Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

איך מטפלים בהגה עור שמשאיר ליכלוך שחור על הידיים?

יש לי חומר טיפול בעור שניסיתי על המושבים, אבל לאחר מריחת החומר המושבים חלקים נורא.

אי אפשר להיות במצב כזה בהגה.

האם יש חומר מומלץ שינקה את גלגל ההגה בלי להפוך אותו לחלק?

תודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא מורחים תכשירים לחידוש עור מעל ההגה, זה לרוב לא נוח, מחליק, במקרים גרועים יותר, שומני. 

ההגה אצלי גם היה במצב לא טוב (ככה קניתי) כולל ידית אמברקס, ראשית כל ניקיון כללי לפני כל מריחת תכשיר חידוש (APC גם אפשרי)

מעבר עם מטליות לחות, הן עוזרות להסיר את שאר השומנים. מריחת תכשיר לחידוש פלסטיקים (כן דשבורד) על בסיס מים, לאחר כמה מעברים

ההגה מתחיל לקבל חיים, ואפילו פגמים מסוימים מטשטשים.

אצלי אחר מעברים של כמה חודשים עם PERL ההגה היה נראה טוב בהרבה, למרות שבסוף שמתי כיסוי הגה כי היה כמה פגמים/שפשופים

שהפריעו לי לעין, מעבר לזה אוהב כיסוי מעל ההגה. רציתי לעשות תפירה בהזמנה מעור, בינתיים דחיתי את זה עד אחרי המשבר שנעבור כולנו.

(לא בטוח, כי העלות עבורי לא מצדיקה את הנסיעות הקצרות שאני עושה -נכון הרגשה משחקת תפקיד מרכזי בכל תחום)

פורסם

יוגב, האם ה PERL לא שמנוני מדי? יש לי אותו ואני מיישם אותו על הדשבורד ועל הדיפונים ברכב והוא מצויין, אך האם על הגה עור הוא יתן מענה טוב

ולא יגרום להחלקה ושמנויות לא רצויה? אני מדלל אותו אגב 1:4.

פורסם

אומנם זהו תכשיר לחידוש פלסטיקים/צמיגים - אבל אני אוהב לעשות ניסיונות כל הזמן. 

בכל אופן, מיישם אותו על כמה רכבים, למרות המראה המטעה, אין בו שום שמנוניות וההגה יוצא מעולה.

הדילול אצלי יותר לכיוון 1:6-8.

• אהבתי 1
פורסם

אני משתמש באותו חומר שאני משתמש במושבי עור שלי adam’s polishes leather conditioner, לא משאיר אצלי הגה חלק ואני מרוצה מהתוצאה.

לפני כן אני עובר עם apc בדילול גבוה.

מציין שלא ממש התנסיתי במשהו אחר.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי, 

הייתה לי בעיה דומה ברכב, היה תמיד משאיר שחור על הידיים והייתי תמיד צריך להסתובב עם ערימת מגבונים באוטו. 

אחרי טיפול דיטיילינג השחור נעלם אבל ההגה היה מתפורר. 

עשיתי תפירה של הגה בעלות של 400 שקל. 

נראה ומרגיש טוב יותר מכל כיסוי שמורכב. 

אחת ההשקעות הכי טובות שעשיתי לרכב. 

באותה תקופה לא נסעתי הרבה אבל זה הוריד לי מהפחד של לצאת לסופר ולקבל שחור על הידיים. 

במידה ואתה מעוניין אני יכול לשלוח לך את פרטי העסק שבו עשיתי את הכיסוי. 

אם כן תשלח לי הודעה בפרטי בבקשה 

פורסם

מחיר זול מאוד לתפירה - במכוניות שלי שילמתי מעל 900 ש"ח לתפירת עור שנראה כמו מקורי, ובאמת שווה כל שקל.

האם מה שיצא לך נראה כמו הגה מקורי חדש?

הרכב ששאלתי עליו, הבעיה מציקה, אבל לא אשקיע גם לא 400 שח בהגה שלו. בנתיים שיפשוף עם מגבונים קצת שיפר את המצב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הרכב המדובר היה ב.מ.וו סדרה 3 E90  שנת 2009 

עשיתי רק את כיסוי ההגה ולא פירוק הגה וכולי.. 

התוצאה אכן הייתה משביעת רצון, בחרתי בתבנית שנראית דומה ככל האפשר לתבנית של ב.מ.וו. שחור מט 

אני קיבלתי הצעות של 800 לפירוק ההגה והשחלת העור לכל פינה, אך לטעמי זה היה יקר ולא שווה את ההשקעה. 

לכן חיפשתי סדנה טובה בעלת מוניטין טוב, עבודה איכותית ומחיר סביר. 

פורסם

אז תפרו על ההגה בזמן שהוא מורכב באוטו?

אני הבאתי להם הגאים מפורקים. לא ניתן לראות הבדל מהתפירה המקורית של BMW.

עמוס

פורסם

כן, התבנית של הכיסוי הייתה דומה באופן מפחיד לתבנית שהייתה קיימת על ההגה.

ביקשתי שיתפרו על התבנית הקיימת כי הספוג של ההגה היה במצב יחסית טוב מלבד נקודה אחת של התפוררות בגודל כחצי ס"מ.

ביצעתי תפירה כי היה לי כיסוי הגה שמולבש ולצערי כמעט עשיתי תאונה בגלל שהכיסוי החליק.

וזה היה כיסוי שעלה לא מעט. 

פורסם

כיסוי כמובן שלא בא בחשבון, זאת סכנה נוראה וגם מכוער.

בעבודה נכונה במתפרה מפרקים את העור הישן, מניחים אותו על עור חדש וגוזרים בדיוק באותה צורה.

תדפדף בשירשור עד שתראה את התיקון באמצע הדף השני

עמוס

פורסם

ראיתי, גם קיבלתי הצעה מאוטו אלגנס. 

הכיסוי שביקשתי היה ללא חורים, כך שיראה כמו המקורי. 

התוצאה אכן הגיעה דומה לפס הקטן שגולש לתוך ההגה, אבל לי זה לא הפריע ואף התאים להגה. 

הכיסוי לא השפיע על גודל ההגה הרבה, אולי כמה מילימטרים, לי באופן אישי ההגה הרגיש יותר טוב. 

הסיבובים בבית אורן יסכימו איתי, אךךך כמה שאני מתגעגע לשלדה של ה 3. 

איזה מטומטם הייתי... 

• תוכן חדש...