Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סהלן ואהלן.
המכשיר נירכש בינואר 2016, כלומר עובד על בסיס כמעט יומי (!) במשך כ- 6 שנים.
אתמול בהפעלה שלו השמיע קול יללה, ומייד חשדתי במסבים.
מסבים? אין קל מזה, השווצתי בפני זוגתי. פתחתי היום את הנבלה, ודווקא המסבים ניראים בסדר, למרות שאי אפשר לדעת בבטחון.
מצד שני, מה שניראה כמו קבל - התנפח. כמו כן יש חלודה.

מה שאני יודע בוודאות - המכשיר כבר לא אטום ונכנסת לחות, כלומר יש לרכוש את כל האטמים.
דבר נוסף שכבר אבצע כי הקרביים בחוץ וזה שווה את הכסף - פחמים חדשים (וגם ניקוי, כמובן).
כמובן כמובן שארכוש את כל מכלול לוח המתגים עם הקבל הסורר. אין לי כוחות להחליף רק קבל.
אבל - למישהו יש רעיון מדוע הוא מילל כמו ינשוף חולה?
ולמה הקבל בכלל התפגר לו? יש קשר ללחות?
בקיצור, אשמח לכל רעיון, המלצה, הערה, תמונות פיצוץ מהרשת וכמובן מקורות לחלפים מקוריים (עדיף און ליין).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

פורסם

חפש בלנדר מוט בזאפ, תתחיל ב-100 ש"ח ותמשיך צפונה. הבאמיקס מתחיל ב-500 ומשהו.

במקום לרוץ לחפש כל מיני חלקים, או לחכות למשלוח מעלי הזריז, לך מחר לחנות, קנה מכשיר חדש ותוכל להכין את המרק כבר מחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תתיפטר מהנבלה הסרוחה הזאת.

פעם (שנות השמונים) באמיקס היה מחזיק 15-20 שנה,

מה שאתה מתאר זה המצב היום, המיסב נתפס וזהו, המכשיר מת.

תגיד תודה שהחזיק חמש שנים. זבל עופות צלוי תוסס.

קנה כל דבר אחר - פשוט **כל בלנדר מוט אחר שהוא** - יעבוד טוב באותה מידה ויחזיק יותר.

אצלי אחרי מות הנבלה בטרם עת עברתי באופן מקרי לגמרי לאיזה בוש גנרי עם ראש מתפרק, עושה את אותה עבודה בדיוק בשליש מחיר ואוטוטו עובר את ה-5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אמש במיטה לפני ההתעלפות הטוטאלית, עוד הספקתי לראות שהתחלתם לענות כאן ומה אגיד לכם - התפלאתי ולא אהבתי את זה שאתם אומרים לי "לך תקנה חדש" וכו'.
כאשר רכשתי את המכשיר (600 ש"ח, אאל"ט) לפני כ- 6 שנים, עשיתי זאת בהמלצת הפורום הנכבד כאן. אני תמיד אבל תמיד בעד לרכוש מכשיר איכותי, מוכן לשלם עוד קצת יותר, ובלבד שניתן יהיה לתקן בעתיד. דבר זה אפשרי כאמור במכשירים איכותיים, אצל הדרעק הסיני או שלא ניתן לתקן כי הרבה הוא חד פעמי, או שלא שווה בגלל המחיר.

כעת לאחר שאני קורא את כולכם ואת מה שהנס כתב, אני באמת מתחיל לחשוב על לרכוש חדש. *שכנעתם אותי. תודה לכם. 
אבל עדיין, צר לי על המכשיר השוויצרי. תבינו אותי...
ניראה מה אעשה איתו.
הנס - עברת פעם תקלה כזו? גם אני חושב שהמסבים גמורים, השאלה היא האם זה בגלל לחות שנכנסה או כי הם פשוט זבלה (החלודה לא נמצאת באזור שלהם). ניראה לי שזה קצת סיפור להחליף את המסבים כאן.
אגב חשמלית המכשיר מתפקד כרגיל, למרות הקבל המנופח (זה באמת הקבל שם?) מה יכול לגרום לו להתנפח במכשיר הזה?

*אשמח להמלצות עבור מוט בלנדר חדש.
חלקכם אמר לרכוש מה שיוצא-אני מרוצה, אבל בכל זאת, לא רוצה עלום שם סיני, אלא מותג כלשהו. 

פורסם

ירחמיאל, מתוך היכרות אתך בפורום הבנתי שאתה אוהב לתקן מכשירים, ולא אוהב להחליף אותם.

אבל צריך להבין שני דברים:

1. לכל כלי יש אורך חיים, שאחריו כל תיקון יגרור עוד תיקון. ובשנים (או קצת יותר) המכשירים מיוצרים בזול, מה שגורם להם לחיות פחות שנים.

2. מחיר המכשירים היום הופך, במקרים רבים, את התיקון ללא כדאי כלכלית.

גם לי היתה בעבר גישה דומה לשלך. אחרי שכמה פעמים נזקקתי לתיקונים חוזרים של מכשירים בתדירות ועלויות לא סבירות החלפתי דיסקט, היום אני משחרר מכשירים בקלות רבה. לגבי המכשירים הקטנים במטבח אני אפיל ולא טורח לחשוב על תיקון, כשמיקרוגל עולה 300 ש"ח ההתעסקות פשוט לא מוצדקת. כך גם כשבלנדר מוט בסיסי ממותג עולה פחות מ-150 ש"ח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא מתמצא בפרטים הטכניים.

מה שאני כן יכול לספר לך זאת התרשמות אישית -

בתור ילדים גדלנו על המיתוס של באמיקס, עם מכשיר שבאמת עבד ועבד ועבד במשך שנים.

אז באופן טבעי אני ואחיותיי קנינו כל אחד בזמנו במיקס מודרני לתאים המשפחתיים החדשים.

וכו-לם התפגרו תוך 5 שנים. כו-לם. אה, גם החדש של סבתא התפגר. לקח לו קצת יותר זמן, עקב שימוש מועט. בקיצור, ארבעה מכשירים (!!!!).

חלק מבני המשפחה עדיין שבוי במיתוס וממשיך להחליף במיקס בבמיקס - אני החלטתי להתנער מהמיתוס.

יש מותגים אחרים עם מוניטין פחות מנופח ומחירים שווים לכל נפש - בראון, מורפי ריצ'רדס, בוש, או בקיצור, לא מדבקות סיניות. תבחר מה שבא לך.

עריכה אחרונה:

הייתי אחד הממליצים הקבועים בפורום על במיקס. לא עוד. מתנצל בדיעבד בפני כל מי שנפגע (לפחות לא המלצתי על 1.2 של פיג'ו...)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 דקות, ירחמיאל כתב:

אגב חשמלית המכשיר מתפקד כרגיל, למרות הקבל המנופח (זה באמת הקבל שם?) מה יכול לגרום לו להתנפח במכשיר הזה?

זה נראה קבל. לקבל יש אורך חיים מוגבל והוא החשוד המיידי. להחליף גם אם לכאורה עובד תקין.

:turn-l:
פורסם
לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

כעת לאחר שאני קורא את כולכם ואת מה שהנס כתב, אני באמת מתחיל לחשוב על לרכוש חדש. *שכנעתם אותי. תודה לכם. 
אבל עדיין, צר לי על המכשיר השוויצרי. תבינו אותי...

מבינים טוב מאוד את הקשר הרגשי למכשיר שקנית ביוקר בהנחה שהוא יחיה לנצח אבל המציאות היא לא כזו מהסיבה הפשוטה שכשאנחנו קונים מכשיר על סמך המכשיר הקודם שחי 15 שנה אנחנו קונים מכשיר אחר לחלוטין שתוכנן כ 10-15 שנים אחרי ההוא שהחזיק מתוך אילוצים אחרים ובטכנולוגיות ייצור אחרות.

אם אפילו ספריאל אומר להחליף אז זרוק לפח. יש סיכוי שכשתקנה מכשיר חדש טוב פתאום תגלה שהישן היה פחות נוח או פחות יעיל (שוב, בגלל פרק הזמן שעבר מתכנון הקודם לתכנון החדש).

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יכול להוסיף שבשנים האחרונות היו לי שני מכשירים כאלו, אחד של BRAUN והשני של PHILIPS. הבראון מת לפני שנתיים מעומס יתר. הפיליפס עוד חי, אבל חלק מהאביזרים שלו כבר עברו לעולם שכולו פלסטיק. מבין השניים, הבראון עשה עבודה טובה יותר משמעותית. בזמנות העלות של מכשיר כזה עם קיט אביזרים "מפואר" (וחסר שימוש ברובו) הייתה משהו כמו 300-400 ש"ח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ירחמיאל כתב:

*אשמח להמלצות עבור מוט בלנדר חדש.
חלקכם אמר לרכוש מה שיוצא-אני מרוצה, אבל בכל זאת, לא רוצה עלום שם סיני, אלא מותג כלשהו. 

מניסיון של אמא שלי, שמשתמשת בזה הרבה - דווקא הסיניים עלומי שם ב100-150 ש"ח עובדים הכי טוב, מחזיקים 3-4-5 שנים, ואם נדפק, פשוט הולכים לרמי לוי או משהו, וקונים חדש.

פעם ניסיתי להיות בן טוב, השקעתי וקניתי לה בלנדר braun סופר משוכלל, והוא בקושי היה זז. החלפנו אותו בדגם אחר - אותו סיפור.

בסוף דרשתי את הכסף חזרה, קניתי בלנדר סיני זול, אין לו בעיית כח, והוא עובד כבר איזה 3 או 4 שנים 

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אלא שנדמה לי שהמחיר - כ-470 ש"ח כולל משלוח - מתחרה במחיר של מכשירים דומים בישראל.

• תוכן חדש...