Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל הנוכחים, 

אני אשתדל לא למסור פרטים אישיים מכיוון שקיים הסיכוי שהמעורבים הינם חברי פורום.

אשמח לשתף במקרה אישי.

בתאריך 24.12 אשתי עמדה בפקק ונהגת לפניה החליטה לסוע אחורנית,

היא נלחצה וצפרה אך ללא הועיל, לכן החליטה לסוע אחורנית גם היא, לא הקשיבה לחייסני רוורס ופגעה במהירות מופרזת של 3 קמ"ש בג'יפ

שעמד אחריה בפקק.

יצאו מהרכב שתי הנשים והתברר שהן עמיתות לעבודה ואפילו חברות.   "לא קרה כלום" הפצירה הנפגעת.

תוצאות: לאשתי ברכב ישנו וו גרירה, ולכן התעקמה לוחית הרישוי הקדמית של הג'יפ. 

יצרתי קשר עם בעלה של הנפגעת והצעתי לו 60 ש"ח עבור לוחית רישוי חדשה.

הוא טוען שיש נזק נוסף לסורגים בגריל תחתון העשוי פלסטיק שחור, 

מחיר פריט זה הינו 3500 ש"ח לפני מע"מ ולהערכתי אין הצדקה להחליפו

(מדובר במגן שנמצא מאחורי הפגוש ומכסה איזורים מסויימים כמו סביבת פנסי הערפל).

לאחר כשבועיים ביצענו תיקון ללא עלות שלא השביע את רצונו,

הייתי באמצע העבודה ולכן סיכמנו שנדבר בטלפון בעוד כשעה.

בזמן הזה אשתי קיבלה הודעות מ"חברתה" והסכימה לשלוח לה צילום רישיון רכב ופוליסת ביטוח.

התקשרתי לבעלה ושאלתי מה פשר הדברים?  הוא היה נסער וסיפר שהחליט להכניס את רכבו למוסך מורשה ולקבל רכב חליפי,

והחלקים שיוחלפו הם בעצת השמאי שנכח במוסך.

שאלתי מאיפה צץ שמאי?! הוא השיב שבכל תביעת ביטוח חובה נוכחות שמאי (האומנם?).

השבוע פנתה אליי נציגת הביטוח שלי ובישרה שהתקבלה תביעה על סך 11,000 ש"ח.

ביקשתי את כל החומר למייל כדי שאלמד אותו ולאחר מכן אגיב.

מתברר שהשמאי קיבל 936 ש"ח עבור עבודתו הנאמנה,

הזוג הנ"ל החליף את כל הפגוש הקדמי כולל פס ניקל והכיסוי מגן, צביעה, פחחות ופוליש, תושבת לוחית

ולקינוח - לוחית רישוי במחיר 100 ש"ח.

יצרתי קשר עם נציגת הביטוח שלי ואישרתי לה לשלם 60 ש"ח בלבד.

ללא שם.jpg

WhatsApp Image 2021-01-27 at 10.28.40.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • מבאס 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מתי נערכה  בדיקת השמאי?

אולי מלבישים עליך נזק מתאונה קודמת או מאוחרת "לתאונה " עם אשתך.

האם בטעות אשתך צילמה את הרכב הנפגע?

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
Just now, ישה כתב:

מתי נערכה  בדיקת השמאי?

ע"פ החשבונית - בדיקת השמאי בוצעה במוסך בתאריך 6.1.21

התמונה שצירפתי לפוסט היא מיום התאונה.

פורסם

מה הנזק לרכב של אשתך? האם לקחת אותו לבדיקת בעל מקצוע? יתכן שגם אצלה נזק משמעותי שלא ראית.

לפני מספר ימים מישהי פגעה ברכה שלי מאחור. במבט ראשון לא נראה נזק, אבל התיקון עלה אי אילו אלפי שקלים.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

מה הנזק לרכב של אשתך? האם לקחת אותו לבדיקת בעל מקצוע? יתכן שגם אצלה נזק משמעותי שלא ראית.

נבדק, אין נזק. 

שים לב ציינתי שקיים וו גרירה.

פורסם

יש שרשור מקביל שנפתח על ידי נקמיצ'י.

תתחיל בייעוץ של סוכן הביטוח שלך, הסיפור הזה בהחלט יכול להגיע לבתי במשפט, וכדאי שבמקרה כזה חברת הביטוח תהיה מעורבת.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Mr.Hybrid כתב:

ע"פ החשבונית - בדיקת השמאי בוצעה במוסך בתאריך 6.1.21

התמונה שצירפתי לפוסט היא מיום התאונה.

לא נזק שאתה גרמת ככל הנראה.

העבר לחוות דעת של חברת הביטוח שלך הודע להם אבל מבלי לפתוח תביעה.

עם חברה כזו מי צריך אויבים

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עכשיו שמתי לב שאישרת לשלם 60 ש"ח. זה מהלך מוזר שכן הוא עלול לרשום תביעה לחובתך. דבר מחר בבוקר עם הסוכן.

לגבי גרימת הנזק - שוב, תן לביטוח שלך להלחם, אם יש לכך מקום. יתכן שידרוש שמאות נגדית (בעיה, אם הרכב כבר תוקן) או פעולה אחרת.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

עכשיו שמתי לב שאישרת לשלם 60 ש"ח. זה מהלך מוזר שכן הוא עלול לרשום תביעה לחובתך. דבר מחר בבוקר עם הסוכן.

לגבי גרימת הנזק - שוב, תן לביטוח שלך להלחם, אם יש לכך מקום. יתכן שידרוש שמאות נגדית (בעיה, אם הרכב כבר תוקן) או פעולה אחרת.

אתה צודק, באותה נשימה גם הודעתי לה שאני מסרב להפעיל את הביטוח.

לגבי שמאות נגדית, יש ברשותי כמה תמונות מרגע התאונה,

תקן אותי אם אני טועה -

לדעתי זה ממש קל להוכיח ניפוח ותיקונים שלא שייכים לפגיעה.

פורסם

אני מקווה שגיבית את הכל בכתובים.

בתאונה שהיתה לי השבוע שלחתי את המסמכים כצרופות למייל, שבו ציינתי בפירוש שאני תובע את צד ג' ואיני מפעיל את הפוליסה שלי.

לגבי השאלה מי גרם איזה נזק - קטונתי, אבל זה לחם חוקם של השמאים ועורכי הדין שעובדים עם חברות הביטוח, כך שאתה צריך להשאיר להם את העבודה, גם אם בסופו של דבר זה יעלה לך הפעלת הפוליסה. תצטרך לעשות את החשבון האם עדיף להפעיל אותה או לצאת למלחמה שלא מובטח שתנצח בה.

• מעניין 1

פורסם

לדעתי זה קרב אבוד. התאונה נגרמה בגלל אשתך. זאת עובדה.  נסעה לאחור ופגעה ברכב שמאחור.

היה נסיון לתקן סורגים בפגוש - גם זאת עובדה. האם חיוני או לא? לדעתך לא. לבעל הרכב כן.

אתה צריך להחזיר לו את הרכב למצב לפני טרום התאונה.

האם ניפחו מעבר? סביר להניח. כשביטוח מעורב נוטים להחליף הכל כי יש מי שמממן ומסתמך על השמאות.

בתמונות שלך לא ניתן לקבוע מאומה לקליפסים ותושבות שניתן לראות רק לאחר פירוק הפגוש.

יגיע למשפט - השופט ישמע את שני הצדדים ויקבע שאשתך אשמה. היא נסעה לאחור ופגעה ברכב מאחור. אין לך שמאות נגדית.

נגמר המשפט. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 30.1.2021 בשעה 21:15, asix כתב:

אין לך שמאות נגדית.

נגמר המשפט. 

עדכון: בימים אלה אני מכין שמאות נגדית.

דחיתי את התביעה

אני לא מוכן לשלם השתתפות + פרמייה + החלפת חלקים של חצי רכב 

רק בגלל לוחית רישוי עקומה.

התיקון להערכתי היה עולה לי פחות מההשתתפות, אך בעלת הרכב לא הסכימה שהתיקון יהיה על חשבוני.

היא עדכנה אותי השבוע שהיא מגישה תביעה בבית משפט.

• מבאס 1

פורסם

בהצלחה. לא חושב שתנצח אבל מאחל שיהיה משפט הוגן.

שמאות נגדית הכוונה הייתה שמאות שלך לרכב צד ג'. לא לרכב שלך.

אתה מנסה להראות שהנזק אצלך קטן ולכן לא ייתכן שהסורג בפגוש שבור? בזבוז של זמן.

וכשהשופט ישאל את אשתך האם היא אשמה במשפט מה היא תאמר? כן או לא? אם כן, נגמר. אם לא, איך היא תתאר כיצד התאונה אירעה? היא תאמר שהיא נסעה לאחור ופגעה ברכב צד ג'?

לדעתי בזבוז זמן. אתה תשלם לה הכל. וביננו זאת לא רק לוחית. גם אתה יודע את זה. אתה מתעצבן שהם לא קיבלו את הקומבינה של תיקון הפגוש. זכותם. אתה צריך להחזיר להם את הרכב למצב של טרום התאונה. 

פורסם (נערך)

כמה הערות (מניסיון בתאונות חזית-אחור, בד"כ כנפגע):

1. אין לך מושג מה הנזק. במעלה השרשור ציינתי ארוע שהיה לי בינואר, תיקן הפגיעה ברכב שלי, שבמבט ראשון נראתה כמעט לא קיימת, עלה למעלה מ-10,000 ש"ח - והרכב שלי הוא הסטנדרטי ביותר שיש, לא איזה ג'יפ יוקרה עם מיגון שטח ורכיבים יקרים אחרים.

2. מחיר התיקון תלוי גם בזמינות חלפים. אם אין חלפים מפירוק (או שמדובר ברכב בשנתו הראשונה, בה החוק מחייב תיקון בחלפי חדשים) הרי מחיר פגוש, למשל, יכול להגיע לכמה וכמה אלפי ש"ח, וכך גם חלקי חילוף אחרים.

3. כאשר מעורב ביטוח לא עושים קומבינות של תיקונים, השמאי ידרוש מה שידרוש.

4. לדעתי צודק @asix, אתה נכנס כאן למלחמה שתעלה לך בכמה ימי עבודה ובסופו של דבר סבירות גבוהה שתפסיד בה. 

5.כל הליך משפטי בו אתה נוקט חייב להיות מתואם עם חברת הביטוח שלך, כדי שלא תתנער ממך אם תפסיד במשפט.

שאלה קטנה לגבי דוח השמאי: 6.1.21 הוא תאריך בדיקת הרכב או תאריך כתיבת הדו"ח? אלה דברים שונים בתכלית, שכן עצם בדיקת זמינות ומחיר חלפים ועבודות, וכן כתיבת הדו"ח אורכת זמן.

בסופו של דבר הדברים האלה הם חלק מעלות החזקת הרכב. אם אתה שואל אותי - שלם ושכח.

איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

נגמר לי זמן העריכה, אבל עוד 2 הערות;

1. במקרה של הפסד במשפט אתה עלול להדרש לשלם לצד השני גם הוצאות משפט. כמוכן, אם התביעה לא תהיה בתביעות קטנות (למשל, אם תוגש על ידי הביטוח של הצד השני) תזקק לעורך דין. יתכן שיכוסה על ידי הביטוח שלך, יתכן שלא - לכן כתבתי קודם שעליך להיות מתואם עם הביטוח.

2. שאלה, שאין לי תשובה עליה: האם יש לך תיעוד של הרכב שגרם לאשתך לנסוע לאחור, ואם כן, האם יש מקום לתבוע את בעליו על הוצאותיך. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...