Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,
יש לי חבר שהתקבל לעבודה חדשה ומתלבט על כדאיות רכב מהעבודה
יש לו אופציה לקבל רכב מהעבודה בעלות של 3500 ש"ח ברוטו חודשית לרכבים בסגנון הנירו\איוניק - והוא משתכר ב25K חודשית כן שרוב השכר הולך על מיסים למינהם.

אופציה נוספת היא רכב פרטי (שנת 2012 לצורך העניין), רוב האחזקה הוא עושה בעצמו כך שעלות טיפולים ואחזקה נמוכה חסית,

ק"מ יומי יהיה 20 לכיוון, וחישוב מהיר 13 אלף ק"מ שנתי, מכיוון שהעבודה היא היברידית  ויש צורך להגיע למשרד 3\4 פעמים בשבוע הרכב יעמוד חצי מהשבוע בחניה, אשמח לשמוע את דעתכם.

Suzuki Jimny

פורסם

25K זה ברוטו או נטו?

האם הוא מקבל גילום של עלות הליסינג?

מה קורה עם זכויות סוציאליות?

שייגש למדור שכר ויבקש סימולציה של השכר בלי ועם הרכב, יראה כמה נזק ייגרם להכנסות השוטפות ולחסכון לעתיד, ואז יקבל החלטה מושכלת.

קרוב לודאי שעדיף לו רכב פרטי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כלכלית האופציה של החזקת רכב אמין משנת 2012 בקילומטרז הזה תהיה משתלמת יותר. בנוסף העובד אמור אפילו לקבל תוספת כשלהי עבור הוצאות נסיעה בשכר.

רכב בליסינג יתחיל להשתלם בעיקר במצבים של רצון לנסוע עם מכונית חדשה וכשהיקף הנסיעה השנתי גבוה.

נתן לעשות סימולצית שכר עם ובלי רכב באתר מחשבון נטו חילן 

פורסם

לא ברור מה הכוונה ב-3500 ברוטו.

לפי עלות הרכבים של הנירו/איוניק שווי למס הוא בערך 3500, אבל מכיוון שהם היברידיים ישנה הטבה של 500 ש"ח, כך ששוי המס הוא כ-3000 (ואם הנירו חשמלי לגמרי - שווי ההטבה הוא 1000). 

כלומר מבחינת שווי המס העלות היא בערך 1500 נטו (בהנחה של 50% מס, ברמות השכר האלה).

לזה צריך להוסיף את הכסף שיקבל אם יוותר על רכב (או הכסף שלא ירד לא מהברוטו אם לא ייקח רכב) - גם זה סדר גודל של 3000 ש"ח ברוטו לסוגי הרכבים האלה (בלי חישוב הפסד סוציאליות במקרה שהרכב יורד מהברוטו להפרשות סוציאליות), ובערך 1500 בנטו.

לכן העלות של הרכב היא בסביבות 3000 ש"ח נטו.

בהיקף הנסיעה הזה (13 אלף בשנה) זה כנראה לא משתלם, אבל לליסינג יש יתרונות נוספים...

פורסם

לנסועה נמוכה ברור שלהחזיק רכב לבד יהיה עדיף. הפגיעה בשכר ובסוציאליות ייצא לא משתלם.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:
לפני כשעה, moz1 כתב:

לפי עלות הרכבים של הנירו/איוניק שווי למס הוא בערך 3500, אבל מכיוון שהם היברידיים ישנה הטבה של 500 ש"ח, כך ששוי המס הוא כ-3000 (ואם הנירו חשמלי לגמרי - שווי ההטבה הוא 1000). 

כלומר מבחינת שווי המס העלות היא בערך 1500 נטו (בהנחה של 50% מס, ברמות השכר האלה).

לפי מה שיצא לי לקרוא המדינה מתכוונת להוריד בתחילת 2022 הטבות מס על רכבי פלאג אין היבריד, ולהשאיר את ההטבות על חשמלי מלא.

בהיקף הנסיעה הזה (13 אלף בשנה) זה כנראה לא משתלם, אבל לליסינג יש יתרונות נוספים...

ולפעמים יש בלת"מים ברכב פרטי

25K זה ברוטו או נטו?

ברוטו

האם הוא מקבל גילום של עלות הליסינג?

לא ידוע לי מעבר לתנאים היבשים שקיבלתי

מה קורה עם זכויות סוציאליות?

לא פירט לי מעבר לכל הפרטים היבשים שקיבלתי ממנו , אבל סביר להניח שכמו בשאר המשך הכל יגולם מהברוטו האחרי הורדה על שווי שימוש וכד'

שייגש למדור שכר ויבקש סימולציה של השכר בלי ועם הרכב, יראה כמה נזק ייגרם להכנסות השוטפות ולחסכון לעתיד, ואז יקבל החלטה מושכלת.

קרוב לודאי שעדיף לו רכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי tisan4us

Suzuki Jimny

פורסם

אז הוא ישלם מס לפי 25,000 ש"ח ויקבל זכויות לפי 22,000 ש"ח*. בטווח הארוך (פנסיה) זה מצטבר לסכומים גדולים.

השינויים בהטבת המס על רכב היברידי/PHEV  מתונים (אאל"ט 100 ש"ח בחודש).

*זרקתי סכומים כדוגמה, כמובן שהסכום המדוייק תלוי ברכב שנבחר.

הרושם שלי הוא שעדיף להחזיק רכב פרטי, גם במחיר בלת"מ פה ושם. אבל, כאמור, שיבקש סימולציה במדור שכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שווה לקחת רכב חברה בעיקר אם אתה נוסע המון, לקילומטראז׳ כזה לא הייתי מהסס ובוחר ברכב פרטי (זה גם מה שבחרתי במעבר העבודה האחרון).

אבל זה מאוד אינדיבידואלי, ויש אנשים שבשבילם לרכוש רכב פרטי, לדאוג לביטוחים ולטפל בו זה דבר נורא שהם יעדיפו להימנע ממנו ככל האפשר וגם לשלם פרמייה של כמה מאות שקלים בחודש.

דבר נוסף שגם עשוי להטות את המשוואה לטובת לקיחת רכב מהעבודה זה אם יש לו נהגים צעירים/חדשים בבית-בליסינג מהעבודה לרוב אפשר להוסיף אותם לביטוח בסכום סמלי של כמה עשרות שקלים בחודש, לעומת תוספת של כמה אלפים כל שנה במידה ומדובר ברכב פרטי.

משתנה אחד מעניין שנכנס בעת האחרונה זה עליית המחירים בשוק יד 2 עקב מחסור ברכבים חדשים, שככל הנראה יתאזנו בחלוף המשבר וכפועל יוצא מכך סביר להניח שהוא ישלם ירידת ערך גדולה יותר בפועל.

כפי שכבר הציעו-שיבקש סימולציית שכר בנוסף לפגיעה בסוציאליות, מעריך גם כמו קודמיי באזור ה-3,000 ש״ח נטו בחודש.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

אם לחבר יש אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי ואפשרות כלכלית לרכוש רכב חשמלי חדש הוא יכול לחסוך המון לעומת 2 האופציות

פורסם
בתאריך 18.12.2021 בשעה 16:42, tisan4us כתב:

ק"מ יומי יהיה 20 לכיוון, וחישוב מהיר 13 אלף ק"מ שנתי, מכיוון שהעבודה היא היברידית  ויש צורך להגיע למשרד 3\4 פעמים בשבוע הרכב יעמוד חצי מהשבוע בחניה, אשמח לשמוע את דעתכם.

לדעתי הנסועה לא שווה את העלות של הליסינג

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב פרטי זול, 20-25 אשח יעשה את העבודה. שיתחיל כבר עכשיו להפריש כמה שיותר לפנסיה, ורכב בליסינג פוגע לו בכך בצורה משמעותית (כוחה של ריבית דריבית, רק הפוך).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בתאריך 18.12.2021 בשעה 18:18, moz1 כתב:

לענ"ד הכוונה שאם הוא מרוויח 25K, אז לקיחת רכב תפחית לו את השכר ל 21.5K.
על זה יש להוסיף את שווי השימוש.

לגופו של עניין, אפשר לעשות סימולציה באתר של חילן ולראות מה ההבדל בנטו.
מחישובים שעשיתי, הפגיעה בנטו תהיה סביב 3,200 ש"ח לנירו פלאג אין.

בקילומטראז כמו שלו אין שאלה בכלל, עסקת הליסינג מהעבודה לא משתלמת כלכלית. לגבי נוחות זה עניין אחר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, נהג מתחיל כתב:

רכב פרטי זול, 20-25 אשח יעשה את העבודה. שיתחיל כבר עכשיו להפריש כמה שיותר לפנסיה, ורכב בליסינג פוגע לו בכך בצורה משמעותית (כוחה של ריבית דריבית, רק הפוך).

משתנה בין מעסיקים. אצלינו יש רכיב שכר שנקרא החזקת רכב למי שבחר לא לקחת רכב. הסעיף הזה לא נכלל לסוציאליות.
כלומר ויתור על רכב ליסינג אמנם מחזיר לשכר כסף ומגדיל את הברוטו, אבל בסעיף שלא רלוונטי להפרשות הסוציאליות בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני 5 שעות, דור-- כתב:

משתנה בין מעסיקים. אצלינו יש רכיב שכר שנקרא החזקת רכב למי שבחר לא לקחת רכב. הסעיף הזה לא נכלל לסוציאליות.
כלומר ויתור על רכב ליסינג אמנם מחזיר לשכר כסף ומגדיל את הברוטו, אבל בסעיף שלא רלוונטי להפרשות הסוציאליות בכל מקרה.

אני חושב שזה לא מדוייק, בסופו של דבר צריך פשוט להשוות את השכר של העובד בין "בלי רכב" ל "עם רכב ומאיזה סוג" (סימולציה שכבר כוללת הכל כולל "אחזקת רכב" וההפרש בסוציאליות). אם תעשה חישוב לאורך שנים של הפרשות פנסיה ופיצויים, תגלה שמדובר בלא מעט כסף בסיכום.

דרך אגב זו הסיבה העיקרית שבחתימה שלי מופיעות 2 שברולט ספארק, למשך 5 וחצי שנים נסעתי על כאלה רק בגלל שהן היו הכי זולות (או הכי פחות כסף להכי הרבה אוטו). כיום המצב שלי הפוך, עם המעסיק הנוכחי סגרתי על זה שאני קונה ומחזיק את הרכב והוא מוסיף לי בברוטו (סכום לא מבוטל) שנכנס גם לסוציאליות, וזה אכן הפרש משמעותי, במקרה הזה לטובתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...