Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, Haim_gds כתב:

פיספסת משהו, ברגע שהוא מפר את החוזה הוא כבר לא ה"דייר" שלי. להבנתי, כל זכות המוקנת לו ע"י החוזה בטלה ברגע שהוא מפר אותו. 

זה בא להגן על מצבים שבהם אנשים נורמטיביים יכולים להיזרק לרחוב בגלל טעות פקידותית (למשל) סה"כ לגיטימי

סה"כ כל העניין לא צפוי. דיירת שלי אחרי שנים שהיא הייתה סוכריה פיתחה דמנציה והתחילו כמה בעיות

עריכה אחרונה על ידי yotams4

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי בדייר, אבל אם יש אצלך צ'קים דחוים שלו ואתה חושש שתהיינה בעיות, בצע ניכיון אצל חברה חיצונית (לא בבנק) ותיידע את הדייר שאתה עושה את זה כל עוד יש בידך צ'קים שלו. מרבית הסיכויים שהוא יפנה בזמן. 

החשש עיקרי היה לגבי שלמות הנכס במידה ויחליט "לנקום" בך.

לפני כשנתיים, הגיע אלי אדם שביקש לשכור את הדירה של אימי, לטענתו גרוש "שחייב" לגור קרוב לילדיו. אמר שישלם מידי חודש בצ'ק . אמרתי שאשקול ושיקח בחשבון שאני עשוי לבצע נכיון לצ'קים שלו. הוא נעלם ציד אחר כך. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כמו שנאמר פה אין מה לעשות עם דייר בעייתי חוץ מלפנות לבית משפט ולחכות כמה חודשים.

מי שמתחיל בפעולות מיוזמתו כמו החלפות מנעולים ופינוי חפצים, שייקח בחשבון שהוא חושף את עצמו לתביעה על נזק לרכוש והטרדה מצד הדייר וזה יכול לעלות לו עשרות אלפי שקלים בנוסף לנזק שייגרם לנכס.

אגב ערבים - למיטב ידיעתי על פי החוק אין אפשרות לגשת לערבים לפני מיצוי הדין עם החייב. גם אל כולם חתמו על ערבות עוואל.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אז שלחו לי את החוזה שכירות שלהם

.            פינוי הדירה

א. בתום תקופת השכירות או בכל מועד אחר בו חייב השוכר לפנות את הדירה או בו יפנה השוכר את הדירה, יחזיר השוכר למשכיר את החזקה בדירה כשהיא פנויה מכל חפץ ואדם ובמצב כפי שקיבל אותה למעט בלאי הנובע משימוש סביר.

ב. פינוי ו/או נטישת הדירה לפני תום תקופת השכירות מבלי שניתנה לכך הסכמה מפורשת בכתב של המשכיר ישלם השוכר את מלוא דמי השכירות ויתר התשלומים החלים עליו עד לתום תקופת השכירות, זאת מבלי לגרוע מכל סעד אחר המוקנה על פי דין ו/או על פי הסכם זה למשכיר.

ג. עבור כל יום פיגור בפינוי המושכר ישלם השוכר למשכיר פיצוי כאמור בסעיף 14 ד' להלן, וזאת מבלי לפגוע בזכויות המשכיר לסעדים אחרים ו/או נוספים על פי כל דין ו/או על פי הסכם זה. מוסכם כי כל ההוצאות בהן ישא המשכיר לצורך פינוי הדירה יחולו על השוכר ויהוו חוב של השוכר למשכיר. מבלי לפגוע מזכאות המשכיר לגבות הוצאות אלו מהשוכר יהיה המשכיר זכאי לקזז הוצאות אלה מכל יתרה שתעמוד אצלו, אם תעמוד, לזכות השוכר.

ד. מבלי לגרוע באמור לעיל תהיה למשכיר הזכות לפנות את הדירה בין התום תקופת השכירות ובין בכל מקרה של הפרה יסודית על ידי השוכר, לרבות בעזרת המשטרה, לרבות הוצאת חפצים, ניתוק חשמל וכיוצ"ב – הכל על חשבון השוכר.

13.        אי תחולת חוקי הגנת הדייר

בנית הדירה הושלמה לאחר יום 20.8.68 והשוכר מצהיר כי לא שילם ולא ישלם למשכיר דמי מפתח וכי לא יחולו ביחס לדירה ו/או ביחס לשכירות נשוא הסכם זה הוראות חוק הגנת הדייר (נוסח משולב) תשל"א 1972 או כל הוראות שיבואו בנוסף או במקום הוראות החוק הנ"ל.

15.       תפיסת חזקה ע"י המשכיר

א.          מבלי לפגוע ו/או לגרוע מזכויות המשכיר עפ"י הסכם זה, הרי שבנוסף לכל סעד
                         או תרופה אחרים הנתונים למשכיר לפי הסכם זה ו'או עפ"י הדין, יהא המשכיר
                         רשאי, במקרה של אי פינוי הדירה ע"י השוכר בתום תקופת השכירות ובכל   
                        מקרה אחר בו חייב השוכר לפנות את הדירה, להיכנס ולתפוס חזקה בדירה בכל
                         צורה ואופן שימצא לנכון ולנקוט בכל האמצעים לצורך פינוי השוכר מן הדירה

וכן יהא רשאי לאחסן, בכל מקום שימצא לנכון ועל חשבון השוכר, כל חפץ

מחפצי השוכר שיימצא בדירה. השוכר מסמיך בזאת ומיפה את כוחו של המשכיר
                         לפעול בדרך ובצורה האמורה, באופן בלתי חוזר ושאינו ניתן לביטול. המשכיר לא

יישא באחריות לנזקים שייגרמו לשוכר כתוצאה מתפיסת חזקה בדירה על ידי
                         המשכיר ו/או מפינוי או אחסון חפצים השייכים לשוכר.

ב.          לאחר התאריך הקבוע או שיקבע לפינוי ייחשב השוכר, לכל צורך ועניין, כמחזיק
                         שלא כדין בדירה כמשיג גבול על כל הנובע והמשתמע מכך.

מהידע המועט שלי אני זוכר כי כי חוזה שכירות נחשב כחוזה אחיד כך שאם הוא (לכאורה) מכיל תנאי מקפח אז ביהמ"ש יוכל לבטל אותו אע"פ שנחתם בהסכמה ע"י שני הצדדים. בנוסף, לאחר עריכת החוזה ע"י צד אחד מרשה לו לפנות לבית הדין לחוזים אחידים, עם החוזה שהוא ניסח, ולבקש שבית הדין יאשר מראש את החוזה ויאשר כי אינו מכיל תנאי/ם מקפח/ים.

ונזכור גם כי החוזה מנוסח ע"י עו"ד כך שקצת קשה לי להאמין כי סעיף 15 להלן אינו חוקי

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

הידע המועט שלי אני זוכר כי כי חוזה שכירות נחשב כחוזה אחיד כך שאם הוא (לכאורה) מכיל תנאי מקפח אז ביהמ"ש יוכל לבטל אותו אע"פ שנחתם בהסכמה ע"י שני הצדדים. בנוסף, לאחר עריכת החוזה ע"י צד אחד מרשה לו לפנות לבית הדין לחוזים אחידים, עם החוזה שהוא ניסח, ולבקש שבית הדין יאשר מראש את החוזה ויאשר כי אינו מכיל תנאי/ם מקפח/ים.

ונזכור גם כי החוזה מנוסח ע"י עו"ד כך שקצת קשה לי להאמין כי סעיף 15 להלן אינו חוקי

כל מה שמדבר בחוזה הזה על פינוי הוא לא חוקי ולכן לא ניתן לביצוע.

יש הרבה עורכי דין שכותבים דברים לא חוקיים בחוזה לצורך הפחדת הדייר אבל הם יודעים מצוין שזה הכל סתם הפחדות. המטרה היא שהדייר יחשוב שהוא נכנס לבעיה משפטית והפעלת לחץ פסיכולוגי. 

היה בעל בית שהייתי איתו במשא ומתן שהיו לו דברים כאלה בחוזה, אמרתי לו שזה דורש תיקון. הוא התעקש, אני ישר הבנתי באיזו חלאה מדובר ועשיתי אחורה פנה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

השוכר מסמיך בזאת ומיפה את כוחו של המשכיר
                         לפעול בדרך ובצורה האמורה, באופן בלתי חוזר ושאינו ניתן לביטול. המשכיר לא

יישא באחריות לנזקים שייגרמו לשוכר כתוצאה מתפיסת חזקה בדירה על ידי
                         המשכיר ו/או מפינוי או אחסון חפצים השייכים לשוכר.

כאן חשדתי.

סעיף כזה מצריך חתימה אצל עו"ד תוך הסבר מיוחד של העו"ד מה הסעיף אומר, ובדרך כלל גם חתימה של מייפה הכוח על כך שהוסבר לו והוא מקבל את התנאי.

זה ממש, אבל ממש, לא סעיף שמכניסים לחוזה השכירות סתם ככה וחותמים עליו אללה באבללה.

וגם זה לא מבטיח שהוא יעמוד בבית המשפט.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתאריך 15.12.2021 בשעה 10:00, סולל הדרך כתב:

אם כל הכבוד בדר"כ אין צורך בעו"ד, חוזה סטנדרטי עם השינוים המתבקשים.

לפני 23 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כאן חשדתי.

סעיף כזה מצריך חתימה אצל עו"ד תוך הסבר מיוחד של העו"ד מה הסעיף אומר, ובדרך כלל גם חתימה של מייפה הכוח על כך שהוסבר לו והוא מקבל את התנאי.

זה ממש, אבל ממש, לא סעיף שמכניסים לחוזה השכירות סתם ככה וחותמים עליו אללה באבללה.

זו בדיוק הסיבה שאני ממליץ לערוך חוזה דרך עו"ד, לכל הפחות בחוזה ראשון עם דייר חדש. ככל שהדייר ממשיך לשנה נוספת, אפשר לחתום על אותו הסכם ללא עו"ד.

פעם הגעתי לחתימה עם זוג שהגיע מרוסיה, אולי חצי שנה לפני החתימה. בקושי מדברים מילה בעברית, ולא מבינים מילה מהחוזה.

עורך הדיו שלי הקפיץ את מנהלת הלשכה, כדי שתתרגם להם לרוסית,  היא כתבה נספח שמהווה סיכום ברוסית של כל סעיפי המפתח  + אישור שהחוזה תורגם עבורם לפני החתימה,  והחתים אותם עליו. 

לגבי סעיף 

בתאריך 16.12.2021 בשעה 20:41, Haim_gds כתב:

15.       תפיסת חזקה ע"י המשכיר

א.          מבלי לפגוע ו/או לגרוע מזכויות המשכיר עפ"י הסכם זה, הרי שבנוסף לכל סעד
                         או תרופה אחרים הנתונים למשכיר לפי הסכם זה ו'או עפ"י הדין, יהא המשכיר.....

אני מכיר דברים כאלה מהשכרת חנויות\מחסנים. 

לא נתקלתי בזה בדירה למגורים.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

יש דרכים לטפל ולפנות דייר בעייתי

השאלה אם אתה רוצה להשתמש באמצעים האלה

הדייר יתפנה בקלות 

אני חושב שהדיון פה הוא על אמצעים חוקיים לפנות דייר. 

פורסם
לפני 13 שעות, Transporter כתב:

יש דרכים לטפל ולפנות דייר בעייתי

השאלה אם אתה רוצה להשתמש באמצעים האלה

הדייר יתפנה בקלות 

ספר לנו על האמצעים האלה בבקשה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 17 שעות, ליפיגו כתב:

זו בדיוק הסיבה שאני ממליץ לערוך חוזה דרך עו"ד, לכל הפחות בחוזה ראשון עם דייר חדש. ככל שהדייר ממשיך לשנה נוספת, אפשר לחתום על אותו הסכם ללא עו"ד.

פעם הגעתי לחתימה עם זוג שהגיע מרוסיה, אולי חצי שנה לפני החתימה. בקושי מדברים מילה בעברית, ולא מבינים מילה מהחוזה.

עורך הדיו שלי הקפיץ את מנהלת הלשכה, כדי שתתרגם להם לרוסית,  היא כתבה נספח שמהווה סיכום ברוסית של כל סעיפי המפתח  + אישור שהחוזה תורגם עבורם לפני החתימה,  והחתים אותם עליו. 

זה עדיין לא מבטיח שהסעיף יעמוד בבית המשפט אחר כך.

בתי המשפט נוטים לפרש שחוזה שכירות בין היתר יכול להכיל סעיפים שהצד המנסח מכניס אבל ייפסלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זה עדיין לא מבטיח שהסעיף יעמוד בבית המשפט אחר כך.

בתי המשפט נוטים לפרש שחוזה שכירות בין היתר יכול להכיל סעיפים שהצד המנסח מכניס אבל 

מבלי להתייחס לסעיף ספציפי, לעו"ד יש יכולת גבוהה יותר ממני לנסח חוזה שיעמוד במבחן משפטי. 

אם הוא מתרשל, או סתם בינוני ומכניס סעיף מפלה, אז נא למצוא עו"ד מנוסה ומומחה לעריכת חוזי שכירות\נדל"ן ראויים.

מנטרה: אין תחליף לשקט נפשי

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)
בתאריך 16.12.2021 בשעה 23:02, m3x7r3m3 כתב:

טוב, אז כנראה שלמדתי משהו חדש. אציע לו שיבדוק את הנושא במקרה הצורך (לא שהוא ממש צריך את זה, הוא גר ברצף כבר יותר מעשר שנים והיחסים עם בעל הבית מצויינים).

בתור מישהו ששכר דירות והשכיר דירה נראה לי כי שטר חוב הוא הפיתרון הפחות גרוע לשני הצדדים.

המשכיר מגובה בכיסוי כלכלי לשיפוי הנזקים, אמנם זה יקח לו זמן וקצת מאמץ אבל את הכסף הוא יראה בסוף אפילו אם השוכר ברח/פשט רגל/מת. אני מסייג זאת בכך שצריך כמובן לבדוק את הערבים לשטר, בזמנו היה מישהו שרצה לחתום איתי על חוזה שכירות והערבים שלו היו שני עולים חדשים (לפי השם), ביקשתי מחבר דובר רוסית שיבדוק איתם שהכל בסדר והתגלה שאחת מאושפזת בבי"ח גריאטרי והשני חשב שהוא חותם לעירייה על אישור חנייה לאחיין שלו....

השוכר (בהנחה כי זה מישהו נורמלי) יצליח למצוא את הערבים ולא יאלץ לשלם עבור ערבות בנקאית ולשעבד סכום לא קטן לכיסוי שלה.

תכלס, זה בדיוק כמו רכישת רכב יד 2. רצוי לברור למצוא שוכר איכותי (מוניטין מהדירות הקודמות עבודה נורמלית/רצינית ורצוי נשוי) ולהשכיר לו בפחות כסף מאשר להתפתות למישהו שמציע סכום יותר גבוה בלי להתמקח ומשלם את התשלומים הראשונים במזומן....

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
הגהה

• תוכן חדש...