Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב,

רכשתי לרכב שלי 4 גומיות לרכב מ PartSouq.

החבילה עלתה 92$ ומשלוח דרך פדקס עוד 43$, סה"כ 135$.

שלשום קיבלתי מייל מפדקס שנדרש אישור מטעם פקח של משרד התחבורה ועוד עמלות שקר וגניבות כלשהן שמסתכמות במעל 600 ש"ח! (החבילה עצמה עלתה 454 ש"ח כולל משלוח).

כשהבנתי עם מי יש לי עסק ושאין שם יותר מדי עם מי לדבר, פניתי לספק בנסיון לבטל את החבילה, אך נעניתי בשלילה והבהירו כי במידה ולא אאסוף את החבילה לא אקבל זיכוי בגינה.

השאלה שלי, מאחר ומעולם לא ייבאתי חלקים כאלה ואחרים לרכב (וזו לחלוטין גם הפעם האחרונה), יש דרך לפעול ולהוזיל את העלויות הבלתי הגיוניות בעליל שפדקס מבקשים?

image_6487327.JPG

עריכה אחרונה על ידי carsgo
פורסם

בדוק בפירוט ממה מורכב התשלום הנדרש. כנראה שמרביתו מיסים למדינת ישראל, אם כי גם הליך השחרור מהמכס עולה לך עמלות של חברת השילוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

בדוק בפירוט ממה מורכב התשלום הנדרש. כנראה שמרביתו מיסים למדינת ישראל, אם כי גם הליך השחרור מהמכס עולה לך עמלות של חברת השילוח.

בדיוק ערכתי את הפוסט וצירפתי פירוט של העלויות שפדקס דורשים.

פורסם

אכן שליש למדינה ושני שליש לשילוח, כאשר הסכום לא סופי, כל יום אחסנה עלה סכום נוסף.

לדעתי עדיין יהיה לך יותר זול לשלם את העמלות מאשר לוותר על החלק (הפסד של אותם 454 ש"ח) ולקנות אותו ממקור אחר (מן הסתם יותר מהמיסים והעמלות שייגבו ממך. אבל זה מצריך בדיקה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה זאת אומרת שאי אפשר לבטל את החבילה? שFEDEX ישלחו חזרה למוכר. בסדר, נגיד שאתה תשלם עלויות משלוח חזרה, אבל זה יהיה הרבה פחות מ600 שח. פעם הבאה תזמין מתחת ל75 עם חברות כמו FEDEX.

פורסם

אין דבר כזה עמילות מכס פחות מ 300 שח

זאת עלות מינימלית גם אם מדובר בלהגיע פיזית למשרד של עמיל שיושב בבניין של המכס והוא רק צריך למלא טופס ולרדת למסור אותו

לפני 3 דקות, Turbulence כתב:

מה זאת אומרת שאי אפשר לבטל את החבילה? שFEDEX ישלחו חזרה למוכר. בסדר, נגיד שאתה תשלם עלויות משלוח חזרה, אבל זה יהיה הרבה פחות מ600 שח. פעם הבאה תזמין מתחת ל75 עם חברות כמו FEDEX.

ואז הוא ישלם על משלוח חוזר לישראל וזה יצא לו כבר אותו מחיר?

פורסם

פדקס עושים את העבודה שלהם.

עמילות עולה מה שעולה והשאר זה מיסים ואישורים - עניין של המדינה, לא פדקס.

לדעתי פשוט תשלם ותזכור לפעם הבאה - פדקס זו חברת שילוח מהיר והכל עובר במכס. האדם הפשוט צריך לחשוב מה מתאים ולהשתמש במשלוחים שיעברו "מתחת לרדאר".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

די להיות כבשים,פדקס לא עושים את העבודה שלהם,הם ממקסמים רווחים.

מכל הדברים שאני רואה פה,רק על האישור תחבורה כנראה הם יורידו(גומיות זה חלק לשחרור מהיר לא צריך אישורים,ובכל זאת הם מנסים לגבות)

כל החברות האלו הם גנבים גדולים,לא להזמין שקל מעל 75 דולר.

עמילות מכס של 300 שקל זו גנבה עם כל הכבוד,במקרה כזה עדיף להזמין עם EMS הם לוקחים חצי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בתאריך 30.1.2021 בשעה 20:27, Transporter כתב:

אין דבר כזה עמילות מכס פחות מ 300 שח

זאת עלות מינימלית גם אם מדובר בלהגיע פיזית למשרד של עמיל שיושב בבניין של המכס והוא רק צריך למלא טופס ולרדת למסור אותו

ואז הוא ישלם על משלוח חוזר לישראל וזה יצא לו כבר אותו מחיר?

ממש לא, 300 שח עמילות מכס למוצר כזה זה שוד. למה אתה מציב לעצמך ש300 שקל זה מחיר התחלתי לעמילות מכס?

פורסם (נערך)

כי זה הסכום הממוצע שדורש מי שמחזיק משרד, עובדים, מוקדנים, מסווגים, מעריכים, נותני שירות טלפוני וכו'

אנשים עובדים בחינם ?

הרי ברור לך שבעל החברה לא מקבל את ה 300 שח האלה לכיס

יש עלות מינימלית לפעולה והעלות הזאת היא סביב ה 300 שח. 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

1. לא לעבוד עם פדקס, UPS הרבה יותר טובים (גם להם יש את השטויות שלהם אבל עדיין טובים יותר). 

2. אין שום צורך באישור משרד תחבורה לגומיות ואת החיוב הזה תדרוש להוריד שכן מדובר בשחרור מהיר, את השאר? כבר לא תוכל. 

פורסם

האופציה השניה היא להודיע מראש לחברת השילוח על הליך שחרור עצמאי. אתה רוצה לקחת יום חופש לסוע למחסני ממ"ן בנתב"ג ? זה המחיר. ביצעתי את זה פעם אחת וזה הספיק לי.

המסקנה היא פשוט לתאם חברת שלוח יחד עם המוכר. לא פחות חשוב מיצרן המוצר.

פורסם
לפני 4 שעות, save כתב:

האופציה השניה היא להודיע מראש לחברת השילוח על הליך שחרור עצמאי. אתה רוצה לקחת יום חופש לסוע למחסני ממ"ן בנתב"ג ? זה המחיר. ביצעתי את זה פעם אחת וזה הספיק לי.

יש פעולות פשוטות בממן שתצטרך לשלם לעמיל שיעשה. כמו נגיד לפתוח חבילה ולזרוק לפח חלק ממנה. 300 שח עמילות

לפני 4 שעות, save כתב:

המסקנה היא פשוט לתאם חברת שלוח יחד עם המוכר. לא פחות חשוב מיצרן המוצר.

אם דואגים לניירת מסודרת וצופים את הבעיות, אין בעיות בשיחרור

ולא כל מה שדורשים מאיתנו זה בעיה. זה שלא ידענו לא אומר שהחברת שילוח אשמה

פורסם

חוץ מאחסנה תשלם הכל .
הזמנתי מראה מקורית dhl express. קבלות רישיונות רכב , נהג , הצהרה יבוא אישית, כרטיס אשראי... נשלחו במייל יחד עם שטר מטען מראש.
זה לא חסך הרבה

פורסם

קרה לי מקרה מאד דומה לאחרונה, הזמנתי פלטות קאמבר שעלו 150 יורו, פדקס דרשו 450 ש"ח סה"כ, וגם זה רק אם משרד התחבורה יאשרו את החלק לשימוש.

רציתי להמנע מכאבי ראש, הייתי מוכן לשלם כבר את הסכום הזה, ביקשו ממני לכתוב מכתב הצהרה שהפריט מיועד לשימוש ברכב האישי שלי (כולל פרטי הרכב).

שלחתי - החזירו תשובה שהבקשה נדחתה, ולא מוכנים לשחרר את החלק בכלל.

פדקס אמרו שהם מחזירים את החבילה לספק, וממני הם לא יכולים לגבות כלום, השאלה רק אם הספק יזכה אותי.

יצרתי קשר עם הספק, מסתבר שהם קיבלו המון החזרות כאלה מישראל בזמן האחרון והפסיקו לשלוח לכאן בגלל זה. הם הסכימו להחזיר לי את עלות החלק פחות עלות המשלוח (20 יורו).

ואז עברתי ל PLAN B - הזמנתי את החלק מחדש, הפעם לכתובת בלונדון דרך IDGU (המקביל של USHOPS באירופה), אבל ביקשתי מהספק שיכתוב תאור כללי של החלק, בלי להזכיר שמדובר בחלק לרכב.

גם בחשבונית שקיבלתי וגם בתעודת משלוח הוא כתב שזה CNC MACHINE PARTS, וככה יצא שגם שילמתי רק מע"מ + משלוח מלונדון לארץ (סה"כ 350 ש"ח).

גם יצא יותר זול וגם עבר חלק במכס, והגיע תוך פחות משבוע הביתה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...