיף זאת טעות גדולה שיכולה לעלות ביוקר.

מזדה די גניבה:

הכי גניבים.

חבל רק שזה שטות גמורה, כי זה לא מתוקנן.

הרי היגיון פשוט אומר שרכב שיש יותר ממנו על הכביש - תהיה קורלציה והוא גם יגנב יותר מאם אותו דגם היה נמכר פחות.
היה צריך לתקנן שם את כמות הגניבות לפי כמו הרכבים מהיצרן על הכביש.
ואז יצרן עם מעט מסירות שנגנב הרבה - היה יוצא יותר גניב, שזה תכלס יותר קרוב לאמת

• אהבתי 1
פורסם

אתה קונה רכב חדש מהסוכנות ב 150,000 ש״ח, משלם המון מיסים + סופג ירידת ערך אסטרונומית ורוצה לחסוך בביטוח? מוזר מאוד.

יש לי הצעה אחרת עבורך שתחסוך לך הרבה יותר כסף. אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה בייתית לרכב חשמלי ואופי הנסיעה מתאים תעשה חישוב הוצאות לאורך 3-5 שנים של רכב חשמלי אפילו ב-200,000 ש״ח לעומת הבנזין ב-150,000 ותראה מה עדיף. (דלק, אגרה, טיפולים).

פורסם

אם יש לך ביטוח מעל 3 שנים עם עבר נקי עלות תוספת המקיף היא לא כל כך גדולה בחודשי,

באם זה השנה הראשונה שלך עם ביטוח ואין לך רצף מההורים או משהו אתה באמת תשלם הרבה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

ישראלי קלאסי.

הסבירות שהרכב שלך יינזק גבוה בהרבה מהסבירות שלו להיגנב.

חסכת, חקרת, חיפשת, בזבזת זמן ומשאבים ובסוף קנית.

לא תוציא עוד קצת לרשת ביטחון שתעזור לך במידה ותצטרך?

אני לא אומר שכל רכב בכל סכום צריך לבטח בביטוח מקיף, אבל הסכום שאתה מוציא פה הוא לא מבוטל ולדעתי כדאי - ולא רק מהשיקול שהרכב יגנב.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...