Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אין לי מזל עם הרכב השני במשפחה, אני מניח שלפחות חלק ממכם ראו את הפוסטים בנוגע לנורת המצבר והרעש בהיגוי. 

הנחמה הייתה בקיה הידנית והאמינה שעד כה לא עשתה שום בעיות, עד היום.

הרכב בכותרת, נקנה חדש ב 2015, ידני, עבר 180,000 ק"מ. טופל ע"פ הספר במוסכים מורשים בלבד ורק בטיפול האחרון במוסך אחר (בכל זאת, רכב בן 6), אבל החלקים נקנו ע"י (מקורים) ולכן אני יודע שטופל בחלקים איכותים.

עד שבוע שעבר הכל היה תקין והמזגן עבד כמו שצריך. הרכב עמד שבוע בלי תזוזה כי היינו בחופשה. היום לראשונה הגעתי להניע ולנסוע ברכב וההרגשה היא שהמזגן מקרר קלות בלבד. המדחס נכנס לפעולה ואפילו יוצא קצת אוויר קר, אבל ממש ממש ממש קצת.

לקחתי מד חום למקרר שיש לי והכנסתי אותו לפתח יציאת האוויר כאשר המזגן על מקסימום, הגיע ל-17 מעלות לכל הפחות (הרכב עמד בשמש והיה ממש חם), חזרתי על אותו הניסוי ברכב השני (שעמד לא רחוק משם) והטמפרטורה הגיע ל-8 מעלות תוך כמה דקות. עושה רושם שזאת לא רק הרגשה אלא המזגן באמת לא מקרר כמו שצריך.

האם יש משהו נוסף שאני יכול לבדוק לפני שאני נוסע למוסך?

אני מניח שברח הגז, האם זה נורמלי לרכב בן 6 להזדקק למילוי מחודש או שהגז לא אמור לברוח מהמערכת ולא משנה מה?

תודה.

פורסם

לא אמור לברוח גז אבל בכל זאת יש לפעמים בריחה של איזה 50 גרם בשנה וזה נחשב תקין כי את הדליפה הזו אף אחד לא ימצא.

תגש לבדוק כמות קרר במערכת, תקפיד שממלאים לפי משקל את הכמות בגרמים לפי הוראות היצרן (למכונות מחזור מודרניות יש בטפריטים את הנתונים לכל הדגמים כמעט) ולא לפי לחץ בשעונים. 

פורסם

היי בוקי, תודה על המענה.

50 גרם כפול 6 שנים (300 גרם) זה מספיק גז שברח כדי לגרום למזגן להוציא אוויר קריר לכל היותר?

יש עדיפות לאן אני פונה? מוסך של קיה או כל איש מיזוג אוויר לרכב ידע לטפל?

פורסם

במערכת יש משהו כמו 400 עד 700  גרם קרר, תלוי ברכב. אם ברחו  300 המזגן כבר לא יעבוד או יעבוד מאוד חלש. 

פורסם

איבוד קרר תקין זה עד 5 גרם בשנה, מה שמעבר זה כבר דליפה ותקלה שדורשת תיקון וזה כנראה מה שיש אצלך ברכב. 

פורסם

אני לא מכיר דרך לאתר דליפות בסדר גודל של עשרות גרמים בשנה. גם חומר זרחני וגם בדיקות עם מכשיר איתור דליפות לא מראים כלום. 

איך מאתרים דליפות כאלה? 

פורסם

סניפרים לדליפות קרר אלקטרונים איכותיים, מאתרים 5 גרם בשנה בלי שום בעיה. 

בדר כלל דליפות קרר זה יותר מזה.

פורסם
לפני 2 דקות, danniel כתב:

בדר כלל דליפות קרר זה יותר מזה

אף אחד לא ישים לב לדליפה של 5 גרם בשנה, מערכת שחסר לה 50 גרם אחרי 10 שנים עדיין עובדת בסדר. 

בכל מקרה, מניסיון שלי בעבר, אנשי מזגנים מתקשים לאתר דליפות קטנות כאלה וזה גם לא תמיד שווה לתקן מול מילוי גז ב 200 שקל פעם ב 3 או 4 שנים. 

פורסם

כי דליפה כזאת היא תקינה ולכן אין מה לחפש .

איש מיזוג מקצועי וסבלני ימצא את הדליפה הקטנה ביותר. לא סיפור רק קצת סבלנות.

פורסם

לפני 9 דקות, danniel כתב:

לא סיפור רק קצת סבלנות.

הו לא, ככה התחיל הסיפור עם הסוזוקי.

ועכשיו בנימה רצינית. לא שמתי לב לבעיה במזגן בפעם האחרונה שהשתמשתי ברכב לפני שבוע, יכול להיות שהיא הייתה שם, אבל אני לא שמתי לב למשהו מיוחד.

היום כן שמתי לב. כלומר, סביר להניח שבמהלך שבוע (שהרכב חנה) קרה מה שקרה והמזגן לא מקרר. זה אכן נראה כמו דליפה (בזמן שהרכב חונה אבל?).

עברתי ויזואלית על כל הצנרת ולא ראיתי משהו קרוע, נוזל או עם כתמי שמן.

האם לנסוע למוסך שמתמחה במיזוג אוויר? מוסך מורשה? זה משנה בכלל?

אשמח גם לקבל המלצה למוסך, אזור עמק יזראעל והגליל התחתון או הוד השרון\פתח תקווה.

פורסם

הייתי הרגע במוסך.

נשאב מהמערכת 390 גרם של קרר מתוך 430 שאמורים להיות שם ע"פ התוכנה שלהם.

כלומר, הרכב איבד פחות מ 10% ב-6 שנים, לא נראה לי משמעותי מאוד.

חשבתי אולי שהבעיה היא פסיכולוגית אצלי והרכב מקרר תקין, אבל הניסוי עם המד חום לא משקר, המזגן של הרכב באמת קירר פחות טוב משמעותית מהרכב השני. 

זה גורם לי לתהות, האם יש בעיה אחרת שאני מפספס? כמות קטנה כזאת של גז יכולה לגרום למזגן לקרר משמעותית פחות טוב?

המזגן לאחר המילוי מקרר יותר טוב, אבל המבחן האמיתי יהיה בשעות הצהריים.

פורסם

כניראה שיש לך בעיה אחרת, זו לא כמות שאמורה להוריד משמעותית מביצועי המזגן.

תבדוק שמאוורר הרדיאטור עובד כאשר המזגן דלוק. תבדוק אם העלאת סיבובי מנוע עוזרת להוריד את הטמפרטורה בפתחי המיזוג. תבדוק אם בנסיעה הטמרטורה יורדת.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Igalz כתב:

כניראה שיש לך בעיה אחרת, זו לא כמות שאמורה להוריד משמעותית מביצועי המזגן.

תבדוק שמאוורר הרדיאטור עובד כאשר המזגן דלוק. תבדוק אם העלאת סיבובי מנוע עוזרת להוריד את הטמפרטורה בפתחי המיזוג. תבדוק אם בנסיעה הטמרטורה יורדת.

המאוורר עובד והרכב לא מתחמם, גם לא בתנועה עירונית איטית בשיא החום (אתמול היה 37 מעלות)

העלאת סיבובי מנוע לא שיפרה את ביצועי המזגן. עכשיו אסע למשרד בכביש מהיר ואעדכן לאחר מכן.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

טוב, המזגן מקרר. לפחות זה מה שנראה לי סובייקטיבית.

מצד אחד זכרתי שהוא קירר טוב יותר, מצד שני אין איתי מד חום ולכן תקעתי בתוך אחת היציאות של המזגן כרטיס מגנטי שהיה לי, הוא יצא קפוא משם. לא יודע אם אני מדמיין או לא.

מבחינה אובייקטיבית, יש בחוץ מעל 32 מעלות והגעתי ללא טיפת זעה למשרד, כנראה שהמזגן עובד.

מחר אבדוק אותו עם מדחום, נגיד ואגלה שהמזגן לא מקרר כמו שצריך. איפה לחפש הלאה? 

העובד במוסך שמילא לי גז אמר ששווה לי גם לשטוף את הרדיאטור מבחוץ (דרך הגריל) עם מים, הוא טוען שהרדיאטור נוטה לצבור המון לכלוך במשך הזמן וזה פוגע ביכולת הקירור. האם זה משהו שעושים?

אם כן, איך? גרניק וזרם מבחוץ? לא יפגע בשום חישן וכו'?

פורסם

טוב, לאחר עוד נסיעה בין עירונית, אני יכול להגיד בוודאות שהמזגן עדיין לא מקרר כפי שהיה מקרר לפני וגם שהוא מקרר משמעותית יותר טוב כשאני נוסע בכביש מהיר. 

מה יכולה להיות הבעיה?

• תוכן חדש...