Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בחלק מהמקרים יש הבדל בזמינות החלפים, מה שמביא את הרוכשים למוסכים מורשי יבואן ( יותר יקרים ) גם בגיל מכובד ( של הרכב ).

אני לא חושב שיש הבדל מהותי באמינות בין קורולה לאוונסיס, אימפרזה ל b4 או מאזדה 3 ל 6. אלה גם לא רכבים מסובכים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 14 דקות, edward כתב:

ההבדל הוא שרכב יותר פשוט הוא יותר אמין, ברכב מנהלים יש יותר פוטנציאל לתקלות והחלקים לרוב יותר יקרים.

ההבדל בצריכת הדלק לא דרמטי לעומת זאת. (20-30% בדרך כלל מול רכב "רגיל").

מצד שני רכב מנהלים שמתוחזק היטב יכול להיות מציאה מבחינת נוחות, אבזור, כוח.

החזקתי שברולט אימפלה 2005 במשך 10.5 שנים, היו תקלות אבל שום דבר "קריטי" שאתה מוציא סכומי עתק כמו חלק מהסיפורים שאני שומע פה, והרכב עשה 9.5 שנים עם מערכת גז ובשנתיים וחצי האחרונות אצלי (כשהוא בן יותר מ 15, עד לפני חצי שנה) עשה נסועה של רכב ליסינג (כ 25K שנתי).

תלוי גם איפה אתה מטפל, חלקים לטיפול שלו עלו לי כ 200-250 ש"ח, את העבודה חבר עושה לי תמורת סכומים נמוכים. כנ"ל עם הרכב הנוכחי מקסימה 2015, הרבה אוטו בקצת כסף (קניתי במחיר של פחות מקורולה לאותו שנתון, לא חושב שיש בכלל מה להשוות, משום בחינה)

חוסר אמינות וחלפים יקרים יותר של רכבי "מנהלים" זה אולי כשמדובר רכבי יוקרה גרמניים, אודי, מרצדס בואכה סקודה סופרב, לעומת זאת תסתכל על רכבי מנהלים\יוקרה יפניים, לרוב האמינות גבוהה - מלקסוס דרך אינפיניטי, מקסימה, קאמרי B4 אלטימה אוונסיס אקורד וכו'. דרך אגב גם האמריקאיות די אמינות (חוץ אולי מהנפילה עם מאליבו 2.0 טורבו), סה"כ ביואיק לה-קרוס 3.6, אימפלה חדשות (וגם ישנות :) ), C300, נחשבות אמינות מאוד.

לפני 9 דקות, vladclar כתב:

בחלק מהמקרים יש הבדל בזמינות החלפים, מה שמביא את הרוכשים למוסכים מורשי יבואן ( יותר יקרים ) גם בגיל מכובד ( של הרכב ).

אני לא חושב שיש הבדל מהותי באמינות בין קורולה לאוונסיס, אימפרזה ל b4 או מאזדה 3 ל 6. אלה גם לא רכבים מסובכים.

כשמדובר בחלקים לא קריטיים, בעיקר חיישנים למיניהם, להזמין מחו"ל. במיוחד רכבי מנהלים יש בארה"ב הכל מכל הסוגים. הזמנתי לאנשים (בעיקר בעבר) ולי כל מיני דברים, החל מחיישנים קטנים, דרך צינור משאבת הגה להונדה אקורד וממיר קטליטי למאליבו ישנה, ועד חלקים גדולים וכבדים יחסית כמו תושבות מנוע\גיר או למשל נאבה לאימפלה הישנה שלי. יש בד"כ הכל מהכל, אם יש זמן לחכות ולא משהו שחייבים עכשיו על המקום, ממליץ בחום כי המחירים בארץ ובמיוחד במורשים, שחיטה.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 3 שעות, yonisi כתב:

ניסאן אלטימה 2015.

אם דלק לא קריטי לך אז למה להתפשר על משפחתית "רגילה" כשבאותו מחיר ואפילו פחות יש לך רכב מנהלים מצוין שיותר טוב מכל הבחינות (מרווח, כוח, נוחות, איכות, ולא נופל באמינות) ?

לגבי האמינות, לא היו בעיות גירים באלטימה?....

פורסם

יכול להיות שיש מקרים של בעיות בגירים, אבל מצד שני הגירים האלה בשימוש בלא מעט דגמים של ניסאן שנמכרים בארץ ואתה לא רואה אנשים בורחים מהם, להפך אם כבר (הכבישים מלאים באיקס-טרייל, קשקאי ועוד כל מיני, אפילו סנטרה חדשות אני רואה פה ושם - ממה שאני יודע כל הדגמים האלה משתמשים בגירים הרציפים מאותו סוג).

לא יודע אם זה אומר הרבה אבל אצלי במקסימה גם גיר רציף דומה, הרכב עם 154K ק"מ, לא שמעתי ציוצים מכיוונו (מצד שני רק חצי שנה אצלי אז זה לא מדד עדיין).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כפי שכתבתי קודם אני ממליץ על רכב מנהלים ולא על משפחתית קלאסית בגלל הצורך ברכב מרווח. ברכבי מנהלים מקבלים יותר בהכל וכן גם מוציאים קצת יותר דלק. 

לדעתי אוונסיס/i40/ מאזדה 6 יתנו תמורה טובה וראש שקט. 

אלטימה גם נחשבת מאוד אמינה אבל לדעתי צורכת יותר דלק, בכ"ז מנוע 2.5 אמריקאי.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 4 שעות, yonisi כתב:

יכול להיות שיש מקרים של בעיות בגירים, אבל מצד שני הגירים האלה בשימוש בלא מעט דגמים של ניסאן שנמכרים בארץ ואתה לא רואה אנשים בורחים מהם, להפך אם כבר (הכבישים מלאים באיקס-טרייל, קשקאי ועוד כל מיני, אפילו סנטרה חדשות אני רואה פה ושם - ממה שאני יודע כל הדגמים האלה משתמשים בגירים הרציפים מאותו סוג).

לא יודע אם זה אומר הרבה אבל אצלי במקסימה גם גיר רציף דומה, הרכב עם 154K ק"מ, לא שמעתי ציוצים מכיוונו (מצד שני רק חצי שנה אצלי אז זה לא מדד עדיין).

ממה שאני מכיר יש בעיות באלטימה ובג'וק.

אם מדובר באותו הגיר ברכבים שאתה ציינת, אז כנראה שגם בהם.

פורסם

תלוי אולי באילו שנתונים, עד שקניתי מקסימה לפני חצי שנה לא ממש עקבתי אחרי ניסאן אז אני מכיר שמועות בעיקר מה ששמעתי בפורום, אני זוכר שדובר על ניסאן ג'וק מהדגמים הישנים יותר, לא ממש יודע לגבי החדשים. יכול להיות שיש תקלות עם הגירים האלו באופן כללי, באיזה אחוז מדובר? לא יודע... ממה שאני מכיר מהסביבה הקרובה שלי - לחבר שלי יש ניסאן פרימירה עם גיר רציף כזה שנת 2005 שעדיין נוסעת (עוד לא 200K ק"מ אבל), וככשאלתי את החבר שמטפל לי ברכבים לגבי בעיות פוטנציאליות בגירים של ניסאן הוא אמר לי שיצא לו להתקל בשני מקרים של תקלות בגיר, ובהתחשב בכמות הרכבים שהוא מטפל בהם מדובר במספר נמוך.

• אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

דרך אגב, ממה שאני קורא לגבי שביעות רצון לקוחות (מניח שהרוב\כולם מארה"ב), עברתי בכוונה על התגובות עם הציון הכי גרוע שם (כוכב אחד מתוך 5) ואפילו שם רק חלק מסוים (משהו כמו רבע) מדבר על בעיות בגיר ה CVT.

הציון הכללי שם הוא 3.9 שזה גם אותו ציון כמו של קאמרי 2015 למשל, אני מניח שיש כאלה שסבלו מבעיות בגיר אבל לא נראה שזה כל כך שכיח:

https://www.edmunds.com/nissan/altima/2015/consumer-reviews/?rating=1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

האוונסיס לא צריכה להיות ברשימה.

רכב משמים בכל מובן המילה, לא מבין למה חוץ ממשטרת ישראל מישהו מחזיק את הדבר הזה.

נהגתי ברוב הקטגוריה ומבחינתי היא הגרועה ביותר.

בין האחרות אישית הייתי בוחר במאזדה_6.

• תוכן חדש...