Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי גולף MK4 שנת 2003 מנוע V6.  לפניי חודשיים החלפתי מצבר כי היה עושה לי בעיות בהתנעה אתמול אני נוסע ברכב המנורת מצבר התחילה להבהב עצרתי בצד היא הפסיקה להבהב המשכתי בנסיעה והתחילו להדלק לי מלא מנורות בלוח שעונים נסעתי לכיון הבית והאוטו נכבה לי. עכשיו האוטו מניע רק עם כבלים בדקתי טעינה בין 10V-9V ושאני פותח סוויץ המנורת מצבר לא נידלקת בכלל, מה לדעתכם לא תקין הווסת הדיודות? איך אני בודק מה לא תקין?

תודה מראש

פורסם (נערך)

לפני הכול בדוק את הדברים הפשוטים הבאים:

1. בדוק שהחיבורים למצבר והאלטרנטור מהודקים היטב.

2. בדוק שהרצועה לא נקרעה. 

3. בדוק את הפיוז של האלטרנטור הנמצא בקופסאת הפיוזים על-גבי המצבר. ערך הפיוז 110A או 150A תלוי בזרם שמסוגל האלטרנטור לספק.

מדובר על פיוז מתכתי כמו בתמונה המצורפת.

במידה והכול תקין יש צורך לפרק את האלטרנטור ולבדוק פחמים, דיודות יישור ואת ווסת המתח. 

* מכיוון שציינת שהמנורה בלוח השעונים לא דולקת בזמן סיבוב הסוו'ץ למצב ON הדבר עשוי להצביע על ווסת מתח לא תקין.

2011-07-20_232626_87775448.gif

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק קודם כל תודה רבה על התשובה המקצועית והמפורטת והרצון שלך לעזור מעריך מאוד תודה רבה

החלפתי ווסט חיברתי כבלים כי המצבר התרוקן לגמריי פתחתי סוויץ המנורת מצבר נדלקה הנעתי את האוטו והיא נכבתה

אחריי 10 דקות שהאוטו היה מונע כיביתי הוא הניע בלי בעיה את הרכב ללא כבלי עזר

עכשיו בדקתי טעינה ועם אורות וכמה אביזרים ברכב הטעינה 13.5 זה נראה לי קצת חלש האם בגלל שהמצבר התרוקן?

תודה מראש

פורסם

מתח הטעינה תקין. אכן יש לבדוק את מתח הטעינה כאשר המצבר מלא.

כאשר בודקים בסל"ד סרק+אביזרים דולקים ומצבר שהתרוקן מתח הטעינה בגולף דור 4 עלול לרדת גם מתחת ל-13.5 וולט.

בדרך כלל מתח הטעינה יהיה גבוה יותר אם תניע את הרכב בבוקר וישר תמדוד את המתח על קטבי המצבר כאשר האלטרנטור קר.

פורסם

היי מרק בדקתי שהאוטו קר את הטעינה שאני בודק את קטבי המצבר הוא מראה 14 וולט שאני בודק בקופסת פיוזים מעל המצבר הטעינה 14.2 אחריי שהאוטו הגיע לטמפרטורת 90 מעלות הטעינה בקטבי המצבר 13.5 ובקופסת פיוזים הוא מראה 13.7  האם זה תקין הטעינה? איך אני יודע שהמצבר התמלא? האם זה תקין שיש איבוד של 0.2 וולט מהקופסת פיוזים לקוטבים של המצבר? 

פורסם
לפני 3 שעות, gtx3582 כתב:

היי מרק בדקתי שהאוטו קר את הטעינה שאני בודק את קטבי המצבר הוא מראה 14 וולט שאני בודק בקופסת פיוזים מעל המצבר הטעינה 14.2 אחריי שהאוטו הגיע לטמפרטורת 90 מעלות הטעינה בקטבי המצבר 13.5 ובקופסת פיוזים הוא מראה 13.7  האם זה תקין הטעינה? איך אני יודע שהמצבר התמלא? האם זה תקין שיש איבוד של 0.2 וולט מהקופסת פיוזים לקוטבים של המצבר? 

מתח הטעינה תקין וגם מפל המתח של 0.2 וולט.
בכדי לבדוק האם המצבר נטען ב-100 אחוז עלייך לבדוק את המצבר במצב מנוחה כלומר אחרי שעה לפחות שהמצבר לא היה מחובר לעומס או טעינה וכבל המינוס מנותק מהמצבר המתח צריך להיות כ-12.6-12.7 וולט על קטבי המצבר.

• תוכן חדש...