Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטענה שלהם שהנזק נגרם בגלל שלא נהגת נגון היא לא פחות ממקוממת.

*כשקנית את הרכב קיבלת הסבר איך לנהוג נכון או אנאמר לך שצריך לנהוג עליו בצורה מסויימת?

*בספר הרכב יש הדרכה מהי נהיגה נכונה?

רק שבאים להם עם תקלות פתאום הם ממציאים את השטות הזו. (שאולי נכונה או לא אבל זה לא העניין). 

העניין הוא שאם כבר היבואן מוציא תשובה כזו ללקוח, רצוי שהלקוח ידע מראש מהי ״נהיגה נכונה״

• אהבתי 2
  • תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסכיה היא שבמסירת הרכב (הניסיון שלי הוא עם סיאט ארונה) מסבירים לך לא מעט על הקוקפיט, אבל אף מילה על המכניקה. ובמקרה זה חשוב להסביר את השימוש,הנכון בגיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, מאיר גדליהו כתב:

לפני כ 3 שבועות התגלתה תקלה כאשר במהלך הנסיעה קפצה התראה בלוח השעונים "מערכת סטייה מנתיב/עזר לנהג לא זמינה כעת". הודעה זו קפצה עם צפצוף אחד אחרי השני מה שגורם לי לחוסר ריכוז בזמן נסיעה. תשובת המוסך היתה שזו תקלה שלא מצאו לה פתרון ופנו ליצרן.

את לא צריכה לסבול בגלל זה או להסתכן בתאונה בגלל חוסר ריכוז. יכול להיות שאפשר לנטרל את הצפצוף עד לתיקון. את יכולה גם להתלונן בנושא במשרד התחבורה.

פורסם

רשמת שהרכב עם פחות מ8,000 קמ.

אני חובב של הקונצרן, היה לי ראפיד 2015 עם 100 אלף קמ שעשתה את רובם בתוואי עירוני, ועלתה כל יום מנשר לכרמל וירדה, לא מעט פעמים בפקקים.

אז אולי אתה לא נוהג נכון, אבל לגמור קלאצים בפחות מ8,000 קילומטר.

זה תשובה שממש לא מתקבלת על הדעת.

בהנחה שאתה אדם שקול, ולא מנסה בכוונה להרוס את הגיר, כמו פתיחות בפולגז, נסיעה בפקקים on/off על הגז.

לא רואה איך דבר כמו שקרה לך, הוא בגדר הסביר.

ממש ביזיון לדעתי.

למען האמת אני גם תכננתי על קארוק בצבע אפור בטון כרכב הבא של אשתי.

עדכן אותנו בהתפתחויות

• ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, pasat04 כתב:

בפקק, אני מציע לך לא לעזוב את דוושת הבלם ולתת לרכב להתקדם לבד. תמיד לאחר עזיבת דוושת הבלם, תתקדם בעזרת לחיצה עדינה על דוושת התאוצה.

וזה, במשפט אחד קצר, כל הסיפור.

כמובן שגם נשים וגם גברים יכולים לשרוף מצמדים של DSG באותה רמה בדיוק😉

אני תמיד מיידע את לקוחותי כשמחפשים רכב משומש עם DSG, שיהיה צורך בהתאמה קלה של סגנון הנהיגה עם DSG - בעיקר בפקקים.  בקצרה:

1. כאמור - לעולם לא לגלוש בפקק ע"י עזיבת הברקס בלבד, אלא תמיד לתת לחיצה קלה על הגז, מה שמבטיח שילוב מלא של המצמדים ולא התקדמות במצב של "חצי קלאץ' " - מה שמאד מחמם אותם וגורם להאצת הבלאי. נכון במישור וכמובן עוד יותר בעליות.

2. בקארוק גם תמצאי מתג AUTO HOLD (שנמצא לרוב בסמוך למתג של בלם היד). נועד למנוע התדרדרות של הרכב בתחילת נסיעה בעלייה .  תפעילי אותו באופן קבוע - כי הוא למעשה נועל את בלמי הרכב בעמידה במקום (תוך שהוא מפעיל אורות בלם גם כשתורידי את הרגל מהברקס), ומשתחרר אוטומטית בעת נגיעה קלה בגז, תוך שילוב מלא של המצמדים - והנה הגעת לאותה תוצאה רצויה. ניתן להשאיר את המתג המצב מופעל כל הזמן, ואז גם במישור הרכב לא יזחל, אלא ימתין ללחיצה על הגז כדי להתחיל לנסוע.

לפני שעה, מאיר גדליהו כתב:

אז מה בעצם בשורה תחתונה?? 182 אש"ח ששילמתי על רכב עם בעיות שאין להן פתרון? אני אפילו לא שנה עם הרכב, הרכב עשה פחות מ8000 ק"מ.

אם אתה נתקל באטימות אצל היבואן, צור עמי קשר בפרטי ואנסה לעזור.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לגיר רובוטי זו הכללה גדולה מדי.

כי DSG הוא לא הגיר הרובוטי היחידי שיש.

יש למשל את הגיר הדו מצמדי ברכבי יונדאי, ששם למיטב ידיעתי איך צורך בנהיגה נכונה.

אז זה ספציפי לDSG

פורסם
לפני 16 דקות, OranKimhi כתב:

היה לי ראפיד 2015 עם 100 אלף קמ שעשתה את רובם בתוואי עירוני, ועלתה כל יום מנשר לכרמל וירדה

...........

למען האמת אני גם תכננתי על קארוק בצבע אפור בטון כרכב הבא של אשתי.

הייתה לאשתי גולף 2015, נמכרה עם 95k ק"מ, עם המצמדים המקוריים. אנחנו ירושלמים, עם עליות וירידות, וגם פקקים.

את הגולף החליפה סקודה קורוק (2020), בצבע בטון, שנרכשה ללא שמץ של חשש.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, roy007 כתב:

הטענה שלהם שהנזק נגרם בגלל שלא נהגת נגון היא לא פחות ממקוממת.

*כשקנית את הרכב קיבלת הסבר איך לנהוג נכון או אנאמר לך שצריך לנהוג עליו בצורה מסויימת?

*בספר הרכב יש הדרכה מהי נהיגה נכונה?

רק שבאים להם עם תקלות פתאום הם ממציאים את השטות הזו. (שאולי נכונה או לא אבל זה לא העניין). 

העניין הוא שאם כבר היבואן מוציא תשובה כזו ללקוח, רצוי שהלקוח ידע מראש מהי ״נהיגה נכונה״

זה יותר גרוע. אם צ'מפיון חושבים שזה לא גיר אוטומטי רגיל ודורש נהיגה שונה, הם צריכים לרשום הערת הזהרה גם בפרסומות וגם בהסכם המכירה תוך החתמת הלקוח.

טויוטה בזמנו עם הגיר הרובוטי החד מצמדי, חייבה נסיעת מבחן להרגיש את ההבדל והחתימה לקוחות שהם מודעים שלא מדובר בגיר אוטומטי רגיל. צ'מפיון שולחת אנשים לדרכם בלי שהם יודעים שזה גיר עם התנהגות שונה.

אישית, אם היו מחייבים אותי על שחיקת קלאצ'ים בפקק, בגלל "שאני" לא נהגתי נכון, הדבר הראשון  שהייתי עושה, מקליט את נציג צ'מפיון אומר את זה וניגש ישר לעו"ד לתביעה ייצוגית.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כל דגם שיוצא, נמצא בד"כ בציטוט מומחים על מעלותיו של הדגם, גם סוג של הצהרה ש "כל התקלות והבעיות בתיבת ההילוכים נפתרו סופית". איזו סיבה תהיה להסביר לרוכשים כיצד לנהוג נכון בהקשר לגיר, ועוד פחות הגיוני להוסיף הערה בספר הרכב כאשר הכל פיקס ותקין נטול רגישויות ותקלות

פורסם (נערך)

מזכיר לי את הימים שלי עם גירal4 של פיג'ו והקפיצות שהרכב היה חווה במעבר בין הילוכים.

כשביררתי העניין  אמרו לי כי "צריך ללמוד איך להתנהל עם הגיר הזה ושהוא למד את סגנון הנסיעה שלך עם הזמן".

כמובן שהגיר לא למד ולא נעליים ומאז הבטחתי לעצמי שלא ארכוש עוד רכב שצריך "לדעת איך לנהוג בו" ולהתאים עצמך אליו.

הרכב אמור לעבוד בשבילי ולא אני הוא זה שאמור לעבוד בשבילו.

עריכה אחרונה על ידי ליצן צהוב
  • משעמם 1
פורסם

העניין הוא שכמה כבר גירים כאלו יש, שלא מצריכים ״נהיגה נכונה״

הרוב כבר עברו לרובוטי או לרציף

יש עוד יצרנים חוץ ממאזדה שיש להם גיר פלנטרי?

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, מאיר גדליהו כתב:

אז מה בעצם בשורה תחתונה?? 182 אש"ח ששילמתי על רכב עם בעיות שאין להן פתרון? אני אפילו לא שנה עם הרכב, הרכב עשה פחות מ8000 ק"מ.

היצרן החליט לשים כזה גיר, שהיצרן יואיל בטובו להחליף בלי בלבולי מוח.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 36 דקות, ד ו ד כתב:

כל דגם שיוצא, נמצא בד"כ בציטוט מומחים על מעלותיו של הדגם, גם סוג של הצהרה ש "כל התקלות והבעיות בתיבת ההילוכים נפתרו סופית". איזו סיבה תהיה להסביר לרוכשים כיצד לנהוג נכון בהקשר לגיר, ועוד פחות הגיוני להוסיף הערה בספר הרכב כאשר הכל פיקס ותקין נטול רגישויות ותקלות

למה? יש תקדימים.

שאל את סטיב ג'ובס ו-antennagate. אתה לא מחזיק נכון את הטלפון!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...