Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, פינדר כתב:

נגיד שהיו באים לכריסטיאנו רונאלדו הצעיר, ואמרים לו שהוא חלוץ טוב, אבל כדאי שישתפר במשחק ההגנה שלו.

האם זה היה הופך אותו לשחקן יותר טוב?

האם לא יצא לו יותר טוב, בזה שהתאמן להיות חלוץ יותר מהיר ויותר חזק ויותר מדויק, ממה שכבר היה?

לא מבין גדול בכדורגל, אבל זה שהוא ישתפר במשחק ההגנה שלו, לא יהפוך אותו לשחקן יותר טוב בכללי?

או שזה הבדל כמו בין נהג למכונאי או בין מתכנת לאיש QA?

אם כי, אם תעביר לנהג קורס במכונאות בסיסית, יש מצב שיהיה נהג יותר טוב, בכך שיידע איך לתפעל את הרכב נכון (למשל למה אסור להחזיק את היד על ידית הילוכים או לתת גז ישר אחרי שמניעים).

וגם אם תלמד מתכנת QA, תקבל מתכנת יותר טוב. מסתבר שמתכנתים שבאו מרקע של QA מאוד מוערכים בתעשיה, כי הם כבר יודעים איך לא לעבוד. צריך לקרוא הרבה ספרים לפני שתשב לכתוב ספר משל עצמך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שחור לבן.

יש יתרונות בללמוד עוד אספקטים בעבודה שלך, אבל גם יש יתרונות בלהיות מעולה ומצטיין בתחום צר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לדעתי להיות "שחקן של תפקיד אחד" זה אף פעם לא טוב. מה אם התחום שאתה מצטיין בו, הופך ללא רלוונטי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברור שזה לא שחור ולבן.

יש מספיק דוגמאות של אנשים עם יחסי אנוש לא טובים, שהגיעו רחוק מאוד. היה להם את החזון הנכון, הם צדקו, ובסוף הצליחו, למרות שהם לא בדיוק תמיד יצרו השראה וסחפו את אלו סביבם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני אחזור קצת על מה שאמרתי לפני עמוד: בדרגי ניהול זוטרים בעולמות שאני מכיר נורא מתאמצים להדגיש את ה-soft skills. אם נסתכל על אנשים שנמצאים בטופ ויום אחר יום מניעים מערכות של אלפי ומליוני בני אדם - רובם כנראה מאוד לא נעימים במציאות ואיש מאיתנו לא היה רוצה לשבת איתם על כוס בירה בסוף היום. מה שדרש כדי לנהל 5-6 אנשים זה לא מה שנדרש כדי להרים חברת מוצר מצליחה או כדי להיות רמטכל או ראש ממשלה. הבסיס המשותף הוא היכולת להניע אנשים, רצוי שלא רק מתוקף התפקיד, כריזה מספקת וכמובן גם יכולות פוליטיות בסיסיות. אבל חוזרים פה לדוגמאות ההייטק, ובסוף ניהול ברמת ראש צוות הוא מאוד שונה מניהול ברמת vp rnd.

לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

. מסתבר שמתכנתים שבאו מרקע של QA מאוד מוערכים בתעשיה, כי הם כבר יודעים איך לא לעבוד. צריך לקרוא הרבה ספרים לפני שתשב לכתוב ספר משל עצמך.

נושא לדיון נפרד, אבל אני לא מכיר אף מגייס או מנהל שמחפש שורה של "הייתי בודק תוכנה" בקורות חיים. רוב האנשים שיצא לי לפגוש שעשו מעבר מבדיקות לאוטומציה לתכנה הם ג'וניורז שהיו צריכים להתחיל מאיפשהו, או במקור לא חפשו עבודה כמהנדסי תכנה בכלל. זו, כנראה, גם אחת הסיבות לכך שהתפקיד הזה לא קיים בדי הרבה חברות מצליחות היום.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 54 דקות, falou כתב:

אני רוצה לדעת איפה כל החירטוטים האלו עומדים כשאתה מנהל בחברה שמקצצת ואתה צריך להחליט מה אתה זורק לפח ואת מי אתה מפטר. אז נראה כמה inclusive אתה כמנהל...

לפטר עובדים בכללי זה מאוד לא קל.

נראה אותך מעזיב עובד שמתאמץ בכל הכח, אבל עדיין לא מצליח בתפקיד, או אחד שעובד טוב, אבל יוצר אווירה רעילה בצוות.

או כשהממונים אומרים לך "המצב לא טוב, תבחר את מי אתה צריך הכי פחות", כשכל העובדים בסדר באותה מידה, ואתה באיזושהי דרך מודע למה שהולך בחייהם (לאחד יש שלושה ילדים ועוד אחד בדרך, שני בדיוק לקח משכנתא, שלישי מטפל בהורה סיעודי, רביעי עושה תואר כדי להתקדם בחברה וכו').

ד"א אם כבר תכונה שצריכה להיות למנהל טוב זה להכיר ולהיות בקשר טוב עם כל הממשקים הרלוונטיים בחברה.

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני רוצה לדעת איפה כל החירטוטים האלו עומדים כשאתה מנהל בחברה שמקצצת ואתה צריך להחליט מה אתה זורק לפח ואת מי אתה מפטר. אז נראה כמה inclusive אתה כמנהל...

זה מתחיל הרבה לפני.

לפני כמה שנים עשיתי קורס ניהול מפגר מטעם מקום העבודה שעבדתי בו אז. 99.9% מהתרגילים המשותפים הסתכמו בזה שמי שצרח הכי חזק נתפס כמי שמשתף פעולה הכי טוב, ושתי הנשים החביבות שהעבירו את הקורס ראו בהם את עלית ההנלה של העתיד. ככה נראית גם המציאות היומיומית של רבים מהמנהלים האלו. הישיבות עם הצוותים זה צעקות. התפרצויות. הכי אגרסיבי - ולא הכי טוב או הכי חכם או זה שיש לו את הרעיון הכי טוב - מנצח. רעיונות טובים לפעמים לא עולים בכלל, כי מי שעומד מאחוריהם מפחד מהקטילה.

כמה שנים קדימה, מקומות שמכבדים את עצמם היום מבינים שזו לא הדרך. וזה אומר שמנהל טוב ידע לשאול גם את המהנדסת השקטה שאין לה בטחון עצמי לדבר בישיבה של 10 - 20 אנשים מיוזמתה, אבל יש לה רעיונות. וזה אומר שהוא ידע לנהל דיון ככה שיתנו לה לדבר. וזה אומר שהתפיסה של סט הכישורים הנדרש משתנה. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מי שמכיר אותי יודע שאני דוחף אותו בכל דיון שאיכשהו קשור לנושא הזה, אבל בגלל שכבר עברנו מעצות קונקרטיות של "האם" לשאלות יותר כלליות של "מה" ו"איך", אני חושב שזה בסדר לדחוף אותו שוב. אם המנהלים חושבים שזה לא בסדר, אני מתנצל מראש ותמחקו.

יש לו עוד הרבה הרצאות וסרטונים וראיונות, אבל אלה שניים לדעתי מהמהותיים יותר ושמסבירים הכי טוב איך "מה" צריך מנהל טוב ו"איך" הוא צריך לחשוב כדי למקסם את התועלת שלו.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

אם אתה מישהו שאוהב לקבל משימות מוגדרות ולא רוצה להפעיל אנשים אחרים לפעולה, אז ניהול זה לא בשבילך.

גם אם אתה יוזם משימות בעצמך, אבל אוהב לעשות אותן מ-א' ועד ת' בגפך כדי להשאיר עליהן את חותמך האישי, כנראה שאתה לא טיפוס שמנהל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
  • אהבתי 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא האדם הכי סבלני בעולם והייתי ראש צוות וגם עבדתי עם לקוחות.

כשהייתי בתפקיד הצלחתי להתאפק ולשמור על רמת סובלנות די גבוהה. גם עם הצוות שלי וגם עם הלקוחות שיכלו להטריף אותי.

ה"אני" בבית זה לא אותו "אני" בעבודה.

מניח שאני לא היחיד ככה ולא היחיד שמתאים את עצמו לעבודה מדי פעם.

אי אפשר לבוא עם כל הפאקים שלך לעבודה.

פורסם
לפני 21 שעות, Liviur כתב:

בארגונים אמריקאים אין שום רדיפה כזו

בהמשך לזה, הנה ניסוח של מה שהתכוונתי אליו (אם זה לא לוקח אותך ישירות לשם, הקטע המדובר מתחיל ב-9:15)

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

וגם אם תלמד מתכנת QA, תקבל מתכנת יותר טוב. מסתבר שמתכנתים שבאו מרקע של QA מאוד מוערכים בתעשיה, כי הם כבר יודעים איך לא לעבוד

בתור איש qa לשעבר ומפתח בימינו - שהיה חלק מתהליך גיוס של מאות אנשים בישראל ובארהב - בתוכנה לאף אחד לא אכפת שבאת מqa חוץ מלאנשי qa שאתה עובד איתם או שמנסים לשכנע את עצמם שזה ככה או מסלול מצוין לעבור מבדיקות לפיתוח (רמז ? נסעת מתל אביב לחיפה דרך אילת)

היכולות ידע ומתודולוגיה לא מקבילה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

לפטר עובדים בכללי זה מאוד לא קל.

או.

יש כאלו שזה קל להם מאוד, והם אפילו נהנים לתפוס את החסר יכולת שגורר את כל הצוות למטה, ולבעוט אותו הביתה.

כמו שאמרתי, ניהול זה עניין של הקשר והתאמה לנסיבות. באמת ששני הדברים, הבאמת כלליים, שאני יכול למצוא משותף, זו הנכונות לפעול בתנאי אי וודאות (ככל שהניהול בכיר יותר, האי וודאות גדולה יותר) ומוכנות לעבוד מול אנשים (גם להגיד למישהו שהוא מפוטר זו נכונות לעבוד מול אנשים).

לפעמים מתאים מישהו שהוא מענטש, לפעמים מישהו שהוא בנזונה.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

או.

יש כאלו שזה קל להם מאוד, והם אפילו נהנים לתפוס את החסר יכולת שגורר את כל הצוות למטה, ולבעוט אותו הביתה.

זה או שהעובדים שלך זה עובדים יומיים שאפשר להחליף תוך 5 דקות בלי יותר מדי רגשות אשם,

או שאתה פסיכופאט שמבחינתו כל האנשים סביבך הם כלים שאפשר לזרוק לפח ברגע שהם מפסיקים להביא לך תועלת.

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

זה או שהעובדים שלך זה עובדים יומיים שאפשר להחליף תוך 5 דקות בלי יותר מדי רגשות אשם,

או שאתה פסיכופאט שמבחינתו כל האנשים סביבך הם כלים שאפשר לזרוק לפח ברגע שהם מפסיקים להביא לך תועלת.

זה לא פסיכופת, יש אנשים שלא מעריכים אנשים שלא משקיעים בעבודה. הם מעריכים ונותנים כבוד למי שכן. מבחינתם מי שלא נותן כתף ומאמץ ברמה שמצופה, שיעוף.
לפעמים אתה ממש צריך את האנשים האלו או שכל הספינה שוקעת.

• תוכן חדש...