Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 

נדלקה לי היום נורת צמיגים באמצע נסיעה, לא הבנתי איך זה הגיוני, מילאתי אוויר לפני יומיים בכל הצמיגים ל-34.

כ-10 לאחר שקפצה הנורה, עצרתי בתחנת הדלק הקרובה ובדקתי מה העניין, והלחץ בכל הצמיגים נשאר 34-33.

איפסתי את הנורה למשך, 5 דקות הנסיעה שנותרו היא לא חזרה.

האם יש משהו לבדוק לעומק או לדאוג ממנו?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

יש רכבים שזה מראה באיזה גלגל חסר האוויר, במידה וחסר.

במידה ואין לך כזו תצוגה, תעבור ויזואלית על כל הגלגלים ותראה עם אין לך מסמר או בורג שחדר.

פורסם (נערך)

זה לא מראה לי על איזה גלגל, בכל אופן ירדתי לרכב לבדוק אם יש איזה בורג או משהו חד באחד הגלגלים, לא מצאתי משהו מיוחד וניסיתי גם להתקרב אולי לשמוע רעש של יציאת אוויר, כלום.

מוזר מאוד.

בהמשך לשרשור קודם שפתחתי לגבי סוגי צמיגים שונים ברכב.

מקדימה יש צמיגים יחסית חדשים ונראים טוב!

על שניהם כתוב 0320 שאני מניח שמדובר במרץ 2020.

מאחורה כמו שאמרת בעבר יש 2 סוגים שונים, לגבי תאריך לא בטוח...

סרן אחורי צמיג שמאלי כתוב 5220, האם מדובר ב-5 לפברואר 2020?

זה על צמיגי המינרווה.

ישנו צמיג נוסף ללא מיתוג ככל הנראה סיני מצד ימין סרן אחורי.

לא מצאתי בבירור תאריך 

האם זה זה?

רוצה להוסיף שהרכב לא מרגיש יציב כמו שאני מצפה ממאזדה, לא בטוח לאיזה עניין לפנות... 

לא מעוניין להוציא סכומי עתק שלא לצורך, בבדיקה לפני הרכישה רשמו שצריך כיוון פרונט, אך האם כיוון פרונט זה לא לאחר החלפה של צמיגים/חלק במתלים? התותבים הסדוקים של המשולשים?

האם הצמיגים הלא תואמים עשוים להיות הבעיה למרות שמדובר בסרן אחרוי במכונית הנעה קדמית?

אם אחליף את כל אלה (שזה מה שרשמו בבדיקה), אגיע לסכומים לא רצוים, אעדיף להימנע מכך.

528924625_WhatsAppImage2021-09-03at21_18_35.thumb.jpeg.020fc0543fa3ccea8c9e1045f5e64ed6.jpeg

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

על שניהם כתוב 0320 שאני מניח שמדובר במרץ 2020.

מאחורה כמו שאמרת בעבר יש 2 סוגים שונים, לגבי תאריך לא בטוח...

סרן אחורי צמיג שמאלי כתוב 5220, האם מדובר ב-5 לפברואר 2020?

0320 = שבוע שלישי של 2020, משהו בין אמצע לסוף ינואר 2020.

5220 = שבוע אחרון של 2020, סוף דצמבר 2020.

לך לפנצ'רייה שיחפשו איפה יש פנצ'ר, לפעמים לא רואים כלום ובפועל יש משהו. קרה לי שבוע שעבר.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דבר ראשון - תאריכים :

0320 זה שבוע 3 שנת 2020 ( ינואר ).

5220 זה דצמבר 2020.

בקשר ליציבות - תעיף לפחות זוג צמיגים סינים שונים מהסרן האחורי ותקנה צמיגים אוחזים . 

עזוב כיוון פרונט. אלא אם תראה שחיקה לא אחידה של צמיגים קדמיים.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל טוב לדעת את העניין לגבי הצמיגים, תודה.

בתכל'ס עבור צמד צמיגים איכותיים יחסית מדובר לפחות על 900 ש''ח, ואינני בטוח אם זה יפתור את הבעיה.

באשר לתמונה של הסיני שהעלתי מה זה אומר לגבי תאריך אם בכלל?

פורסם (נערך)

צמיגים זה בטיחות. מה שיש לך עכשיו על הרכב זה סלט של צמיגים סיניים.  אתה מתלונן על חוסר יציבות, למרות שמדובר ברכב עם אחיזה נורמלית. 

מה גובה ההשתתפות העצמית שלך במקיף במידה ותחליק עם הרכב ותתנגש במשהו? אני מניח שזה יותר מ 900₪.

לרכב שלי אין תסריט בו צמיגי מינרבה יתקרבו למרחק ירייה,  הייתי זורק את כולם לפח הקרוב, לא משנה איך הם נראים ומה התאריך שלהם.

לך אני מציע לעשות את המינימום הנדרש כדי לנסוע בצורה בטוחה ( אתה בעצמך מרגיש לא טוב בנהיגה ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

להורים שלי הייתה מאזדה 3 2017, אחרי שנתיים בערך הוחלפו שני צמיגים מקוריים (דאנלופ משהו, לא זוכר את הדגם) בשני צמיגים סיניים (החלטה של חברת הליסינג, לא שלהם), האחיזה ירדה פלאים.

האוטו היה פחות יציב בפניות, זה היה די מורגש.

ממליץ גם לא לשחק עם הצמיגים, אנחנו מתקרבים לחורף וצמיג טוב יכול לעשות את ההבדל בין כמעט תאונה או תאונה קלה לבין תאונה רצינית יותר.

בלי קשר לזה שתרוויח אחיזה טובה יותר והרכב 'יישב' יותר טוב בסיבובים ובפניות, יכול להיות שיהיה שקט יותר וכו'.

לפני 15 דקות, שליקו99 כתב:

באשר לתמונה של הסיני שהעלתי מה זה אומר לגבי תאריך אם בכלל?

לא ברור. תנסה עוד תמונות אם יש משהו עם מספרים.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אהלן,

בשרשור הקודם שפתחת ענו לך מכבר על כל השאלות שלך.

מינרווה הוא מותג סיני. הצמיג העלום שם הרביעי שיש לך כנראה גם סיני. עצם זה שיש לך על אותו סרן שני צמיגים שונים זהו מפגע בטיחותי 

(כפי שציינו בשרשור הקודם). אף קיבלת המלצה מעולה מחברי הפורום לצמיגי פלקן לצרכים שלכם.

במידה ונקבע שיש לבצע כיוון פרונט ברכבך רצוי לבצע זו. זו בדיקה פשוטה (200 שקלים לערך) ובסוף מדובר בבטיחות שלך ושל יושבי הרכב.

אחיזה של הרכב על הכביש קשורה לצמיגים, כפי שציינו לפני.

לגבי תאריך הייצור של הצמיג הרביעי שלך, לא ניתן לראות מהתמונה. 

במידה וזה היה הרכב שלי, הייתי מחליף לפחות זוג (את הזוג הלא זהה) אם לא רביעייה.

ציינת משהו לגבי צריכת דלק בכמה וכמה שרשורים. האם העניין נפתר?

במידה ולא, נסה למדוד מהמשאבה, כפי שהמליצו לך באחד מהשרשורים שפתחת בנושא.

בשורות טובות.

• אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

• תוכן חדש...