Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני ממש לפני קנייה של רכב פולקסווגן גולף 2016 ובגדול אני ממש אהבתי את הרכב ובא לי עליו.

בבדיקת מכון, לפי דברי הבוחן, הרכב באמת נראה אחלה ובמצב טוב, ורוב ההערות די סטנדרטיות חוץ מאחת שעכשיו אדבר עליה:

בסעיף של שלדה ומרכב כתוב שם "פח חזית שבור", המוכר טוען שזה נגרם מתאונה לפני שנתיים-שלוש שבה הוא החליט לא לתקן את זה מכיוון שבמוסך אמרו לו שאין שום פגיעה בפונקציונליות הרכב אלא זה רק "קוסמטי" והוא העדיף שלא לתקן.

הבוחן אמר לי שאם אהבתי את הרכב אז לא כדאי לוותר עליו אך ורק בגלל הסעיף הזה, אלא פשוט צריך לדאוג שזה יבוא לידי ביטוי במחיר. אגב, הבוחן אמר שאין פגיעה בשלדה עצמה.

הוא כן אמר לי שהוא ממליץ לי לתקן, אבל היה נשמע שזה לא סופר חשוב.

מצרף את תוצאות הבדיקה לשימושכם ואשמח לשמוע מכם:

1. עד כמה לדעתכם זה קריטי? הייתם קונים את הרכב בהנחה והמוכר אכן מוריד לי כמה אלפים מהמחיר מחירון?

2. נניח והחלטתם לקנות, הייתם מתקנים את זה? או חיים עם זה ככה?

תודה רבה!

IMG_3389.jpg

פורסם

בלי תמונה של הנזק - לא אמרת כלום...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל עוד מדובר בנזק קוסמטי זאת החלטה שלך אם לחיות איתו או לתקן וכמה צריך לשלם, הייתי משקיע קודם בצמיגים ובלמים לפי הבדיקה הזו  לפני ההתעסקות בקוסמטיקה...

תצלם תמונה אם זה כלכך חשוב לך ותבדוק כמה עולה לתקן את הפח חזית הזו

פורסם

הייתי מבקש גם לראות היסטורית טיפולים של הרכב.

יש שם כמה הערות (תפרים פרומים, נזקים בפנים הרכב), מה שמצביע, לפחות מההיבט שלי, על רכב לא שמור, ולכן חשוב לבדוק אם לפחות מכנית הוא כן טופל כראוי.

פורסם

כמה ק"מ האוטו עבר? הוא נשמע מאוד מוזנח.

לא ברור למה הבעלים יחליט שלא לתקן פגיעה בפח חזית. ככל הנראה אם פח החזית נפגע היה נזק רחב יותר (פגוש, פנסים, מכסה מנוע, אולי רדיאטור) ולכן צריכה להיות מעורבות של ביטוח. העובדה שמבצעים תיקון חלקי יכולה להצביע שהאוטו תוקן ללא מעורבות ביטוח, כלומר אולי הוגדר כאובדן להלכה או שהיה של חברת ליסינג שתיקנה אותו ללא מעורבות ביטוח. 

הסיפור מדליק נורות אזהרה, האם הרכב יד ראשונה? האם אולי מי שמוכר אותו הוא סוחר? האם את בחרת את מכון הבדיקה או שהמוכר 'הכווין' אותך?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvit כתב:

בלי תמונה של הנזק - לא אמרת כלום...

מצרף תמונות של הנזק כאן.

אגב, לפני הכל, תרשו לי לתקן את עצמי, התבלבלתי בין פולו לגולף (כי בתכלס חיפשתי רכבים משניהם) והרכב שכרגע דיברתי עליו זה פולו, למרות שאני לא מאמין שזה משנה יותר מדי עבור התשובה.

לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

כל עוד מדובר בנזק קוסמטי זאת החלטה שלך אם לחיות איתו או לתקן וכמה צריך לשלם, הייתי משקיע קודם בצמיגים ובלמים לפי הבדיקה הזו  לפני ההתעסקות בקוסמטיקה...

תצלם תמונה אם זה כלכך חשוב לך ותבדוק כמה עולה לתקן את הפח חזית הזו

אין לי בעיה עם נזק קוסמטי, כל עוד הוא יירד איתי קצת במחיר. אם בעתיד אשנה את דעתי, אתקן זאת בעצמי.

לגבי הצמיגים והבלמים, אכן הם יטופלו, ונלקחו בחשבון לצורך הורדת המחיר כבר.

לפני שעתיים, pasat04 כתב:

הייתי מבקש גם לראות היסטורית טיפולים של הרכב.

יש שם כמה הערות (תפרים פרומים, נזקים בפנים הרכב), מה שמצביע, לפחות מההיבט שלי, על רכב לא שמור, ולכן חשוב לבדוק אם לפחות מכנית הוא כן טופל כראוי.

האמת שהמוכר טיפל ברכב בזמן (כל 15K ק"מ כמו שעון) והראה לי את כל הקבלות, אז דווקא מהבחינה הזו הכל טוב. לגבי התפרים ונזקים בפנים הרכב, הם באמת מינוריים עבורי.

לפני 20 דקות, שי כתב:

כמה ק"מ האוטו עבר? הוא נשמע מאוד מוזנח.

לא ברור למה הבעלים יחליט שלא לתקן פגיעה בפח חזית. ככל הנראה אם פח החזית נפגע היה נזק רחב יותר (פגוש, פנסים, מכסה מנוע, אולי רדיאטור) ולכן צריכה להיות מעורבות של ביטוח. העובדה שמבצעים תיקון חלקי יכולה להצביע שהאוטו תוקן ללא מעורבות ביטוח, כלומר אולי הוגדר כאובדן להלכה או שהיה של חברת ליסינג שתיקנה אותו ללא מעורבות ביטוח. 

הסיפור מדליק נורות אזהרה, האם הרכב יד ראשונה? האם אולי מי שמוכר אותו הוא סוחר? האם את בחרת את מכון הבדיקה או שהמוכר 'הכווין' אותך?

האוטו עבר 70K ק"מ.

הרכב אכן יד ראשונה, ראיתי ברישיון רכב, ומי שמוכר אותו זה בעלים פרטי (לא סוחר, הראה לי רישיון נהיגה גם), אני בחרתי את מכון הבדיקה איפה שרציתי.

לגבי למה הבעלים לא תיקן? הוא טוען שבזמנו הוא לא רצה להפעיל ביטוח (אולי כנראה כדי לא לשלם השתתפות עצמית \ לא להעלות את הפרמיה לביטוח עתידי?) כי מבחינתו במוסך אמרו לו שהנזק הוא אך ורק קוסמטי. אם הפגוש היה מוחלף, אני מניח שבבדיקה זה היה עולה.. לגבי פנסים למשל, הם מקוריים, בדקתי שכתוב עליהם פולקסווגן, מכסה המנוע היה נראה סבבה. לגבי הרדיאטור, אני מניח שאם הייתה בעיה היא הייתה מתגלה כבר מזמן כי התאונה קרתה לפני למעלה משנתיים.

שורה תחתונה, אני מצרף כאן כמה תמונות של הנזק, אשמח לשמוע את דעתכם לאחר צפייה בתמונות.

הנזק הקדמי שעליו אני מדבר זה הדבר היחיד שמטריד אותי, אבל אך ורק אם זה בעייתי מבחינה פונקציונלית לרכב, אם זה רק קוסמטי אני חושב שאני יכול לחיות עם זה בשלום.

IMG_3377.jpg

IMG_3378.jpg

IMG_3380.jpg

IMG_3383.jpg

עריכה אחרונה על ידי darkman5
פורסם

זה לא פח חזית, זה המגן קדמי - מה שמאחוריו זה פח חזית

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פח החזית נמצא מאחורי הפגוש, אתה לא יכול לראות אותו. 

אני מקווה שבמודעה לא היה רשום "רכב שמור ונקי". כי הוא לא! (קוסמטית). 

ההיגיון אומר שרכב עם פח חזית שבור יספוג מכה פחות טוב מרכב עם פח תקין. 

זו דעתי הלא מקצועית. 

ממליץ להתייעץ עם פחח רכב. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ניחוש שלי? הרכב עבר תאונה קלה מקדימה שהתעקם/נשבר בה הפח חזית(וכנראה גם הפגוש) - כנראה הבעלים תיקן על חשבונו או  שהמוסך  שתיקן עשה חצי עבודה החליף את הפגוש הקדמי וויתר על הפח חזית.

פח חזית הוא לא שילדה הוא מורכב עם ברגים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

על פניו אין משהו חריג בבדיקה ,אולם במבט על הרכב נראה כי הבעלים שלו לא ממש שמר עליו.

לא נקי בעליל ולמרות שלא צירפת תמונות פנים , אני משער שגם בפנים הוא מאוד מלוכלך ומרגיש מוזנח מאוד.

אישית , לא הייתי רוכש רכב שפשוט לא אהבו אותו והוא נראה הרבה פחות מ 2016.

פורסם

חולק על קודמי...

הכל תלוי במחיר, אם המוכר מוכן לרדת כמה אלפים עם הנזק הזה, תתקן את הצמיגים והברקסים, תנקה את האוטו, ולכל מי שמפריע לו ההזנחה תעשה פוליש בכמה מאות שקלים וקיבלת אחלה רכב-יד ראשונה עם הסטוריית טיפולים מלאה

אם מפריע לך הפגוש הקדמי השבור תתקן ואם לא תחכה שמישהו יעשה עליך רוורס והביטוח שלו ישלם על זה ;)

שבת שלום!

מיצובישי סופר לנסר גיר רגיל שנת 95 מי צריך יותר מזה?

• תוכן חדש...