Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיות חלון יבשות - פיג'ו 208 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלום. אצלי הנסיעה היא יחסית רגועה. כרגע מגרד את ה-40K ק"מ מלמטה (החלפת טורבו + צמת מנוע הייתה ב-30K). איך מגיעים למצב כזה? בגדול קונים רכב צרפתי, טעות שאני לא אחזור עליה בחיים. הרכב לכשעצמו הוא אחלה++ כן? רק שכל השטויות הקטנות והמאוד שוליות האלה + יבואן שהוא פח אשפה לכאורה (ע"ע סיפור רצועת הטיימינג) מאפילים לגמרי על כל היתרונות שלו (ויש).

לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

אני גם רוצה, אני גם רוצה!

מכסה שסתומים, מנוע, יחידה פנימית (מאייד), וסת/שסתום גז מזגנים, חיישן טמפ' פנים רכב, זוג בולמים קדמיים (כולל כריות), תושבת מנוע תחתונה, מוטות מיצבים. וכמובן 2 סבבי טיימינג במנוע הקודם ובמנוע הנוכחי.

הרכב שנת 2016 עם 80 אלף ק"מ, ננהג רגוע מאוד אמנם בסביבה עירונית לרוב.

[ואני יחסית ייקי, גם באמות מידה של הפורום, בטיפול ותחזוקה של הרכב]

בחייאת עליך קצת פרופורציות, אז החלפת מנוע, ומכסה שסתומים, וסת, חיישנים, בולמים, 2 רצועות טיימינג ו...??! הגומיות בסדר? הכי חשוב 🤣

המנוע שהחלפת היה בגלל הרעבת שמן בגלל הטיימינג המתפוררת או משהו אחר?

פורסם
לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

אני גם רוצה, אני גם רוצה!

מכסה שסתומים, מנוע, יחידה פנימית (מאייד), וסת/שסתום גז מזגנים, חיישן טמפ' פנים רכב, זוג בולמים קדמיים (כולל כריות), תושבת מנוע תחתונה, מוטות מיצבים. וכמובן 2 סבבי טיימינג במנוע הקודם ובמנוע הנוכחי.

הרכב שנת 2016 עם 80 אלף ק"מ, ננהג רגוע מאוד אמנם בסביבה עירונית לרוב.

[ואני יחסית ייקי, גם באמות מידה של הפורום, בטיפול ותחזוקה של הרכב]

ואיפה יפי הנפש שירדו על ה-DSG? הרכב שלי בגיל דומה לשלך, עם ק"מ יחסית קרוב (מעט נמוך יותר), ומעט לטיפולים לא סבל מתקלה אחת (גולף MK7).

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mm1987 כתב:

מה לכל הרוחות אתם עושים עם הרכב?? איך מגיעים למצב כזה?

האם אתם היד הראשונה של הרכב?

לפני שעתיים, mm1987 כתב:

הבעיה שאין אמינות, עכשיו הוא טוען שגם פתאום החליפו טורבו...עוד דף לפוסט והוא יטען שגם הגיר התחיל לדפוק..חחחח, לא רציני.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

לא לא, הבעיה היא אנשים שלא יודעים קרוא (הדגשתי למתקשים)

ואם היית טורח היית קורא את השרשור שקישרתי אליו שנכתב לפני שנתיים במקום להמשיך לשגל את השכל (בעצם לא יודע, אולי שנתיים זה "פתאום")

בתאריך 4.10.2021 בשעה 17:23, Blaz00r כתב:

אה נכון, שכחתי שגם הוחלף טורבו

אם לפני עמוד חשבתי שאתה עובד לובינסקי, עכשיו אני חושב שאתה סתם דביל..חחחח, בטח קשה לחיות ככה.

פורסם
לפני 5 שעות, ronrcz כתב:

אכלת ז** עם הרכב....

למה לא מכרת?.

למה כן? 

לפני 3 שעות, mm1987 כתב:

פשוט מאוד, אני כל בוקר מקלל אותו בגרמנית. מכיוון שאנחנו יודעים מה טיב היחסים בין הצרפתים לגרמנים, לגמריי אפשר להבין למה הרכב נוקם בי.

(סתם, סתם)

לפני 3 שעות, mm1987 כתב:

לא. אבל גם זו שהיתה לפניי נהגה רגוע מאוד בקצת פחות מ-30 אלף ק"מ שהרכב היה בבעלותה. לא נמצא בלאי חריג או בכלל בעת הבדיקה במכון ולאחר מכן במוסך מתמחה.

אישית אני מטפל ברכב כל 10K, עם שמן לפי התקן (המעודכן, המעודכן) של מוביל1. דואג לשגרת טיפולים לפי הספר, ובפרט בהתאם לאקלים שלנו. בנוסף, מטפל אצל גבע.

לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

בחייאת עליך קצת פרופורציות, אז החלפת מנוע, ומכסה שסתומים, וסת, חיישנים, בולמים, 2 רצועות טיימינג ו...??! הגומיות בסדר? הכי חשוב 🤣

לפי איך שזה נראה זה כנראה עניין של זמן.

לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

המנוע שהחלפת היה בגלל הרעבת שמן בגלל הטיימינג המתפוררת או משהו אחר?

הסיבה האמיתית להחלפת המנוע היא איבוד קומפרסיה באחד הצילינדרים. מה שקדם להחלפת המנוע היה טיימינג מתפורר ומכסה שסתומים שהוחלפו.

לפני שעה, Fraysa כתב:

ואיפה יפי הנפש שירדו על ה-DSG? הרכב שלי בגיל דומה לשלך, עם ק"מ יחסית קרוב (מעט נמוך יותר), ומעט לטיפולים לא סבל מתקלה אחת (גולף MK7).

גם ל-DSG לא חסר (בעיקר לא בתחילת הקריירה שלו). הן בכך שמכרו בהתחלה תיבות רובוטיות כאוטומטיות פלנטריות כשאנחנו יודעים שבגלישה (בפקק) ובתפעול שאינו ידני הבלאי לקלאצ'ים יכול לגדול, והן שהיו טענות להתחממות ו\או מוות בטרם עת של "מוח גיר" (אאל"ט המכטרוניקס) שהיבואן לא התנהל הכי סבבה שאפשר היה לצפות ואפילו היו 2 תביעות ייצוגיות בנושא (תיבה DQ200 ומערכת תיבת הילוכים בשנתונים 17-19).

הסיבה שפירטתי את כל התקלות שהיו לי ברכב הן לא כי "צרפתי זה קקה" ו-"יפני זה מקרר אמין". אני עדיין לא מאמין בסטיגמות האלו. העניין הוא (וכתבתי את זה גם בשרשור על הרצועה), שהציפיה האישית שלי מהיבואן היתה יותר גדולה בטיפול הסוגיה הזו ובפועל התאכזבתי.

אם הייתי יכול לקבל שירות ומקצועיות של מוסך גבע (למשל), עם יבואן/יצרן שעומד מאחורי המוצר שלו ובעד הלקוח שלו - זה היה הפתרון האולטימטיבי עבורי. אבל כנראה שאי אפשר גם וגם.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לי לא הייתה עם השירות של לובנסקי,דווקא היו איתי ממש בסדר אבל ה"טיפול" שלהם בכל מה שקשור לרצועה בפיורטק הוא פיאסקו,ובזה אני מסכים איתך.

פורסם
לפני 14 שעות, Gosser1860 כתב:

גם ל-DSG לא חסר (בעיקר לא בתחילת הקריירה שלו). הן בכך שמכרו בהתחלה תיבות רובוטיות כאוטומטיות פלנטריות כשאנחנו יודעים שבגלישה (בפקק) ובתפעול שאינו ידני הבלאי לקלאצ'ים יכול לגדול, והן שהיו טענות להתחממות ו\או מוות בטרם עת של "מוח גיר" (אאל"ט המכטרוניקס) שהיבואן לא התנהל הכי סבבה שאפשר היה לצפות ואפילו היו 2 תביעות ייצוגיות בנושא (תיבה DQ200 ומערכת תיבת הילוכים בשנתונים 17-19).

ועם זאת אני עדיין יכול להגיד לך שמרבית התקלות לא קורות ברכבים גרמניים. כבר סיפרתי כאן בעבר שחבר טוב שלי מוקדן נותן שירות למספר יבואנים במקביל, המככבים אצלו זה סמלת ולובינסקי. צ'מפיון פעם ב. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

חחחחח ,זה באמת מצחיק,הרכבים הכי בעייתים היום זה של קבוצת פולסווגן,ב.מ.וו יש המון תקלות ,אודי יש תקלות גם מכניות וגם חשמליות,רק מרצדס בשיפור גדול עם האמינות.

אפילו סיטרואן ,רנו , פיאט שיפרו את האמינות שלהם ורואים את בסקרים ,שלא לדבר על פיגו שהרכבים שלהם מהשנים האחרונות אמינים מאד ,רואים את זה בכל סקר ,תיכנס לקבוצה בפייסבוק של אחד הרכבים הגרמניים ותקבל חום ,רכבים חדשים לגמרי ,איזה צרות יש לאנשים.

דרך אגב גם באוקטביה החדשה לגמרי יש לאנשים המון בעיות עם המולטימדיה ומערכות המיזוג,אתה מוזמן לבדוק את מה שרשמתי.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

המכונית הקטנה האמינה ביותר היא פולקסווגן UP. במקום השני יונדאי i10 שחולקת את הכבוד הזה יחד עם פיג'ו 108. סקודה אוקטביה היא המשפחתית האמינה ביותר וסגניות לה הן סיאט ליאון ו-פורד פוקוס שמצטיינות גן הם בקבוצת הסאב-קומפקט. הקרוסאובר האמין ביותר בסגמנט הכביש-שטח העממי הוא פולקסווגן טיגואן.

לפי הסקר ששלחת, נראה שקונצרן פולקסווגן מוביל כל הסגמנטים?

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 47 דקות, ronrcz כתב:

ועובדה שבממוצע תקלות היצרנים תראה איפה פיגו ואיפה פולקסווגן,אין מה להשוות בכלל.

מנועי הדיזל של פיג'ו סיטרואן בהחלט אמינים, אבל מנועי הבנזין שלהם(גם ה1.2 טורבו וגם ה1.6 165) רחוקים מלהיות אמינים, מניח שלגבי ה1.2 טורבו כולנו פה מסכימים, לגבי ה1.6 אתה יותר ממוזמן לראות מה קורה בסיטרואן פיקאסו עם המנוע הזה(165 כ"ס).

בהחלט יש שיפור, אבל עדיין...הם מאוד רחוקים מזה שיקראו להם אמינים.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תוכן חדש...