Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשד לבעיות מנוע - רעידות במהירות מסויימת ובהאצה, אופל אסטרה טורבו 1.4 2015

NisanShriki
שימו לב! השרשור הזה בן 1224 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב.
קניתי אופל אסטרה ברלינה סטיישן, שנת 2015 ובעל מנוע 1.4 טורבו.
האוטו אחרי בדיקה בקומפיוטסט שיצאה תקינה, טיפול לאוטו(שמן וכאלה).זה הרכב טורבו הראשון שלי ואין לי מושג למה במהירות מסוימות ובהאצה מסוימת האוטו מתחיל לרעוד.
רעידות בכוונה שזה מרגיש כאילו הרכב מתנגד ומנסה לבלום אותי מלהמשיך.
ניסיתי לנסוע מהר, ללחוץ חזק ומדי פעם זה מופיע ומדי פעם לא.
אשמח למענה ולעזרה.
תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכבים הנ״ל (ובכלל רכבי טורבו) חייבים להיות מטופלים בשמן בתקן של היצרן, תקרא על LSPI - 

אני ממש מתנצל שאני הולך לבאס אותך... ממליץ לך להפטר מהרכב הזה כמה שיותר מהר לפני שיהפוך לבור ללא תחתית של הוצאות על תיקונים. מוזמן לקרוא את המקרה שקרה לי עם אסטרה טורבו - 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, NisanShriki כתב:

בצורה יותר מפורטת:

זה מרגיש כאילו הרכב מנסה לבלום אותי.

זה לא משנה מה המהירות או הסלד שאני נמצא בו.

האם זה קשור לTyre load?

זה נשמע כמו משהו לא תקין בכניסה של האוויר. יכול להיות שהמצערת תקולה , פילטר אוויר סתום , חיישן MAP לא תקין , פלאגים ,ועוד המון דברים. לגיסי ברכב גם בין הילוך להילוך אתה מרגיש שהרכב בולם אותם כאילו מישהו לוחץ על ברקס מסתבר שהיה לו בוצה במנוע והנשם שמן שלו היה סתום והיה נכנס לו שמן למצערת + פלאגים שלא החליפו אותם המון זמן. זה פתר חלקית את הבעיה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התופעה שאתה מתאר עשויה להתרחש בעקבות שסתום PCV תקול בסעפת יניקה (מחלה של המנוע שלא הרבה מודעים אליה) מה שגורם לחלק מהלחץ שהטורבו מייצר לברוח ולא להגיע ליעד, מה שיגרום למנוע להתאמץ יתר על המידה ולהופעה של קוד תקלה פה ושם כשהמחשב יזהה חוסר לחץ מהותי. תחושת הרעידות עשויה גם היא לנבוע מכך אם משלבים לעניין תושבות מנוע קצת עייפות / לא מקוריות שמעבירים לתא הנוסעים את תחושת המאמץ של המנוע.

קרא פוסטים שלי פה בפורום בנושא (על סוניק עם אותו המנוע), כתבתי על זה לא מעט.

אפשר לראות הסבר פשוט יחסית ביוטיוב:

• אהבתי 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.6.2021 בשעה 12:18, galbh כתב:

הרכבים הנ״ל (ובכלל רכבי טורבו) חייבים להיות מטופלים בשמן בתקן של היצרן, תקרא על LSPI - 

אני ממש מתנצל שאני הולך לבאס אותך... ממליץ לך להפטר מהרכב הזה כמה שיותר מהר לפני שיהפוך לבור ללא תחתית של הוצאות על תיקונים. מוזמן לקרוא את המקרה שקרה לי עם אסטרה טורבו - 

לא כל הרגשה קטנה שהבעלים מרגיש מהרכב קשורה לLSPI. התוצאות לרוב קטלניות ולא סתם רעידות קטנות.

הPCV יותר הגיוני

בתאריך 7.6.2021 בשעה 12:18, galbh כתב:

לא כל הרגשה קטנה שהבעלים מרגיש מהרכב קשורה לLSPI. התוצאות לרוב קטלניות ולא סתם רעידות קטנות.

הPCV יותר הגיוני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1224 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...