Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אבא שלי כרגע עובד בספריה כל שהיא. העבודה בסדר ולא קשה, אבל המעסיק מאפשר לו רק 3 משמרות של 5-6 שעות. עבודה זו אינה מספיקה מבחינה כלכלית ובעיקר תעסוקתית. הוא גם לא מצליח למצוא חצי משרה נוספת כדי למלא את הלו"ז.

רציתי לשמוע אם לחבר הפורום יש אולי רעיונות על עבודות שונות העשויות להתאים.

במקצועו הוא רופא שיניים. עבד בזה מספר שנים ואז הפסיק. הוא שנא את עבודה הזו בכל ליבו וגם היה מאוד קשה להיות עולה חדש ועצמאי בארץ, בלי שפה, בלי כלום בעצם.

לאחר מכן הוא עבד כמחסנאי בחנות בסביבות ה-20 שנים. היה אחראי על ביצוע הזמנות/החזרות, סידור הסחורה וכו'. העבודה הייתה קשה פיזית, אבל הוא היה מרוצה ממנה כי הוא היה טוב בה והשעות התאימו לו מאוד (מתחיל באזור 6-6:30 ומסיים באזור 14-14:30). היה מרוויח בעבודה הזו כ-6.5 נטו והיה מאוד מרוצה מזה.

בשנים האחרונות הוא החל לסבול מכאבי גב וברכיים ולאט לאט התגבשה המחשבה שאולי עבודה פיזית אינה הדבר המתאים בשביל הבריאות שלו. מצד שני הוא רוסי אולד סקול שלא מוכן לראות רופא. לא ביטוח לאומי ולא ועדה רפואית. אינו מעוניין בקצבאות כי מבחינתו זה לא הוגן שהוא יקבל כי הוא בריא. מצד שני גם לא הולך לטפל בעצמו אצל רופאים, כי ככה. לא נכנס יותר כי זה לא נושא השרשור. משבר הקורונה הכה חזק ויחד איתו הגיע הקש ששבר את גב הגמל והוא החליט שהוא לא יכול לחזור לעבודה הקודמת. היו לו יחסים מאוד טובים עם המעסיק הקודם שהסכים לפטר אותו כדי שיהנה מהפיצויים. 

כעת אני מנסה לחשוב על איזו עבודה אפשר למצוא לו שתהיה יחסית לא קשה פיזית, אבל גם כזו שניתן לעבוד בה במשרה מלאה, שכר סביר ובעיקר שעות סבירות (לא לילות וכאלו). כמובן עדיף משרה מלאה.

אין לו המון כישורים, הוא רק בשנה האחרונה התחיל להשתמש בסמארטפון. אז ענייני מזכיר ומשרד פחות מתאימים.

נהיגה מקצועית הוא לא מעוניין כל כך, בעיקר בגלל כאבי הגב ולהיות כל היום על הכביש.

חשבתי על אבטחה וזה פחות או יותר מה שהוא עושה עכשיו, אולם השכר מינימום והמשמררות מועטות.

היות ויש לו ניסיון בקמעונאות וניהול מחסן קטן הצעתי לו את זה, אולם הוא אומר שברשתות הגדולות העבודה מאוד לא מתגמלת והיחס באחד הסופאים שבו הוא התנסה תקופה לעובדים גובל בעבדות. 

הוא איש אינטלגינטי בסך הכל (היה רופא שיניים טוב מאוד), אבל לא מאוד טכנולוגי. יכול ללמוד דברים די מהר כשצריך, במיוחד תוך כדי עבודה.

הצעתי שירענן את היכולות באיזה קורס ויעבוד כרופא שיניים שכיר, אך הוא סירב בתוקף. לדבריו הוא שונא את המקצוע הזה ולא רוצה לעסוק בו ובנוסף אני די בטוח שהוא חושש מהאחריות. הוא בכללי בנאדם שפוחד לקחת סיכונים. ביישן לרוב.

ביררתי לגבי קורסים של רוקחות או אחים (עבודה סיעודית) והם ארוכים ומדובר בלימודים שלא בטוח שהוא יצליח להתמיד בהם (יחד עם מלא בנות 20 שרוצות להיות אחיות - מחילה על הסטיגמה). בכללי הוא לא כזה חובב של בתי חולים או עולם הרפואה והלך להיות רופא רק כי היו לו ציונים גבוהים ודחקו בו (עבודה מכובדת בלה בלה).

זו החפירה שלי,

אשמח לשמוע מכם על כל רעיון שנתקלתם/שמעתם עבור אדם כזה שמאוד רוצה לעבוד בעבודה כללית מסוימת (כמו עכשיו), אך נגמרים לנו הרעיונות.

נ.ב. - כרגע הוא בלי רכב, אבל אין בעיה לרכוש לו ושיהיה נייד. היום הוא פשוט מתנייד ברכב שלי לרוב או ברגל/תחב"צ. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לאבי היו כמה תקופות של 'בין עבודות' במהלכן הוא חילטר בכל מיני ג'ובים מזדמנים. המובילים ביניהם היו חלוקת פלאיירים ועיתונים (כשעוד היו כאלה) בתיבות דואר, ולהיות נהג תורן בשירותי רפואה לילית סטייל ביקורופא. לא מדובר על נהיגת אמבולנס (נטל"י וכאלה) אלא פשוט להיות נהג תורן עם הרכב הפרטי שלו. תפקידו היה לשבת בקליניקה בכוננות, וכשהייתה מגיעה קריאה - להסיע את הרופא אל בית הלקוח. בנוסף לאווירה הרגועה למדי של התפקיד, זה איפשר לו לשוחח ולהתחבר עם אנשים שבד"כ היו מבוגרים, אמידים ודי בודדים, מה שסיפק הרבה נושאים לשיחה על החיים, היסטוריה, פוליטיקה ואיך פעם היה פה יותר טוב. אני זוכר שלפחות פעם-פעמיים בשבוע הוא היה חוזר הביתה עם סיפורים וחוויות, כאשר כל האספקט הרפואי שם הסתכם בד"כ ב'מדדנו לחץ דם ועשינו אקג שהוא יוכל לקחת מחר בבוקר לרופא הקבוע שלו'.

כאשר דוד שלי היה מובטל, הוא חילטר בשליחויות - בעיקר בתקופות החגים שבהן אנשים שלחו חבילות שי ואת הסלים הענקיים האלה של עלית עם השוקולדים שהיו פופולריים בשנות התשעים. אני חושב שהיום העיסוק המקביל לזה הוא משלוחי אוכל, שלמיטב הבנתי אפשר לעבוד בהם בקצב שלך ובלי להתחייב למכסות כלשהן (כי החברה לא מעסיקה אותך ישירות).

נהג שינוע זה מקצוע פופולרי לאנשים במצב הזה, אם כי הייתי מתרחק מחברות ליסינג ובודק אופציות אצל מרכזי שירות ויבואנים, איפה שהלו"ז פחות צפוף והלקוחות קצת פחות עממיים. גם אם אביך איש פשוט יחסית במונחי רוסים, אני מניח שהוא עדיין שם חגורה במכנסיים, מכניס את החולצה בפנים, ולא מסתובב עם כפכפים ופרצוף לא מגולח. הדברים הקטנים האלה עושים הבדל גדול כשמדובר בשירות לקוחות פרונטלי, אפילו אם כל האינטראקציה לוקחת מספר דקות בכל פעם.

רעיון אחרון: בשנים האחרונות אני פוגש הרבה עובדי תחזוקה של שירותי הקורקינט והאופניים להשכרה, שתפקידם מסתכם בעיקר בלהחליף סוללות או לקחת את האופניים/קורקינט לדיפו לתיקון ולהשאיר אחד אחר במקום. היות והשירותים האלה נהיים נפוצים גם בישראל, אולי זה כיוון שווה לבדוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אתה מאזור המרכז, נכון?

דקה גיגול מצא מספר עבודות לנהגי שינוע:

נהג/ת שינוע במחלקת אחזקה- 50% משרה

https://www.drushim.co.il/job/23310381/1bc3834d/

נהגים ושינוע לרכז הרפואי אסף הרופא

https://www.drushim.co.il/job/23419688/e2d721c9/

נהג/ת - מתאים גם לפנסיונרים

https://www.drushim.co.il/job/23191023/ff853bd8/

ועוד

https://www.drushim.co.il/jobs/search/נהג שינוע/

לפני 29 דקות, FARM כתב:

אולי יתאים לו להיות סייע שיניים?

אמר שהוא שונא את המקצוע.

לפני 25 דקות, Derish כתב:

נהג שינוע זה מקצוע פופולרי לאנשים במצב הזה, אם כי הייתי מתרחק מחברות ליסינג ובודק אופציות אצל מרכזי שירות ויבואנים, איפה שהלו"ז פחות צפוף והלקוחות קצת פחות עממיים. גם אם אביך איש פשוט יחסית במונחי רוסים, אני מניח שהוא עדיין שם חגורה במכנסיים, מכניס את החולצה בפנים, ולא מסתובב עם כפכפים ופרצוף לא מגולח. הדברים הקטנים האלה עושים הבדל גדול כשמדובר בשירות לקוחות פרונטלי, אפילו אם כל האינטראקציה לוקחת מספר דקות בכל פעם

מצטרף להמלצה. נהג שינוע יכול להיות מושלם למישהו שמחפש עבודה לא קשה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

משלוחי חבילות כמו משלוחי אוכל. אין פה בכלל את האפקט של "האוכל הגיע קר" אז אין לחץ מדומה שצריך לעמוד בו. העיקר שהחבילה תגיע ליעד. 

זיגזג, הוריקן וכו' בטח יקחו אותו 

נהג שינוע זה התפקיד בשבילו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מכיוון שאבא שלך רופא שיניים וזה מקנה לו כמה אופציות.

אני מבין שלא בא לו להיות רופא שיניים אבל:

1. בהרבה מוקדי ריכוז חרדים חסרים שיננים גברים. אפשר לעבוד באחת או יותר מהתאגידים (כללית סמייל, מכבידנט וכו) בתור רופא שמבצע רק ניקוי אבן. זה שכר לא רע. גם יקראו לו ד״ר אז לא תיפגע לו הגאווה.

2. יש בכל חור מכון צילום דנטלי. שיטי דנט, אור השן וכו׳. אבא שלך יכול לעבוד באחד מהם כטכנאי ולצלם אנשים.

פורסם

אני יודע שאתה בבראנז'ה - אבל איך רופא יכול לעבוד כטרנאי רנטגן? האין זה מחייב רישוי מיוחד?

דרך אגב - אני מבין שהאיש רחוק 20-30 שנה מעיסוק ברפואת שיניים. רק חזרה לכשירות תקח לא מעט זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שיתאים לו להיות "דודה" במבחנים באוניברסיטאות. שומר על בחינות. גם הסביבה שנמצאת שם לרוב מדובר במבוגרים וגם זו לא עבודה קשה מדי או פיזית יותר מדי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

אני יודע שאתה בבראנז'ה - אבל איך רופא יכול לעבוד כטרנאי רנטגן? האין זה מחייב רישוי מיוחד?

דרך אגב - אני מבין שהאיש רחוק 20-30 שנה מעיסוק ברפואת שיניים. רק חזרה לכשירות תקח לא מעט זמן.

במכוני צילום דנטלי לא עובדים טכנאי רנטגן. גם אתה יכול לעבוד שם אחרי הכשרה קצרה. 

חזרה לכשירות פחות רלוונטי אם הוא הולך לעבוד כשינן.

פורסם

קודם כל,

תגיד לאבא שלך שיפסיק עם הגישה שהוא לא מוכן לקבל עזרה מהמדינה. הוא שילם להם מספיק .

אבא שלי בן 63 עם בעיות ברכיים וגב. עשינו לו מביטוח לאומי קצבה חודשית של 2500 והוא יכול לעבוד עד 5 פעמים בשבוע (8 שעות ביום).

הוא עובד כרגע מאבטח בG-ONE באחד המפעלים בעיר שלו, גם סופ"שים וגם לילות.
סה"כ לאייש חדר מצלמות וגלאים, לסנן את מי שרוצה להיכנס עם רכב ולהסתכל שכולם מעבירים כרטיס דרך החלון. 2 סיורים בערך במשמרת.

לדעתי מגיע בחודש ל7-8 נטו סה"כ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה לכולם על העזרה. עזרתם מאוד.

גבי אני אכתוב לך בפרטי קצת על הפרוצדורה של ביטוח לאומי. אני לא מצליח לשכנע אותו לגשת לרופא משפחה, אז לא יודע איך אגרום לו להגיע לועדה של ביטוח לאומי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...