Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Adani כתב:

לפני שעה, Adani כתב:

@yogev20 תיארתי לעצמי שיהיה לך משהו מועיל יותר להגיד בנושא אחרי כל הניסויים שלך. :) 

אגב איך הBSD לעומת הQD האלה?

מצטרף לשאלה.

לפני 3 שעות, Adani כתב:

זה לא שהפעולה מתבטלת, עושים את זה אם רוצים להוסיף ברק למרות שקוויק דיטיילר לרוב יעשה עבודה טובה יותר.

אם אתה צריך לחדש את האוטם ומחפש פיתרון זמני יישום של וקס הוא דווקא רעיון טוב.

אני גם משתמש באוטם של מנזרנה ולא חושב שצריך שום דבר מעבר לברק, זה מספיק מבריק גם בשבילי.

עדיין לא הבנתי...אם אני מיישם אוטם אחרי ווקס, מה בעצם קורה? ווקס אחרי אוטם יוסיף לברק אני מניח. אבל אוטם אחרי ווקס, מה בעצם קורה פה? זה סתם פוגע ביתרונות של הווקס? או שבכלל פוגע ביעילות של האוטם עצמו שבא במגע עם חומר אחר של הווקס? והאם היעילות של האוטם גם לא נפגעת עם יישום של ווקס על האוטם?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

אוטם חייב ליישם על רכב נקי לגמרי, אי אפשר לשים לפניו וקס אחרת הוא פשוט לא יחזיק.

אם שמת וקס לפני שבועיים ועכשיו אתה שוטף את הרכב, עושה פלסטלינה ומנקה את המשטח עם אלכוהול לפני היישום (פשוט מכין את השטח נכון) אז לא אמורה להיות בעיה.

וקס יכול להיות מעל אוטם אבל ככל הידוע לי זה פוגע בעמידות של הווקס (שגם ככה לא מחזיק הרבה). אם הוא פוגע באוטם זה תלוי בווקס ויש שאומרים שכן ויש שלא, אני לא יודע להגיד...

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הסתכלתי עכשיו בסרטון ביו טיוב על החומר של טרטל, מה שיוגב המליץ. זה לא חומר בין שטיפות, זה חומר עם הרבה מאפיינים בתוכו שמחזיק לחמישה, שישה חודשים. זה לא ממש qd. הוא גם אוטם בין השאר. חומר מצויין לפי הביקורת, אין ספק. 

פורסם

הליין החדש של turtle מוצלח מאוד, המוצרים ברמה גבוהה. אני גם משתמש באחד מהם
https://www.amazon.com/dp/B07XYQZ493/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_H961X8P73Y8PGWE6A967?_encoding=UTF8&psc=1
אבל שום דבר מזה לא נמכר בהום סנטר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 12 שעות, Adani כתב:

@yogev20 תיארתי לעצמי שיהיה לך משהו מועיל יותר להגיד בנושא אחרי כל הניסויים שלך. :) 

אגב איך הBSD לעומת הQD האלה?

באו נעשה סדר.

BSD מוצר שלווה אותי שנים, יש לו יכולת שיטינג וגם בידינג טובים, מעט מחוספס, קל ליישום כמו כל מוצרי QD.

יישמתי שילובים שונים מעל אוטמי צבע לאורך שנים, ווקסים של כמה חברות, לרוב לא יושבים טוב, לפעמים הורסים את האוטם. (יוצרים מריחות)

אחרי BSD ועוד מוצרים של מגווירס/סונקס כולל V7 ועוד, התחברתי לקוויק דיטיילינג KOCH PW תקופה ארוכה, עד שהתברר לי שהמוצר עובר מהילה בארץ

בניגוד להנחיות היבואן בגרמניה (כתב לי מייל) לכן המוצר עבר למפיץ באשקלון. (שלדעתי לא דוחף את המותג נכון) לכן חיפשתי תחליף.

ניסיתי תקופה את EliXir פחות אהבתי. מעבר לזה שצריך ליישם אותו על רכב יבש -מעדיף תמיד קוויק דיטיילינג על רטוב. (במהלך הייבוש)

עד שניסיתי לאחרונה את GYEON בכמה שילובים, על אוטם של מנזרנה וגם על פוסו היפני, יושב על כל אוטם צבע בצורה מיטבית.

יש לו גלוס נפלא, צבע חלק למגע שמשאיר בנדינג נפלא, וקל ליישום. הגנה? משהו שמבחינתי לא מספק בשום מוצר בריסוס.

אסביר, לניסיוני אין שום מוצר בתרסיס שיכול להחליף אוטם צבע במשחה מבחינת מיסוך ועמידות לאורך זמן, גם לא המוצר היקר ביותר

כולל Reload שיכולת הכיסוי שלו מוגבלת, למרות אפקט מיידי של ברק. עוד מוצרים שניסיתי של  SONAX, Meguiar's אף אחד לא מגיע ליכולת מיסוך

כמו אוטם צבע אמיתי - בטח לא עמידות כמובטח. (מדינה חמה, מוצרים נמסים גם הטובים ביותר)

Turtle Wax אכן מוצר שנחשב לאוטם צבע, היתרון שאפשר ליישם אותו על רטוב. המוצר הכי מפתיע שפגשתי לאחר אין ספור מחמאות שהוא זכה

לי היה קשה לקנות טרטל שמבחינתי נחשבים נחותים בכל קנה מידה. הפעם יצא להם מוצר מדהים עם ברק שלא ראיתי בשום מוצר כולל Reload

ולא אתפלא שזאת נוסחה שנרכשה מאחד המותגים המובילים בתחום. יחד עם זה חשוב להבין שגם Turtle Wax לא ייתן רמת מיסוך כמו של אוטם צבע

במיוחד על רכבים שלא עברו פוליש כמה רמות. (הצבע מעט מחוספס) אבל אין ספק שעל צבע אחרי טיפול נניח ננו, Turtle Wax יוסיף ברק חזק

שיגרום לאנשים לסובב את הראש. 

דבר נוסף, אוטם חייב לבוא מעל צבע לאחר טיפול, הוא לא יכול להתחבר לצבע שיש עליו שאריות שומנים/לכלוך כולל ווקס.

מעליו אפשר ליישם ווקס, כי מילא הוא מוצר טבעי (קרנובה) שמתכלה לאחר שטיפה בודדה. כלומר, תמיד אוטם צבע שהוא סנטתי

ורק מעליו אפשר לשחק עם כמה מוצרים, בעדיפות למוצרי קוויק דיטיילינג כאמור. הפוך יוצר מריחות בלי שום אפקטיביות. (כאילו לא עשיתם כלום)

פורסם (נערך)
לפני שעה, yogev20 כתב:

דבר נוסף, אוטם חייב לבוא מעל צבע לאחר טיפול, הוא לא יכול להתחבר לצבע שיש עליו שאריות שומנים/לכלוך כולל ווקס.

מעליו אפשר ליישם ווקס, כי מילא הוא מוצר טבעי (קרנובה) שמתכלה לאחר שטיפה בודדה. כלומר, תמיד אוטם צבע שהוא סנטתי

ורק מעליו אפשר לשחק עם כמה מוצרים, בעדיפות למוצרי קוויק דיטיילינג כאמור. הפוך יוצר מריחות בלי שום אפקטיביות. (כאילו לא עשיתם כלום)

אין בעיה ליישם מעל האוטם גם את כל המוצרי קוויק דיטיילינג הטכנולוגיים שיש עכשיו, שמכילים בתוכם שילוב של כמה חומרים כמו ווקס ואוטם וציפוי חרטא כלשהו וכו' וכו' (מדבר על מוצרים כמו של טרטל שהוזכרו פה ומוצרים כמו הידרו שיק של כימיקל/מקווירס, הייבריד סרמיק, כל השטויות האלה שכבר הלכתי לאיבוד בלהבין אותם)?

ועוד שאלה, תיכף מגיע כבר הקיץ עם טמפרטורות גבוהות מאד. אני מתלבט אם לקנות כיסוי חדש. האם תכלס יש בכלל צורך בכיסוי במידה והרכב יעבור עוד מעט שוב יישום של פלסטלינה ואוטם שמכיל בין היתר הגנה מהשמש, וגם בהמשך כטיפול שוטף, יעבור בכל שטיפה יישום של חומר קוויק דיטיילינג כזה או אחר, שמכיל בתוכו גם הגנה נגד uv? מדבר גם על יישום חומר בפנים הרכב כמובן שמכיל חומרי הגנה לפלסטיקה ודשבורד וכו'. יש טעם לכסות כאשר עושים טיפולים שוטפים כאלה כל שבוע, שבועיים נניח? 

נ.ב- איך הווקס הזה בתמונה לטעמך? פשוט קניתי אותו בשביל שלב סופי בליטוש פנסים אבל מן הסתם לא אזרוק אותו ואשתמש בו על הרכב? היישום שלו מעל האוטם סבבה? ולא הבנתי אותך לגבי החומר של טרטל שיש לך...אתה משתמש בו בין שטיפות כמו bsd למרות שיישום אחד שלו מספיק לכמה חודשים טובים?

Screenshot_20210320-105309_Samsung Internet.jpg

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
בתאריך 18.3.2021 בשעה 16:56, vladclar כתב:

במקומך הייתי לוקח שני Sonax BSD ( במקום ווקס ).
ותכשיר לניקוי הפנים של הרכב (Sonax xtreme interior cleaner )

זה הולך בקניית 2 מוצרים השלישי חינם. 

כלומר אפשר להוסיף עוד מוצר. 

מתלבט אם להוסיף עוד bsd. השאלה אם מיישמים אחרי כל שטיפה?

יש גם מוצר נוסף שלא מופיע באתר שהם מוכרים, שנקרא Sonax FelgenBeast. מיועד לניקוי ג׳אנטים. לדעתכם יעבוד טוב יותר מ APC של מגוויארס?

5269E015-0B0E-4E6A-B901-8F7B828FA795.png

פורסם
לפני 59 דקות, Dushane כתב:

זה הולך בקניית 2 מוצרים השלישי חינם. 

כלומר אפשר להוסיף עוד מוצר. 

מתלבט אם להוסיף עוד bsd. השאלה אם מיישמים אחרי כל שטיפה?

יש גם מוצר נוסף שלא מופיע באתר שהם מוכרים, שנקרא Sonax FelgenBeast. מיועד לניקוי ג׳אנטים. לדעתכם יעבוד טוב יותר מ APC של מגוויארס?

5269E015-0B0E-4E6A-B901-8F7B828FA795.png

לשתי השאלות ששאלת, התשובה כן. Bsd לגמרי מומלץ ליישם אחרי כל שטיפה בתהליך הייבוש. כלומר כשהרכב רטוב מהמים, תספריי (במקום תשפריץ שלא נשמע טוב) בנדיבות מהחומר ואז תנגב, זה גם יעזור לך בייבוש. 

לגבי החומר של הג'אנטים, שמעתי שהוא מצויין ובוודאי ינקה טוב יותר מ-  apc.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, BRAVO30 כתב:

לשתי השאלות ששאלת, התשובה כן. Bsd לגמרי מומלץ ליישם אחרי כל שטיפה בתהליך הייבוש. כלומר כשהרכב רטוב מהמים, תספריי (במקום תשפריץ שלא נשמע טוב) בנדיבות מהחומר ואז תנגב, זה גם יעזור לך בייבוש. 

לגבי החומר של הג'אנטים, שמעתי שהוא מצויין ובוודאי ינקה טוב יותר מ-  apc.

תודה רבה על העזרה.

ולגבי חומר לניקוי פנים הרכב - 

יש יתרון לחומר כמו Chemical Guys Total Interior Cleaner או Sonax Xtreme Interior על פני חומר ביתי לניקוי כללי (למשל של פנטסטיק)?

פורסם

תלוי. מבחינת ניקוי נטו, כל עוד לא מדובר בחומרים אלימים אז אין יותר מדיי הבדל אבל אולי עדיף חומרים ייעודיים מבחינת ראש שקט.

מבחינת שמירה ותחזוקה כן יש צורך בחומרים שמיועדים לרכב.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 7 שעות, BRAVO30 כתב:

ולא הבנתי אותך לגבי החומר של טרטל שיש לך...אתה משתמש בו בין שטיפות כמו bsd למרות שיישום אחד שלו מספיק לכמה חודשים טובים?

כנראה לא הסברתי טוב. עם טרטר אני משתמש אחת לכמה חודשים על רכב יבש, כאמור יש לו גימור מרשים.

חוץ מזה אני משתמש בעוד קוויק דיטיילינג במהלך השטיפה. רוצה להבין יותר בלי היות מבולבל, תעשה ניסיונות, זה החומר הלימוד הטוב ביותר.

אני לא זוכר את מספר הפעמים שעשיתי כל הזמן ניסיונות כאלה או אחרים, לא תמיד הצליח (ווקס מעל אוטם למשל) אבל זה נתן לי הרבה ידע.

הווקס שיש לך לא יושב טוב מעל מנזרנה. עדיף לשמור אותו לרכב אחר, או ליישם על פנסים. רוב מוצרי הקוויק דיטיילינג/אוטמי צבע מכילים מסנן UV

פורסם

איפה קנית את ה TURTLE? המוצרים בליין החדש שלהם התקדמו כמה דורות קדימה ממה שהם היו פעם.

לגבי הסונקס BSD - אני משתמש בו בערבוב עם חומרים יותר דלילים כיוון שהוא נוטה להיות סמיך וקצת "נגרר" על הפח, אבל התוצאות שלו מצוינות.

ניתן לערבב אותו חצי חצי עם QD אחרים. אני מערבב לרוב עם הקוויק דיטיילר V07 של כימיקל.

Opel Adam S 2017

פורסם

בדיוק היום רציתי ללכת לשם ובסוף ויתרתי. תעדכן אם תוכל איך השמפו של mother's, השמפו שלי אוזל וחשבתי עליו כאופציה.

• תוכן חדש...